Constanta

Am raspuns invitatiei fundatiei Eurolink si universitatii Andrei Saguna de a acorda patronajul unei saptamani de intalniri dedicate incurajarii si limpezirii procesului de accesari de fonduri structurale, in randul comunitatilor locale. Asa cum m-am asteptat, atat dl Sever Avram cat si profesorul Aurel Papari au organizat o suita de evenimente asa cum stiu ei, adica bine, simplu si eficient.

Am stat, pret de doua ore, intr-una din salile universitatii private constantene si am dialogat cu oameni de afaceri, reprezentanti ai agentiilor guvernamentale, profesori, studenti, ziaristi si specialisti in accesarea de fonduri.

Punerea impreuna a reprezentantilor societatii civile si mass-media cu autoritati locale, oameni de afaceri, fundatii, universitati si Casa Regala este, ea insasi, unui reflex al instinctului binelui national. Fiindca nu am nici un dubiu ca Romania va deveni prospera si statornica prin comunitatile ei locale. De asemenea, cred ca viziunea pe care Principesa si cu mine am creionat-o, ca un legamant pe 30 de ani, nu este altceva decat o suita de propuneri care au, la randul lor, o sansa doar daca micile comunitati, oamenii de afaceri si media locala vor pune umarul si vor schimba fata locului unde traiesc. Tinerii, fie studenti, fie liceeni, au un rol hotarator aici.

Ei, toti cei amintiti mai sus vor face posibila “Trecerea”. Ei vor fi sustinatorii si creatorii unui tip de leadership paralel cu cel politic, de natura sa imbogateasca viata romaneasca si sa ofere coerenta institutiilor. Paradoxal, desi suntem in democratie, aceste forte vor ajuta clasa politica sa-si revina din derapaj. Tot ei vor fi cei care vor trata derapajele societatii civile, mereu creatoare, sclipitoare, egoista si tentata de microbul tradarii instinctului binelui.

img_5944.jpg

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53420208
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate