Am 12% din intentia de vot

Un sondaj national de opinie al companiei GALLUP, realizat in iulie 2009, pe un esantion de 1108 persoane, indica un procent de 12% dintre români care ar vota cu mine, in cazul in care duminica viitoare ar avea loc alegerile. Traian Basescu este preferat de 35%, Crin Antonescu de 20%, iar Mircea Geoana de 18% dintre alegatori.

Conform aceluiasi sondaj, 58% dintre români sunt siguri ca vor merge la vot in noiembrie, iar 15% sunt indecisi in privinta candidatului prezidential. 35% dintre români considera ca alegerile din acest an conteaza mai mult decât cele din ceilalti ani, in timp ce 47% considera ca ele conteaza la fel.

Sondajul a fost solicitat de Asociatia “O viziune pe 30 de ani” a Casei Regale a României.

Pe situl http://www.princeradu.ro/  a fost postat astazi un document .pdf cu detalii ale sondajului GALLUP din iulie 2009. Il puteti gasi la adresa http://www.princeradu.ro/news/2826/18/Sondaj-Gallup-Principele-Radu-are-12-la-suta-intentie-de-vot/

Intre timp, s-au implinit 75 de zile de când candidatura mea nu a mai facut obiect de interes pentru mass-media bucuresteana. Cu exceptia câtorva talk-show-uri, in cele 75 de zile niciuna dintre actiunile mele publice nu a fost mentionata la jurnalele de stiri ori la emisiunile de analiza politica, nici macar la cele dedicate alegerilor prezidentiale. De asemenea, majoritatea covârsitoare a ziarelor bucurestene au tacut. Aceasta atitudine are loc in an electoral, se manifesta la adresa unui candidat prezidential (primul anuntat), cu numai 12 saptamâni inaintea datei probabile a alegerilor.

Câteva sondaje comandate de organizatii sau personalitati politice m-au creditat in ultima luna cu procentaje intre 4 si 7%. Sondajul GALLUP contrazice flagrant aceste previziuni.

Altfel au stat lucrurile in tara. Acolo Caravanele au mers extraordinar, iar reactia oamenilor intâlniti cu totul spontan a fost mereu incurajatoare, fie ca era vorba de orase mari, precum Galati sau Constanta, ori comune rurale. Caravana a III-a incepe astazi. Voi vorbi despre ea pe larg in zilele urmatoare.

temple-of-zeus-corinthian-columns

24 comentarii

  1. ET says:

    Am o curiozitate in legatura cu astfel de sondaje: iau in considerare si pe romanii din diaspora?
    Am senzatia ca, de multe ori sau de fiecare data, la alegeri, majoritatea candidatilor uita ca mai exista romani care pot vota si in afara granitelor.
    Stiu ca, la inceputul campaniei dvs. multi dintre acestia si-au exprimat sustinerea, poate ca de aici va veni o surpriza si o lectie in acelasi timp.

  2. Corina, Râmnicu-Vâlcea says:

    Buna ziua, Alteta!

    Vestea revenirii dumneavoastra la Ramnicu Valcea este o adevarata bucurie pentru mine. Am vazut agenda vizitei dumneavoastra si ma bucur ca veti ramane mai multe zile in orasul meu natal. Poate sambata seara veti participa si la vernisajul expozitiei de sculptura a artistului maghiar Laszlo Kutas, care se va derula cu incepere de la orele 22.00 in Holul Mare al Bibliotecii Judetene Valcea, organizat in contextul „Noaptea Alba a Ramnicului”.

    Cu dor nespus de Romania adevarata,
    Corina
    Ramnicu Valcea

  3. Muresan Catalin says:

    Sunt aproape sigur ca nimeni nu va spune ceva despre acest sondaj.
    Adica va fi ca de obicei ignorat in mass-media bucuresteana.
    Cred ca acest procent de 12% este unul foarte realist.

  4. un sustinator says:

    Urcam in sondaje, incet: demn, dar SIGUR!

  5. Naşu says:

    Poate articolul acesta lamureste multe lucruri din viata politica romaneasca:

    http://www.pntcd.ro/radu-sarbu/jurnal/2007-06-06/articol/oligarhia-si-alternanta-la-putere

  6. Peste 80% dintre români - nemulţumiţi de situaţia din ţară says:

    13:53 Sondaj Gallup: Peste 80% dintre români – nemulţumiţi de situaţia din ţară

    Bucureşti, 24 iul /Agerpres/ – Peste trei sferturi dintre români sunt nemulţumiţi de felul în care merg lucrurile, în prezent, în ţară, potrivit unui sondaj Gallup, dat publicităţii vineri.

    La întrebarea cât sunt de mulţumiţi de felul în care merg lucrurile în România în prezent 85% dintre respondenţi au spus că sunt nemulţumiţi, 12% că sunt mulţumiţi şi 3% că nu ştiu sau nu au răspuns.

    Potrivit cercetării, 60% dintre români caracterizează condiţiile economice din ţară drept proaste, 31% afirmă că ele sunt nici bune, nici proaste, 7% spun că ele sunt bune şi 2% că nu ştiu sau nu au răspuns.

    În ceea ce priveşte perspectiva economică, în acest moment, 62% dintre români consideră că în ansamblu condiţiile economice din ţară devin mai proaste, 18% consideră că sunt la fel, 16% că devin mai bune, iar 4% nu au ştiut sau nu au răspuns la întrebare.

    Referitor la nivelul de trai, 57% dintre respondenţi au susţinut că acesta se înrăutăţeşte, 30% au fost de părere că va rămâne la fel, 12% că nivelul de trai se va îmbunătăţi, iar 1% nu au ştiut sau nu au răspuns la întrebare.

    Sondajul, realizat în perioada 16 – 20 iulie, a fost solicitat de Asociaţia ‘O viziune pe 30 de ani a Casei Regale a României’. Pentru această cercetare au fost chestionaţi 1.108 români de 18 ani şi peste, prin interviuri realizate faţă în faţă, la domiciliul respondenţilor sau prin telefon. Marja de eroare a sondajului este de plus/ minus 2,9%. AGERPRES/(Florentina Simion)

  7. Jumătate din români dezaprobă modul în care preşedintele îşi exercită atribuţiile says:

    14:02 Sondaj Gallup: Jumătate din români dezaprobă modul în care preşedintele îşi exercită atribuţiile

    Bucureşti, 24 iul /Agerpres/ – Jumătate din români dezaprobă modul în care îşi exercită atribuţiile preşedintele Traian Băsescu, potrivit unui sondaj Gallup, dat publicităţii vineri.

    Potrivit cercetării, 50% din respondenţi dezaprobă felul în care Băsescu îşi exercită atribuţiile, 39% aprobă, 10% nu ştiu sau nu răspund şi 1% refuză să răspundă.

    În ceea ce priveşte activitatea primului-ministru Emil Boc, 48% din cei chestionaţi dezaprobă modul în care acesta îşi exercită atribuţiile de premier, 33% aprobă, 18% nu ştiu sau nu răspund şi 1% refuză să răspundă.

    Referitor la încrederea populaţiei în Guvern, 30% nu au deloc încredere, 28% au o încredere moderată, 26% au puţină încredere, 7% au multă încredere, 4% foarte multă, iar 5% nu ştiu.

    La întrebarea privind cea mai importantă problemă cu care se confruntă în prezent România, 27% din cei chestionaţi consideră că aceasta este criza financiară, 25% – lipsa banilor şi lipsa locurilor de muncă/şomajul, 15% – situaţia economică, 12% – corupţia, hoţia şi 11% – calitatea clasei politice. Sub 7% se situează problemele din agricultură, sănătate, infrastructură, calitatea slabă a învăţământului şi alte menţiuni.

    Sondajul, realizat în perioada 16 – 20 iulie, a fost solicitat de Asociaţia ‘O viziune pe 30 de ani a Casei Regale a României’. Pentru această cercetare au fost chestionaţi 1.108 români în vârstă de 18 ani şi peste. Interviurile au fost realizate faţă în faţă, la domiciliul respondenţilor sau prin telefon. Marja de eroare a sondajului este de ±2,9%. AGERPRES/(Florentina Simion)

  8. Adrian Halga, Lupeni says:

    Alteta Voastra Regala,

    Cu regret imi cer scuze pentru absenta din ultimele saptamani. De acum inainte sunt liber si pot sa ma ocup mai mult de strangerea de semnaturi.

    Cu bucurie va anunt ca am promovat examenul de bacalaureat cu media 9,54. Am intrat la facultatea de medicina generala a Universitatii de Medicina si Farmacie “Victor Babes” din Timisoara, in urma examenului de admitere la care am luat nota 9,79.

    Sper sa va pot intalni in vara aceasta ca sa va pot povesti mai multe despre experientele placute pe care le-am avut si mai ales despre Parcul National Retezat (al carui fondator a fost Regele Ferdinand I).

    In toamna aceasta imi pun speranta ca veti lua carma tarii si veti readuce Romania pe drumul linistii si al normalitatii.

    Cu lealitate,
    Adrian Halga

  9. Mihaela Balasescu says:

    Alteta, analizand detaliile sondajului GALLUP, cred ca rezulta si unul dintre motivele pentru care mass-media aservita ar evita mediatizarea candidaturii Voastre.
    Potrivit sondajului, (pag.12 si 21) aveti cele mai mari procente la „nu am auzit de el”(13%), „nicio opinie”(29%), „nu stiu despre calitatile de presedinte”(31%), si un procent insemnat la „nu cunosc despre candidatura Principelui Radu”(32%), in pag.13. In esenta, procentul lui „nu stiu” este important!
    In aceste conditii, paginile 22-31 isi pierd din relevanta, in masura in care reflecta opinia intregului esantion analizat. In schimb, ele evidentiaza marele potential de crestere, in conditiile unei bune mediatizari, pentru ca va aflati deja foarte aproape de candidatii din pozitia 2 si 3.
    Cu toata increderea ca deficienta de mediatizare (singurul obstacol real, as spune!) va fi depasita,
    va urez mult succes, forta si inspiratie pe mai departe!
    Mihaela Balasescu

  10. Mihai says:

    Sondajul complet aici – http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/781/10376/4689366/1/sondaj-gallup-iulie09.pdf

    Ca remarca personala, cred ca inca mai puteti aduna voturi de la cele 2 categorii care nu au nicio opinie sau nu au auzit de Dvs.

  11. Sondaj Gallup: Băsescu - pe primul loc în intenţiile electoratului la prezidenţiale says:

    15:49 Sondaj Gallup: Băsescu – pe primul loc în intenţiile electoratului la prezidenţiale

    Bucureşti, 24 iul /Agerpres/ – Preşedintele Traian Băsescu este pe primul loc în intenţiile de vot ale electoratului, cu 35%, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru funcţia supremă în stat, relevă un sondaj Gallup, transmis vineri AGERPRES.

    Potrivit cercetării, şi-au exprimat intenţia de vot 77% dintre respondenţi, 5% au susţinut că nu ar vota, 15 procente sunt indecişi, iar 3% au refuzat să răspundă.

    Din cei care şi-au manifestat intenţia de a vota un candidat, 35% au declarat că îl vor alege pe actualul şef al statului Traian Băsescu, 20% pe liderul PNL Crin Antonescu, 18% pe preşedintele PSD Mircea Geoană, 12% pe principele Radu, 10% pe preşedintele PRM Corneliu Vadim Tudor, 3% pe candidatul UDMR Kelemen Hunor, iar 2% un alt candidat.

    Din cei 35% care susţin că l-ar vota pe Traian Băsescu, conform cercetării sociologice 25% îl votează sigur, iar 10% declară că este posibil să se răzgândească până la alegerile prezidenţiale. În cazul lui Crin Antonescu, 13% din cei care îl votează (20%) afirmă că îl susţin sigur, 7% că e posibil să se răzgândească. Acelaşi procent de statornici – 13% – este şi în cazul lui Mircea Geoană, 5% dintre alegătorii liderului social-democrat rezervându-şi dreptul de a se orienta spre un alt candidat.

    Potrivit sondajului, principele Radu se bazează pe 8% (din 12 procente) alegători statornici, la fel ca şi preşedintele PRM Corneliu Vadim Tudor, iar Kelemen Hunor are 2% votanţi siguri şi 1% electori care susţin că s-ar putea răzgândi din cei care anunţă acum că l-ar susţine pentru un posibil mandat la prezidenţiale.

    Din cei 15% care s-au declarat indecişi, 56% au declarat că nu ştiu pe cine ar alege, în timp ce 16% ar opta pentru Traian Băsescu, 7% pentru Mircea Geoană şi tot atâţia pentru Crin Antonescu, 5% l-ar susţine pe principele Radu şi tot atâţia pe Corneliu Vadim Tudor, 1% ar vota cu un alt candidat, iar 2% susţin că nu ar vota.

    Conform cercetării Gallup, pentru 47% dintre respondenţi rezultatele alegerilor prezidenţiale din acest an contează la fel ca în anii anteriori, pentru 35% rezultatele scrutinului din toamnă sunt mai importante decât cele din anii trecuţi, pentru 8% rezultatele sunt mai puţin importante decât cele din anii trecuţi, pentru 7% ele nu contează deloc, iar 3% dintre intervievaţi nu au ştiut sau nu au răspuns la întrebare.

    Luând fiecare candidat în parte, respondenţii la sondajul Gallup au avut 44% opinii favorabile faţă de Traian Băsescu, 46% opinii nefavorabile, iar 10% nu au avut nicio opinie despre acesta. Despre Mircea Geoană 36% dintre respondenţi au avut opinii favorabile, tot 46% opinii nefavorabile, 16% – nicio opinie, iar 2% au susţinut că nu au auzit de el. În ceea ce îl priveşte pe Crin Antonescu, 35% dintre persoanele intervievate au avut pinii favorabile, 36% – nefavorabile, 22% nu au avut nicio opinie, iar 7% susţin că nu au auzit de el. Principele Radu a întrunit 25% opinii favorabile, 34% – nefavorabile, 29% dintre intervievaţi nu au avut nicio opinie, iar 13% au susţinut că nu au auzit de el, iar despre Corneliu Vadim Tudor 27% dintre respondenţi au exprimat opinii favorabile, 58% – nefavorabile, 14% nicio opinie, iar 1% au susţinut că nu au auzit de el.

    În opinia a 25% dintre respondenţii sondajului lui Traian Băsescu îi pasă de nevoile oamenilor, 15% preferându-l pe Mircea Geoană din punct de vedere al acestui deziderat, 11% au susţinut că lui Crin Antonescu i se potriveşte mai bine acest lucru, 8% că principelui Radu, în schimb 29% au susţinut că niciunuia dintre aceştia nu ‘îi pasă de nevoile oamenilor’.

    De asemenea, 34% dintre intervievaţi au susţinut că Traian Băsescu este un lider puternic şi hotărât, 15% că Mircea Geoană, 12% au spus acest lucru despre Crin Antonescu, 9% despre principele Radu, 18% că niciunul dintre aceştia nu ‘este un lider puternic şi hotărât’, 9% nu au ştiut, iar 1% au refuzat să dea un răspuns la întrebare.

    În opinia a 20% dintre intervievaţi Traian Băsescu împărtăşeşte aceleaşi valori cu ei, 14% au apreciat acest lucru despre Mircea Geoană, 13% au considerat că afirmaţia i se potriveşte mai bine lui Crin Antonescu, 9% principelui Radu, 26% niciunuia dintre aceştia, 16% nu au ştiut să răspundă, iar 1% au refuzat să răspundă la întrebare.

    Referitor la personalitatea şi calităţile de conducător necesare unui preşedinte, cei mai mulţi dintre respondenţi au susţinut că Traian Băsescu le are, 40% că Mircea Geoană, 35% au susţinut că aceste calităţile sunt deţinute de Crin Antonescu, iar 24% în egală măsură de principele Radu şi Corneliu Vadim Tudor.

    La chestiunea ‘este onest şi de încredere’, 22% dintre respondenţi l-au indicat pe Traian Băsescu, 15% pe Mircea Geoană, 14% pe Crin Antonescu, 12% pe principele Radu, iar 23% au susţinut că niciunuia dintre aceştia nu i se potriveşte această afirmaţie.

    Chestionaţi despre care candidat ar ‘lucra bine cu orice guvern, indiferent de partidele care îl formează’, 23% dintre respondenţi au spus că Traian Băsescu, 15% l-au indicat pe Mircea Geoană, 14% pe principele Radu, 12% pe Crin Antonescu, în timp ce 19% au susţinut că niciunul dintre aceştia, iar 16% nu au ştiut ce să răspundă la această întrebare.

    În ceea ce priveşte ‘punerea intereselor ţării înaintea propriilor interese politice’, cei mai mulţi dintre respondenţi (33%) spun că niciunul dintre cei patru candidaţi indicaţi nu ar face acest lucru. Totuşi 20% au afirmat că Traian Băsescu ‘pune interesele ţării înaintea propriilor interese politice’, 12% – Mircea Geaonă, 11% – Crin Antonescu, 10% – principele Radu. La această întrebare 13% au spus că nu ştiu ce să răspundă, iar 1% au refuzat să răspundă.

    De asemenea, cei mai mulţi intervievaţi (28%) susţin că niciunul dintre cei patru candidaţi nu ‘are un plan clar pentru rezolvarea problemelor ţării’, iar 25% că de niciunul dintre cei patru nu ar fi mândri că îl au în fruntea statului.

    La întrebarea care dintre candidaţi ‘este independent în ideile şi acţiunile lui’, 27% dintre respondenţi l-au indicat pe Traian Băsescu, 12% în egală măsură pe Mircea Geoană, Crin Antonescu şi pe principele Radu, 22% dintre intervievaţi au susţinut că niciunul dintre aceştia, iar 14% nu au ştiut să răspundă la întrebare.

    Potrivit sondajului, candidatura principelui Radu la Preşedinţie, la alegerile din toamnă, este cunoscută de 68% dintre români, în timp ce 32% nu cunosc acest lucru. Cercetarea mai arată că 44% dintre români nu sunt interesaţi să primească mai multe informaţii despre candidatura principelui Radu, iar la polul opus se situează un procent de 18%.

    Sondajul, realizat în perioada 16 – 20 iulie, a fost solicitat de Asociaţia ‘O viziune pe 30 de ani a Casei Regale a României’. Pentru această cercetare au fost chestionaţi 1.108 români în vârstă de 18 ani şi peste. Interviurile au fost realizate faţă în faţă, la domiciliul respondenţilor sau prin telefon. Marja de eroare a sondajului este de plus/ minus 2,9%. AGERPRES/(Florentina Peia, Livia Popescu)

  12. Raspunsuri says:

    Domnului ET,

    Intr-adevar, in marea lor majoritate sondajele de opinie nu iau in considerare vocea romanilor din afara granitelor. Aceasta, pe langa motivele logistice, se datoreaza gresitei opinii cum ca romanilor de peste hotare nu au timp de asemenea probleme sau, oricum, daca voteaza, o fac in numar mic.

    A doua idee este chiar adevarata, si nu din vina lor, ci din cauza absentei posibilitatilor de vot, in conditiile in care nu se organizeaza mai multe centre de votare accesibile in strainatate. Principele Radu a spus de mai multe ori ca va trata orasele Italiei si ale Spaniei ca pe localitati romanesti, acolo unde proportia romanilor este covarsitoare.

    In prezent, ele sunt tratate ca orice alte “strainatati,” fara a se tine cont de marele numar de romani de acolo.

    ================

    Domnului Adrian Halga,

    Va felicit in numele meu si al colegilor mei pentru rezultatele obtinute. Cum si eu am fost si voi mai trece prin examene, ma bucur ca Principele Radu este urmarit, printre pregatiri, si de studenti, chiar foarte buni. Impreuna avem o sansa sa schimbam.

    Cu cele mai bune ganduri,
    Ioan-Luca Vlad
    Consilier

  13. Oamenii de afaceri din UGIR-1903 îşi fac bilanţul says:

    Bucureşti, 24 iul /Agerpres/ – Activitatea desfăşurată de confederaţia patronală UGIR-1903 este supusă vineri dezbaterii patronatelor afiliate, în vederea stabilirii strategiei de viitor a confederaţiei şi aprobării unui plan de măsuri pentru a ieşi din criză.

    La lucrările Adunării Generale participă principele Radu şi principesa Margareta, ministrul IMM-urilor, Constantin Niţă şi cel al Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

    Sunt prezenţi reprezentanţi ai confederaţiei, ai altor patronatel, ai confederaţiilor sindicale, funcţionari guvernamentali, foşti şi actuali parlamentari. De asemenea, la eveniment participă şi fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu.AGERPRES/(Maria Schifirneţ)

  14. Esmyana Martisor says:

    Nu mai vrem o avalansa
    Meritam adevarata SANSA.

  15. Mihai Scurtu says:

    Sunt interesat de candidatura independentului Radu Duda.
    Daca e posibil vreau sa caut si eu semnatari pentru candidatura sa.

  16. Felicitari ptr. dl A. Halga, comentariul nr.8! says:

    Ne bucuram impreuna cu tine si ne mandrim cu tine, pentru
    reusitele tale personale pe toate planurile vietii tale, apreciind comoara
    sufleteasca pe care o posezi si o impartasesti cu noi.
    Inca de acum doi ani ai simtit si scris, pe blogul Principelui Radu, Altfel.
    Cu loialitate,
    V.

  17. Mihai says:

    Alteta Voastra, pe cat punem pariu ca nici 4% nu luati din cei 12% cu care va crediteaza Gallup? Desi, ca sa fiu sincer, am pus 4% ca sa nu pun 2,1%…
    Pacat ca implicati Casa Regala in acest previzibil si fasaitor esec!

  18. Radu Humor says:

    Am indreptatita speranta ca pana la vot, actualul 12% se va dubla !
    Rezerva de nehotarati si lehamizati de oferta politica a Romaniei in cei 20 de ani postdecembristi, poate asigura usor acest numar de voturi, in conditiile unei campanii inteligent desfasurate.
    Romanii asteapta de mult altceva, care risca sa nu mai apara in oferta politica pe care cu insistenta sunt obligati s-o suporte, daca nu aparea aceasta promitatoare ALTFEL de candidatura.
    Convingerea mea sincera este ca a sosit momentul mult asteptat si nu trebuie nicicum ratat !
    Asadar, cu Dumnezeu inainte !

  19. Sabin says:

    Cum se explica diferenta mare a procentelor intre doua sondaje realizate in aceeasi luna? Astazi s-a publicat http://www.realitatea.net/insomar–traian-basescu-si-pd-l–pe-primul-loc-in-preferintele-romanilor_573007.html#commentForm

  20. sustinator says:

    Nu aici se gasesc prietenii Altetei Voastre, descoperiti ca “defecti”.

  21. anonim says:

    *De obicei oamenii zăpăciţi de zvonuri
    nu sunt în stare să judece*. (Somadeva)

  22. Sofy says:

    Alteta Voastra,
    Experienta paguboasa a indicatorilor prezentati in urma sondajelor
    de opinie, din 2009, RAMAN O PATA PE DEMOCRATIA RO.
    http://www.unimedia.md/?mod=news&id=12068

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53399403
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate