De la menuet la hip-hop şi rap în „Royal Fashion”

Articol de Magdalena Popa Buluc, apărut vineri 28 mai 2010 în ziarul online “Cotidianul”.

Poate fi citit în format electronic la adresa

http://www.cotidianul.ro/115784-De_la_menuet_la_hip-hop_si_rap_in__Royal_Fashion

3 comentarii

  1. A.M. says:

    Derizoriul – de Andrei Plesu (Dilema veche, nr. 328, 27 mai – 2 iunie 2010)

    Am spus că nu voi da exemple. Îmi stă totuşi pe limbă unul, pentru că mi se pare că dă măsura întreagă a unui (benign în aparenţă) tembelism local. Aflu cu stupoare că domnul preşedinte Traian Băsescu a consimţit să-l boteze pe fiul familiei Paul şi Lia „de România“. Evident, dl preşedinte e liber să boteze pe cine vrea. Din punct de vedere politic însă, gestul D-sale e un triumf al derizoriului pe socoteala propriei imagini. Am sperat, pînă în ultima clipă, că cei din anturajul prezidenţial vor şti să împiedice gafa. A te afişa, în România tulbure a acestor zile, alături de o impostură regală adesea comică, flancat de Cornelia Catanga, Brianna Caradja sau Ioan Talpeş e, ca să ne exprimăm eufemistic, o decizie neinspirată. Botezul a devenit (şi prin prezenţa unor cunoscuţi miniştri şi parlamentari) un eveniment oficial, tipic pentru zăpăceala dîmboviţeană. Nu pot să nu-mi amintesc de felul tranşant în care Traian Băsescu a refuzat, la începutul lui 2005, o invitaţie la dejun a adevăratei familii regale. Şi mi-e greu să pricep de ce domnişorul Paul a avut, dintr-odată, atîta succes. Oricum, mi se pare trist ca preşedintele României să accepte cu atîta nonşalanţă postura, savurată de ziare, a „naşului Băse“. La acest nivel, derizoriul devine aproape o problemă de „siguranţă naţională“…

    Articolul complet la http://www.dilemaveche.ro/sectiune/situatiunea/articol/derizoriul

  2. Adrian says:

    Dragi connationali,

    în România actuala este tot mai la moda acest obicei de a nasii pentru a câstiga influenta. Tot mai multi politicieni, procurori, avocati, sefi de politie boteaza români de etnie tiganeasca binecunoscuti ca sefi al anumitor clanuri tiganesti ale lumii interlope din România si nu numai. Oameni ca Mondialul sau Ionelas, si sunt doar cei mai cunoscuti existând multi altii, sunt bune exemple de indivizi ce au reusit sa faca din aceste înrudiri cea mai buna “arma” ca sa scape “basma curata” ori de câte ori Justitia din România incearca sa îi condamne. Asta în cazul în care se începe o urmarire penala pentru ca de cele mai multe ori cazurile se MUSAMALIZEAZA înainte sa ajunga la procurori.
    Mai mult decât atât, nici nu le mai pasa de Justitie si Politie pentru ca practic nu îi pot atinge. În Timisoara sunt binecunoscute cazurile de abuzuri pe care tiganii le fac împotriva celor ce locuiesc în vilele din centrul Timisoarei si pe care clanurile de tigani vor sa le cumpere pe mai nimic facându-le viata imposibila zii de zii. Politia NU FACE NIMIC, vine la fata locului, constata si pleaca iar Procuratura nu înainteaza nici o masura cu toate ca proprietarii au filmat de nenumarate ori amenintarile si magariile pe care le fac acesti indivizi. Problema este, ÎNCOTRO MERGEM OAMENI BUNI. Tiganii chiar au ajuns sa ameninte ÎN PUBLIC ca VOR TRECE PRIN FOC TIMISOARA în cazul Schrott daca nu se va FACE DREPTATEA PE CARE O DOREAU. În orice tara din Europa o astfel de amenintare este un delict si se pedepseste cu ani buni de inchisoare. DAR ÎN ROMÂNIA NIMENI NU SE SESIZEAZA. OARE CHIAR ASA AM AJUNS? CHIAR AM AJUNS SA NE FIE FRICA DE ACEASTA ETNIE ÎN PROPRIA NOASTRA TARA?
    ASTA ESTE DEMOCRATIA PENTRU CARE TINERII TIMISORENI SI-AU DAT VIATA ÎN 1989? PENTRU CA PARINTII, RUDELE SI VECINII TIMISOAREI SA FIE UMILITI SI AMENINTATI ÎN PUBLIC DE NISTE NIMICURI?
    Când am vazut aceste stiri mi-a fost RUSINE ca SUNT ROMÂN.Bineînteles ca tiganilor nu le este rusine pentru ca au avut grija sa îsi schimbe numele în RROMA ca nu cumva în strainatate sa se faca diferenta între ei si noi, românii.
    Sunt întrebari la care este foarte greu sa raspundem pentru ca vom fii imediat catalogati de RASISTI.
    Probabil ca ceea ce fac MULTI DINTRE MEMBRII ACESTE ETNII MINORITARE cu românii nu este rasism dar as dorii sa îmi explice cineva CUM SE NUMESTE?
    În rest toate cele bune si sa ne ajute Dumnezeu sa gasim calea cea dreapta.

  3. Gabriel B. says:

    Faptul că actualul preşedinte al României a acceptat să fie naş de botez copilului d-lui Paul nu face decât să arate că, deşi sunt 2 personaje aparent diferite, îi uneşte aceeaşi stare de fapt : ilegitimitatea.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53393948
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate