Principele Radu la al XX-lea Summit euro-asiatic “Marmara”
Alteța Sa Regală Principele Radu s-a aflat într-o vizită în Republica Turcia, în zilele de 4-6 aprilie 2017, unde a răspuns invitației de a lua parte la cel de-al XX-lea Summit economic euro-asiatic “Marmara” de la Istanbul. La summit au fost prezenți 300 de participanți din 44 de țări, printre care șefi de stat și de guvern, președinți și membri ai parlamentului, miniștri, lideri religioși, printre care Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, analiști politici, scriitori, ziariști și reprezentanți ai ONU și ai altor organizații internaționale. Principele Radu a participat pentru prima oară la lucrările “Summit-ului Marmara” în anul 2007. Lucrările summit-ului din acest an au dezbătut teme precum energia durabilă, dezvoltarea economică, realitățile Uniunii Europene, contribuția religiilor la stabilitate și pace în lume, precum și fenomene grave ale lumii contemporane, migrația și terorismul. A fost a doua vizită publică externă a Familiei Regale din anul 2017. În zilele de 6-9 februarie 2017, Principele Radu a efectuat o vizită în Anglia, în compania președintelui Parlamentului Republicii Moldova, dl Andrian Candu. Familia Regală va face de-a lungul anului 2017 vizite în Republica Moldova, Franța, Bulgaria, Canada, Elveția, Marea Britanie și Germania. |
Eu consider ca Uniunea Europeana isi traieste ultimii ani in forma in care noi o cunoastem acum. Iesirea Regatului Unit – mare contributor bugetar european – reprezinta doar inceputul sfarsitului. Uniunea Europeana reprezinta o suma de institutii ce se raporteaza la un buget multianual care pentru exercitiul bugetar 2020-2026 va suporta o scadere drastica a fondurilor. Asta va insemna mai putine fonduri europene pe care tarile mai putin dezvoltate ale Uniunii le vor putea accesa si pe cale de consecinta o scadere a productivitatii acestora. Este clar ca statele puternice vor incerca sa isi aloce fonduri care sa nu le afecteze cu nimic continua dezvoltare si prosperitate totul conducand spre o divizare si mai puternica a Uniunii. Mai mult, statele puternic industrializate vor continua sa exporte masiv in tarile Uniunii mai slabe economic aservindu-si-le in baza “mult iubitului” principiu al libertatii de circulatie a marfurilor in interiorul Uniunii.
Pe plan extern situatia nu sta mai bine. Uniunea Europeana – ca anexa a politicii externe germane – nu a reusit si nu va reusi sa exporte masiv in tarile puternic industrializate precum S.U.A., Japonia, fara sa mai vorbim de China. Incetul cu incetul vom fi inconjurati de un zid in spatele caruia Uniunea se va sufoca.
Cred ca lasand Germania sa conduca Uniunea in propriul ei folos, in mod fatis sau indirect, a fost o greseala ce se va dovedi fatala pentru viitorul Uniunii. Asta in timp ce sunt convins ca Regatul Unit va iesi mult mai puternic in urma incheierii Brexit-ului. Anglia ca Natiune si Stat nu pierde niciodata! Si daca Brexit-ul va fi in cele din urma un model de succes va fi urmat si de alte tari. Am putea ajunge in situatia in care Uniunea nu va mai fi decat un fel de Consiliu al Europei.
Felicitari, ASR Principele Radu pt frumoasa activitate si pretioasa pt Romania si natiunea romana!!Multumim!!
Felicitări ! Trăiască Regele ! România Regat ! Nihil Sine Deo !
AM ADMIRAT INTOTDEAUNA DIPLOMATIA FAMILIEI REGALE A ROMANIEI !
CASA REGALA A ROMANIEI S-A IMPUS IN TOATE ACTIVITATILE STATALE SPECIFICE UNEI MONARHII IN FUNCTIUNE !
ROMANIA REGATUL UNITATII NATIONALE !
Felicitari, ASR Principele Radu pt frumoasa activitate si pretioasa pt Romania si natiunea romana!!Multumim!!
As dori sa nu-i dau dreptate domnului Alexandru-Sorin Pantea dar, din pacate, rationamentul sau pare foarte bine sustinut de modul in care se deruleaza evenimentele in U.E. iar perspectiva pe timp mediu – nu tocmai favorabila, Sper sa ne inselam amandoi.