Responsabilitate sociala corporativa

Ieri, marti 20 octombrie, am participat la cea de-a patra editie a Conferintei Internationale pe teme de responsabilitate sociala corporativa (Corporate Social Responsability), organizata cu multa daruire si precizie de o tânara echipa bucuresteana. Am fost bucuros sa gasesc o sala plina de participanti, multi dintre ei veniti de departe, din India, Spania, Italia, Suedia, Germania si din multe alte locuri. Am remarcat calitatea discursurilor si interesul publicului, care a asaltat cu intrebari pe conferentiari.

Principesa Margareta poarta un interes aparte fata de acest subiect, devenit din ce in ce mai prezent in viata sociala a Europei si a lumii intregi. Recent, la initiativa Principelui de Wales, Principesa Margareta a vizitat Londra insotita de un numar de importanti oameni de afaceri români, pentru a participa la Clarence House, resedinta oficiala a monstenitorului Coroanei britanice, la o intâlnire pe teme de responsabilitate sociala corporativa.

Speram ca in anul 2010, ca si in cei care vor urma, aceasta tema sa intereseze din ce in ce mai multa lume. Speram, de asemenea, ca vorbele sa se transforme si in fapte.

Dupa cum probabil ati aflat din presa, anul acesta marea noastra artista dramatica Olga Tudorache a implinit 80 de ani. Venerabila vârsta o gaseste pe scena, unde apare saptamânal intr-un numar consistent de spectacole remarcabile. Tot anul acesta, promotia noastra, indrumata de domnia-sa, implineste 25 de ani de absolvire. De aceea, Principesa Margareta si cu mine am dorit sa oferim, la Palatul Elisabeta, un dineu in onoarea doamnei Tudorache, in prezenta colegilor mei de promotie. Am invitat, de asemenea, câteva dintre personalitatile scenei românesti care au fost studentii primei promotii de actori indrumata de Olga Tudorache.

Aseara, asadar, au luat loc la masa din Sufrageria Mare a Palatului Elisabeta, impodobita aniversar, Rodica Negrea, Oana Pellea, Carmen Tanase, Angela Ioan, Marina Procopie, Dan Badarau si alti câtiva musafiri.

Astazi, miercuri 21 octombrie, am primit la Palatul Elisabeta vizita unei delegatii indiene de personalitati implicate in munca sociala si caritabila.

IMG_0349

IMG_0357

IMG_0374

8 comentarii

  1. The difference says:

    I got up early one morning and rushed right into the day;
    I had so much to accomplish that I didn’t have time to pray.

    Problems just tumbled about me, and heavier came each task.
    “Why doesn’t GOD help me?”
    I wondered…
    He answered:
    “You didn’t ask.”

    I wanted to see joy and beauty, but the day toiled on, gray and bleak;
    I wondered…
    Why GOD didn’t show me?
    HE said:
    “But you didn’t seek.”

    I tried to come into GOD’s presence;
    I used all my keys at the lock.
    GOD gently and lovingly chided:
    “My child, you didn’t knock.”

    I woke up early this morning,
    and paused before entering the day;
    I had so much to accomplish that
    I HAD TO TAKE TIME TO PRAY.

  2. Prin actiunile sale Principele Radu al Romaniei dovedeste implicare tenace in treburile statului,dand dovada de o vasta cultura si experienta politica.Desi acest mare om a suportat cu greu sagetile otravite
    ale comunistilor,continua sa mearga cu pieptul deschis,eroic spre jertfe mari pentru a readuce Romania
    la ceea a fost altadata,al-17-lea granar al Europei.Sa speram ca viitoarea candidatura la presidentie ii va
    apartine

  3. Adrian says:

    Casa Regala a fost si trebuie sa fie stalpul politicii sociale in Romania. Daca te uiti la initiativele care s-au luat din partea guvernantilor nostrii pe aceasta tema iin ultimii 20 de ani iti vine sa plangi. Aceste teme sunt mai tot timpul lasate pe ultimul loc si apar la iveala doar in preajma alegerilor. Odata cu alegerea demnitarilor toate promisiunile facute se dilueaza si se pierd in ceata avaritiei meschine de a continua sa-si umfle averile nelegiuite prin actiuni care vor continua sa marginalizeze patura, si asa subtire, a clasei de mijloc romanesti. In putin timp, daca nu s-a intamplat deja, tara va fii impartita in doua.
    Pe de o parte, vor fii cei care s-au descurcat prin “invarteli si manevre”, in mare parte “smecherii” cu relatii in sfera poilticului de odinioara, cei pe care aceasta asa zisa republica ii protejeaza si le creaza in continuare toate conditiile pentru a raspandii acest cancer care corupe si pe aceia care ar vrea sa il vindece.
    Pe de alta parte se afla naivii care muncesc si incearca prin munca lor sa reuseasca in viata si vor sa scape de el. Ei sunt oamenii inca sanatosi care sunt priviti cu dispret si batjocoriti. Din pacate “doctoriil” care ar putea face ceva ,adica mecanismele si oamenii care sustin actualul sistem, nu vor sa aplice tratamentul adecuat pentru ca ei insusi sunt contaminati. Acesti oameni acre muncesc si incerca sa duca o viata cinstita au doua optiuni. Or isi cauta alti “doctori”, adica emigreaza si incearca sa gasesca tratamente care sa le amelioreze suferinta sau raman in continuare si inevitabil se vor imbolnavii sau vor fii marginalizati si impimsi spre saracie.
    Casa Regala este “doctorul” de care Roamnia are nevoie. Trebuie doar sa o lasam sa puna in aplicare “tratamentele” care pot insanatosii societatea din Romania. Trebuie de asemena ca noi toti sa luptam si sa contribuim la aceasta vindecare prin sustinerea initiativelor casei regale care sa ne readuca pe fagasul pe care inaintasii regelui Mihai cu atat maiestrie si dragoste ne-au pus. Inca nu este tarziu si cancerul mai poate fii oprit dar daca nu se va face nimic se va raspandii si va fii imposibil sa-l mai extirpam.

  4. ramo says:

    http://www.youtube.com/watch?v=0C3XQ3BTd4o Am postat mai demult acest link pe blogul lui AN. Il postez si aici. Zilele astea m-am gandit intensiv la subiect, desi, trebuie sa recunosc, nu m-am mai gandit de vreo cateva luni la el. Vroiam sa propun si eu acum cateva luni (aici pe blog) un model mai special de sistem pentru microcreditare. Daca era implementat atunci, putea evita downfall-ul de acum. Dar am fost convinsa ca nu ma va lua nimeni in serios, pentru ca toti erau prea preocupati cu/de propria persoana. Inca astept sa fie mai rau inainte sa fie mai bine.:) Se pare ca intelepciunea lipseste cu desavarsire in zona de decizie.

  5. VDFilip says:

    “Principesa Margareta a vizitat Londra insotita de un numar de importanti oameni de afaceri români”

    Domnule Radu, chiar cu riscul sa par un idiot si un impertinent, nu ma pot abtine si intreb: era si Dinu Patriciu? Dar SOVantu?

  6. Salutam cu deosebit interes si placere gestul Excelentei Voastre fata de Doamna Olga Tudorache, fata de cultura si arta din Romania si in general pentru arta si cultura. Scriam undeva pe web in urma cu putin timp despre comunitatea profesionista a actorilor, aceasta profesie care este probabil cea mai iubita de mine desi spre regretul meu nu am mai fost in contact direct cu teatrul de foarte mult timp.

    Si atunci, in putinele ocazii in care au fost, nu cred ca a existat spectacol la sfarsitul caruia sa nu fiu emotionat pana la lacrimi atunci cand actorii veneau pe scena spre a saluta sala si a primi expresia recunostintei spectatorilor pentru actul artistic adesea deosebit de inalt in teatrul romanesc.

    Cu deosebita consideratie si un inalt omagiu pentru Domna Olga Tudorache, pentru Alteta Voastra, pentru teatrul, filmul si arta romaneasca de calitate, acolo unde sunt asa.

  7. Raspund dlui V.D. Filip (comentariul nr. 5) says:

    Nu, oamenii de afaceri numiti de dumneavoastra nu au facut parte din grupul care a insotit pe Principesa Margareta la Londra.

    Radu al României

  8. VDFilip says:

    Am intrebat despre Dinu Patriciu si despre SOVantu fiindca actualii si fostii guvernanti, de asemenea mass-media printr-un stil meschin le creaza imagine favorabila ca fiind oameni de succes. Astazi ii face cu ou si cu otet, maine ii lustruieste sa luceasca mai tare pana devin intangibili.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 52952931
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate