Regina si 11 Presedinti

Va propun pentru ziua de astazi un moment de reflectie. In imaginile ce urmeaza veti putea deslusi câteva dintre cele mai importante virtuti de care ar trebui sa se inconjoare Institutia Statului. Iata câteva dintre ele: continuitate, competenta, demnitate, respectabilitate, mândrie, egalitate cu sine insusi, decenta, eficienta.

Poate ca dumneavoastra veti gasi si altele.

1951-truman

Regina Elisabeta a II-a si Presedintele Harry Truman in anul 1951

1959-eisenhower

Regina Elisabeta a II-a si Presedintele Dwight Eisenhower in anul 1959

1961-kennedy

Regina Elisabeta a II-a si Presedintele John Fitzgerald Kennedy in anul 1961

1970-nixon

Regina Elisabeta a II-a si Presedintele Richard Nixon in anul 1970

1976-ford

Regina Elisabeta a II-a si Presedintele Gerald Ford in anul 1976

1977-carter

Regina Elisabeta a II-a si Presedintele Jimmy Carter in anul 1977

1982-reagan

Regina Elisabeta a II-a si Presedintele Ronald Reagan in anul 1982

1991-bush-sr

Regina Elisabeta a II-a si Presedintele George Bush in anul 1991

2000-clinton

Regina Elisabeta a II-a si Presedintele Bill Clinton in anul 2000

2003-bush-jr

Regina Elisabeta a II-a si Presedintele George W. Bush in anul 2003

2009-obama

Regina Elisabeta a II-a si Presedintele Barack Obama in anul 2009

22 comentarii

  1. Napocel says:

    “continuitate, competenta, demnitate, respectabilitate, mândrie, egalitate cu sine insusi, decenta, eficienta”

    Cât sunt de-ndepărtate aceste virtuți de clasa politică actuală din păcate… Ce e rău că nici-n media nu văd discuții pe marginea virtuților… Media nu mai promovează valorile.
    Alteță, am scris un material pe blogul meu despre România Altfel.
    Aș fi încântat să-l parcurgeți.
    http://napobloghia.wordpress.com/2009/09/06/valori-umbrite-de-politicul-de-azi/

    Cu stimă,

    Napocel

  2. Ștefănescu Romeo-Nicolae says:

    Formidabil.
    Asta înseamnă consecvență, stabilitate politică și economică, respect mondial.
    Minunat gest. Faptul că ați arătat în căteva imagini ce înseamnă instituția regală. Chiar și instituția armatei în România a fost apreciată, modernizată și privită altfel în vremea Regalițății.
    Sunt convins că revenirea Alteței voastre cu imagini, sau comentari, fie și aici pe acest site vor contribui la mai buna cunoaștere a Instituției Regale.
    Cu deosebită considerație,
    ASiIiVro

  3. Napocel says:

    Alteță,
    Eu propun ca să creeați o secțiune dedicată doar imaginilor. Și cumva să mediatizați mai intens site-ul Dvs și blogul. Eu cât pot vă mediatizez în cercul meu de cunoștințe.
    Vă mai rog să faceți cumva să ieșiți mai mult în media televizată.
    Cu stimă,

    Napocel

  4. Romeo Tarhon says:

    Altetele Voastre Regale, Principesa Margareta si Principe Radu,
    Va dorim si va uram sa va vedem in areopagul sefilor de stat alaturi de Majestatea Sa si Excelentele Lor, Regina si Presedintii din imagini.
    Credem in viitorul nostru comun.
    Credem in Romania Altfel!

  5. Muri Daciana says:

    Din pacate, cel putin in ultimii ani, s-a incercat exterminarea acestor virtuti din viata politica romaneasca.S-a incercat impunerea unui “model mai mult maidanez decat popular”, poate pentru a justifica exluderea tarii noastre din agenda de lucru a unor mari oameni de stat.In ceea ce-l priveste pe Principele Radu, consider ca are atributele necesare pentru a face politica de calitate.Din putinele sale aparitii televizate, am putut trage concluzia ca este un om manierat, pregatit si cred ca ar putea face politica la nivel inalt, cu multa demnitate.Pacat ca s-a retras din cursa prezidentiala.Era mult mai potrivit decat multe personaje care populeaza scena politica actuala, emitand pretentii la sefia Statului.Poate ca ar trebui sa se alature unui partid pentru a incerca sa demonstreze ca in Romania, politica se poate face cu demnitate, bun-simt si responsabilitate.

  6. virtual says:

    Excelenta Voastra Regala Principe Radu,
    Permiteti-mi confirmarea deosebirilor din imaginile prezentate,
    deosebiri, cu o incarcatura explicativa evidenta oricarui privitor.
    Educatia primita sub influenta unor sisteme de valori morale diferite,
    si-a lasat amprenta asupra comportamentului, de-a lungul intregii lor vieti,
    la fiecare dintre personalitatile prezentate.
    Va multumim pentru oportunitatea aceasta, oferita noua astazi,
    de a ne putea autoanaliza felul de a gandi si implicit, de a reactiona.
    Cu multa speranta in “Ro, A”,
    M.V.

  7. Laurentiu P. says:

    Dl. Duda,

    Nu stiu motivatia exacta a deciziei d-voastra de a nu mai candida la functia suprema in stat; o pot banui si pot specula doar. Va marturisesc, in schimb, faptul ca hotararea d-voastra a produs un sentiment de deznadejde in randul multor oameni care v-ar fi vrut ca Presedinte. In randul cunoscutilor mei (de la care ati fi obtinut un vot) s-a asternut din nou acel sentiment ca in Romania nu se pot sparge barierele Sistemului, ca nu poti vasli impotriva curentului, ca nu putem genera si leaderi cu o inalta tinuta morala…

    Indiferent de rezultatul obtinut, permiteti-mi sa spun ca, o data lansata, candidatura d-voastra ar fi trebuit dusa la bun sfarsit. Ati fi transmis un mesaj urias prin continutul plin de semnificatie al modului d-voastra de a intelege politica, prin modul de intelegere a statalitatii si a republicii, etc, etc. Prin gestul d-voastra in schimb, mesajul a fost chiar contrar. Lumea murmura ca nici macar un reprezentant ce are girul MS Mihai, cu sprijinul (probabil) al multor familii de inalta tinuta, nu poate lupta impotriva “mogulilor” si a Sistemului. Este un sentiment, dupa cum scriam mai sus, de deznadejde.

    Chiar daca nu ati fi castigat si votul meu (pentru ca rationez ca firava zona de centru-dreapta care s-a format trebuie sustinuta de noi toti, indiferent de costuri), ati fi castigat in mod cert admiratia noastra a tuturor, statistic vorbind. S-ar fi profilat un nou tip de leader, un alt fel de mod de a reprezenta statul, o viziune ancorata in valorile seculare ale neamului roman. Alegerile din acest an, pentru prima data, ar fi oferit ceva nou alegatorului roman – posibilitatea de a da un vot pozitiv. De a vota pentru o idee, pentru un leader, pentru o viziune. Pana acum voturile au fost permanent negative, electoratul amendand administratia ce tocmai se incheia. Acum spectrul e mai larg si ar fi putut fi complet cu d-voastra.

    In fine, nu vreau sa continui acest mail caci tema este foarte vasta si, de ce nu, putin sensibila. As fi bucuros ca acest mail sa ajunga la d-voastra si sa-i intelegeti mesajul, dezgolit chiar de cuvinte. Mi-ar mai placea, de asemnea, daca ati veni in fata romanilor, in presa sau chiar pe net, sa oferiti o explicatie logica a scurtului d-voastra parcurs electoral.

    Va multumesc si imi cer scuze daca ideile si cuvintele mele v-au produs un sentiment neplacut.

    Cu drag,

    Laurentiu P.

  8. Mircea R. says:

    Pentru ,
    Alteta Sa Regala
    Principele Radu al Romaniei .

    Am ramas aproape de A.V. dar nu pot asista inactiv .
    Va rog sa iertati indrazneala .

    Vindecati tara de catastrofa campaniei mizerabile, a votului radicalizat si negativ .
    A.V. puteti propune introducerea pe buletinul de vot a casetei cu obtiunea ABTINERE .
    Cred ca este o modalitate de echilibrare a puternicului dezechilibru creat de simultaneitatea alegerii presedintelui si a referendumului propus de actualul presedinte si care mai permite pastrarea unui minim respect pentru tara si alegatori ..
    Va asigur ca o reusita ca aceasta va ramine cea mai eficace si perfect morala revenire la normalitate a statului Roman si a vietii politico – sociale .
    Corespondenta anterioara poate intregii intelesul propunerii de mai sus si sunt la dispozitia A.V. pentru aprofundare .

    Ramin acelasi sustinator al Casei Regale si al A.V.
    Cred in rolul pozitiv al actiunii Casei Regale si al A.V.

  9. Mariana S. says:

    Excelenta voastra,

    Buna seara

    In momentul in care am aflat de candidatura Excelentei Voastre la presedintia Romaniei, m am bucurat. Am stiut clar cine va fi candidatul pentru care voi vota. Acum ca nu ve ti mai candida, vom fi probabil condusi de actualul sistem.
    Sper sa va razganditi si sa candidati pentru binele tarii. Singura sansa ca Romania sa se schimbe cu adevarat este sa nu mai fim condusi de catre actuala clasa politica. Am aflat ca v-ati retras din cursa la presedentie, lucru care m-a mahnit pentru ca practic era singura noastra sansa sa iesim din mocirla in care ne aflam. Cred ca aceasta Tara nu merita sa fie condusa in acest mod. Aveati voturile familiei mele.
    Va rog sa reflectati asupra deciziei luate. Dati ne sansa sa putem trai si ALTFEL.
    CRED CA NU ESTE TARZIU!!!!!!! MULUMESC!

    Cu deosebit respect,

    Mariana S.

  10. Stefan says:

    Alteta Voastra,
    Mi-a placut mesajul dumneavoastea prezidential dar locul dumnevoastra nu este in mitocania prezidentiabilor. Mie personal imi este oarecum jena sa recunosc ca bunica mea a fost domnisoara de onoare a reginei Maria. Din pacate nu pot sa emit pretentii … pentru ca la nationalizare famila mea a pierdut compania de autobuze. Sunt decat un biet ratacitor … . un supravietutor al regalitatii care se lupta cu morile de vant. Garda regala … moare dar nu se predfa as putea spune. In cazul in care indraznesc sa o spun privit ca o relicva istorica. Poate ca ar fi bine sa va intalniti dumnevoastra si principesa intr-o seara la Palat cu copii,nepotii si stranepotii domnisoarelor si doamnelor de onoare ale reginelor Elizabeta, Maria si Elena. Poate impreuna am putea gasi o solutie prin care sa scimbam perceptia oamenilor despre nobilime.
    Trebuie sa ne impicam mai mult in munca de caritate si in promovarea valorilor. Trebuie creat si un viitor. Exista multi copii amarati care nu au nicio sansa. Cred ca ar trebui sa ne implicam si in viata copiilor bolnavi incurabili … sa le oferim macar un zambet.
    Stefan G.

  11. Ciprian says:

    Romania are nevoie de un om politic nou, cu idei noi care sa aduca prospetime clasei politice. Iar entuziasmul nu trebuie sa lipseasca din platforma electorala, numai asa o sa puteti readuce oamenilor speranta care le-a fost furata de politicieni. Vreau sa va vad mai activ in licee si universitati, acolo in strada unde noi, oamenii obisnuiti, traim. Vreau sa vad programe reale de reabilitare ale agriculturii si industriei romanesti, pentru ca m-am saturat sa mananc legume si paine de pe la altii.
    Sper ca am reusit sa va atrag putin atentia, si va asteptam sa luati cuvantul cu mult curaj ,demn de o inima regala.

    Cu respect,
    Ciprian D.

  12. Cristina says:

    Va rog sa reveniti la cursa pentru prezidentiale.EU o sa va aleg.EU imi vreau binele.
    Cristina

  13. M.Madalin says:

    Mi-e greu sa cred ca mai exista o solutie buna pentru Romania sa iasa din situatia in care este acum .Erati o solutie salvatoare ,dar nu aveati cum sa castigati in fata celor care au cartile deja facute.Pacat ca nu sunt multi care vad intradevar de unde pot venii solutiile salvatoare si mai mare pacat este ca multi nu cunosc putin din istoria familiei regale si nici macar pic de logica in ceea ce afirma .
    Oricum ar fi am sa raman alaturi de familia regala ,macar cu gandul si am sa incerc sa raspund la initiativele pe care le intreprindeti impreuna cu Principesa Margareta.

  14. Mircea Costinean says:

    Fiind invatat, din frageda pruncie, de bunica mea despre binefacerile monarhiei va rog sa fiti sigur de sprijinul meu in tot ceea ce intreprindeti.Traiasca Regele si familia Lui.
    Cu aceiasi stima, Mircea Costinean

  15. Daniela L. says:

    Cred in schimbari si sper ca va RAZGANDITI !!!

  16. Anunt umanitar says:

    Altetei Sale Principele Radu al Romaniei
    ASR Principesa Margareta,

    Va rog sa dispuneti diseminarea sau postarea pe site-urile si grupurile de porfil anuntul umanitar de mai jos. Cei care au ONG-uri in domeniul asistentei sociale, umanitare si oricine poate sa ajute in aceste caz, sunt rugati sa il contacteze pe Stefan Panaitiu, fiul Danei, la numerele din anunt.

    Dana Panaitiu este diagnosticata cu metastaze cerebrale ce pot fi tratate doar cu energii inalte de tipul Cyberknife. Acasta tehnologie nu se gaseste in Romania, iar cea mai ieftina interventie este de 16000 de euro in Turcia, Istanbul.Interventia medicala trebuie facuta într-un timp foarte scurt, deoarece este o afectiune foarte grava cu pronostic rezervat.

    Daca vreti sa o ajutati pe Dana, o puteti face donând bani în conturile :
    RON = RO32RZBR0000060011916558

    EUR = RO90RZBR0000060011916581
    Puteti lua legatura cu familia la – 0744527922 / 0769470786 / 0769213831

    Cu aleasa consideratie,

    Va multumesc pentru ajutor!

  17. Daniela L. says:

    Subscriu si eu la parearea de mai sus. Sa ni se dea posibilitatea sa votam si in acelasi timp sa ne putem abtine! Astfel nu am considera ca facem un lucru inutil, prin prezenta la vot!
    Mobilizarea la vot este importanta, opinia trebuie sa ne-o exprimam. Nu ne putem permite a fi ignoranti! Anularea votului e singura alternativa in aceste conditii!

    Ne-am nascut cu liberul arbitru in gene, cine e indreptatit sa ni-l ia daca nu avem de unde ALEGE?
    Pe noi cei care va dorim a ne fi Presedinte cine ne va reprezenta? Si noi… noi cui ramanem?
    Iar suntem pusi pe banca de asteptare? Sa ne consolam cu viitorul, sa tot asteptam in loc sa actionam? Unde ne e spiritul autentic romanesc? Cu ce se consoleaza romanii? Cat mai au de gand sa se minta si sa se multumeasca cu “merge si asa” ?
    De ce nu au curajul sa vina sa isi posteze dorinta pe acest blog?
    De ce nu aud, nu vad, si nu mai vor sa creada?
    E si vina noastra ca ati renuntat!

    Am vazut ca unii s-au trezit sa scrie ca ar fi mers si v-ar fi votat daca ati fi candidat!!! De ce nu s-au trezit mai repede sa scrie asta pe blog? Sa trimita mesajele de sustinere? Stau asa in complaceri… asteptand sa faca altii ceva! Fiecare gand trimis si exprimat e important! Astfel se creeaza angrenajul de care e nevoie pentru a SCHIMBA ceva!!!
    Am adormit cu totii in propria noastra viata? Avem nevoie de galagie, de haos, de crize… ca sa ne trezim?

    Cu speranta,
    Daniela L.

  18. Esmyana Martisor says:

    Majestatea Sa Carol I a facut diferenta,a infaptuit si ne-a dovedit ca pentru multi dintre noi tara noastra nu este “tara asta” pentru care suntem responsabili ci este tara noastra pentru care suntem raspunzatori.Din nefericire majoritatea dintre cei de acasa au uitat lectia si ajutorul oferit de Regele Carol I,este o tragedie cand un om bun si competent ce a infaptuit enorm pentru tara noastra nu este apreciat.Poate candva vor intelege unii diferenta dintre “sa facem ceva pentru tara asta” si sa infaptuim pentru tara noastra.Ar fi de mare ajutor.Am fi altfel,nu pentru “tara asta” ci pentru tara noastra.

  19. […] tocmai pentru că reprezentanţii caselor regale au rămas cei ai timpurilor trecute (vezi “Regina şi 11 Preşedinţi“), restul reprezentanţilor, printre care astăzi se numără şi Principele Duda, sînt […]

  20. ramo says:

    Truman, Eseinhower, Clinton si Obama -family. Cum s-a infiltrat un republican, nu stiu.:)) Cred ca era progresist undercover.:P

  21. ramo says:

    “Eisenhower was instrumental in the addition of the words “under God” to the Pledge of Allegiance in 1954, and the 1956 adoption of “In God We Trust” as the motto of the US, and its 1957 introduction on paper currency.” Ete na…mersi mult! Nici nu-ti imaginezi in cate feluri iti sunt recunoscatoare.:) Iti doresc o zi superba!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 52958481
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate