Maison de l’Europe

Paris

Principesa si cu mine am inceput o noua vizita in cateva capitale europene. Programul va cuprinde intalniri politice, economice, culturale, educationale si de mediu. Alteta Sa Regala va avea, de asemenea, cateva evenimente publice destinate colectei de fonduri pentru proiectele Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei.

In aceasta seara, la Maison de l’Europe, la invitatia doamnei Catherine Lalumiere, am tinut conferinta “Sud-estul european, confluenta a culturilor si limbilor”. Doamna Lalumiere a fost secretar general al Consiliului Europei, organism la care Romania a aderat in anul 1993. Au luat parte o serie de personalitati din Franta, Bulgaria si Romania.

Am fost bucuros sa vorbesc, in fata societatii franceze de astazi, despre valori precum cultura, limba, traditiile, rolul personalitatilor, despre realitatea de astazi a tarilor din sud-estul Europei. Pe de o parte, exista multe aspecte ale orientului european care raman necunoscute occidentului european, pe de alta parte Balcanii, ca si centrul si estul Europei ar putea reprezenta o sursa de bogatie si complexitate, o sansa de complementaritate pentru familia mare a Europei unite.

Conferinta, urmata de o serie de intrebari si raspunsuri, a fost organizata de Observatorul European al Plurilingvismului, asociatie internationala din care Romania face parte. Dl Christian Tremblay, presedinte, si Marina Dumitriu au fost, de fapt, artizanii acestei seri. Ambasada Romaniei a oferit o receptie, in incheiere.

img_5796.jpg img_5787.jpg img_5810.jpg
img_5785.jpg

1 comentariu

  1. Alain Corvez, Paris says:

    Monseigneur,

    ce fut un réel plaisir de m’enrichir intellectuellement en écoutant votre exposé jeudi 14 juin et de pouvoir échanger ensuite quelques idées avec vous et son Altesse la Princesse Margarita. Je tiens à vous en remercier bien chaleureusement.

    La famille royale roumaine, par son enracinement et la haute qualité de ses
    représentants est un vecteur magnifique de la Roumanie moderne. Je serais toujours heureux de vous revoir lors de vos passages à Paris et souhaite que mes activités m’amènent un jour à vous rendre visite. Je vous assure de ma haute et sincère considération,

    Alain Corvez
    Conseiller en stratégie internationale

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 52961034
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate