Vineri

In ultimele zece zile, Majestatile Lor, Principesa si cu mine am fost, la Cluj, Savârsin si Bucuresti, in mijlocul a numeroase evenimente. O simpla parcurgere a lor arata limpede ca prezenta publica a Regelui si a Familiei sale nu se intersecteaza in aceste saptamâni in nici un fel cu realitatea politica, de fapt electorala, care secatuieste de vlaga, in mod eronat, România. Aceasta diferenta flagranta de a aborda realitatea nu este intâmplatoare. Noi continuam sa credem, cu si mai multa convingere, ca politica este domeniul exclusiv al politicienilor. Cu o singura conditie: ca ei sa o performeze. Nu intotdeauna zgomotul scrâsnit al lovirii cap in cap a intereselor de grup se numeste politica. Cel mai adesea se numeste altfel. Nu intotdeauna abilitatea de a scurt-circuita institutiile si batjocorirea lor in mod public se numeste abilitate politica. Cel mai adesea se numeste altfel. In fine, treburile Statului (domeniul pentru care Familia Regala a aparut, de fapt, in istoria României) este cu totul altceva decât arena politica, mai ales in lumea europeana democrat-liberala. Actul guvernarii, care este deopotriva o performanta administrativa si un pact cu societatea, un legamânt, este treaba partidelor politice. De aceea, liderii lor, prin Constitutie, odata ce au câstigat increderea populatiei prin actul alegerilor (locale sau generale), au ca scop principal alcatuirea guvernului, pentru a conduce politic tara. Pierderea energiilor cu orice alt fel de teluri sau “prioritati” face rau lor, partidului lor, democratiei si, in ultima instanta, României.

Rompres_1674640 copy

Desigur, atunci când intevin evenimente sau actiuni care pun in discutie Statul român, principiile, instrumentele, valorile sau stabilitatea lui, Regele sau membrii Familiei Regale iau pozitie publica. Dupa cum se poate vedea, aceasta nu se intâmpla insa in fiecare zi.

Aflate la Cluj, Majestatile Lor au participat la ceremonia aniversarii a 140 de ani de la crearea Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara. Cu aceasta ocazie, Regelui i-a fost decernat titlul de Doctor Honoris Causa.

IMG_3876 resized

IMG_3855_2 resized

Apoi, Majestatile Lor si cu noi am petrecut câteva zile la Savârsin, unde am avut intâlniri cu personalitati politice, academice si religioase din judetele Hunedoara, Timis, Bihor si Arad. Am intâlnit, ca de obicei, primarul si preotul paroh din comuna, cu care am discutat proiectele noastre comune din anul 2010. Ne vom reintoarce, cu totii, la Castelul de la Savârsin, inainte de Craciun.

La Bucuresti, Majestatea Sa a prezidat zilele trecute ceremonia inmânarii titlului de Furnizor al Casei Regale companiei Halewood, succesoarea celebrei companii viticole interbelice Rhein Azuga. Este pentru a doua oara, consecutiv, când Cramele Halewood primesc aceasta distinctie rara, pentru calitatea vinurilor si a vinurilor spumante pe care le produc.

Astazi, la sfârsit de saptamâna, vor avea loc inca doua evenimente. Regele va decora cu “Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate” un numar de sase colaboratori de la Palatul Elisabeta si de la Castelul din Savârsin, pentru anii petrecuti in serviciul loial al Casei Regale. De asemenea, va decora cu “Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate” si cu “Crucea Casei Regale a României” trei personalitati din viata economica, politica si din societatea civila pentru calitatea actiunii lor publice in sprijinul valorilor si principiilor Casei Regale si ale României demne.

0123_15 copy

In fine, in aceasta dupa-amiaza, Principesa Margareta va primi la Resedinta Frantei din Bucuresti Ordinul National Legiunea de Onoare a Republicii Franceze. In prezenta Majestatilor Lor si a unui numar de invitati, Alteta Sa Regala va fi distinsa mai ales pentru actiunile sale umanitare de douazeci de ani, prin intermediul Fundatiilor Principesa Margareta a României de la Bucuresti, Londra, New York, Geneva, Bruxelles si, desigur, Paris.

32 comentarii

  1. Cornel B. says:

    Buna ziua!

    Privind la contextul politic actual extrem de tulbure, am citit ca nu veti participa la votare la alegerile prezidentiale. Fara a comenta acum aceasta decizie (oricum e strict personala), as dori sa va intreb daca aveti in vizor actiuni concrete la nivel politic in viitorul apropiat.

    La un moment dat recunosc ca as fi vrut sa intru in politica tocmai pentru motivul ca e nevoie si de persoane verticale care sa fie prezente acolo, chiar daca e multa mizerie in politica romaneasca.
    Pe moment am renuntat, dar sunt interesat pe termen lung de a ajuta la construirea unei clase politice din oameni tineri, de valoare. M-as bucura sa putem colabora in acest sens. Ce parere aveti?

    Cu deosebita consideratie,
    Cornel B.

  2. Mihaela says:

    Probabil alta ar fi fost soarta Romaniei daca familia Regala ar fi condus-o.Citind cele scrise de Dvs.
    realizez si mai bine ce s-a pierdut.Nu trbuie sa fiti dezamagit .populatia este derutata si permanent dezinformata.Suntem mandrii de tot ce faceti!
    Romaniei ii trebuie stabilitate si incredere.

  3. Horia Cremene says:

    Scena politică a ultimei săptămâni confirmă încă o dată cât de departe sunt politicienii zilei de atitudinea regală, de demnitatea şi respectabilitatea pe care le inspiră Familia Regală. Abilitatea politică a lor s-a tradus în ultima săptămână prin competiţia în interpretarea speculativă şi eludarea Constituţiei privind numirea Primului-ministru. Sub pretextul interesului naţional toate taberele, începând cu Şeful Statului, ne-au demonstrat că au de fapt un singur scop: FRAUDAREA APROPIATELOR ALEGERI PREZIDENŢIALE. Pentru asta fiecare doreşte să aibă propriul guvern, propriul prim-ministru, să aibă controlul asupra desfăşurării alegerilor şi numărării voturilor. Nu pentru bunăstarea omului simplu, ci a taberelor de interlopi. Iar societatea civilă, mas media, analiştii politici şi elitele formatoare de opinie s-au grupat, fără excepţie, în una din cele două tabere – pro sau contra Preşedintelui politic.
    .
    Avem confirmarea faptului că nici partidele, nici societatea civilă, nu sunt pregătite pentru o preşedinţie apolitică, pentru o atitudine regală în fruntea statului. Cu atât mai mult este de apreciat clar-viziunea şi înţelepciunea Principelui Radu, care s-a retras din cursă când a constatat că societatea românească nu este pregătită, în ansamblul ei, să recunoască valorile autentice ale statalităţii.

  4. Magdalena A., Sibiu says:

    Acum mai mult ca oricand se vede ca nu e corect ca ati renuntat  la lupta pt. ca scena politica este in ultimul hal in ultimul timp. Clar ca nu poti vota serios cu cineva la prezidentiale. Eram in concediu la Covasna is in plimbare ne-am intalnit cativa care votau cu RADU DUDA fericiti ca toti votam cu RD is la intoarcere  as aflu ca nu mai participati la competitie. Sunt dezamagita  si sper ca totusi mai avem sanse  si o sa  va pregatiti pentru alte alegeri pornind in campanie din Inca din 2009 ca lumea sa priceapa ca ce avem acum nu e cel mai bun. Sper as mai apuc ziua,eu oricum fac campanie de pe acum.
    Calde salutari  membrilor CASEI REGALE,sanatate si multe succese.
    CU STIMA SI REVERENTE !

  5. Sorin H., Timisoara says:

    Alteta Voastra
     
    Va scriu (cu mare intarziere datorita unei probleme de familie care imi acapareaza aproape tot timpul) ca urmare a anuntului retragerii Dumneavoastra din cursa pt prezidentiale.
     
    Cand am aflat despre faptul ca intentionati sa candidati nu am pregetat sa Va contactez, deoarece am considerat si consider ca sunteti persoana de care tara are nevoie.

    Am ramas dezamagit de decizia pe care Ati luat-o. Dar inteleg ce a stat la baza deciziei.
     
    Totusi, eu nu vreau sa renunt la lupta mea pt ceilalti, iar mediul politic ramane in continuare, cel putin teoretic raportat la Romania, un domeniu al excelentelor si al plus-valorilor.

    Intr-un email trimis domnului Comsa propuneam ca, in cazul in care ati fi pierdut alegerile, prezenta Dumneavoastra sa continue pe scena vietii sociale, economice si politice prin initierea de actiuni in aceste directii, actiuni la care puteam sa-mi aduc aportul prin proiectele mele axate pe Educatie, Sanatate si economia locala.
     
    Va pun la dispozitie CV-ul meu pt a Va intreba care va fi pozitia Dumneavoastra fata de aceasta Romanie care a ajuns a nimanui si daca in cazul in care doriti sa intreprindeti vreo actiune, daca Va pot fi de folos.
     
    Va multumesc pt atentie.
     
    Cu sinceritate si respect,
    Sorin H.

  6. Adriana Macsut says:

    Pentru inalta distinctie primita pentru munca sa de caritate Principesa Margareta merita felicitari. Dar dureros este ca nicio televiziune nu a mediatizat aceasta stire. In acest conditii suntem onorati ca ne numaram printre voluntarii fundatiei.
    In actualul context politic actiunile Casei Regale a Romaniei arata ca dincolo de nepasarea de la Parlament, Guvern si Presedentie exista o speranta . Iar acesta speranta poarta un nume clar restaurarea monarhiei.
    Adriana Macsut si Stefan Bak Grosu

  7. Principesa Margareta este o demna urmasa a parintilor sai .O caracterizeaza curajul,romantismul,generozitatea,dragostea fata de popor si cred ca va fi o Regina la fel de buna ca si
    strabuna sa Regina Maria,a carei aura plina de mister va strabate swcolele viitoare.Aceasta mare diva si artista a poporului roman a impresionat si a strabate prin mitul sau toate epocile viitoare.Principesa seamana leit cu majestatea sa regele mihai de romania si regina maria,mama poporului roman.Sa o veneram ca pe o zeita si sa ne_o facem prietena.Eu am vazut_o la Galati pe aceasta femeie fascinnata,in primavara anului 2006 si sunt ferm convinsa ca va fi Regina Romaniei.Sa claditi,Majestate o monarhie molderna asa cum nu a mai avut nici o tara de pe intinderea pamantului.Ar fi bine daca si Principele Radu al Romanieri sa se oteleasca la scoala politica a Regerlui Mihai,caci are ce invata der la dsocrul Sau,acest mare longeviv al monarhiei romane.Slava lor.Asta pentru a deveni un principe integru alaturi de sotia sa.

  8. casleanu giorgica, galati says:

    Ma intreb, si va intreb, oare cand vor intelege romanii valorile unei statalitati autentice si mai ales, cine-i va ajuta sa inteleaga acest lucru. Atata timp cat nu exista o pozitie publica, care sa ajunga prin orice mijloace in toate mediile si la toate nivelurile sociale, daca nu se va face cumva o educare a maselor in acest sens, nu vad cum se va putea schimba mentalitatea omului de rand. Dl. Beldiman, dl. R. Tarhon si inca o mana de oameni incercam sa punem bazele unei miscari la nivel national(MISCAREA ROMANIA ALTFEL), care sa adune in jurul unui ideal promovat de A.S. Principele Radu pe cei care doresc sa contribuie la crearea unei Romanii Altfel. Daca doriti sa ne fiti alaturi va rugam sa intrati pe site-ul miscarii http://www.tashy.ro/miscarea-romania-altfel/index.php

  9. Gabriela says:

    Ma bucur pentru evenimentele superbe din viata Voastra si-i transmit Principesei cele mai
    sincere felicitari pentru ceremonia de astazi de la Ambasada Franceza,pe care o merita cu prisosinta, dupa atatia ani de devotament in munca dificila pe care o sustine!

    Cu dragoste, Gabriela

  10. Alexandru Tonko says:

    Buna ziua !
    Ma numesc Tonko Alexandru si ma declar admirator al Dumneavoastra .
    Tinerii de astazi ar trebui sa va aleaga ca model de urmat .

  11. Mihaela Ionescu says:

    Felicitari Altetei Sale Regale Principesa Margareta ptr Ordinul “Legiunea de Onoare” in grad de Cavaler!…

  12. Adriana Macsut says:

    Tin sa imi exprim pretuirea si respectul pentru distinctia acordata Principesei. Dureros este insa ca munca de caritate a Pricipesei pare a fi mai apreciata in strainatate decat pe plan autohton … pentru ca aceasta stire nu a fost inca pe stirile de la tv. Avem nevoie de astfel de exemple in viata noastra.

  13. Mariana Haulica says:

    ..respect,stabilitate,credibilitate …asta e ceea ce lipseste politicienilor nostri si numai altetele voastre ar putea aduce tarii

  14. Emil Munteanu says:

    asa este

  15. Bogdan Deacu says:

    A fost o vreme cand Romania conta in contextul european.Acel moment a luat sfarsit in 1947.Sper ca aceasta natiune va avea puterea sa reinstaureze monarhia si totodata onoarea aferenta acelor vremuri.

  16. Constantin Malanciuc says:

    Cred ca in prima instanta dauneaza romaniei si apoi partidelor politice

  17. Vlad M. says:

    Alteta, nu credeti ca este necesara interventia dumneavoastra in viata politica in acest moment??Toat mascarada de la TV,radio, presa scrisa si restul mijloacelor de informare(sau dezimformare) nu arata decit un singur lucru:incapacitatea de a se conduce aceasta tara dupa niste reguli haotice luate”ad-hoc” si dupa niste norme morale care lasa mult de dorit…..Va intreb inca odata daca nu este cazul sa va implicati din nou in viata politica romaneasca de data aceasta cu mult mai mult elan…si tinind seama de faptul ca reprezentati Romania mult mai frumos si mai curat…Aveti de partea dumneavoastra mii de sustinatori…mai ales din exterior dar si din interior…ar putea fi un inceput mai bun atit pentru noi ca natiune dar si pentru dumneavoastra ca leader al acestei natiuni…
    Eu asa vad lucrurile in acest moment….
    Cu stima,
    Vlad M.

  18. Antonela says:

    aveti perfecta dreptate in tot ceea ce spuneti.
    va doresc mult succes in campania prezidentiala.
    cele mai frumoase ganduri intregii familii.
    succes deplin!
    Antonela

  19. Dan says:

    Tot circul din zilele astea este legat de alegerea presedintelui, nicidecum de guvern sau de politica. Este una dintre cele mai joase si mai abjecte actiuni din cite le-a cunoscut România dupa 1989.

    Ceea ce este bine e ca oamenii au inceput sa-si dea seama. Fara reactia lor, nimic nu ar fi posibil.

    Pentru moment, cauza alegerilor din noiembrie este o cauza pierduta. Nu are nici un rost sa-i dam atentie, fiindca oricare ar fi rezultatul totuna este.

    Dan

  20. anonim says:

    Alteta Voastra,
    Se stie, ca:
    “Oamenii care au cel mai mult nevoie de sfat
    sunt cei mai putin dispusi sa-l primeasca”.
    (Richard Wurmbrandt)

    – Ce nu stiu pedagogii si stie bunul-simt romanesc:
    “Nu da povata celui ce nu ti-o cere, caci nu te asculta”.
    Înseteaza-l întai.
    Pune-l în situatia de a ti-o cere.
    Si pe urma spune-i – daca ai de spus ceva”.
    (Constantin Noica)

    “Fereste-te de a da sfaturi.
    Problema e prea grea si raspunderea mare.
    Tu dai sfatul dupa natura ta.
    Aceasta însa rareori se potriveste cu natura celui ce te întreaba.
    Altfel spui tu, altfel întelege el.
    Sfatuind prudenta, produci slabiciune, si unde cereai tarie se aplica
    violenta.
    Un element strain s-a introdus în sufletul celuilalt,
    si el si-a pierdut masura”.
    (Titu Maiorescu)
    Va dorim sa va continuati crezul Vostru in “Ro., A”.

  21. Romeo Tarhon says:

    APEL CATRE MEMBRII FORUMULUI SI ASOCIATIEI “MISCAREA ROMANIA ALTFEL”
    Stimati prieteni,
    A trecut o luna de cand existam in spatiul virtual avand un nume – Mi.R.A., avand un ideal si avand deja un numar de 71 de membri. In urma cu 3 saptamani am incercat sa ne intalnim, sa ne cunoastem. Era, poate, prea devreme, eram prea putini si inca sceptici…Dar a venit timpul sa ne intalnim in fapt, sa notificam formarea Colegiului Director provizoriu al miscarii., sa adoptam STATUTUL si ACTUL DE CONSTITUIRE si sa incepem demersurile pentru inregistrarea juridica. Este primul pas pe care trebuie sa il parcurgem. Va rugam, in acest scop, sa participati la eveniment.
    Pentru mai multe detalii accesati: http://tashy.ro/miscarea-romania-altfel/ sau email monarom2000@yahoo.com
    Va multumim.
    INTALNIREA VA AVEA LOC LUNI, 19 oct.2009, orele 16.00, IN PIATA UNIVERSITATII, LA FANTANA ARTEZIANA.

  22. Nicoleta says:

    ALTETA VOASTRA AM DEOSEBITA ONOARE SA VA SALUT.AM DOSEBITA PLACERE CA PRIN MAJESTATEA VOASTRA SA SALUT CASA REGALA,VA DORESC NUMAI FERICIRE SI BINE INTELES MULATA SANATATE.DOAMNE AJUTA MAJESTATEA VOASTRA.

  23. Mariana V. says:

    ma scuzati ca va rapesc din timpul dumneavoastra atit de pretios. va respect foarte mult si va doresc tot binele din lume intregi familii. va multumesc din suflet. sa dea domnul sa vi se implineasca toate dorintele. succes in tot cea ce faceti

  24. Adrian says:

    Romania are nevoie de o noua constitutie care sa fie aleasa prin referendum. Actuala este facuta intentionat asa pentru a favoriza fostul aparat politic. In orice stat de drept putere legislativa, executiva si judecatoresca sunt independente. Constitutia domnului Iliescu si al FSN este facuta in asa fel incat puterea legislativa sa se amestece in cea executiva iar acestea doua sa influenteze direct pe cea de-a treia judecatoreasca. Oare este asa de greu de vazut ca oricine va venii la conducerea tarii nu va putea sa faca nimic pentru ca aceasta dezordine intentionata face imposibila o guvernare stabila. Daca cineva in Romania crede ca daca vine x sau y lucrurile se vor schimba se insala. Mi-ar parea rau ca domnul Klaus Johannis sa cada in aceasta capcana si sa accepte functia de prim ministru. In momentul in care va deranja interesele economice al vreunui grup va fii tapul ispasitor si vor face tot ce le va sta in putinta ca sa il doboare iar imaginea lui va avea mult de suferit. In locul lui as fii foarte atent ca nu cumva aceasta incredere falsa pe care unii i-o arata sa nu fie cu doua taisuri pentru ca sunt multi in Sibiu care de-abia asteapta sa il dea jos. Eu ii doresc numai bine dar ca un om care il apreciaza i-as spune sa fie cu ochii in patru.
    Pentru mine cea mai buna lectie pe care pot sa o dea romanii clasei politice este sa nu mearga la vot. De 20 de ani s-au schimbat o gramada de guverne, am asistat la certuri si la mii de promisiuni care nu s-au implinit. Pentru ce sa le dam votul? Pentru ca spitalele si sistemul de sanatate sa continuie in mizerie iar noi si copii nostrii sa trebuiasca sa dam bani chiar si pentru o simpla injectie? Pentru ca scolile si sistemul de invatamant sa fie in continuare terfelit si manipulat in interesul celor cu bani? Pentru ca sa fii dat la o parte de fiul sau nepoata unuia sau altuia iar oamenii capabili sa fie siliti in continuare sa stea sub papucul unor mediocrii? Pentru ce sa mai dam votul acestui sistem falit care ne seaca si ne supune unor legi strambe si nedrepte?
    Sa mearga la vot aceia care se infrupta zii de zii din sudoarea celor multi, au vile si masini de lux pe spatele altora, isi scot diplomele ca pe banda si isi bat joc de oamenii cinstiti si muncitori prin actiunile lor meschine. Sa mearga aceia care profita de acest sistem care pune la loc de cinste lenea, fatarnicia, lipsa de cultura si bataia de joc. Oare suntem asa de orbi si nu vedem ca de 20 de ani acesti oameni isi bat joc de idealurile si de viata noastra si cu cea mai mare neobrazare ne rad in fata?
    O astfel de actiune ar putea debilita si ilegaliza actuala clasa politica si aceasta forma de guvernamant. Poporul roman ar trebuii sa fie liber sa isi aleaga soarta. Sa decidem noi ce fel de forma de guvernamant vrem. Sunt trei posibilitati: actualul model, republica prezidentiala, republica parlamentara sau monarhie costitutionala.
    Eu fara indoiala as alege monarhie costitutionala pentru ca este forma de guvernamant sub care ne-am format ca natiune si am ajuns dupa primul razboi mondial sa traim perioada cea mai prospera din toata istoria noastra atat la nivel politic cat si cultural si social.

  25. Horia Cremene says:

    Adrian, ori eşti naiv, ori faci pe naivul. Personal înclin să cred a doua variantă. Norocul nostru e că tot mai mulţi români se trezesc şi nu mai pot fi prostiţi ca în urmă cu câţiva ani.

  26. casleanu giorgica, galati says:

    Sfatul acesta cu neparticiparea la votare este foarte prost. Este adevarat ca avem o clasa politica corupta si pusa pe capatuiala, dar tara trebuie condusa cumva, altfel ar fi anarhie. Pana cand vom fi in majoritate constienti ca trbuie sa promovam si sa propulsam spre varf adevaratele valori, trebuie sa facem un compromis cu noi insine si sa alegem din ce oferte avem, macar raul cel mai mic. Deocamdata lipseste cultura politica, sistemul de valori s-a rasturnat , iar majoritatea romanilor, care se hranesc cu manele, telenovele si circ televizat si-au facut idoli din anumite personaje din politica noastra , care sunt dispusi la o hahaiala continua, de parca ar fi ceva de ras in situatia noastra jalnica. Oare chiar va doriti sa vedeti si in urmatorii cinci ani acelas personaj care se cearta in fata camerelor de luat vederi cu toata lumea care nu-i aproba ineptiile? DOAMNE FERESTE-NE DE NOI INSINE!

  27. daniela says:

    Cu drag si sinceritate, felicit pe Majestatea Sa Regele Mihai si Alteta Sa Principesa Margareta, pentru pretioasele semne de recunostinta dupa o viata plina de slujire, daruire, generozitate si altruism!!!
    Le sunt recunoscatore pentru ceea ce fac pentru semenii lor si onoarea adusa tarii noastre! Sper sa ne putem bucura si de lideri politici de o maniera asemnatoare macar, cu cea a distinsilor membrii ai familiei regale. Speranta exista in ciuda unei lipse acute a respectului si a bunului simt in politica romaneasca. Cu toate ca oamenii sunt secatuiti de tot ce au si dispretuiti in mod sistematic de cei care ii conduc/manipuleaza, iar tara este in plin haos din cauza orgoliilor bolnave si bizare, tot mai sper cat de putin, ca odata vom putea invinge prin demnitate, onestitate, prin faptul ca ne pasa de ceilalti si de cei care vor fi dupa noi, pentru ca vrem sa traim educat si decent. Inca sper si cred ca vom fi in stare sa fim oameni, in adevaratul sens al cuvantului, asa cum este pe deplin demonstrat prin atitudinile si actiunile unor extraordinari oameni, precum familia regala romana. Asa sa ne ajute Dumnezeu!

    Inca o data imi exprim pretuirea si admiratia pentru Majestatile Lor si Altetele Voastre!

  28. Meneopol Ofticatu says:

    Citeste “Imnul si Casa Regala” http://www.pionezadintrefese.ro/?p=1029

  29. Marian says:

    Alteta voastra!
    Am deosebita onoare sa va salut is prin Majestatea Voastra sa urez multa sanatate Regelui Mihai si intregii familii regale! Mi-as fi dorit o Romanie monarhista cu un Rege Mihai cu cu 72 de ani de domnie ! Daca nu ar fi intervenit evenimentele din 1947
    Cu stima si consideratei !

  30. Tabita S. says:

    AVR Principe Radu al Romaniei si AVR Principesa Margareta,
    IN ACEASTA DUMINICA VA DORESC PACE DE LA DUMNEZEU.
    Va felicit pentru hotararea A.V.R.
    de a ne permite a intra in dialog cu A.V.R si cu MS Regele Mihai I al Romaniei
    prin intermediul acestei cai de comunicatie.
    Apreciem deasemenea deschiderea AVR la idei noi, care sa defineasca
    cuvantul; altfel.
    De felul in care urmeaza SA-L DEFINIM si SA-L INTELEGEM,
    depinde MODUL de Transformare a Mentalitatii / Ideologiei
    Noastre si Actiunile Concrete de schimbatoare de
    A SOCIETATII NOASTRE ROMANESTI ACTUALE.

    Gandul meu este catre Ajutorul lui Dumnezeu!

    TOATE ASPIRATIILE ALTETELOR VOASTRE REGALE
    SI ALE NOASTRE SA INCEAPA CU GANDURI CURATE, DIRECTE,
    SI SA DUCA LA ACTIUNI EFECTUATE SUB VESNICA DRAGOSTE SI
    SI PACE SUFLETEASCA; GENERATA DIN BELSUG DE
    CUVANTUL VIU AL DUMNEZEULUI VESNICIEI!
    AMIN!
    Consider important sa fac apel la o stare de veghe permanenta:
    “DOAMNE FERESTE-NE DE NOI INSINE”!
    Va doresc Sa Aveti O Duminica relaxanta.

  31. Adrian says:

    Draga Horea, e adevarat ca uneori sunt naiv. Sunt sigur ca oamenii vor vota in continuare din pacate. Eu doar spun ca o neparticipare in masa la vot ar putea din nou ridica problema schimbarii formei de guvernamant. Eu personal am votat de la 18 ani iar raul mai mic nu s-a dovedit asa de mic. Romania a inapoiat din foarte multe puncte de vedere. Toate aceste imprumuturi la FMI sunt rezultatul unor guvernari dezastruoase. Toate aceste sute de milioane de euro nu sunt investite in ifrastrusturi care sa amelioreze situatia populatiei si sa contribuie la ridicarea nivelului de trai si se pierd inexplicabil in proiecte de cele mai multe ori inutile. Ele nu vor face decat sa asfixieze populatia in continuare cu sute de impozite si taxe.Eu personal gandesc ca ar fii iresponsabil sa contribui cu votul meu in continuare la aceasta deteriorare atat morala, cat si economica si spirituala a Romaniei. Nu am nimic in contra celor care o vor face in continuare si sper din toata inima sa ma insel.

  32. Sa scrii pe blogul unei personalitati publice de larga notorietate nationala si internationala in ceea ce priveste valoarea si calitatea prestatiilor sociale, culturale, profesionale, politice poate fi o adevarata intreprindere ceea ce necesita deopotriva temeritate si responsabilitate. Cu atat mai mult cand personalitatea in cauza apartine unei case regale. Si in mod specific cand este vorba de Casa Regala a Romaniei. Asta impune multa atentie si tact si respectarea unui protocol cauia ii simti existenta sau sti de ea fara sa fi ajuns sa il cunoasti. Sper ca indraznind sa scriu si sa comentez aici sa nu comit greseli cu titlu de necuviinta, de nedreptate sau incorectitudine sau altele mai mult sau mai putin grave.
    ~~~~~~~~~~~~~
    Cu respect as dorii sa fac o observatie la partea de inceput a articolului Altetei Voastre cu privire la rolul politicii si partidelor politice in viata societatii. Observand cu atentie si responsabilitate evolutia societatii romanesti dar si mediul international dupa complexul de evenimente din decembrie 1989 am ajuns sa consolidez in ultimul an o concluzie importanta care am convingerea ca este fundamentul pentru evolutii viitoare, pentru reformarea si modernizarea statului in general in lume.
    ~~~~~~~~~~~~~
    Modernizarea porneste intotdeauna din constatarea repetata a unor nevoi si inseamna intotdeauna un proces ce porneste cu inventarierea trecutului si prezentului, a tendintelor constatate in viata societatii, urmata de studiul si analiza rezultatelor inventarului, elaborarea de rapoarte si concluzii care apoi fundamenteaza solutiile, de dorit cele mai potrivite, pentru reforma si modernizare.
    ~~~~~~~~~~~~~
    Un astfel de proces global si profund, revolutionar poate in multe aspecte, propune si opereaza actualizari – eliminarea unor elemente, modificarea altora, introducerea de elemente noi, reconsiderari la nivelul mentalitatilor, sistemelor de gandire si actiune, sistemelor de valori, traditiilor, sistemului de bune practici. De asemenea acest proces propune si se bazeaza in mod important pentru generarea celor mai potrivite solutii pe inovatia rezultand din integrarea sinergetica a cunoasterii si spiritualitatii acumulate de la ultima “mare reforma sau revolutie”.
    ~~~~~~~~~~~~~
    Pana acum nu am sentimentul ca am spus lucruri prea noi dar le consider necesare pentru pozitionarea corecta a afirmatiilor urmatoare.
    ~~~~~~~~~~~~~
    Constat la ora actuala un dezechilibru masiv la nivelul statelor, in special si tinand profund de actuala structura a acestora sub aspectul sistemului politic ce constituie infrastructura ce reglementeaza si administreaza viata natiunii.
    ~~~~~~~~~~~~~
    Acest dezechilibru a permis si a dus la polarizarea populatiei si ridicarea unui zid intre societatea civila nereprezentata plenar si corect si mai ales neimplicata si clasa politica care a ajuns sa isi faca de cap facand din stat o afacere, poate cea mai murdara acum la inceput de mileniu III. Bazata pe deturnarea si fraudarea bugetelor publice pe de o parte si pe monopolizarea conducerii institutiilor, organizatiilor de tot felul aceasta coruptie s-a generalizat in mediul institutional public extinzandu-se la nivelul multor ONG-uri – asociatii (sociale, culturale, profesionale, politice), sindicate, patronate si care or mai fi. Si tinde sa afecteze global insasi cea mai importanta institutie a unei natiuni – familia – de baza (parinti – copii), traditionala (bunicii) si globala (toate rubedeniile). Practicile sociale cele mai raspandite, germenii si agentii de imprastiere ai coruptiei fiind nelegitimul, minciuna si escrocheria.
    ~~~~~~~~~~~~~
    O alta constatare vine sa consolideze observatiile si concluziile de mai sus si sa evidentieze unele aspecte cu rol determinant fundamental in starea de fapt actuala. Si anume practica electorala si cum este ea reglementata. Este inadmisibil sa traim intr-un stat in care cetateanul nu are obligatia de a exercita votul. Si este demonstrabil stiintific, in rigoare aceasta constatare. Nu poti avea nici o pretentie la drepturi sociale, sau la o parte din ele daca nu faci gestul civic minim obligatoriu de a participa la clarificarea votului. Chiar daca nu ai reusit sa consolidezi o decizie de vot trebuie sa mergi si sa votezi eventual in anulare. Asta face ca la calcularea rezultatelor votului sa se evidentieze clar, fara dubii “structura pozitionarii natiunii fata de propunerile electorale”. Aceasta practica este fundamentala si de neinlocuit pentru a oferii fundamentul reglementarii corecte inca de la nivelul filozofiei sistemului si practicii electorale. Este imoral sa vrei drepturi la fel ca mine care m-am pregatit pentru vot si care am votat, deci am facut gesturi civice normale si responsabile, nu minime obligatorii.
    ~~~~~~~~~~~~~
    O a doua solutie menita sa echilibreze situatia sistemului politic statal este impunerea partidelor de plafoane minime de membrii astfel incat sa nu fim in situatia de azi – nu cred ca sunt mai mult de 1.500.000 de membrii de partid in Romania care sunt condusi, adesea discretionar fatis sau mascat, de cateva sute de oameni. Procesul de consultare cu cetateanul este mimat sau lipseste cu desavarsire in multe situatii. Informarea corecta a cetateanului este indoielnica si incompleta. Presa manipuleaza la comanda politica.
    ~~~~~~~~~~~~~
    In sfarsit solutia cea mai potrivita la ora actuala care nu este inlocuitoarea celei dinainte in mod obligatoriu, poate fi complementara, este infiintarea Uniunii Politice Internationale a Romanilor Liberi cu titlul de curent de opinie si supraveghere si a Confederatiei Politice Nationale a Societatii Civile – fara drept de participare la guvernare ci doar la controlul si supravegherea parlamentului, institutiei prezidentiale si a guvernului. De asemenea cred ca Senatul ar trebuii scos din Parlament si reconsiderata filozofia existentei si functionarii lui – un fel de Sfat National al Inteleptilor.
    ~~~~~~~~~~~~~
    Concluzia celor prezentate mai sus este ca cel putin astazi, in aceasta perioada istorica este necesar sa constatam ca politica ne priveste pe toti pentru ca ea, prin sistemul politic ne reglementeaza viata incepand de la cele mai mici amanunte ale ei in unele situatii. Nu toti trebuie sa fim politicieni de profesie dar toti trebuie sa avem o pregatire politica si sa dezvoltam larg cultura politica chiar la nivel personal. Acest aspect sau obligativitate ar trebui sa fie perceputa ca drepturi si obligatii precum familia deoarece aceasta sufera in bine sau in rau in urma functionarii sistemului politic.
    Am mai scris pe tema asta la http://liberal7.wordpress.com/despre-politica/ si http://www.sm.ro.e11.us
    ~~~~~~~~~~~~~
    O ultima observatie apropiata de framantarile din ultima vreme constata ca este inadmisibil sa fi supus unor legi care nu ti se predau in scoala incepand din clasa a IV-a in mod continuu in toate formele de invatamant regulat, post liceeal si post universitar. La fel ar trebuii sa fie si cu politica si cu materii la care vad ca nimeni nu se oboseste sa le constate necesitatea – “Viata Sociala”, “Viata de familie”, “Viata profesionala”, “Antreprenoriatul”, “Viata Culturala”.
    ~~~~~~~~~~~~~

    In incheiere am deosebita placere sa transmit felicitari Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei pentru titlul de Doctor Honoris Causa primit la Cluj.

    Si inainte de toate acestea am placerea sa remarc ca deosebit de Deosebita fotografia ASR Principesa Margareta.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53945990
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate