Inceput de octombrie

Realitatile de zi cu zi din România arata limpede cât de mare nevoie avem de o schimbare profunda in structura societatii românesti, aducatoare de profesionalism, competenta, spirit de raspundere. Nu as dori ca mesajul meu sa fie interpretat ca o critica adusa clasei politice. Dimpotriva. Democratia si viata politica de tip european sunt un garant al viitorului. Clasa politica româneasca se deosebeste putin de cea europeana. Ceea ce ne face vulnerabili nu este nici democratia nici politicienii români, ci felul in care ne raportam la institutiile publice, alegatori si alesi.

Suntem democratici si liberi, ceea ce inseamna un pas fundamental inainte. Ultimii 20 de ani nu au fost pierduti de România. Dar acum este nevoie de inca un pas ferm in fata, catre viitor. Avem nevoie sa introducem in viata româneasca de zi cu zi generozitatea, profunzimea, respectul, mândria si, mai ales, spiritul de raspundere.

România functioneaza democratic si liber, dar are nevoie de institutii care sa garanteze ca niciodata acest mers nu va fi deviat in alta directie. De asemenea, avem nevoie de o societate in care institutia sa fie mai importanta si mai puternica decât persoana care o conduce temporar.

De aceea ma bucur ca numarul celor care citesc paginile blogului creste, luna de luna. Sustinerea valorilor fundamentale ale societatii românesti si servirea intereselor României nu se schimba o data la patru sau cinci ani. Ele sunt idealuri pe care trebuie sa le servim cu totii, modest, toata viata.

In aceste zile am continuat sa primim la Palatul Elisabeta personalitati reprezentând diverse organizatii, asociatii sau companii.

As fi vrut sa fiu alaturi de studentii, prefesorii si rectorul Universitatii Andrei Saguna din Constanta, care m-au invitat la deschiderea anului lor universitar. Cu parare de rau, programul nu imi permite deplasarea la Constanta, de data aceasta. Sunt insa alaturi de ei cu gândul, mai ales ca festivitatea de deschidere a noului an va coincide cu ceremonia decernarii titlului de Doctor Honoris Causa profesorului american Keith Hitchins, unul dintre cei mai reputati specialisti ai lumii in istoria României. Profesorul Hitchins este distins, de catre Majestatea Sa Regele Mihai, cu „Crucea Casei Regale a României”.

Principesa si cu mine suntem alaturi de toti studentii români, la inceperea unui nou an universitar. Pe unii dintre ei i-am cunoscut, in amfiteatrele lor sau la Palatul Elisabeta. Dar pe multi dintre ei nu am avut ocazia sa-i intâlnim. Motiv in plus sa le adresam aceste urari pe blog.

Alaltaieri a avut loc, la Palatul Elisabeta, o noua ceremonie de decernare a titlului de „Furnizor al Casei Regale a României”. De data aceasta, brevetul a fost acordat companiei „Exotique”, o societate comerciala fondata de sotii Pusa si Andrew Hack. Lista furnizorilor Casei Regale este in continuare foarte mica. Aceasta pentru ca se tine cont de criterii solide si cu un stardand inalt de calitate. Ceremonia de la Palat a fost emotionanta si fericitii posesori ai brevetului au avut parte de un mare numar de prieteni si sustinatori care au tinut sa fie alaturi de ei.

exotique_2

exotique_3

exotique_5

exotique_4

35 comentarii

  1. Ioan Onet says:

    Fie ca “România altfel” să fie începutul unei noi mentalităţi – curate, sănătoase şi viabile pentru România.

  2. Alexandru I. says:

    Alteta,

    acum cateva luni va scriam un mesaj plin de incredere si ma bucuram de posibilitatea pe care ar fi putut sa o aiba aceasta tara de a reveni pe un drum normal, in linie cu celelalte state europene.

    Acum, dar si pe fondul ultimelor evenimente din politica tipic romaneasca realizez ca locul dumnevoastra, cel putin pentru moment nu este printre politicienii de azi ai acestei tari. Puteati schimba multe dar romanul de rand este inca usor de manipulat si inca nu are atat de multa cultura pozitiva incat sa fi realizat acest lucru.

    Va spuneam intr-unul din mailurile pe care vi le-am trimis ca din punctul meu de vedere nu prea este de stat in tara asta…acum, desi cred ca nici conjunctura actuala internationala nu face traiul mai bun nici in alte tari, poate doar mai sigur si civilizat.

    As dori sa va intreb daca exista posibilitatea de a obtine un autograf la cartea dvs. “Principele Radu”.As vrea sa o daruiesc parintilor mei care va admira foarte mult.

    Va multumesc.
    architect Alexandru I.

  3. Dan A. says:

    Alteta Voastra,

    Va doresc succes in continuare. Atata timp cat veti reusi sa candidati cu un proiect politic concret,
    argumentat si viabil, atata timp cat veti reusi sa cultivati o dezbatere reala in jurul proiectului dvs. va veti gasi pe lista optiunilor mele politice.

    Banuiam in prima instanta ca retragerea dvs. din cursa prezidentiala este legata de lipsa de fonduri, dar gasesc ca acest lucru nu a reiesit direct din mesajul dvs. de retragere in care ati ales sa vorbiti mai degraba despre stanga si dreapta politica din Romania. Impresia care mi-a lasat-o aceasta strategie de comunicare a retragerii a fost mai degraba opusa imaginii de leadership pe care ati cultivat-o de-a lungul campaniei. Ca parere personala, cred ca aveti mai mult de castigat din a va construi imaginea proprie insistand pe calitatile dvs. decat din a va raporta la celelalte grupari politice contra candidate.

    Intr-adevar ca si candidat din afara sistemului ar fi fost putin probabil sa reusiti sa strangeti fondurile necesare sustinerii unei campanii. Dar – si aici vorbesc in necunostinta de cauza pentru ca nu cunosc exact legea finantarii campaniilor electorale din Romania – probabil ca ar fi meritat (sau poate si merita in viitor) sa faceti apel la donatii individuale din partea sustinatorilor dvs. din
    electoratul larg. V-am auzit spunand pe TVR Interational ca un astfel de demers exploatat cu atat de mult succes de Presedintele Obama ar fi imposibil in Romania datorita starii de precaritate a multora dintre votantii din Romania. In acelasi timp, dintr-o perspectiva pur individualista, de ce nu ar accepta un votant sa isi sprijine candidatul financiar in masura posibilitatilor sale? Si-ar sprijini in
    mod direct interesele personale si ar contribui la cresterea sanselor de a-si vedea candidatul ales. Nu stiu daca un astfel de demers a fost deja incercat in Europa de Est si nu imi dau seama in ce masura ar fi in faza cu moeurs-urile publicului, dar probabil merita incercat.

    Oricum, va urez succes pe viitor si voi urmari cu atentie viitoarele dvs. actiuni politice.

    Cu deosebit respect,

    Dan A.

  4. Alexandru L. says:

    Buna seara,

    fie-mi iertat dar chiar imi pusesem toate sperantele in Printul Radu Presedinte. Viitorul copiilor nostri se contureaza azi ci nu maine sau la urmatoarele alegeri. Sunt un intelectual anonim cum ziceti si chiar am militat ca ati fi singura solutie viabila. Nu stiu ce sondaje ati ascultat dar sigur nu ati luat in calcul lupta politica intre partidele din tara. Conjuctura actuala si conditiile in care ne aflam va deschid drumul spre presedentie. Dupa cum vedem azi statul in sine nu mai exista in termene democratice. Mascarada care se intampla ne impinge la nebunie (cel putin pe noi intelectualii, dar sunt convins ca pe 70% dintre romani) si ne face sa nu mai avem incredere in institutiile statului. Nu cred, ca odata intrat in indolenta acustica a inexistentei spirituale, ma vor mai interesa la alegerile din 2014 presedintele romaniei. Fie el si cel in care imi pusesem toate sperantele renasterii acestei tari. Si daca am fi pierdut azi, am fi castigat mai mult acum decat peste 5 ani, cand foarte posibil spiritul va fi negat demult ideea.

    Maria ta,
    e-un om afara
    cam trenturos
    dar pare-un om de seama
    si ADEVARU
    parc-a zis ca-l cheama
    de unde-o fi ca nu-i deaici din tara.

    trezestete rege
    si inauntru-l pofteste
    ca de apuca sa plece
    in veci nu-l vom mai vede.

    Cu mult respect
    inca
    Alexandru L.

  5. M.V. says:

    02.10.2009

    Altetele Voastre Regale,
    .
    Asemeni Excelentelor Voastre Regale,
    si noi, sustinatorii ‘Ro, A”
    va purtam in gandurile noastre cele mai alese,
    in rugaciunile noastre zilnice…
    .
    Fie ca aceasta experienta, traita in comun,
    sa ne umple fiintele noastre de pace interioara, de intelepciune,
    de dragoste fata de semenii nostri, de rabdare si de multa,
    multa energie pozitiva.
    .
    Este nevoie, mai mult ca niciodata,
    ca Fiecare dintre Noi sa reprezinte UN SIMBOL VIU;
    de urmat, pentru proiectul de schimbare inceput.
    .
    MAREA Complexitate a acestuia, rezida din faptul ca,
    inainte de programarea oricarei prime actiuni publice,
    Noua, si numai Noua,
    ne revine Nobila Responsabilitate de a
    Constientiza si Demonstra Schimbarea Interioara.
    .
    NOI suntem aceia,
    asupra carora sunt atintite privirile familiei, colegilor, rudelor,
    concitadinilor… a tuturor acelora cu care actiunile noastre
    interfereaza zilnic.
    .
    Produsa in gandirea si convingerile noastre sufletesti,
    MENTALITATEA Noastra, ALTFEL,
    va genera intrebari si nedumeriri, pauze lungi de meditatie adanca…
    Ceva nu se prezinta “normal”(!)… un gest(!), o vorba(!)…
    …DA!
    .
    Nu mai suntem aceiasi… SUNTEM, ALTFEL!
    .
    NOI luam aceasta responsabilitate asupra noastra!
    .
    Aceea, de a nu mai gandi dupa “NORMALUL VECHI”!
    .
    NOI VREM SA GANDIM, ALTFEL,
    VREM O MENTALITATE, ALTFEL.!
    …Dupa valorile morale si de etica civica
    reactualizate de Casa Regala a Romaniei,
    in “Romania. O viziune pe 30 de ani”.
    .
    Abia apoi, MUMAI, vom putea spera si programa
    generalizarea EI,
    la toti concetatenii nostri.
    .
    Sa fie intr-un ceas bun!

  6. Victor, Craiova says:

    Va scriu aceste randuri din admiratie pentru familia Regala si pt dvs personal. Imi permit sa va urez La Multi Ani si viata frumoasa alaturi de Principesa…..

    Sunt nedumerit de ce dvs nu sunteti mai des pe ‘sticla’…..asa cum ceilalti candidati obisnuiesc ; stiti si dvs ca imaginea se construieste in special pe tv…..astept cu interes sa va vad din nou !!

    Victor
    Craiova

  7. Marius A. says:

    Alteta.Va doresc tot binele,atat Dumneavoastra cat si intregii Case Regale!!! Inca de dupa revolutie optiunea mea era Monarhia,dar la vremurile acelea nu s-a vrut,si daca nu s-a vrut…uitati unde am ajuns.Sa stiti ca i-mi pare rau ca a-ti renuntat la candidatura dar in 2013 sa va bazati si pe votul meu,pentru ca si eu,ca si Casa Regala,vreau binele acestei tari.Cu stima si respect!!!
    Marius A.

  8. Andy says:

    Alteta, sunt din Brasov.
    Va urez cele mai bune ganduri dumneavoastra si familiei dumneavoastra
    si sa va doresc succes in tot ceea ce intreprindeti pe plan personal si pentru natiune.
    Romania este o tara cu valori (ce trebuie scoase la suprafata)!
    P.S. Activez in domeniul consultantei de maketing si ajut semenii mei sa traiasca mai sanatos si mai prosperi. Am privilegiul sa fiu partener cu un lider mondial in domeniu si cu oameni de succes minunati ai acestei tari. Datorita lor, si a noastra, steagul Romaniei este la loc de cinste (locul 9) in randul celor 140 de tari partenere ale acestui grup multinational. Sunt mandru ca sunt roman atunci cand invitatii straini vin si ne felicita pentru realizarile noastre, pentru unitatea si sarguinta de care dam dovada noi, cei din Romania.
    Ce bine ar fi daca s-ar generaliza aceste exemple in societate, in randul oamenilor obisnuiti, in randul initiativelor obisnuite. Asa am fi mai prosperi si mai respectati.

  9. C. says:

    Radu…eu sunt putin suparat! suparat pentru renuntarea ta la candidatura pentru presidentia romaniei. Am luat decizia ca intr-un an sa parasesc romania. Nici eu, ca multi altii, nu mai pot sa traiesc aici. Dar nu din cauza lipsei banilor sau a locului d munca ci pentru ca suntem o natiune bolnava cu lideri nebuni si pitici si frustrati si sopratutto…incompetenti Radule!! Suntem o natiune bolnava si tot c mai putem face este sa asteptam sa murim pentru ca nu mai este leac. Asteptam de la tine sa ajungi in varf sa aduni toti romanii ce au studiat la harvard , oxford, cambrige…massachuttes inst of tech…etc…sa-i suni si sa-i inviti la un parteneriat pt tara asta…Noi aia multi si cu scoala avem nevoie sa faci asta pentru noi! Avem si acum si dupa alegeri oameni la putere care NU VOR sa faca nimic pentru noi cei multi. Iar Vladimiresti nu s mai nasc in ziua d azi. Dar daca ai considerat ca nu poti sa-ti ajuti poporul din pozitia pe care o ai tu…nu stiu ce voi face! Am sa incerc s-o apuc spre Suedia sau Danemarca. Vreau liniste, bun simt si respect. Votam cu tine dupa cum m-am exprimat si-n mesajul d p site-ul tau. Nimeni din cei d p listele pt presidentie…nu ma reprezinta. Bafta -n viata sa ai Radu…k sanatosi erau si aia d p titanic! Cu respect! C.

  10. Ovidiu F. says:

    Va asigur ca sunt alaturi de dumneavoastra cu gandul si cu fapta si voi cauta sa transmit celor din jurul meu ca inca mai este speranta si valoare pentru Romania, aceasta numindu-se Casa Regala a Romaniei. Imi exprim crezul ca intr-o zi acest popor atat de dezorientat si inselat isi va gasi salvarea in Monarhie pentru ca Monarhia nu este o alternativa ci suprema garantie a recastigarii demnitatii si respectului uman.
    Ma rog la Dumnezeu sa va pot vedea si sa va strang mana si sa va multumesc pentru tot ce ati facut pentru Romania.
    Respect

  11. Bajan Liviu says:

    Alteta! Va respectam dreptul de a aprecia clasa politica dupa cum va indeamna constiinta, dar ne rezervam si noi dreptul de a aprecia prestatia fiecarui politician dupa relatia vorbe-fapte.Dupa acelas criteriu apreciem si clasa politica in general.Si dupa umila mea parere e bine sa cunoasteti aceasta parere a majoritatii cetatenilor, pentru trebuie sa claditi pe adevar. Cu sitma Liviu Bajan.

  12. Tashy says:

    Principele Radu nu merge la vot si nu sustine niciun candidat – http://www.tashy.ro/principele-radu-nu-merge-la-vot-si-nu-sustine-niciun-candidat/

  13. fulgi explodati! says:

    02.10.2009
    ………………………………………………………….
    Fulgi exploadati
    din sechestrul crud al foitei
    palide, reci…

    Proteina incalzita si metamorfozata
    in volume albe de flori imponderale!

    Ai scapat de’ntuneric, de frig,
    de’nchisoare!

    Respira la soare;
    prin toate fatetele tale!

    Bucurate de forma prezentului
    care,
    RESPIRA LIBERTATEA
    prin microscopice porti!
    ……………………………………………………………
    Tabita Soul – membra Mi.R.A.

  14. Ovidiu Fat says:

    Alteta,

    Multumesc lui Dumnezeu ca existati printre noi si ca va faceti simtita prezenta intre noi romanii tot mai des. Cand va aud numele si citesc acest blog simt o puternica emotie…un respect enorm in ceea ce va priveste pe dumneavoastra si familia dumneavoastra.

    Cu stima,

    Ovidiu Fat.

  15. ALIN says:

    Mi-e dor sa va vad intr-o emisiune televizata.
    Cu respect,
    Alin

  16. C.A. says:

    Alteta Voastra Regala,

    Îngaduiti-mi sa-mi exprim profunda dezamagire fata de modul în care cei care ar fi putut da va recepteze ideile, viziunea si aprecierea atât de lucida asupra realitatilor românesti nu au facut-o. Au fost foarte multi cetateni ai României – în majoritate tineri – care v-au înteles si v-au aratat încrederea lor. Am citit nenumarate mesaje pline de sensibilitate, de admiratie, de respect venite pe blogul Altetei Voastre Regale.

    Din pacate, mass media nu v-a acordat atentia si încrederea meritate, politicienii pe care-i avem (si cu care nu ne putem mândri) au vazut în candidatura Altetei Voastre Regale un pericol, diversi “analisti” sau pretinsi “formatori de opinie” v-au tratat cu ostilitate. În aceste conditii, decizia de a va retrage candidatura a urmat în mod logic, dar – pe mine personal – m-a întristat mult.. Si, desigur, nu sunt singurul care a regretat-o. România a pierdut o mare sansa ; viitorul o va demonstra, dar deja prezentul jalnic al vietii noasz’stre politice o confirma.

    Am citit cu cel mai adânc interes volumul “Altfel”, care m-a cucerit prin profunzimea ideilor, acuitatea analizelor, nobletea punctelor de vedere si luciditatea cu care caracterizati realitatile României de ieri si de azi. Sunt convins ca cei care v-au fost ostili sau indiferenti nu au citit aceasta carte exceptionala ; poate ca o parte din ei nici nu meritau sa o citeasca.

    C.A.
     

  17. Anne-Marie C. says:

    Inca sunt nostalgica. Mi-ar fi placut sa traiesc pe vremea monarhiei si sa am parte de educatie a la carte, sa pot vorbi oricand cu oameni inteligenti, sa particip la cenacluri, sa citesc literatura franceza si sa am cu cine sa discut despre ceea ce citesc.. Imi pare rau ca nu mai candidati.

    Mi-ar fi placut sa am o sansa reala in campul muncii. Sunt studenta in anul III la Comunicare si ma gandesc serios sa “devin prost”, cum ar spune titlul unei carti. Poate asa nu m-ar mai deranja tot ceea ce se petrece in jurul meu si nu mi-as face griji atat de mari pentru ziua de maine. Un tanar inteligent si cu un spirit viu nu ar trebui sa aiba probleme in gasirea unui loc de munca. Nu si la noi. Imi amintesc de intalnirea cu dumneavoastra, in sala de festivitati a Colegiului National Petru Rares din Piatra Neamt. Vremurile liceului au trecut, se termina si facultatea, si foarte putini pameni se mai gasesc sa imi adreseze cuvinte incurajatoare. Dumneavoastra ati facut-o. Pentru toti cei prezenti. Va propun sa faceti macar un proiect pentru tinerii ca mine, sa aduceti profesori din afara, scriitori, filozofi, care pentru doua saptamani sa ne predea. Sa reconstituim din punct de vedere educational monarhia. Singurii ani in care Romania s-a aflat in ascensiune. Doua saptamani de scoala in acele vremuri. Eu as fi cu siguranta in prima banca.

    Anne-Marie C.

  18. I.G.N. says:

    Anul trecut am avut deosebita placere sa urmaresc un final de interviu pe care l-ati oferit la TVR1 si care m-a incantat prin pozitia relevata, prin calitatea discursului si consistenta ideilor chiar daca poate nu le impartaseam in totalitate. A fost mai degraba bucuria de a intalni si recunoaste un demers si o atitudine culturala inalta.

    Cand v-ati anuntat candidatura la presedintia Romaniei am salutat gestul. Nu pot spune ca v-am urmarit sistematic dar am vazut cateva aparitii si am putut de asemenea sa apreciez pozitia si discursul. Cat despre retragere nu comentez deoarece admit, iar in cazul de fata chiar respect, dreptul fiecaruia de a decide in propria viata chiar si atunci cand vorbim de demers public, social. Nu am inteles insa informatia aparuta pe pagina Domniei Voastre referitoare la procentul de 12%.

    Asa cum spuneam ma onoreaza invitatia dvs. si va transmit cele mai bune ganduri.

    Cu deosebita consideratie,
    I.G.N.

  19. G. says:

    Buna ziua,

    Sincer, cu toate ca imi pare rau pana la urma, ca am crezut ca veti putea face o Romanie Altfel….Aveti toata bunavointa, dar constat, ca prin rotatie participa toti si se infructa din tara asta…
    e pacat, dar este si vina noastra, pentru ca le-o permitem, vor face asta pana cand cineva va pune piciorul in prag.

    Doresc de asemenea sa va felicit pentru reclama cu acel batran a Fundatiei Principesa Margareta.
    Sunt convins ca poate si din motive financiare si pentru ca ceea ce apare la televizor e filtrat de altii, pe cand laptopul meu sau o carte imi arata ce vreau eu sa aflu, dar va sugerez, daca-mi permiteti, sa faceti o campanie pe internet, poate chiar pe facebook si as fi interesat de voluntariat in timpul liber si care si asa imi este limitat. As dori doar sa-mi spuneti cui ar trebui sa ma adresez in acest sens.

    Nu vreau sa mai spun nimic, ci doar ca imi pare rau, dar in acelasi timp ati castigat capital de imagine, poate nu in ochii tuturor, dar mie mi s-a parut cea mai buna alegere.

    Si sper totusi sa se schimbe ceva, dar din pacate tine de firea romanilor sa ne orientam, mai bine decat sa mergem pana la capat.

    Va multumesc,

    G.

  20. Dana says:

    In caz ca aveti timp pentru a citi si umila mea parere in legatura cu retragerea candidaturii la presedentie, doresc sa va spun ca ma bucur pentru acest lucru…si nu ca nu ati fi avut sanse, poate ca ele existau in mare masura, ci pentru ca dvs. sunteti o persoana foarte sensibila, sunteti de o eleganta rara si nu puteati fi tarat sau hartuit in aceasta lupta acerba. Toate urarile mele de bine sotiei dvs. principesa Margareta, am admirat-o mereu pentru frumusetea si alura nobila. Sa aveti parte de sanatate si viata lunga impreuna.
    Dana I.

  21. Margareta P. says:

    Imi pare nespus de rau ca v-ati retras din cursa prezidentiala. Cu siguranta ca nu sint eu singura persoana care v-a spus acest lucru dar dv. stiti mai bine de ce ati facut acest gest. Nu sint o naiva de felul meu si stiu ca jocurile la acest nivel sint dure si nu de putine ori josnice(din partea altora). Eu in locul dv. as fi candidat numai asa ca sa le stric un pic jocurile, sa-i incurcati , sa le dati mai multe emotii decit au, asa sa-i deranjati putin mai mult. Eu una v-as fi votat dimpreuna cu mama mea care este volutar de frunte la Fundatia Principesa Margareta. Asa din convingere dar si pt ca Principesa are acelasi prenume ca si mine. Cu respect Margareta P.

  22. Dumitru says:

    Se va schimba vreodata atitudinea celor care cu nerusinare au dus tara in situatia in care se afla astazi, cu pensi de luxcare si-le-au facut singuri si ceilalti care au muncit o viata intreaga au o pensie de miziere, niste inculti care au bani si sunt in parlament, isi bat joc de tineretul de astazi, mai competent decat alti care sunt in poziti de conducere, de cei care sunt angajati inca la stat cu pensi uriase si mai iau si de la buget salari imense,????
    Dumitru M.

  23. Cornel B. says:

    Buna ziua!

    Va felicit pentru curajul de a va retrage in ajunul capaniei prezidentiale. Chiar daca pentru multi pare o lasitate sau lipsa de coerenta, consider ca sunteti la un inceput de drum. Sunt multi romani tineri care doresc ca politicienii Romaniei sa se schimbe. Este evident ca e un proces de durata si consider ca puteti polariza un astfel de grup de tineri care sa se implice in politica romaneasca in urmatorii 5 – 10 ani.
    Va doresc succese in continuare si Doamne ajuta!
    Cornel B.

  24. Mircea C. says:

    Este o mare onoare sa va am printre prietenii mei.In acelasi timp regret ca v-ati retras din cursa.Aveati 10 voturide la mine si familie.Succes in continuare , in tot ceea ce faceti ! Cu stima,
    Mircea

  25. Ramona says:

    Multi ani ferciti si Dumnezeu sa va calauzeasca pasii pentru tot binele si imaginea frumoasa pe care le oferiti Romaniei. Am intrat pe site-ul Principesei si as dori sa ma adaug si eu grupului de prieteni. Locuiesc in Franta langa Nice si daca aveti activitati aici poate as putea sa ajut si eu cu ceva.Intre timp am sa fac o donatie pentru cauzele nobile care au si pentru mine acceasi importanta.

    Cu multa stima si respect ma inchin valorilor, cauzelor si proiectelor in care sunteti implicati sufleteste,
    Ramona

  26. Lacry says:

    O toamna linistita va doresc,si sper din tot sufletul sa va razganditi si sa candidati pentru binele rom pacat ca avem o tara frumoasa dar nui cine trebuie la conducere si suntem obligati sa muncim in alte tari ca sa ne putem intretine fam . Cu respect Lacry

  27. D.O. says:

    Excelenta voastra,
    Sper sa va razgainditi si sa candidati pentru binele tarii. Asa cum Mantuitorul n-a fost primit cu dragoste de la inceput, asa si excelenta voastra trebuie sa incerce. Aveti o datorie morala fata de tara si fata de Dumnezeu. Sa stii ca multi preoti si credinciosi din tara si strainatate va sustin.
    Bunul Dumnezeu sa va dea intelepciune si rugaciunile Sf. Fec. Maria sa va ocroteasca toata viata! Amin.
    D.O.

  28. Dan Horea says:

    Mult respect si multe regrete pentru iesirea Dvs. din cursa pentru Cotroceni; erati alegerea certa pentru mine; asa, insa, chiar nu am pe cine sa votez… inca o data, tot respectul.

  29. ROMEO TARHON says:

    Prieteni si simpatizanti,

    Miscarea Romania Altfel (prescurtat Mi.R.A.), asociatie civica libera de politicianism si interese partinice sau partidice, exista si militeaza pentru proiectul „România Altfel” si programul strategic „România. O viziune pe 30 de ani” prin care Casa Regala a României aduce in atentia si participatiunea publica parteneriatul istoric pentru o dezvoltare durabila a României.
    Miscarea Romania Altfel si-a stabilit urmatoarele obiective independente:

    – Constientizarea si unificarea ideatica a tuturor asociatiilor, aliantelor, formatiunilor, organizatiilor si a membrilor societatii civile, indiferent de orientarile politice, pentru reformarea, purificarea morala si reconstructia din temelii a României moderne, europene.
    – Mobilizarea energiilor pozitive ale natiunii române si polarizarea valorilor traditionale si contemporane în jurul celor mai morali si reprezentativi militanti pentru educarea si pregatirea congenerilor nostri, a tinerilor mai ales, în vederea reafirmarii fiintei nationale, a demnitatii si prosperitatii României.

    Miscarea România Altfel poate fi accesata electronic la urmatoarele link-uri:
    Forumul Miscarii Romania Altfel: http://tashy.ro/miscarea-romania-altfel/
    Chat: http://www.tashy.ro/chat
    Va steptam cu drag si cu prietenie sa ne cunoastem si sa ne unim fortele.
    TRAIASCA UNITATEA SI UNICITATEA MISCARII ROMANIA ALTFEL!

  30. Adriana Mihaela Macsut si Stefan Bak Grosu says:

    Din pacate perceptia oamenilor referitoare la monarhie si clasa nobiliara este inca sub semnul cenzurii comuniste. Am ramas pur si simplu cutremurati cand in serialul Aniela de pe postul Acasa se vorbea despre un fel de dinu paturica, un proaspat imbogatit, care cica ar fi vrut sa puna botnite … la taranii care ii culegeau via si livada. Serialul respectiv se vrea a fi unul de epoca dar din nefericire este realizat de catre oameni care stiu istoria monarhiei din cartile de istorie comunista.
    Lumea politica actuala cu mitocanoia ei nu este pentru dumneavoastra. Romania … altfel suna bine .. dar cum s-o construim?!. Noi obisunuim sa spunem … ca fiecare dintre noi cei care am supravietuit regimului comunist suntem nepotii si copii unora care au facut pactul cu regimul comunist. In copilarie am fost fortati sa devenim pionieri iar in adolescenta am fost inregimentati sa fim utecisti. Si acum ne strapung sufletul acele cumplite legamane de pionieri si de utecisti i care ne rosteam angajamentul prin care eram alaturi de carmaci si partid. Am avut colegi si prieteni care in decembrie 89 au murit pentru a putea rosti Tatal Nostru in libertate iar ei nici macar nu au fost in stare sa gaseasca vinovatii. In iunie 90 mineri au venit sa faca ordine. Cica ii chemase poporul.
    Cine este oare vinovat pentru pervertirea copilariei si adolescentei noastre? Acum tot ei sunt la putere …. si ne mint frumos ca le pasa. Nu le pasa decat dde ei si dde acolitii lor.
    Plecat din Romania sa isi caute norocul in SUA , Horia Cretan ne-a aratat ca se poate si altfel.
    http://stiri.kappa.ro/nemapate/roman-eroul-bronx/stire_223209.html
    Un alt erou este cantaretul de muzica folk Stelian Maria, cel care a scris muzica si versurile la cantecul Nu plecam acasa. Batut de vajnicii jandarmi a fost nevoit sa emigreze in Suedia.
    http://www.youtube.com/watch?v=zsQd9zypQLk&feature=related
    Acorduril canteculuiu au fost preluate de cxatre manelisti si transformate in cantece de pahar. Folkistul va reveni sa cante la festivalul Folk Om Bun din luna Decembrie. Cantecul Nu plecam acasa este protestul generatiei noastre care vrea o altfel de Romanie.
    http://www.youtube.com/user/stelianmaria#play/uploads/0/zsQd9zypQLk

    Nu plecăm acasă
    Noi dorim o pace, simbol să ne fie,
    lacrima izbânzii, libertatea noastră.
    Vrem cu mic cu mare, întreaga Românie,
    să răsară mândră, ca o floare-n glastră.

    Noi de-aicea nu plecăm, nu plecăm acasă, până nu vom câştiga, libertatea noastră!
    Noi de-aicea nu plecăm, nu plecăm acasă, până nu vom câstiga, libertatea noastră!

    Suntem luptătorii veacului ce vine,
    Suntem diligenţa veacului oriunde.
    Caii nostri aleargă spre un ţărm de bine
    cu potcoave albe, dincolo de munte.

    Noi de-aicea nu plecăm, nu plecăm acasă, până nu vom câştiga, libertatea noastră!
    Noi de-aicea nu plecăm, nu plecăm acasă, până nu vom câstiga, libertatea noastră!

    Dorul unui frate şi adânc ne scurmă,
    visul libertăţii ne este-un meleag,
    Fără violenţă – nu sîntem o turmă –
    libertatea însăşi e al nostru steag.

    Noi de-aicea nu plecăm, nu plecăm acasă, până nu vom câştiga, libertatea noastră!
    Noi de-aicea nu plecăm, nu plecăm acasă, până nu vom câstiga, libertatea noastră!
    Nu este doar un cantec ci un indemn … sa retrezim in noi spiritul din decembrie 89 si din mai-iunie 90. Dupa criza economica si criza sociala ne mai pocneste si criza unor ploiticieni imafatuati si nepasatori. Nu este Romania noastra ci este doar asa zisul land of choise al lor in care noi nu avem loc.

    Cred ca ar trebui sa va implicati mai mult in actiunile de caritate si in promovarea tinerilor valorosi plecati in strainatate. Ar trebui sa promovati si olimpicii nostri. In vara am cunoscut pe membri grupului olimpic de astronomie si radioamatorim. Ei bine desi au castigat distinctii la nivel international nimeni nu ii baga in seama. La fel se intampla si cu olimpicii la matematica, la fizica, chimie … exista chiar si olimpici la latina. Modele au ajuns diverse pseudovedete de doi lei care isi promoveza imaginea la cluburi de fite din Bucuresti si ca sport fac shopping la Mall.
    In aceasta perioada de criza sa incercam sa mergem pe traditia implicarii caritabile promovata de Regina Eisabeta si Regina Maria si continuata de catre Printesa Margareta. Trebuie sa incercam incet sa schimbam mentalitati si sa cream un alt nivel de valori.
    u plecăm acasă
    Noi dorim o pace, simbol să ne fie,
    lacrima izbânzii, libertatea noastră.
    Vrem cu mic cu mare, întreaga Românie,
    să răsară mândră, ca o floare-n glastră.

  31. Alin says:

    La incepu de octombrie cand de curand a inceput scoala le-as recomanda “candidatilor” la prezidentiale sa foloseasca banii de campanie pentru a distribui caiete la copii nevoiasi pentru ca sunt cu miile. Din pacate nu se gandesc la asta dar la fulare, steaguri, si postere cat mai multe!

  32. Adrian says:

    As vrea sa adaug ca oricat de bine intentionata este societatea noastra , daca nu se schimba sistemul care ne conduc tara , nu am facut aproape nimic… Singura sansa ca Romania sa se schimbe cu adevarat este sa nu mai fim condusi de catre aceasta patura politica , absolut inapoiata , si asta va spun din experienta reala a occidentului.. In principiu , este nevoie de multa munca , pentru ca societatea curata romaneasca nu este reprezentata de catre nimeni in Parlament sau Guvern… Sunt aceleasi partide politice provenite din FSN , sunt aceeasi oameni cu ale lor interese de tip balcanic 95% si de tip occidental 5% . As compara o teoretica victorie a lui Radu Duda in fata FSN-ului precum cea a Aliantei de Integrare Europeana din Moldova in fata comunistilor lui Voronin , bineinteles la alt nivel … Si cu asta v-am spus totul… Se zambeste la TV , dar actiunile sunt luate impotriva noastra , a celor multi care nu-i reprezentam… In cel mai real sens posibil…

  33. malin says:

    Astazi am aflat ca v-ati retras din cursa la presedentie,lucru care m-a mahnit, in acest moment noi nu putem vota decat partidul unic FSN , practic ne-ati lasat fara alternative.De asemeni consider ca asemeni mie mai sunt foarte multi romani care asteapta sa apara un nou CAROL I ,PUR SI SIMPLU UN OM DIN AFARA SISTEMULUI. Cred de asemeni ca inca nu este tarziu si inca puteti candida, avand asigurate voturile celor nehotarati si a unei parti a celor care de obicei nu voteaza sau merg la vot si anuleaza buletinul de vot(de regula asa fac eu). CRED CA INCA NU ESTE TARZIU!!!!!!! MULUMESC!

  34. Daniela L. says:

    Mi-as dori sa va razganditi !

  35. Carmen B says:

    Buna ziua,

    Regret sa spun ca am fost extrem de dezamagita ca ati renuntat la candidatura pentru presedentia Romaniei. Caci, da, pentru mine a “sunat” ca o renuntare a tot ceea ce ati propus pana in acel moment.
    Si tot cu parere de rau tin sa va spun ca motivele expuse in declaratia de presa nu m-au convis ci doar m-au facut sa-mi pun semne de intrebarea asupra adevaratelor modive de retragere din cursa prezidentiala.
    Dumneavoastra ati reprezentat pentru foarte multi romani, in toate aceste luni, singura solutie viabila pentru Romania, o Romanie ingropata in nemernicia acestor politicieni care nu se mai satura sa fure, sa traiasca pe spatele romanilor si sa ofere gratis la televizor un circ grotesc.
    Asa ca prin renuntarea dumneavoastra, nu ne lasati nici o alternativa, pentru ca orice roman stie azi ca pe oricine ar alege [Geoana, Oprescu, Basescu, Antonescu etc] nu ar aduce nici o schimbare in bine pentru Romania, ci doar o schimbare a celui care fura tura asta.
    Le lipseste cu desavarsire orice fel de respect pentru omul simplu care munceste zi de zi si au ajuns sa creada ca li se cuvin tot felul de drepturi ca si cum s-ar fi nascut cu ele, ca si cum ar deasupra tuturor: ei sunt elita, forta conducatoare superioara, iar plebea, prostimea, trebuie sa munceasca pe rupte ca sa-i duca pe ei in spate.
    Am un mare respect pentru institutia pe care o reprezentati si din cata istorie am invatat stiu ca Regele Mihai nu a dat bir cu fugitii niciodata si nici predecesorii sai de seama.
    De aceea, va rog sa-i urmati exemplul, va implor sa va razganditi si va rog sa reluati lupta cu acesti nemernici care ne conduc tara.
    Asa sa va ajute Dumnezeu!
    Carmen B

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 52957039
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate