Sfantu-Gheorghe din Delta
Principesa si cu mine am raspuns invitatiei lui Liviu Mihaiu si Dragos Bucurenci de a vizita asezarea Sfantu-Gheorghe din Delta si de a lua parte, intr-o solidaritate publica, la initiativa fundatiei lor, “Salvati Delta”, de a curata de gunoaiele nerusinarii contemporane locul cu acelasi nume. Delta si Dunarea mai au nevoie si de alte “stari” in afara de cea de curatenie. Le mai trebuie solidaritatea Europei, pentru faptul ca sunt unice pe continent, le mai trebuie respectul romanilor, buna guvernare, precum si initiativa libera si inspirata a celor ce pot aduce prosperitate. Studentii, urmati indeaproape de televiziuni, au scris, asezandu-se pe pamant, cu trupurile lor cuvinte care indeamna la curatenie. Sunt, din nou, fericit pentru acest eveniment si pentru prezenta noastra in mijlocul lor. Si aceasta, in principal, pentru simbolul pe care initiativa lor il poarta: tineri romani, alaturi de generosi parteneri straini, de mass-media, de personalitati publice si de Casa Regala alcatuiesc un fel de “pasta” de valoare care poate, incet-incet, sa astupe crapaturile de pe obrazul Romaniei. |
07 Jul Principele Radu: Acţiunea ‘Salvaţi Delta’ reprezintă şi o nevoie de strângere a gunoaielor din sufletele noastre
Tulcea, 7 iul /Rompres/ – În bermude şi tricou, ministrul Mediului, Attila Korodi, a vorbit sâmbătă despre natura România, dar şi despre munţii de gunoaie creaţi de turişti, în prezenţa Alteţelor Regale Margareta şi Radu de Hohenzollern-Veringen, a guvernatorului Rezervaţiei Delta Dunării, dar şi a voluntarilor care au strâns pet-uri de pe plaja de la Sfântu Gheorghe.
Într-o atmosferă degajată, Attila Korodi a mărturisit că, deşi România este o ţară cu o natură superbă, ea este umbrită de ‘petele negre’ reprezentate de munţii de gunoaie creaţi de turiştii nepăsători.
Alteţa Sa Radu a subliniat că acţiunea ‘Salvaţi Delta’ nu reprezintă numai o încercare de curăţenie, ci şi ‘spălarea obrazului României, nu numai a pământului ei’. ‘Trebuie răspândit spiritul de răspundere al românilor de a duce mai departe bunuri ce aparţin generaţiilor viitoare’, a spus principele.
Radu de Hohenzollern-Veringen a precizat că acţiunea din Delta Dunării reprezintă şi o nevoie de ‘strângere a gunoaielor din sufletele noastre pe care voluntarii s-au încumetat să le adune’.
La rândul său, guvernatorul Rezervaţiei Deltei Dunării, Paul Cononov, a afirmat că ‘Tabăra de curăţenie’ iniţiată de Asociaţia ‘Salvaţi Dunărea şi Delta’ – Academia Caţavencu reprezintă o încercare de scoatere a ‘monstrului’ de gunoaie din Deltă.
De altfel, ‘monstrul de gunoaie’ va fi transportat, la finalul acţiunii, la Viena, în condiţiile în care, potrivit organizatorilor, mizeria din Deltă nu este produsă numai de turiştii români, ci şi de cei veniţi din străinătate.
La finalul conferinţei de la Sfântu Gheorghe, voluntarii au prezentat un filmuleţ în care au arătat cum doar într-o săptămână au strâns 200 de saci de gunoaie. Coloana sonoră a filmului a fost foarte sugestivă, voluntarii alegând o piesă a Adei Milea. Refrenul melodiei este: ‘O singură ţară avem, să o jupuim şi s-o facem drapel’. ROMPRES/(Roxana Zavate)
“”Salvati TARA!”” la alegerile din anul acesta!