Săptămâna 17-23 mai 2010

Luni, 17 mai, a fost transmisă la Radio România Cultural partea a doua a dialogului meu despre București și despre Palatul Elisabeta cu doamna Reluș Mureșan, realizatoarea emisiunii. Urmează o a treia și ultimă parte, lunea viitoare, pe 24 mai, la ora 21.30.

Emisiunile pot fi ascultate online la adresa http://cultural.srr.ro/emisiuni/bucuresti/audio/audio2010.html

bucuresti

Marți 18 mai voi susține la Colegiul Național de Apărare o nouă prelegere, în fața cursanților de înalt nivel. Este vorba despre reprezentanți ai instituțiilor Statului, ai mediului de afaceri, ai presei și, desigur, de militari. Astăzi voi vorbi despre buna guvernare și despre securitatea națională.

În cursul săptămânii voi vizita o bază de echitație a Jandarmeriei Române, convins fiind de importanța economică și culturală a readucerii calului în prim-planul activităților societății românești de astăzi. Tradițional, calul este o prezență în lumea militară europeană (armată, jandarmerie, poliție), dar are și un rol sportiv și educativ, fiind prezent în formarea fizică a copiilor și adolescenților, în terapia unor boli, în dezvoltarea spiritului de competiție și a curajului. În mod special, România se leagă, în istoria ei, de prezența calului. Este de neînțeles cum, asemenea multor altor domenii, creșterea cailor a devenit, dintr-un atu, o problemă.

Voi avea săptămâna aceasta întâlniri cu asociațiile care au primit Înaltul Patronaj din partea Casei Regale sau care au activități în comun cu Familia noastră: Federația Română de Karate Tradițional, de Camerata Regală și de Regimentul 6 Dorobanți, o asociație istorică și militară care onorează și cultivă istoria militară românească modernă.

Așa cum spuneam într-un mesaj anterior, ne pregătim cu toții de venirea la Palat a Majestăților Lor, săptămâna viitoare, precum și de începerea noii ediții a “României, o călătorie regală”, care va aduce anul acesta o serie de personalități românești și europene împreună. Este o muncă complexă și tenace, pentru care trebuie să mulțumim puținilor, dar bravilor noștri colaboratori Ion Tucă, Sandra Gătejeanu, Cristina Parii, Radu Ghina, Liana Greavu, Florin Seușan. Ne stau alături, ca și în anii 2008 și 2009, o echipă foarte tânără de voluntari, studenți eminenți la diferite universități bucureștene. Privindu-i, îți vine greu să pricepi de ce România s-a împotmolit în criză.

6 comentarii

  1. Casa Regala a Romaniei prin prezenta activa a Altetei Sale Regale Principele Radu al Romaniei in multe domenii ale culturii ,economiei romanesti prin proiectele pe care le finanteaza contrbuie la refacerea morala si spirituala a poporului roman,salvand tara din criza acerba in care se afla.

  2. Alin says:

    Va doresc multa intelepciune in continuare!
    Cu stima,

    A.H.

  3. Emilia says:

    Alteta, a fost o lectura placuta , asa cum obisnuiti sa scrieti pe acest blog.
    Sunt zile cand vezi doar ce este frumos in apropiere si faci abstractie de ceea ce nu intra in campul vizual.Sunt necesare astfel de momente, pentru a avea puterea sa mergi mai departe.Acum, cred ca gratia si eleganta menuetului sunt bune pentru a putea face fata ritmului mai alert al zilelor noastre.Multi nu ar intelege frumusetea acestui dans,
    Din pacate numai foarte putini tineri au avut sansa unei educatii care sa le permita sa stie sa aleaga.Daca au auzit manele, manele au cantat.Si de la manele pina la criza este un drum sigur.

  4. FP says:

    Astazi 22.05.2010,s-a consumat inca un act din drumul ce i-a fost destinat MS.Regelui in aceasta lume ,de prea multe ori nedreapta!
    Fata de profilul uman al persoanelor implicate in intamplarea de azi,eu consider ca este demn de urmat cel al Casei Regale Romane,pentru care exempu de comportament si atitudine validate in timp, il reprezinta MS Regele.
    Din aceasta logica,eu consider ca persoanele din preajma Sa, nu pot avea profil moral diferit.
    Poate ca aceasta parere este cauza unor decizii luate anterior,ale caror posibile urmari,abia acum imi dau seama ,ca m-au deceptionat probabil nemotivat, cand au fost luate.
    Totusi este vorba de un botez,asa incat ,e nevoie de bunavointa si incredere ca si in tara noastra ce e veritabil va fi peren!
    La buna vedere!

  5. FP says:

    Comentariul meu,nr.4,nu mai exista,desi ieri,la postare l-am vazut inserat!
    Este o eroare?

  6. Doinita Ardelean says:

    Superba poza de prezentare !
    Felicitari

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53391350
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate