Gânduri de duminica

Joia trecuta, pe 3 septembrie, la ora 10, am primit la Palatul Elisabeta pe multi dintre cei care ne-au stat alaturi in efortul nostru. Desigur, nu au putut veni prea multi din orasele tarii, nici macar toti cei care domiciliaza in Bucuresti. Dar gradina Palatului a fost din nou plina de tineri, alaturi de personalitati ale societatii civile, de colaboratori ai Casei Regale si fideli de zeci de ani ai Majestatii Sale Regelui.

Am vorbit despre pagina pe care o intoarcem astazi si de ceea ce vom continua sa facem pentru România, incepând de mâine dimineata. Principesa Margareta si cu mine ne vom dedica, exact ca inainte, proiectelor pe care le gasim definitorii pentru Casa Regala si necesare pentru consolidarea României si interesele ei fundamentale.

Am citit in mai multe dintre comentariile primite in ultimele zile ideea ca as fi oprit campania fiindca am inteles ca nu voi câstiga alegerile. Este complet fals. Intentia de vot in favoarea mea putea urca pâna la 29%, daca actiunea mea publica ar fi putut sa se desfasoare in conditii normale. Acest procentaj a fost masurat cu profesionalism si competenta de Gallup.

Am hotarât sa opresc campania pentru ca nu am avut posibilitatea de a o continua. Nu mi-a lipsit nici mie, nici putinilor mei colaboratori increderea, speranta si curajul. Ne-am oprit fiindca nu mai aveam NICI un mijloc sa continuam.

Dar fiti siguri ca exercitiul candidaturii imi da, de aici incolo, o pozitie complet diferita decât pâna acum. Vom putea, asadar, servi idealurile noastre comune, in mod mult mai eficient si influent.

Vom continua sa gazduim, la Bucuresti, Serile Palatului Elisabeta, dedicate unor institutii, companii, regiuni, asociatii sau domenii de activitate, pentru a le putea incuraja in demersul lor public. Vom incepe chiar din luna septembrie. In paralel, Palatul Elisabeta va fi locul de intâlnire cu multe personalitati politice, economice, diplomatice, culturale, militare, români si straini, in incercarea de a prezenta lumii o Românie plina de potential si viitor si de a incuraja, la noi, profesionalismul si competenta din fiecare domeniu.

Principesa Margareta va continua proiectele sociale, culturale si educationale ale Fundatiei Principesa Margareta a României, ajunsa la vârsta de aproape 20 de ani.

Vom continua, lunar, vizitele noastre in tara, in proiectul Orasele României, pentru consolidarea si conectarea comunitatilor locale la lumea europeana.

Vom merge, ca si pâna acum, in Europa, in cadrul “Initiativei Europa Regiunilor”, pentru conectarea Europei regionale la judetele si regiunile românesti de dezvoltare.

Desigur, vom continua “The Friendship Tour”, un proiect inspirat de actiunea Reginei Maria, in statele care compun SUA. Vom extinde, insa, actiunea in tot nordul continentului american si, pe urma, vom incerca sa fim prezenti, sustinând interesele fundamentale ale României si in spatii importante, influente si prospere din Asia ori America Latina.

Pe situl meu, www.princeradu.ro/, voi continua sa primesc, de aici incolo, mesaje de sustinere si donatii online. Ele vor fi, desigur, de mare folos pentru actiunile noastre publice viitoare. Sustinerea, morala si materiala, a demersurilor noastre publice, are mare importanta. Ea arata capacitatea societatii noastre de a se uni in jurul unei idei, a unui proiect, de a avea spirit civic si responsabilitate. De asemenea, solidaritatea dumneavoastra va fi o importanta pavaza impotriva oricaror manifestari ostile, care vor fi numeroase de aici incolo. Nimic nu a iritat mai mult pe cei care s-au opus candidaturii mele, decât numarul crescând al celor care doreau, inocent si dezinteresat, dar profund si responsabil, România Altfel.

Dorim o Românie cu institutii puternice si profesioniste, o tara cu un Stat respectabil si cu un comportament predictibil. O tara cu comunitati locale incurajate si prospere, nu umilite si tinute in izolare.

Casa Regala nu este o institutie a societatii civile, nici o institutie politica. Ea este parte definitorie, istorica, a Statului român. De aceea, tot ceea ce Majestatea Sa Regele a facut dupa 30 decembrie 1947, ca si actiunea Principesei Margareta de dupa 1990 si, in fine, tot ce am facut impreuna in România dupa 2001, trebuie privit din aceasta perspectiva.

Va rog sa veniti, alaturi de Principesa si de mine, pe drumul unui nou inceput.

45 comentarii

  1. Georgeta says:

    Alteta Voastra,

    Sunt onorata de invitatia adresata de catre Domnia Voastra si includerea mea in lista de prieteni! In aceste vremuri de incercare si incertitudini pentru natia romana si lumea toata, e rarisim un astfel de gest…Va multumesc, va respect si nadajduiesc ca oameni de valoarea Altetei Voastre Regale sa reuseasca sa schimbe si sa readuca Romania noastra acolo unde-i este locul!!!! Sunt mandra ca sunt romanca, sunt mandra ca vietuiesc in aceasta Romanie minunata si o doresc Altfel! Dumnezeu sa va ocroteasca si sa va ajute in tot ceea ce doriti sa intreprindeti spre binele si propasirea neamului nostru! De curand am incheiat si eu o actiune prin care doresc sa fac cunoscute valorile naturale si culturale ale locului meu de obarsie si pentru a va edifica asupra preocuparilor mele in acest sens va cer permisiunea de a va invita sa vizitati urmatoarele link-uri:

    http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/JURNALISTICA/Tabara%20de%20la%20Vladeasa%20de%20Georgeta%20Resteman.htm

    http://dinumbraflacarii.ning.com/group/apusenilegendtradiieispiritualitate

    http://reteaualiterara.ning.com/profile/GeorgetaResteman

    http://www.romanianvip.com

  2. Camelia Matache says:

    Altete, consider ca initiativa pe care ati avut-o de a va inscrie in cursa electorala a fost cat se poate de inspirata. Cred ca in felul acesta s-a inmultit numarul romanilor care au inceput sa se gandeasca la o revenire a monarhiei, romani care pana acum nu au meditat la aceasta varianta. Iar unul dintre acestia sunt si eu.
    Oricum ,sunt convinsa ca cei care considera revenirea la monarhie ca fiind benefica tarii, vor vota cu acel candidat care este un monarhist convins…si poate ca acest aparent dezavantaj (retragerea Altetei Voastre din cursa electorala) se va transforma intr-un avantaj (prin cumulul de voturi obtinute de acel candidat ). Si ma gandesc , poate chiar ar fi mai avantajos ca modificarea constitutiei , in care sa fie prevazuta posibilitatea revenirii la monarhie prin referendum, sa nu se faca sub mandatul unui reprezentant al Casei Regale , pentru a se evita comentariile la adresa Casei Regale.
    Oricum, daca vom fi la curent cu demersurile Altetei Voastre, cred ca vom intelege ce vom avea de facut pentru a avea Romania Altfel ! Va doresc sanatate si multa putere pentru a continua !
    Cu deosebita stima,
    Camelia Matache

  3. Romeo Tarhon, NATIUNEA says:

    Antonio // 02/09/2009 la 21:17 | Răspunde

    Am incredere in Alteta Sa! Am incredere intr`o Romanie mai buna, schimbata impreuna cu Alteta Sa.
    Speranta noastra este Principele Radu! Doresc din tot sufletul sa revina asupra hotararii de a nu mai candida la functia de conducator al Romaniei. Am putea face ceva pentru al determina sa revina asupra acestei hotarari??
    I-mi pierd orice speranta ca vom mai trai un pic mai bine indiferent cine castiga alegerile. Singura speranta era Alteta Sa Radu.
    I.Q. Ro // 05/09/2009 la 23:45 | Răspunde

    Adevarul este ca mai trebuie sa invatam;
    .
    NOI, SUSTINATORII LOIALI ai Principelui Radu…
    .
    Am stat in asteptate… spectatori, mult timp!
    .
    Din clipa in care A.S.R. a sesizat si criticat existenta unor persoane… datoria noastra era sa-l vizitam in masa la palat si sa stabilim alta strategie…
    .
    Am stat incremeniti, dar comozi, in fata compiuterelor, in asteptarea miracolelor…
    .
    Cand o sa invatam ca orice inaintare cere spirite treze, vii, initiativa, organizare, daruire si sacrificiu?
    .
    Valorile democratiei nu se primesc in dar!
    Se obtin prin presiuni obsesive si abnegatie; daca nu, prin sacrificii si mai mari!
    .
    NOI SUNTEM PRINCIPALII VINOVATI…
    .
    Iar la anuntarea retragerii oficiale a P.R., mai grav, ne-am grabit sa ne aratam ipocrizia…
    .
    Am fost cu totii intr-o stare de SOC!
    Este foarte adevarat!
    Suntem dejamagiti… si fara sperante apropiate intr-o adevarata schimbare de mentalitate si atitudine civica in Romania…
    .
    VINOVATII SUNTEM NOI !
    .
    Suntem infantili, fricosi, egoisti in actele noastre de voluntariat si donatii, zgarciti si ipocriti!
    .
    Asteptam totul de la altii… crezand ca se poate reusi fara sa ne obosim, prea tare!
    .
    NOI SUNTEM SAMANTA SI POMII CARE S-AU PUS IN PAMANT DEGEABA!
    .
    Nu am ajuns sa dam roade!
    .
    CAT TIMP NU CONSTIENTIZAM ADEVARUL, CA:
    .
    – FIECARE dintre NOI, este * CEL MAI IMPORTANT si CEL MAI ACTIV * in spatiul demografic unde exista… nu avem voie sa ne consideram ca existam pentru proiectul *Romania, Altfel* !
    .
    Este nevoie de o indoctrinare, altfel!
    .
    IERTATI-NE MAJESTATE !
    .
    IERTATI-NE ALTETELE VOASTRE !!!
    .
    IERTATI-NE ELECTORAT ROMAN NEVINOVAT; OBSTRUCTIONAT DE NOI, IN SANSA VOASTRA DE CIUNOASTERE!

  4. Gabriela says:

    Alteta , probabil din locul unde sunteti este mai simplu sa rationezi fara emotie la un parteneriat cu aceasta clasa politica .

    Eu insami nu vad cum as putea fi adversar in actiune acum , decat respectand legile tarii , dispretuite adesea de chiar cei care le-au creat sau ar trebui sa le apere. .

    Ca presedintia ca institutie este un model de carmuire cu esenta in valori si traditii ale natiunii , cred ca este un adevar trist , daca presedintii de pana acum au fost chiar reprezentanti firesti pentru istoria natiunii romane.

    Este necesar totusi sa va spun ca desi inteleg dreptul dumneavoastra de a renunta la candidatura pentru functia de presedinte , tocmai datorita faptului ca aceasta campanie din toamna nu va mai avea o alternativa de model etic decat cele cunoscute , ma intristeaza .

    Subliniez ca tristetea mea nu este data de renuntarea dumneavostra , ci de motivele declarate sau nedeclarate … care au dat motivatie profunda ( sunt convinsa ) alegerii facute deja.

    Atitudinea Casei Regale izvorata din deosebita experienta a M S Regele Mihai al Romaniei sunt adevar sfant pentru mine , dincolo de ceea ce simt eu ca om de rand .

    Dar iata la atatia ani dupa 1989 inca mai spunem : institutiile statului roman sunt slabe si confuze .

    Cata tristete !

    Singura speranta si echilibru acum este faptul ca suntem membri ai Uniunii Europene .

    Urari de sanatate pentru famila regala si in mod deosebit pentru M S Regele Mihai ! ( pentru care eu am o deosebita stima si slabiciune vis- a – vis de destinul sau uman ).

    Gabriela

  5. Daniela Florentina says:

    Am luat cunostinta, cu regret, de anuntul Altetei Voastre, acela de a va retrage din cursa pentru Presedintie.

    Timp de cinci luni am stiut cu cine voi vota si am constatat ca multi dintre cei cu care am discutat, nu numai prin intermediul internetului, tineri sau mai putin tineri, doresc o schimbare. “Romania Altfel” este ceea ce vrem sa se realizeze, dar tradatorii de tara lovesc din nou. Am inteles ca se vrea un Presedinte mason, daca s-ar putea sa fie si evreu. Traim vremuri tulburi, cei ce doresc “binele” tarii actioneaza atat din interiorul tarii, cat si din exterior.

    Poate acum nu a sosit inca momentul, dar am toata convingerea ca forta binelui va invinge.

    Proiectul prezidential al Altetei Voastre trebuie continuat. Va sustinem, familia mea si toti cei care ne-am saturat de jefuitorii si vanzatorii tarii.

    Fie ca Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei si noi toti, sa fim contemporanii “Romaniei Altfel”!

    Cu respect,
    Daniela Florentina

  6. Familia Petrov, Belgia says:

    Majestatea voastra,

    Regretam nespus de rau decizia dumneavoastra si ,chiar daca ne simtim un pic abandonati,intelegem ca lupta cu MAFIA din Romania este una acerba ;cu toate astea va cerem in numele tuturor romanilor plecati peste hotare din cauza unui sistem bolnav sa nu renuntati la noi ;credem din toata inima ca numai dumneavoastra puteti schimba Romania in tara pe care ne-o dorim cu totii 😮 tara prospera ,unde respesctul , simtul responsabilitatii si profesionalismul sa fie prioritatea tuturor .Va multumim pentru entuziasmul si pentru curajul cu care ati incercat sa candidati

    Cu respect,fam .Petrov ,Belgia

  7. Lucian Campean says:

    Eu sunt unul din cei care nu mergeau la vot panaacum, totusi as spune sa incerce principele nostru, ar putea avea o surpriza.

  8. Cristian Iliescu says:

    Buna Ziua!
    Eu cred ca ALTERNATIVA REGALA! Ar fi fost un lucru extraordinar de bun pentru tara si pentru foarte multi oameni din ROMANIA.
    Din pacate am aflat de pe pagina web ca Pricipele Radu se retrage din alegerile prezidentiale.
    Este o mare dezamagire pentru mine pentru ca eu as fi votat pe PRINCIPELE RADU!

    Oricum, in orice situatie si oricand ar fi necesar, doresc sa va transmit increderea si sustinerea mea pentru CASA REGALA A ROMANIEI!
    Totodata, va rog frumos sa-mi transmiteti daca este posibil cand vor mai fi evenimente culturale organizare de CASA REGALA, deoarece eu as dori sa particip daca va fi posibil.

    Va multumesc din suflet,
    CRISTIAN ILIESCU

  9. Gandurile noastre, cele de toate zilele... says:

    Le avem, obsesiv…

    – Cine suntem noi astazi?
    – Care ne este fondul intrinsec:
    genomic si spiritual; individualizat, care ne determina comportamentul cotidian?
    – Ce scara de valori spirituale ne defineste si limiteaza
    fluctuatiile instinctelor si gandurilor noastre?
    – De ce nu suntem sinceri cu noi insine?
    – De ce acceptam autocoruptia si ipocrizia?
    .
    – Cand vom vedea “barna” din ochiul nostru?
    .
    Modul de guvernare astazi, la noi,…
    reflecta imaginea noastra interioara;
    propusa tarii si lumii intregi,
    prin Votul nostru deliberat,… asemeni unei carti de vizita!
    .
    Deci, “nu-i singur Iuda vinovat”… de ce sa intamplat in Romania
    de la formarea ei ca Stat Modern si pana astazi !

  10. Chereches Vlad says:

    Acesta este omul pe care vreau sa-l sustin, si alaturi de care vreau sa merg mai departe :)! Cel care renunta sa se afunde intr-un sistem bolnav si care isi creeaza un sistem paralel, curat, profesionist, prin care se pot schimba multe. Alteta, va felicit pentru acest pas si va ofer toata sustinerea mea!

    Cu mult respect, din inima Ardealului,
    Vlad Chereches
    Cugir

  11. Ioana says:

    ..Majestate, nu stiu ce sfetnici aveti, si de ce v-au spus sa spuneti’stop’, dar rau sfat ati primit. Ar fi fost prima oara in istoria tarii noastre, cind un principe candideaza pentru presedentie. Ar fi fost un semn, ca se mai pot schimba lucrurile. Am fi avut dreptul la aceasta minune. Macar la aceasta incercare, indrazneala, dorinta. Daca atit fost santajat, imi pare nespus de rau, regula jocului este ca nu sunt reguli, iar manipularea , dezonoarea, prostitutia au atins mari cote. Nu stiu ce sa va spun, am pastrat ca pe un dar mesajul Altetei voastre, l-am citit de vreo 5 ori, m-am decis sa indraznesc a va scrie. Dorinta mea este sa mentineti , ca puncte forte in comunicarea cu noi blogul, siteul dvs, activitatile pe PR, si comunicare. Dealtfel se vede..de oriunde si oricind ,ca iubiti oamenii iar oamenii va iubesc. Asa ca, multe se pot construi pornind de la aceasta realitate. Va doresc multe impliniri, multe realizari impartasite noua, si sper sa nu imi luati in nume de rau acest mesaj. Cu respect, Ioana.

  12. Ioana Alexandru, Dresda says:

    Stimati Domni,

    O data cu primirea acestei declaratii si cu vestea ca Alteta Sa s-a retras din cursa prezidentiala, a disparut si ultima mea urma de speranta in ceea ce priveste viitorul tarii mele. Sunt trista, mahnita, deznadajduita insa nu dezamagita de Alteta Sa sau de Familia Regala ci de faptul ca bunul Dumnezeu a ales sa isi intoarca inca o data fata de la romani.

    Retragerea Principelui ne lasa probabil pe toti sustinatorii sai (m-as fi deplasat in Nov. la Berlin la Ambasada special pt. a-mi da votul Altetei Sale) descumpaniti, satui si indiferenti la actualii candidati, care sunt o rusine pt. conceptia de Democratie si Constitutie. In acelasi timp, sunt constienta de faptul ca Alteta Sa a facut acest pas stiind la fel de bine ca si noi ca alegerile vor fi, poate pt. a nu stiu cata oara, fraudate, si vor iesi cei care “trebuie” sa iasa invingatori. Inca o pata de rusine pe imaginea si istoria acestei tari. Probabil nici nu ar mai fi avut sens ca Alteta Sa sa cheltuie bani pt. o campanie electorala scumpa, dar care insa nu s-ar fi sfarsit decat in furtul alegerilor de catre aceiasi dintotdeauna. Oricare ar fi fost rezultatele din sondaje (de altfel din ce in ce mai bune), Alteta Sa si Familia Regala ar fi fost furati in mod evident.

    Raman doar cu speranta ca intr-o zi va reaparea o asemenea sansa pt. Romania, asa cum a fost aceea a candidaturii Altetei Sale.
    Mult succes in proiectele viitoare si multumesc personal Altetei si Familiei Sale pt. tot ce au facut pana acum, nu numai in campania electorala ci si pt. Romania in Europa.

    Cu stima,
    Ioana Alexandru
    Dresden.

  13. Cristina Deleanu si Eugen Cristea says:

    Am aflat cu reala durere de hotararea Altetei Sale si suntem deosebit de tristi. Ne asteapta un nou si lung sir de ani sub papucul securistilor si golancelor gen stiti bine cine. In ciuda nemernicilor si a nemerniciilor, suntem alaturi in continuare de Alteta Sa si ne oferim suportul pentru orice gen de actiuni intru o reala schimbare a Romaniei prin apropierea totala de Casa Regala. Cu dragoste si pretuire, Cristina Deleanu si Eugen Cristea.

  14. Simona N. says:

    Alteta voastra,

    V-am fost alaturi inca de la aparitia acestui blog, iar admiratia si increderea mea in ideile si principiile dumneavoastra au sporit cu fiecare pagina citita. Deasemenea si respectul pentru ceea ce reprezinta Casa Regala si membrii ei.
    A avea incredere in cineva inseamna a acorda increderea ta in mod neconditionat si indiferent de situatiile in care este pusa acea persoana. Avand incredere, stii ca decizia luata de acea persoana este cea buna si o sustii in acea decizie. Cand increderea ta in cineva variaza in functie de dorintele tale sau de modul in care acea persoana iti implineste asteptarile, atunci nu se mai numeste incredere…Deci, am incredere in orice decizie ati lua, pentru ca am incredere in principiile dumneavoastra si ale Familiei Regale.
    M-am bucurat foarte mult cand ati depus candidatura si totusi, am avut atunci o mica retinere fata de situatia in care este tara noastra si fata de nivelul clasei politice, gandindu-ma ca inca este prea devreme pentru implinirea unor idealuri atat de inalte. Pentru a putea cladi asemenea idealuri este nevoie de un teren curat si oameni puternici care sa va ajute la construirea lui. Nu este imposibil dar este nevoie de timp.
    De aceea ,cand am citit despre renuntarea dumneavoastra la candidatura am fost oarecum linistita. Am avut si o unda de tristete, pentru ca intotdeauna speri ca lucrurile bune se vor petrece mai repede, dar de asemenea in adancul sufletului stii ca lucrurile reale, valoroase, cer multa munca si sacrificii pentru a fi implinite..
    Va asigur ca va vom sta alaturi si va vom sustine si in continuare in deciziile pe care le veti lua si sper ca tot mai multa lume sa faca acest lucru. Chiar daca nu va scriu de fiecare data, urmaresc mereu paginile blogului si particip cat pot in masura timpului, la lansarile dumneavoastra sau la evenimentele Familiei Regale, acest lucru daruindu-mi o reala bucurie. Deasemenea, daca exista ceva cu care as putea ajuta as face-o cu mare placere.
    Nu ezitati sa ne cereti ajutorul. Stiu ca exista multe persoane doritoare sa ajute.
    Pana atunci, incercam sa aducem fiecare, cate o mica schimbare in locul in care suntem..Schimbarea in bine a fiecarui om poate produce schimbarea intregii umanitati..
    Va doresc sa aveti multa incredere in ceea ce sunteti si sa va sprijiniti intotdeauna pe increderea noastra.

  15. Lucia S. says:

    Alteta ! Cu toata stima si consideratia ce v-o port ,trebuie sa va spun ca sunt foarte dezamagita ! V-am urmarit de la inceput toate discursurile si aparitiile la tv si incepusem sa-mi fac sperante , si ma bucuram la gandul ca o data cu venirea Dominei Voastre se va schimba cu adevarat ceva in tara asta….si dintr-o data… totul s-a naruit ….Nu inteleg ce v-a putut determina sa luati aceasta hotarare de “retragere ” ,atat de neasteptata?…Chiar a fost ideea Dvs ?…
    V-ati gandit totusi , cu noi cum ramane ?… cu noi romanii adevarati ,care-am sperat , care dorim cu adevarat o tara demna, un trai decent ….dreptate pentru toti romanii…. Ce vom face mai departe si ce se va alege de tarisoara asta !?…. tot cu “speranta ” unei altfel de Romanii ?… Speranta e doar o amagire… cu care oamenii se mint singuri … Eu nu mai vreau sperante…. vreau certitudini ! Nu V-ati putea razgandi ?… Mai este ceva timp….mai ganditi-Va totusi… Adversarii Dvs politici , pentru care ati reprezentat un real pericol , abia au asteptat miscarea asta ! Pacat ca le-ati dat aceasta satisfactie ! Acum au rasuflat usurati … Nu ma pot impaca cu gandul ca nu veti mai candida ,dar in sufletul meu am convingerea ca veti reveni !
    Sunt convinsa ca , ziua mult asteptata , de mine si de toti care se gandesc doar la binele tarii si al cetatenilor ei , va veni curand !
    Raman la aceleasi sentimente de stima si simpatie ,dorindu-va sanatate deplina, si numai succese pe viitor ,pe toate planurile !

    Multa sanatate si intreaga mea consideratie pentru toata Familia Regala !

    Lucia S.

  16. Doina T. says:

    ce faceti nu v-ati razgandit sa nu renuntati??????…

  17. Horia Cremene says:

    Am întâlnit un comentariu adresat celor care, ca şi unii de pe acest blog, acuză de pe margine:
    „Nu, nu aştept de la tine să faci lucruri în locul meu. Da-s foarte conştient de ce pot eu, şi, mai ales, de ce poţi tu. Şi atunci când poţi dar nu faci, ei bine, atunci cred că eşti parte din mizeria pe care o acuzi.”
    .
    Apariţia a cât mai multe nume noi pe acest blog ar fi primul semn de susţinere pentru proiectul România Altfel. Apariţia a cât mai multe oferte de contact electronic ar fi semnul de solidaritate, de hotărâre şi de încredere între susţinătorii proiectului RA, semnul de implicare în răspândirea demersului Principelui şi un răspuns concret la oferta Alteţei Sale „Vă rog să veniţi, alături de Principesă şi de mine, pe drumul unui nou început.”
    .
    Cred că formarea unor nuclee de simpatizanţi în fiecare colţişor din ţară, pentru răspândirea mesajelor Principelui, ar fi mult mai productivă decât simplele declaraţii de simpatie lipsite de implicare concretă, căci populaţia derutată, dezorientată de diversiuni şi manipulări va fi bombardată tot mai mult cu noi minciuni şi denigrări la adresa Casei Regale şi mai ales a Principelui Radu. Este nevoie de noi, cât mai repede şi cât mai mulţi pentru a contracara astfel de atacuri şi pentru a atrage tot mai mulţi simpatizanţi în jurul nostru.

  18. Adrian says:

    Majestatea voastra,

    Pe langa tot fundamentul dezastruos din Bucuresti , as vrea sa readuc aminte despre un aspect poate considerat ‘banal’ in capitala : cainii vagabonzi de pe strazi … Nu ideea in sine ci faptul ca oamenilor de acolo li se pare ceva normal…
    Cum ar fi sa vedem o asemenea indiferenta parca stabilita de comun acord prin Londra , Tokyo ori aici la Chicago , de unde va scriu ?

  19. Napocel says:

    “Va rog sa veniti, alaturi de Principesa si de mine, pe drumul unui nou inceput”.

    Alteță,
    Eu sunt alături și vreau să fiu pe acel drum pentru un nou început.
    Mi-am permis să exprim o opinie pe blogul meu unde cu drag vă invit:
    http://napobloghia.wordpress.com/

    Cu stimă,

    Napocel

  20. Tio says:

    “nu mai aveam NICI un mijloc sa continuam.”?
    Ce inseamna fraza asta mai pe intelesul tuturor? Bani? Daca e asa atunci cind si unde s-a facut un apel la noi?. Trebuia sa existe putina comunicare nu? Trebuia aflat din ziare ?
    Colaboratorii dvs ar fi trebuit sa inteleaga ca sustinatorii dvs (sau cei sperau) nu sint aceiasi cu cei a lui S. Oprescu. Deci nu-i tratezi in consecinta…
    Din pacate si pina mai departe, cei ca mine (altii decit regalisti) vor avea intodeauna o urma de indoiala.

  21. Informatii din teren! says:

    Alteta,
    .
    Permiteti sa va informam:
    .
    Ne organizam!
    .
    Am invatat ca fara:
    – o publicatie periodica, nationala – “Romania, Altfel”
    – centre in teritoriu si in capitala.
    – emisie tv. proprie
    – baza proprie de redactat si multiplicat materiale de propaganda.
    NU EXISTAM !
    Aceste proiecte vor fi in centrul preocuparilor noastre imediate.
    .
    Va vom tine la curent periodic cu activitatile noastre.
    Cu stima si speranta in RO.A.
    V.M.

  22. Tashy says:

    SONDAJ: Tinut secuiesc sau tinut romanesc? Votati pe http://www.tashy.ro/sondaj-tinut-secuiesc-sau-tinut-romanesc/ [da mai departe massul]

  23. Iulianus says:

    Din cate inteleg, acesta este nu este sfarsitul, ci doar inceputul. Mult noroc in continuare.

  24. Ioana Pop says:

    Stimate Principe Radu,

    regret sincer decizia pe care ati luat-o. O spun in special datorita faptului ca sincer si in cunostinta de cauza consider ca ati fost singura alternativa sanatoasa la aceste alegeri prezidentiale si ma intristeaza faptul ca noi masa de alegatori ne regasim din nou in fata unor non-alegeri sau a tipicei “cel mai mic rau dintre toate”. Sunteti si dumneavoastra perfect constient de faptul ca sondajele atat de des invocate in cadrul emisiunilor televizate si a buletinelor de stiri ce va prezentau cu o sustinere de 5% este cat se poate de falsa. Am avut surpriza sa gasesc sustinatori ai dumneavoastra printre oamenii simplii de la tara fara acces la informatiile curente ori printre membrii de partid ai diferitelor formatiuni. Romania va sustine tacut in spatele sondajelor si regret ca nu ati dus aceasta campanie pana la capat ca sa descoperiti increderea si sprijinul pe care vi-l oferim sincer. Va urez mult succes in activitatile ulterioare!

  25. Coriolan Muresan says:

    Nu putem decat sa asteptam cu interes proclamarea in aprilie 2010 ca si Principe al Romaniei a tanarului Nicolae, fiu al ASR Principesa Elena si a regretatului Robin Medforth-Mills.Sa speram ca intreaga Familie Regala va sprijini pregatirea viitorului Print pentru a fi intr-o zi Rege al tarii.

    In loc sa se vorbeasca despre campanii prezidentiale mai bine sustinatorii Familiei Regale s-ar implica intr-o campanie pentru restaurarea Monarhiei constitutionale.

    Ma bucur ca Familie Regala nu mai este implicata in nici un fel intr-o campanie electorala profund straina menirii sale istorice.

    Monarhia salveaza Romania!

  26. Multstimate Domn, Principe Radu,

    Am citit ganduri curate si demne de admiratie in articolul de mai sus. Sunt mandra ca Romania are astfel de piloni ca DVS, care sa sustina poporul Romanesc! Ati facut referinta la multe tari, atat europene, cat si americane, chiar si asiatice, etc.. dar n-am intalnit nimic despre Basarabia :'(

    Si noi, cei din Basarabia, suntem Romani. Si am dori sa stim daca aveti un gand si pentru noi si ca nu ne-ati uitat.

    Sa fie intr-un ceas bun si intru realizarea cu succes a tuturor gandurilor DVS!

    Va multumesc pentru ca ati citit mesajul meu.

    Cu drag,

    Victoria PRUNICI
    Basarabia

  27. Horia Cremene, horiacremene@gmail.com says:

    Le mulţumesc celor care mi-au trimis deja mesaje de solidaritate şi de implicare în susţinerea proiectului România Altfel. De acum înainte numele meu va fi însoţit de adresa de contact pentru a-i încuraja şi pe alţii să facă la fel. Există desigur unele riscuri, precum folosirea adresei de către firme comerciale pentru a ne bombarda cu reclame, sau de către hackeri jucăuşi pentru a intra în calculatorul nostru, dar se găsesc mijloace de protecţie de la caz la caz.
    .
    Din punctul meu de vedere, cu cât deschiderea, adică transparenţa, va fi mai mare, cu atât acţiunile noastre vor fi mai trainice şi mai folositoare. În fond, scopul este de a răspândi cât mai mult ideile, opţiunile, îndemnurile noastre, chiar celor refractari sau duşmănoşi, nu de a le împărtăşi doar unui cerc restrâns de prieteni.
    Există enorm de mult entuziasm în stare latentă, există o mare predispoziţie spre voluntariat, pe aceste lucruri se bazează iniţiativa noastră, iar îndemnul şi strădania de revenire la normalitate, la firescul lucrurilor, de a redescoperi bunul simţ nativ din firea omului şi a-l readuce în viaţa publică vine în sprijinul acţiunilor noastre ca un suport spiritual permanent. Negarea, indiferenţa, îndoiala, nu pot fi izvoare ale acţiunii – şi viaţa e acţiune. Tânăra generaţie nu trebuie să devină noua generaţie de sacrificiu, trebuie să acţioneze, trebuie îndemnată la acţiune, dar nu la lamentări frumoase, triste şi inutile, ci la lucruri serioase care trebuiesc tratate cu seriozitate, căci normalizarea vieţii sociale, economice, culturale, nu se poate obţine fără ca lumea veche să nu încerce orice îi stă cu putinţă ca să supravieţuiască.
    În lipsa unui lider autentic, a unui simbol naţional, n-am avut nici o şansă de normalizare în ultimii 20 de ani. Oferta pe care ne-a făcut-o Providenţa prin apariţia în viaţa publică a Principelui Radu este şansa noastră. Să ne străduim să nu o ratăm.

  28. Tashy says:

    Sondaj de opinie: Ce ministri nu au ce cauta in Guvernul Boc? Voteaza pe http://www.tashy.ro/ce-ministri-nu-au-ce-cauta-in-guvernul-boc/ [da mai departe massul]

  29. Horatiu C. says:

    Nu înţeleg cum vă puteţi retrage acum. Ce înseamnă că nu aveţi nici un mijloc de a continua? Ar trebui să explicaţi mai bine acest lucru pentru că nu se poate să mobilizaţi 12% din intenţia de vot după care să anunţaţi pe blog că cei 12% nu mai au un candidat.

    Chiar dacă capania nu poate fi continuată, după ce aţi mobilizat atâta popor, cei 12% (sau câţi or fi) din ziua alegerilor trbuie să aibă o casuţă pe buletinul de vot cu numele dvs pe care să pună ştampila. La aceste alegeri aş fi mers şi aş fi votat candidatul care mă reprezintă şi nu să trebuiască să aleg raul cel mai mic. Eu nu mai pot in felul acesta.

    Cum e asta o Românie Altfel? Altfel decât Stolojan care se retrage în lacrimi de crocodil a lu’ Băse? Altfel decât un Băse care vine cu “Arde-i pe corupţi!” şi după alegeri să-l vedem pe tiran vesel că a pus mâna pe ciolan el, un altfel decât PDL + PSD = LOVE după alegeri?

    Sunteţi dator cu o explicaţie clara să ştim exact de ce NOI nu mai avem un candidat!

  30. George P., Bucuresti says:

    Buna seara,

    Regret enorm de retragerea dvs. din cursa prezidentiala, dar va inteleg motivul.
    Aveati doua voturi de la noi cu siguranta in cazul in care ati fi candidat.
    M-am bucurat enorm cand am auzit ca veti candida la aceasta functie importanta, dar sunt nevoit sa mai sper ca va veni cineva capabil sa ne reprezinte peste hotare si nu numai, asa cum ar trebui sa o faca un presedinte.
    Sincer am avut dorinta de a pleca din tara, dar nu am facut-o considerand ca trebuie cineva sa ramana aici.
    Sunt mandru ca sunt roman, in toate tarile pe unde am fost le-am spus acest lucru. Din pacate noi nu stim sa ne pastram valorile, oamenii de valoare de aceea migreaza acolo unde sunt apreciati.
    Va doresc sa aveti parte numai de bine, sanatate dvs. si familiei si sunt convins ca ne veti reprezenta valorile si calitatile romanilor peste tot in lume.

    Cu deosebita consideratie,

    George P. 06.09.2009

  31. florin popescu says:

    Imi este foarte greu sa scriu ceva,deoarece intre ratiune si sentiment trebuie sa invinga ratiunea.
    Pozitia mea a fost foarte bine exprimata de dl.Cristian Iliescu.

  32. C. & N. says:

    Va multumim pentru mesaj, pentru sinceritate si pentru toate gandurile bune. Ne-am mai linistit acum, dar vremurile tot tulburi raman. Nu stiu ce sanse mai are Romania. Interesele sunt prea mari. Poate ca ar fi mai bine sa ma resemnez, dar eu nu fac asta, cum nu au facut-o nici bunicii mei pe vremea comunistilor. Nu ma multumesc foarte usor cu realitatile actuale, desi sunt constienta de faptul ca singura nu voi putea schimba mare lucru. Nu pot decat sa ma revolt si sa imi impun punctul de vedere. Realitatile sunt altele fata de ceea ce vedem in fiecare zi la televizor sau in ziare, stiu asta. Adesea ma gandesc si la faptul ca Uniunea Europeana nici nu cunoaste prea bine realitatile romanesti, asta a propos de unele conditii impuse pentru accesarea de fonduri europene. De asta v-am spus intr-un mesaj anterior ca sunt dezamagita de ceea ce se intampla la noi, pentru ca initiativelor tinerilor nu li se acorda prea mare importanta. Sunt foarte dezamagita si de atitudinea tinerilor politicieni, care nu aduc nici un suflu nou. Nici nu ar avea cum, pentru ca sunt educati in acelasi spirit de “veteranii” care inainte de 1989 aveau functii inalte, iar acum vin si ne dau lectii de democratie. Nu prea cred in bunavointa UE, va spun sincer. Romanii nu au nevoie de ajutoare constand in zahar si ulei (stirea aceasta m-a mahnit nespus), ci au nevoie de salarii si pensii decente, pentru a le cumpara singuri. Si acesta este decat unul dintre exemple. Mai sunt si altele……… Va suntem alaturi, in orice proiect pe care il veti intreprinde.

  33. Bajan Liviu says:

    Alteta! Subscriu intru totul.Am intilnit la un comentator propozitia : avem nevoie de o indodtrinare altfel. Cu tot respectul nu avem nevoie de nici o indoctrinare, avem nevoie sa invatam (mai exact sa reinvatam ) normele morale si sa deosebim binele de rau.Si ce mai cred e ca e momentul sa definiti acel altfel, ca sa nu mai poata abuza cineva de acest adverb.Toata stima.

  34. […] in continuare, prin donatii online, actiunile sale publice care, potrivit insemnarilor de pe blogul sau personal, sunt “necesare pentru consolidarea Romaniei si interesele ei fundamentale”. In acest […]

  35. Mitica says:

    Alteta Voastra,
    Sunt unul din cei 12% si-mi doresc sa traiesc in “Romania Altfel”. Am incercat sa inteleg aceasta decizie a dumneavoastra mai bine si nu reusesc sa ma impac doar cu explicatiile primite. Trag sperante ca veti reveni asupra deciziei luate si nu ii veti dezamagi pe cei care si-au pus sperante prin a va alege la 22 noiembrie. M-am implicat in campania dumneavoastra prezentand si altora viziunea dumneavoastra pentru Romania Altfel. Daca cei 12% s-ar implica cel putin in acelasi mod deschizand ochii altor 3-4 alegatori nu cred ca veti avea probleme (asta daca nu se vor frauda voturile). Cred inca in “puterea exemplului personal” asa cum ati spus ca trebuie sa caracterizeze pe viitorul presedinte si nu as vrea sa cred ca renuntarea la ceea ce ati inceput ar reprezenta exemplul dumneavoastra! As vrea sa va asigur de suportul meu in continuare si-mi cer scuze de comentariul meu daca tinde sa fie acid … dar entuziasmul – cu care am intampinat decizia unui reprezentant al Casei Regale de a candida – nu vreau sa-l pierd. Cei care va sprijina si cei care ar dori sa va sprijine au nevoie de argumente concrete in ceea ce priveste o schimbare, o alternativa ( cum era candidatura dumneavoastra ). Ma simt responsabil de a da o explicatie viabila celor pe care i-am onvins ca dumneavoastra sunteti alternativa. Imi doresc sa prind si eu ziua in care voi vedea acea schimbare care se tot repeta din 4 in 4 ani …. un prieten bun de-al meu a murit saptamana trecuta, un sustinator al dumneavoastra si al Casei Regale si mahnit de actuala clasa politica. Nu cred ca mai rezist sa vad din nou aceeasi oameni la putere. Daca nu acum e momentul …atunci cand ?!

  36. Mitica says:

    …inca astept caravana sa ajunga in Bucovina!

  37. maria says:

    Sa va fie rusina ca intindeti mana sa cersiti bani poporului roman! Sunteti incredibil de nesimtit!

  38. Romeo Tarhon, NATIUNEA says:

    • 1
    ROMEO TARHON, monarom2000@yahoo.com
    APEL-MANIFEST
    Îmi asum cu drag şi devotament rolul de “server” pentru activitatea de monitorizare a mesajelor şi propunerilor constructive din partea Dumneavoastră, susţinătorii loiali ai proiectului România Altfel, ai Casei Regale şi ai ASR Principele Radu.
    Vă aştept cu prietenie şi ospitalitate la FORMUL ROMÂNIA ALTFEL, locul virtual pe care propun să îl inaugurăm împreună aici şi acum, dn momentul apariţiei acestui mesa pe blogul ASR Pincipele Radu..
    Acest forum să fie prima noastră acţiune colectivă, primul nostru pas de întâmpinare a unora de către ceilalţi, primul gest de deschidere, de cunoaştere, de comunicare şi de apropiere umană!
    Să fim împreună fondatorii unei generoase mişcări istorice, revoluţionare şi, animaţi de idealuri curate, de dragostea necondiţionată pentru patrie şi naţiune, să edificăm împreună România Altfe!
    Aşa să ne ajute Dumnezeu!
    Romeo Tarhon,
    Bucureşti,
    07.09.09, 0rele 11:48
    • 4
    Romeo Tarhon, NATIUNEA
    Roxana Iordache,
    Cristina Deleanu, Eugen Cristea,
    Dr.Stoica Rodica,
    Horia Cremene,
    Dr. Viorica,
    A.T. care propui infiintarea unui prtid
    si alti sustinatori ai Proiectului “ROMANIA ALTFEL”,
    Va invit sa ne intalnim nu doar virtual!
    Va invit in afara blogosferei, in real!
    Va invit sa formam nucleul civic de initiativa atat de necesar.
    ORICE INCEPUT ARE NEVOIE DE …UN INCEPUT!
    Casa Regala si ASR Principele Radu au nevoie de noi, acum!
    Romeo Tarhon,
    Bucuresti
    monarom2000@yahoo.com
    • 5
    Horia Cremene, horiacremene@gmail.com
    Mi se pare interesantă ideea, dar ca să se prevină o pălăvrăgeală sterilă poate că n-ar fi rău să se comunice pe adresele de contact ale fiecăruia eventualele propuneri şi idei sub o formă concisă. Măcar să ştim de ce ne întâlnim. Ar putea de ex. iniţiatorul acţiunii, dl. Romeo T, să centralizeze aceste propuneri, apoi să le transmită spre ştiinţă şi celorlalţi? Între timp vor apare în mod sigur şi alte persoane dispuse să se implice în această primă acţiune concretă. Cred că ar fi bineveniţi toţi, indiferent de sentimentele care îi animă, pe parcurs unii vor renunţa, ceilalţi vom continua.

  39. Eduard Barbulescu says:

    Domnule Duda, nu renuntati ! … Tatal meu a strans peste o mie de semnaturi in favoarea dumneavoastra intr-un oras cu doar 20 mii de locuitori, nu se poate sa renuntati la lupta acum pentru ca noi va sustinem in continuare ! Cu stima, E. Barbulescu

  40. Bogdan B. says:

    Dl. Duda – Cu respect perceptia mea despre dvs a fost cea a unui individ integru si cu discernamant, total aparte de clasa politica romaneasca contemporana. Decizia dvs. de a parasi cursa pentru prezidentiale m-a dezamagit, insa ce ma surprinde sunt motivele invocate. Nu cunosc detaliile reale, insa justificarile pe care le-am citit nu sunt compatibile cu pozitia de pe care v-ati lansat. Continuati sa dati exemple despre cum sunt de bine asezate societatile civile din occident, despre civilizatie si responsabilitate…din pacate ce spuneti intra in contradicitie cu ce tocmai ati decis de curand. Istoria nu se face cu ‘daca’ spuneati odata. Continui sa cred ca asa este…Cu bine.

  41. Re: campul nr. {35} says:

    .
    AVR Principe Radu,
    .
    Cu acordul Vostru,
    as dori sa explic o reactie anormala;
    de neacceptat; aparuta pe blogul Vostru !…

    Re:
    Atitudinea dvs. este reprezentativa pentru o democratie falsa,
    unde NE-invatarea si NE-respectarea libertatilor si obligatiilor cetatenesti;
    in sensul strict al cuvintelor,
    NU intereseaza pe Nimeni dintre aceia care ar fi obligati,
    conform legislatiei in vigoare, sa asigure aceasta.
    .
    Nu pot decat sa va compatimesc sincer, ptr. cantitatea
    de nefericire pe care ati acumulat-o in viata, din motive,
    si in cercuri de persoane, pe care le cunoasteti personal.
    .
    Pot sa va sugerez, numai, sa ramaneti
    un cititor loial al acestor pagini elecronice.
    .

  42. Alin says:

    Re campul 47 sau care or fi ala.

    Din pacate Domnul Duda nu are mijloacele ce le au celelalte partidele murdare.
    Daca aveti timp cautati internet cu anumiti membri din acele partide sunt pusi sa plateasca pentru diferite lucruri.
    Idea domnului Duda este una originala si nimeni nu este obligat sa contribuie.
    Cu respect,
    Alin

  43. Otilia says:

    un adevar simplu pentru Maria (cometariul 37) si altii asemenea: cine injoseste, inseamna ca e josnic.

  44. Va multumesc respectuos pentru invitatie si promit ca ori de cate ori voi avea timp liber ,voi incerca sa va ajut.Ca sa va puteti vedea linistit de proiecte,ar fi bine sa va desprindeti de guvernanti,de oligarhia comunista care marsaluieste inca la putere.Intariti-va,caci dupa domnul Basescu va urma Geoana si multe alte clanuri…..Suntem prea mici ca sa putem diminua tupeul si pofta dupa bogatie a acestor afaceristi murdari care vand Romania pe doua pere,doua surcele.Singura dumneavoastra resursa pentru a salva corabia de la inec este sa dezvoltati relatii cu tarile care ar putea investi capital politic,capital industrial si care vi s-ar putea alatura in proiectele marete care le aveti pentru dezvoltarea
    Romaniei.Colaborati cu politicieniii care va apreciaza pe dumneavoastra si pe Alteta Sa Principesa Margareta,pe Regele Mihai si Regina ANA DE BOURBON PARMA.Cred ca in Romania ,despre care se spune ca ar fi al doilea Ierusalim,Dumnezeu va declansa o a doua revolta care va pune capat jocurilor politice.Cred si din cate am citit din diferite publicatii la conducerea Romaniei va veni un guvern condus de oameni capabili,alesi de Dumnezeu.Acel guvern vafi cel condus de dumneavoastra si Principesa Margareta.Cu stima si deosebit respect,Mona lLigia Barariu

  45. Bety says:

    “Uneori flacara noastra se stinge,
    dar este reaprinsa de o scanteie a altuia.
    Fiecare dintre noi trebuie sa fie profund recunoscator
    celor care reaprind flacara din noi”
    ( Albert Schweitzer) .
    .
    “Inceputul oricarei carmuiri este educatia adolescentilor”
    ( Pitagora)
    .
    Speram sa reveniti in cursa pentru Presedentia tarii noastre!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 52960102
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate