Săptămâna 11-17 ianuarie 2010

Principele Radu la PE in aprilie 2003 (VII)

Vom petrece întreaga săptămână la Palatul Elisabeta. Cea mai mare parte a timpului este consacrată chestiunilor administrative, atât cele privind agenda noastră pe 2010 și Secretariatul Regal, cât și cele privind gospodărirea Casei Majestății Sale.

Am primit, la începutul săptămânii, vizita unor reprezentanți ai unor companii de consultanță străine cu filiale în România, preocupați fiind de îmbunătățirea performanței economice a țării, de încurajarea investițiilor și a accesării de fonduri, precum și de participarea companiilor la proiecte sociale.

Marți 12 ianuarie, am găzduit la Palatul Elisabeta o întâlnire cu membrii fondatori ai “Cameratei Regale”, orchestra de cameră a Universității de Muzică din București, căreia i-am acordat înaltul patronaj la finele anului trecut. Sper să îi pot ajuta în 2010 să-și împlinească ambițioasele dorințe. Vom oferi Sala Regilor de la Palat unor concerte de cameră, îi vom însoți în drumul lor prin marile orașe din România și vom încerca să convingem câteva societăți comerciale generoase să îi ajute financiar. Orchestra nu are doar un rol cultural, ci și unul educațional. Studenții-muzicieni care vor activa în orchestră își vor începe activitatea profesionistă cu un plus de meșteșug și de experiență.

Tot în această săptămână, Principesa și cu mine vom încerca să ne întâlnim cu personalități de frunte din lumea politică și din cultura română.

În cursul săptămânii, Alteța Sa Regală și cu mine am fost gazdele unei delegații de înalt nivel din Thailanda, în prezența ambasadoarei acestei țări la București.

8 comentarii

  1. Marioara Mihele says:

    2010 sa va aduca multe ,realizari tot e v-ati propus sa va fie de bun augur . Multa sanatate d-voastra si familiei .LA MULTI ANI !

  2. Alexandru says:

    Alteta Voastra Regala,

    Am observat intr-un manual de istorie pentru clasa a 11-a un fragment al interviului pe care Alteta Voastra Regala l-a acordat cotidianului “Evenimentului Zilei” la 10 mai 2006 despre insemnatatea Regelui Carol I in istoria romanilor ca model de sef de stat cu adevarat european. Ca absolvent si masterand al Facultatii de Istorie, eu vad in acest lucru, in sfarsit, debutul unei intrari in normalitate a tarii noastre. De asemenea, faptul ca un membru al Casei Regale este citat de un manual de istorie reprezinta refacerea unui arc peste timp din 1947 pana in prezent. Cand Romania era cu adevarat o tara europeana, manualele noastre incepeau cu frumoase fotografii ale Suveranului si ale Reginei-Mama. Distrugerea lor a insemnat trecerea catre o alta epoca, una a intunericului fizic si spiritual. Faptul ca dupa 60 de ani Alteta Voastra Regala va adresati tineretului acestei tari si chiar intregului public romanesc prin intermediul unui manual de Istorie ma bucura din tot sufletul si imi da dovada ca tara noastra poate intra pe fagasul ei firesc. Vreau sa va multumesc din toata inima pentru acest lucru si va doresc multa sanatate si succes in activitatile Dumneavoastra si ale Familiei Regale!

    Ma inclin in fata Altetei Voastre Regale cu deosebit respect!

  3. Răspuns dlui Alexandru (comentariul nr. 6) says:

    Vă mulțumesc pentru această veste neașteptată și încurajantă. Sunt bucuros că mi-ați împărtășit-o. Sper să pot găsi un exemplar din acel manual.

    Radu al României

  4. Alexandru says:

    Alteta Voastra Regala,

    Este o deosebita onoare si un moment unic pentru mine faptul ca V-am dat aceasta veste!

    Cu profund respect pentru Dumneavoastra si Familia Regala Romana,
    Alexandru

  5. daniela says:

    Buna seara Alteta Voastra!

    Astazi am avut parte de o foarte frumoasa surpriza, cand am verificat cutia postala… Va multumesc foarte mult pentru ceea ce mi-ati trimis!!! Sincer, nu ma asteptam si cu atat mai mult va multumesc pentru gestul demn de toata aprecierea, care pentru mine inseamna mult! Am sa pastrez fotografia in-ramata, ca o amintire placuta si care imi va aminti cu drag de sperante si oameni cu adevarat valorosi.

    Va doresc un an mai bun si asa cum spuneti, sa nu mai asteptam in zadar.. sa avem fruntea sus si sa traim frumos si demn! La multi ani Alteta!
    Aceleasi multumiri si urari ASR Principesa Margareta si Regilor Romaniei!

    Cu pretuire,

    daniela

  6. Alteţă,
    După cum vedeţi, cei care rîvnesc la atenţia dumneavoastră sînt cei tineri şi însetaţi de adevăr şi adevăruri. Aparent trecutul este cel care trezeşte interesul lor dar să ştiţi că neliniştea viitorului este temerea lor cea mare. Dacă întrebările noastre par uneori fără noimă să ştiţi că prezentul haotic face din noi un amalgam de întrebări. Să ştiţi însă că fiecare întrebare are rostul ei. Să nu-i dezamăgiţi pe cei tineri chiar dacă sînt puţini, înainte de toate ei sînt singuri!

  7. Răspuns dlui Daniel Bogdan (comentariul nr. 10) says:

    Vă mulțumesc pentru mesaj. Cuvintele dumneavoastră înseamnă mult. Mă bucur de ceea ce mi-ați scris și vă împărtășesc părerile. Este unul dintre cele mai importante mesaje pe care le-am primit de la începutul anului.

    Cu bine,
    Radu al României

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53394740
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate