Marius Robu

Alteţei Sale Regale
Principele Radu al României

Principe, ţin să vă mulţumesc, atât dumneavoastră cât şi Principesei Margareta, pentru felicitarea pe care am primit-o acum, în apropierea Sărbătorilor de iarnă. A fost o surpriză plăcută să constat că mica mea preocupare, legată de strângerea unui număr infim de semnături pentru susţinerea candidaturii Alteţei Voastre la Preşedinţia României, nu a rămas trecută cu vederea.

În altă ordine de idei, regret faptul că proiectul Alteţei Voastre pentru o Românie Altfel nu a avut sorţi de izbândă. Românii au devenit refractari la ceea ce înseamnă membrii Casei Regale şi asta din cauza anilor de comunism şi postcomunism, în care istoria Românilor a fost ciopârţită după bunul plac al celor care au condus ţara. Este clar că nimeni dintre preşedinţii României postdecembriste nu a vrut cu adevărat să pună capăt nedreptăţii comise de Petru Groza şi tovarăşii săi, atunci când l-au forţat pe Majestatea Sa Regele Mihai să abdice, şi să facă paşi simţitori întru revenirea la normalitate. Astfel, după cum aţi observat de-a lungul campaniei, proiectul Alteţei Voastre a fost unul pe cât de nobil pe atât de greu de realizat. Un moment ca debutul deceniului ’90 va fi dificil de reeditat.

Nu ştiu dacă viitorii ani îi vor face pe români să reflecteze mai mult la acest aspect (posibila dumneavostră candidatură) şi dacă tinerii vor putea să discearnă între un candidat corupt şi unul independent, neînregimentat politic, doritor de bine. Spun asta pentru că aceşti tineri, ca şi mine trăim intr-un climat social nociv, care întru-un final usucă lăstari crescuţi cu un genom şi dintr-un sol bun. Scara valorilor societăţii noastre nu este întoarsă cu dosul în sus, aşa cum frumos a remarcat domnul Dan Puric, este la orizontală, adică pe aceeaşi scară „se luptă” valori consacrate ale României cu vedete de televiziune care sunt apanajul unui consumerism atât moral cât şi fizic.

Consider că până la urmă neghina se va cerne, norii se vor risipi şi lucrurile vor reveni la normalitate. Dar aceasta, cu cât trece mai mult timp, va necesita sacrificii mai mari. Românii trebuie să realizeze că un preşedinte al acestei naţiuni nu poate şi nu trebuie să facă minuni, el trebui să fie un simbol al lor, un garant al democraţiei şi a unui stat de drept. Minunea trebuie să plece din fiecare dintre noi, baza piramidei trebuie să fie sănătoasă ca vârful ei să fie sănătos, invers este greu.

Sunt multe de spus şi poate nu este momentul şi locul să le dezvolt. Vreau să vă asigur în continuare de susţinerea mea morală şi de speranţa că proiectul Casei Regale a României pentru acestă ţară va reuşi să răzbească.

Vă doresc Sărbători Fericite şi sănătate!

Cu profundă consideraţie,
Marius Robu

3 comentarii

  1. stelian r. says:

    De apreciat mesajul. Dar haideti sa facem un pic mai mult de cat “sustinerea morala”.
    Va doresc un an mai bun. Cu stima s.r.

  2. Increderea in Dumnezeu si in Bunul-Simt, instinctual. says:

    „Zi si noapte m-am gandit la fericirea Romaniei.
    Cu toate greutatile pe care le-am intalnit,
    cu toate banuielile care s-au ridicat,
    mai ales la inceputul domniei mele, in contra mea,
    expunandu-ma la atacurile cele mai violente am pasit,
    fara frica si fara sovaire, inainte pe calea dreapta,
    avand nemarginita incredere in Dumnezeu si
    in Bunul-Simt al credinciosului meu popor”.
    (Regele Carol I)

  3. Maria says:

    Cred ca a spus undeva mai sus ca a strans voturi pentru Principele Radu. Asta inseamna ceva mai mult decta sustinere morala, nu?

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53393258
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate