Programul de 10 Mai

_mg_1373.jpg
Palatul Elisabeta
9 mai 2007

Comunicat

Biroul de Presa al Majestatii Sale Regelui Mihai I este imputernicit sa transmita urmatorul comunicat:

Cu ocazia zilei de 10 mai 2007, Familia Regala a Romaniei va participa la urmatoarele evenimente publice:

Miercuri, 9 mai 2007, la ora 11.00, Majestatea Sa Regina Ana si Alteta Sa Regala Principesa Margareta vor vizita Scoala Generala nr. 114 « Principesa Margareta » din Bucuresti, unde vor inaugura Galeria Regala. Aceasta va cuprinde informatii despre Familia Regala, despre Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, despre Altetele Lor Principesa Margareta si Principele Radu, medalii, diplome, obiecte de arta, icoane si alte cadouri primite de Casa Regala si aflate in custodia scolii. De asemenea, Majestatea Sa Regina Ana si Alteta Sa Regala Principesa Margareta vor participa la festivitatea de deschidere a « Zilelor scolii » sub genericul « 9 mai – zi de bucurie, zi de istorie ».

Miercuri, 9 mai 2007, la ora 10.00, Alteta Sa Principele Radu, colonel in Armata Romaniei, va participa la ceremonia militara prilejuita de Ziua Europei. Ceremonia se va desfasura la monumentul din fata Universitatii Nationale de Aparare.

Miercuri 9 mai 2007, ora 13.30, Alteta Sa Regala Principesa Margareta si Alteta Sa Principele Radu, colonel in Armata Romaniei, vor participa la evenimentul de lansare a filmului « Independenta », realizat in 1912. Evenimentul, organizat de « TVR Media », va avea loc la Muzeul Militar National si va reprezenta prima lansare pe DVD a unui film istoric romanesc. Filmul contine imagini reale ale paradei de la 10 mai 1912, considerate de regizor o punte peste ani.

Miercuri 9 mai 2007, la ora 14.00, Majestatea Sa Regele Mihai si Majestatea Sa Regina Ana vor acorda calitatea de furnizor al Casei Majestatii Sale Regelui Mihai I, societatii « Principal Company » pentru produsele « Salonta ». Aceasta calitate reprezinta o recunoastere a serviciilor sau produselor unei persoane sau companii apreciate de Familia Regala.

Joi, 10 mai 2007, la ora 10.15, Familia Regala va face o vizita la studiourile Castel Film, unde se va intalni cu elevii claselor a VII-a si a VIII-a ai Scolii Generale nr. 114 « Principesa Margareta ». Familia Regala va vizita, impreuna cu elevii, studiourile si platourile exterioare de filmare, depozitele de costume, orasul englezesc si orasul western.

Joi, 10 mai 2007, la ora 12.00, Majestatea Sa Regele Mihai, Alteta Sa Regala Principesa Margareta si Alteta Sa Principele Radu vor participa la sedinta editoriala speciala a ziarului «Gardianul». Prin aceasta initiativa, redactia cotidianului « Gardianul » urmareste consolidarea legaturii dintre personalitatile de prim rang ale vietii politice, economice si sociale si societatea civila romaneasca.

Joi, 10 mai 2007, la ora 12.00, postul national de televiziune TVR 1 va transmite un film documentar despre Regele Carol I, in ciclul « Mari Romani ».

Joi, 10 mai 2007, la ora 17.00, la Palatul Elisabeta, in prezenta Familiei Regale a Romaniei, va avea loc decernarea Premiului « Hanno R. Ellenbogen Citizenship » Majestatii Sale Regelui Mihai I. Acest premiu este decernat anual unei personalitati publice care a contribuit la intelegerea si cooperarea internationala. Printre laureatii acestui premiu se numara Vaclav Havel, Presedintele Cehoslovaciei (1990-1992) si Presedintele Republicii Cehe (1992-2003), Lordul Robertson, Secretar General al NATO (1999-2004), Madeleine Albright, Secretar de Stat al SUA (1997-2001), Maestrul Vladimir Ashkenazy si regizorul Milos Forman. Premiul va fi inmanat de catre Prague Society for International Cooperation si Fundatia Global Panel. La ceremonie vor participa oameni politici, reprezentanti ai cultelor bisericesti si ai armatei, reprezentanti ai societatii civile si ai presei romanesti, ambasadori ai tarilor acreditate la Bucuresti, precum si numerosi oaspeti din partea organizatiei Prague Society.

Joi 10 mai 2007, la ora 21.00, se va transmite editia speciala a emisiunii « Garantat 100% » a postului national de televiziune, TVR 1. Emisiunea realizata de Catalin Stefanescu il va avea drept invitat pe Alteta Sa Principele Radu si va fi transmisa de la Palatul Elisabeta.

Sambata, 12 mai 2007, la ora 19.00, organizatiile Prague Society si Global Panel vor oferi un dineu in onoarea Majestatii Sale Regelui Mihai I. Dineul va avea loc la Athenee Palace Hilton si va reuni membri ai Familiei Regale – Majestatea Sa Regele Mihai I, Majestatea Sa Regina Ana si Alteta Sa Regala Principesa Margareta -, reprezentanti ai organizatiilor sus-numite, personalitati din viata politica, economica si sociala romaneasca.

Duminica, 13 mai, la ora 11.00, canalul de televiziune ProTV va difuza o editie speciala, de la Palatul Elisabeta, a emisiunii « ProVest », continand un interviu in exclusivitate cu Majestatea Sa Regele Mihai I. In cadrul emisiunii, Majestatea Sa va vorbi despre momentul 10 Mai 1866, despre abdicarea fortata de la 1947, despre experienta exilului, despre anii de dupa revolutia din decembrie 1989, precum si despre rolul regalitatii.

_mg_8643-b.jpg

13 comentarii

  1. ZAH SORIN COSMIN says:

    TRAIASCA REGELE LA MULTI ANI! COROANEI ROMANIEI,DORESC MULTA SANATATE REGELUI MIHAI SI INTREGI FAMILII REGALE A ROMANIEI DE ZIUA REGALITATI DIN ROMANIA 10 MAI

  2. AP says:

    Multa sanatate si un viitor luminos si stabil pentru MS Regele Mihai I si pentru Romania! Sigur aceasta-i alternativa pentru viitorul Romaniei! Sa va tina DUMNEZEU sanatos si sa puteti face ceea ce are nevoie TARA azi!

  3. Oana Cristina Turtoi says:

    La Multi Ani, 10 Mai 2007!
    Sunt onorata a va scrie. Doresc sa primiti gandurile mele bune, ganduri de sanatate, pace si prosperitate.
    Felicitari Maiestatii Sale Regele Mihai I pentru premiul pe care-l va primi astazi – Premiul “Hanno R. Ellenbogen Citizenship”.
    Sper ca tot ce se va intampla astazi, in sensul bun, adevarat si real, sa fie un nou inceput.

    Va multumesc!

    La Multi Ani!

  4. Adrian says:

    Traisca Monarhia !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. Pr.Alexandru Cotoraci says:

    Ne rugam Bunului Dumnezeu pentru Majestatile si Altetele Voastre in aceasta binecuvantata zi. Hristos a inviat !

  6. Danut Ionescu - New Zealand says:

    TRAIASCA REGELE!

    LA MULTI ANI MONARHIEI ROMANE, APARATOAREA SUVERANITATII SI A INTEGRITATII ROMANIEI, SIMBOLUL PATRIOTISMULUI ADEVARAT. Sa nu uitam ca in Primul Razboi Mondial Majestata Sa Carol I de Romania a ridicat sabia contra varului sau. In anul 2007, 322 alesi ai Poporului au ridicat sabia impotriva propriului lor Popor. Aceasta este diferenta dintre MONARHIE si Republica.

    SA NE TRAITI INTRU MULTI ANI, MAJESTATE!

    Danut Ionescu – New Zealand

  7. Nela Serban says:

    LA MULTI ANI DE ZIUA REGALITATII IN ROMANIA.
    SUNTETI SI VETI FI O SPERANTA PENTRU ROMANIA.

  8. Monica Morariu says:

    Traiasca Regele!
    Multa sanatate Majestatii Sale Regele Mihai si Familiei Regale!

  9. AURORA ICOBESCU says:

    Trăiască REGELE!
    Multă sănătate Maiestăţilor şi Alteţelor Voastre!

    Timisoara 10 Mai 2007

  10. Venera E.Dumitrescu-Staia says:

    SA NE TRAITI MAJESTATE !

    10 MAI VA FI DE-APURURI SFÂNTA ZI DE 10 MAI !

    MULTA SANATATE ÎNTREGII FAMILII REGALE. NIHIL SINE DEO!

    NUMAI MONARHIA MAI POATE SALVA ROMÂNIA!

    TRAIASCA REGELE ÎN PACE SI ONOR !

  11. Noel Negrea says:

    Majestate, in numele intregii mele familii, as vrea sa urez un “La Multi Ani” in primul rand Casei Regale, iar mai apoi tuturor acelor romani care vad in 10 mai adevarata zi nationala a romanilor! Fie ca Domnul Dumnezeu sa vrea ca Romania sa redevina in cel mai scurt timp o monarhie constitutionala!Monarhia salveaza Romania!Majestate va iubim!

  12. Miruna says:

    Sănătate, fericire,pace în inimi, împlinirea celor mai dragi gânduri, dorim membrilor Casei Regale Române, suntem siguri că alta ar fi fost soarta noastră, a tuturor românilor, dacă aţi fi rămas la cârma ţării !
    Numele REGELUI nostru ar fi fost MIHAI I cel Bun !

  13. Noel Negrea says:

    Majestate,

    Imi permit, desi cu intarziere de o zi, sa va urez La Multi Ani, sanatate si viata cat mai lunga! Fie ca Bunul Dumnezeu sa va aiba in paza, Majestate!

    Va iubim!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 52955918
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate