Săptămâna 8-14 februarie 2010

Acum două zile, sâmbătă 6 februarie 2010, blogul a împlinit trei ani. Și 1,376,000 de vizitatori unici. Judecând după numărul blogurilor existente în țara noastră, în februarie 2006, pot spune că acesta a fost unul timpuriu.

M-am uitat la prima pagină de jurnal, numită “Bun venit primilor cititori”. Bogdan Cornea, Dorin Boilă și Alexandru Jădăneanț au fost primii care au publicat comentarii. Prima contribuție la capitolul “Atitudini”, numit atunci “Scrisori speciale”, a fost una de prestigiu: eseul lui Sorin Dumitrescu intitulat “Prințul”, publicat ulterior în presa românească.

AALL 1

Săptămâna aceasta, în care Bucureștiul și o parte importantă din țară sunt sub troiene, Palatul Elisabeta va avea o agendă publică intensă. Astăzi, luni, avem mai multe întâlniri cu caracter administrativ. Casa Majestății Sale, deși o entitate fără prea mare publicitate, este o administrație destul de bine închegată, care are săptămânal o agendă complexă. Administrația face față unor răspunderi economice, financiare, de management, ospitalitate, protocol, secretariat și, din păcate, unor obligații de ordin juridic. Puțină lume știe că Majestatea Sa Regele, uneori nevoit, are de purtat lungi procese în tribunalele României, în încercarea sa de a impune dreptatea și adevărul în viața românească.

În seara de luni, la Sala Regilor din Palatul Elisabeta, trei companii românești vor primi calitatea de “Furnizor al Casei Regale a României”. Ceremonia va fi prezidată, în numele Regelui, de Principesa Moștenitoare Margareta.

Marți, Principesa Margareta va primi o delegație din Marea Britanie, cu care va avea discuții cu caracter economic. În aceeași zi, voi primi o echipă de televiziune națională și pe reprezentanții Festivalului muzical EuropaFEST (Jeunesses Musicales), căruia Principesa și cu mine i-am acordat Înaltul Patronaj.

În cursul săptămânii, voi mai primi o televiziune regională, voi participa la lansarea unui volum dedicat Reginei Maria a României și legendarei sale vizite în Statele Unite ale Americii.

Joi, voi fi invitatul unui post național de radio și voi reprezenta pe Majestatea Sa la un eveniment anual al Yacht Clubului Regal Român, înființat în 1921.

Pe parcursul celor șapte zile, vom fi prezenți la alte evenimente culturale și vom primi la Palatul Elisabeta personalități din societatea civilă.

La finalul săptămânii, Principesa Moștenitoare și cu mine vom porni în a doua călătorie externă din anul 2010 a Familiei Regale. Ea va avea loc în Europa. Vă voi vorbi despre vizită la momentul potrivit.

Vă doresc tuturor o săptămână cu satisfacții și împliniri și cu cât mai puține dezamăgiri!

7 comentarii

  1. Alin Horj says:

    Din pacate prea putine aparitii TV, ceea ce v-ar aduce mai multa notorietate si oameni de partea Altetei sale.

    Sper ca vizita urmatoare sa aduca cat mai multe beneficii pentru Romania si poporul ei dar si pentru Familia Regala.

    Va doresc numai rezultate excelente.

    Cu stima,

    Alin H.

  2. Napocel says:

    Felicitări Alteță

  3. Bogdan Cornea says:

    Alteta,

    Nu pot decat sa va felicit pentru activitatea dumneavoastra pe blog!
    In ciuda rarelor mele interventii, va asigur ca am ramas un cititor fidel al blogului si al sitului oficial al Familiei Regale. Intr-adevar, activitatea Altetei Voastre cat si a Principesei Margareta a repus Familia Regala in locul bine meritat, acela de reper moral si institutional.

    Traiasca Regele si Familia Regala!

  4. Francis Bacon - motto: says:

    .
    “Daca folosim orice experienta ca sa ne sporim cunostintele,
    pentru a le folosi spre binele omenirii,
    aceasta va produce o schimbare in noi si in lumea noastra;
    cunoasterea este putere”.

  5. MARIUS THEODOR IONESCU says:

    FELICITARI TOTDEAUNA CITESC CU PLACERE CE SCRIETI PE BLOG ALTETA,AS AVEA O INTREBARE CAND SI UNDE VA FI LANSATA CARTEA REGINA MARIA SI AMERICA APARUTA LA EDITURA NOI?
    CU RESPECT,MARIUS THEODOR IONESCU

  6. Răspuns dlui Ionescu (comentariul nr. 5) says:

    Vă mulțumesc pentru mesaj. Lansarea volumului “Regina Maria în America” va avea loc miercuri, 10 februarie, la ora 18, la Palatul Cantacuzino, Muzeul Național George Enescu, din Calea Victoriei 141. Evenimentul va avea loc în prezența Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta.

    Radu al României

    http://www.georgeenescu.ro/articol_1550_LANSAREA-C–258;R–354;II–REGINA-MARIA-350;I-AMERICA–LA-MUZEUL-NA–354;IONAL–GEOGRE-ENESCU-_pg_0.htm

  7. Av. Alex. Jadaneant says:

    Alteta Voastra Regala,

    ma bucura faptul ca multi romani viziteaza blogul Altetei Voastre, un loc aparte in peisajul spatiului virtual romanesc. O oaza de normalitate, corectitudine, atitudine si responsabilitate. Cu mare interes urmaresc toate postarile, iar cele mai multe comentarii imi ofera incredere intr-o societate romaneasca altfel.
    Sper ca aceasta platforma de comunicare sa fie si pe mai departe o buna modalitate de comunicare.

    Alteta,

    va transmit din Timisoara cele mai bune ganduri!

    Cu loialitate,

    Alex. Jadaneant

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53166943
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate