Un publicist din Slanic Moldova, invitat pentru a doua oara la Palatul Elisabeta

busn-253x190

Ziarul de Bacau, 2 iunie 2010

Dupa ce in luna aprilie am fost invitat la Palatul Elisabeta de catre Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei, pentru a puncta unele detalii referitoare la citeva proiecte de viitor, saptamina trecuta (joi, 27 mai), am primit invitatia de a participa la sarbatorirea zilei de nastere a Altetei Sale, care va implini pe 7 iunie, 50 de ani. Atmosfera destinsa, organizare pe masura, multe personalitati ale vietii publice si cultural-artistice din Romania, dar si foarte multi reprezentanti ai comunitatilor locale din intreaga tara, elevi si studenti.

Momentul solemn al festivitatii a fost prilejuit de aparitia in Gradina Palatului, a membrilor Familiei Regale: Majestatea Sa Regala Regele Mihai I al Romaniei, Alteta Sa Regala Principele Radu si Alteta Sa Regala, Principesa Margareta a Romaniei. Dupa prezentarea onorului, Regele Mihai, insotit de Principele Radu si Principesa Margareta s-au intretinut cu cei prezenti, printre care s-au aflat academicianul Constantin Balaceanu Stolnici, fostul presedinte al Romaniei – Ion Iliescu, Calin Popescu Tariceanu, Stelian Tanase, Valentin Stan, Cristian Topescu, pictorul Sorin Dumitrescu, parintele Iustin Pirvu, actorul Dan Puric si altii.

Pentru mine, momentul cel mai emotionant a fost atunci cind Principele Radu m-a prezentat Familei Regale si am avut onoarea de a-i stringe mina Regelui Mihai, cel care a scris o importanta pagina de istorie a eroismului, a modestiei si a responsabilitatii asumate fata de tara sa si de poporul sau.

“Tinara generatie are nevoie mai mult ca oricind nu doar de libertate, dar si de traditie, de fapte mari, de oameni mari precum Regele Mihai, un rege care a domnit pentru popor si nu pentru sine. Tocmai de aceea, noi cei care venim din urma, trebuie sa ne asumam responsabilitatea de a ne consolida identitar printr-o viziune durabila, care sa completeze democratia si libertatile dobindite si garantate de apartenenta la institutiile europene”, a spus celor cu care purta dialog, Principele Radu. “Casa Regala a Romaniei va continua sa stimuleze initiativa locala, va continua sa caute parteneri externi pentru localitatile din tara, va continua sa prezinte interesele Romaniei in lume”, a mai spus in final, Principele Radu.

Ceremonia s-a incheiat in acordurile Fanfarei Ministerului Apararii Nationale, care a interpretat in aplauzele publicului “Marsul lui Carol”.

Romulus Dan BUSNEA

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53389329
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate