Început de martie

Vă trimit tuturor, la început de martie, cele mai bune urări cu ocazia zilei de Mărțișor! Gândul meu se îndreaptă, desigur, către românii din toate colțurile țării și de-a lungul globului, dar mai ales către basarabeni. Acolo, sărbătoarea Mărțișorului are un plus de farmec, de căldură, de bunătate și emoție.

Ghiocei 2010

Luna februarie a adus 70,000 de vizitatori unici pe blog. Paginile mele de jurnal au fost, așa cum ați remarcat, mai rare. Am avut mult de lucru, la Palatul Elisabeta și la Castelul Săvârșin și, de obicei, lucrul de zi cu zi trece neobservat. Am făcut o vizită de lucru în Italia și am petrecut ultimele șase zile ale lunii la Săvârșin.

Luna aceasta voi vizita orașele Iași, Craiova, Timișoara și Arad. De asemenea, în luna martie, Principesa Moștenitoare și cu mine vom efectua a treia vizită externă a anului 2010. Voi aduce imagini și detalii la momentul potrivit.

Săptămâna aceasta, 1-7 martie, voi avea la Palatul Elisabeta întâlniri cu reprezentanții unor organizații, precum Yacht Clubul Regal Român, și cu reprezentanți ai mediului de afaceri român și străin.

Ca în fiecare an, din 2004 încoace, și în anul 2010 va avea loc o ediție a proiectului “România, o călătorie regală”. Sub egida și în organizarea Casei Majestății Sale Regelui, pentru trei zile, la mijlocul anului, vor veni în România un număr de personalități de prim rang ale lumii, pentru a cunoaște, înțelege și prețui mai bine țara noastră. Astăzi, la 1 martie, se va reuni pentru prima oară consiliul care va organiza întreagă această acțiune. Ceea ce trebuie remarcat este că totul se face cu un număr mic de contribuitori și organizatori, rezultatul fiind de o înaltă calitate. Evenimentul în sine este un model de ospitalitate și de reprezentare a țării. Din 2004 încoace, șase astfel de ediții au avut loc (ultimele două au fost Nunta de Diamant 2008 și Jubileul Principesei Margareta 2009) și s-au bucurat de fiecare dată de aprecierea superlativă a societății românești și a personalităților invitate. Sunt încredințat că și a șaptea ediție va atinge așteptările noastre și ale musafirilor.

Vă doresc  o săptămână frumoasă și, încă o dată, alese urări de Mărțișor!

14 comentarii

  1. Olivian Breda says:

    Bună ziua,

    Am publicat un articol pe blog despre Corporate Social Responsability ’09 și include și un clip video cu dumneavoastră.

    Îl găsiți aici:

    http://getaresultnow.com/2010/02/follow-up-how-it-was-for-me-in-the-two-days-of-csr09-2009-10-20-and-2009-10-21-radisson-sas-hotel/

    Mulțumesc,

    Olivian BREDA

  2. Casa regala a Romaniei este intr-adevar cel mai frumos cadou de martisor pe care l-au putut primi romanii monarhisti de pe teritoriul romaniei si de pe intregul mapamond,care doreswc om transformare vizibila in Romania.

  3. Valeria Heres says:

    Multumesc , Alteta pentru gandurile dumneavoastra indreptate catre romani, printre care ma numar si eu.
    La randul meu va doresc mult succes in tot cea ce faceti.
    Sanatate si bucurie si o primavara senina familiei regale.

  4. Alin Horj says:

    Sincere urari de Martisor Principesei Mostenitoare Margareta.

    Alin Horj

  5. Cory Muresan says:

    Cu ocazia zilei de 1 Martie doresc din suflet MS Reginei Ana, ASR Principesa Margareta,ASR Principesa Elena, ASR Principesa Irina, ASR Principesei Sofia,ASR Principesei Maria, ES Karina de Romania, ES Angelica Kreuger si micutei sale fiice multa sanatate, bucurii si implinirea tuturor viselor legate de Romania si Familia Regala.

    Fie ca bunul Dumnezeu sa ocroteasca cele 4 generatii feminine ale Familiei Regale !

  6. Esmyana Martisor says:

    Miresmele florilor de primavara alaturi de imbratisari calduroase pentru Majestatile si Altetele Voastre Regale cu ocazia sarbatorii noastre de Martisor drept simbol al pretuirii mele.
    De asemenea aceleasi urari si pentru toti vizitatorii,admiratorii si prietenii blogului Altetei Sale Regale Principele Radu.

  7. Romeo Tarhon says:

    Altetea Voastra Regala Principe Radu,
    Va rog sa transmiteti si din partea mea un primavaratec si suav LA MULTI ANI cu… GHIOCEI din SUFLET, de Martisor, ASR Regina Ana, ASR Principesa Margareta si tuturor Doamnelor si Domnisoarelor dragi Casei Regale.

  8. R.T. says:

    Erata:
    Cerandu-mi iertare pentru greseala care nu ma onoreaza, corectez:
    “Majestatii Sale Regina Ana” in loc de “ASR Regina Ana”.

  9. Fie ca intr-un viitor apropiat ziua de 1 martie sa ne aduca unirea Romaniei cu Basarabia mama si sa ne unim ca altadata intr-un singur Regat,Romania mare.

  10. Diana Lucia Zotescu says:

    Alteta Voastra,

    Acest frumos obicei de a darui celor dragi si de a purta un simbol al sosirii primaverii, obicei transmis noua de la Latini (Idele lui Martie sarbatorind la acestia atat sosirea Noului An cat si imprimenirea naturii la inceput de primavara), obicei pastrat atat de strabunii nostri dar si de bulgari, este -iata- impartasit si de Familia Regala. M-am simtit implicit inclusa in urarile Altetei Voastre cu ocazia Martzishorului, motiv pentru care Va multumesc din suflet. Gandul meu bun sa Va insoteasca in tot ceea ce faceti. Din acelasi gand bun si din respectul si dragostea neconditionata pe care o port Familiei Regale doresc sa transmit un buchet virtual de ghiocei si cate un martzishor tuturor Doamnelor Familiei Regale carora Le doresc o primavara senina, prospera si plina de impliniri.
    Cu deosebita stima,
    Prof. Diana Lucia Zotescu

  11. Mihai Narcis Mititelu says:

    CU OCAZIA ZILEI DE ! MARTIEE VA DORESC O PRIMAVARA FRUMOASA SI UN SINCER LA MULTI ANI INTREGII FAMII REGALE. CU RESPECT

  12. Rodica says:

    Ce ghiocei drăgălaşi! Şi ai mei sunt la fel în mica mea grădină cu flori.
    Vă mulţumesc, din tot sufletul, pentru felicitarea de Mărţişor.
    În Basarabia primăvara vine greu, anevoios, parcă gerul ar vrea să se întoarcă,
    dar nu mai are aceeaşi putere. Cine ştie ce va fi? E tristă Basarabia, chiar dacă
    ghioceii ies timizi de sub zăpada îngheţată. E prea multă gheaţă peste flori şi peste oameni.

    Cu drag şi dragoste de Ţară,
    Rodica Tomaşenco.
    Chişinău, 4 martie 2010.

  13. Dnei R. Tomasenco. says:

    “Ca oameni, maretia noastra nu consta in a fi capabili sa transformam lumea –
    acesta este mitul epocii atomice –
    ci in abilitatea noastra de a ne transforma pe noi insine”.
    (I. Gandhi)

  14. Constantin Rusu says:

    Cu deosebita stima alaturi de superbii ghiocei si de cuvintele Dvs, doresc sa va trimit in prag de primavara cele mai alese bucurii. Primavara aduce flori si mangaie sufletele noastre. Primavara ne face mai fericiti langa Doamnele inimilor noastre. Dar bucuria este mai mare cand apar si aniversari ale celor care ne sunt mereu aproape. De aceea va aduc tuturor dorinta mea de primavara plina de flori si un an mangaiat de un zambet universal. Constantin Rusu

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 52975089
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate