Rodica Tomasenco

Altete,

Astazi, 18 iulie 2009, cand se implinesc 71 de ani de la moartea MAMEI TUTUROR ROMANILOR – Regina MARIA, la biserica SFINTII APOSTOLI PETRU si PAVEL din Chisinau, Basarabia, a fost oficiat un parastas.

Parintele Paroh Petru Buburuz s-a rugat bunului Dumnezeu pentru mantuirea sufletului Reginei Maria si a tuturor ostasilor romani, cazuti pe campurile de lupta intru salvarea Tarii.

Mama mea a citit un fragment din Rugaciunea unei Regine (Povestea vietii mele, vol.III). Si anume acesta:

Ingadue-mi, o Doamne, sa tin capul sus, nu din trufie, ci pentru ca mi-e cugetul curat ca cristalul in care straluceste soarele, scotand la iveala o mie de lumini, si pentru ca ma pot uita fara teama in ochii oricui.

Iar cand va veni ceasul meu din urma, o Doamne, fa sa ma gaseasca fara amaraciune in suflet impotriva nimanui si fa ca nimeni sa nu se creada dusmanul meu, asa incat inainte de a veni in fata Ta, mainile ce ridic in binecuvantare, sa fie usoare ca niste aripi plutind spre cer. Si de isi va aminti cineva de mine pe pamant, o Doamne, sa ma vada cu un zambet pe buze, cu un dar in mana si cu lumina credintei in ochi, acea credinta care muta muntii din loc.

Amin.

Cu pietate,
familia Tomasenco.
Chisinau, 18 iulie 2009.

100_2221

100_2226

100_2241

100_2246

100_2250

7 comentarii

  1. Radu Humor says:

    Familiei Tomasenco, intreaga pretuire pentru frumoasele si pline de credinta ganduri prilejuite de comemorarea Reginei Mama. a carei Rugaciune cu siguranta a fost primita de Bunul Dumnezeu >

  2. geta says:

    Dumnezeu s-O odihneasca !

    Intradevar, cine are credintza fie si numai cat un bob de mustar, poate sa mute muntii din loc !

  3. Stoica Rodica says:

    Iata ce inseamna:BASARABIA PAMANT ROMANESC! Inseamna.MARIA SA,Georgeta Tomasenco impreuna cu mama sa ,precum si preotul paroh, Petru Buburuz, din CHISINAU.
    Impreuna au comemorat printr-un parastas,71 de ani de la moartea MAMEI TUTUROR ROMANILOR,REGINA MARIA A ROMANIEI Cinste lor!
    Pe cat de modeste,pe atat de marete,pe atat de bune romance.Uitati-va la pamblicuta tricolorului romanesc asezata pe olul cu lumanari.Aceasta panglicuta ,cumparata poate cu sacrificii materiale,reprezinta Romania.Acest simbol romanesc,asi dori sa uneasca toti romanii planetei intr-un singur gand.”INFRATIRE”,UNITATE,RESPONSABILITATE,CONSTIINTA ,CONSTIENTA,SINCERITATE,DARZENIE,IUBIRE DE APROAPE.RESPECT PENTRU ADEVARATELE VALORI ale neamului nostru.
    Poretul REGINEI MARIA ,La loc de mare cinste.Ce regina frumoasa am avut!
    In tara noastra nu se gasesc de cumparat, nici o fotografie nici un tablou al regilor si reginelor noastre,poti sa tragi cu tunul,caci nu ai de unde..Daca cineva ne iubeste poate va scoate fotografii cu regii nostri,in semn de recunostinta pentru virtutile lor
    Onoare tuturor romanilor din Basarabia!

  4. V.M. says:

    Regina Maria, inzestrata cu un spirit inalt si cu un caracterul deosebit,
    ne-a lasat exemplul ideal, generatiilor urmatoare, in sensul de a crede
    in propriile noastre forte de bine, ca neam romanesc!.
    .
    Dumnezeu s-o odihneasca la dreapta LUI!
    .
    “O spun sa ma auda si plin de floare pomul:
    *Si din mormant voi spune multimii adevarul.*” (Grigore Vieru) …R.I.P.
    .
    Multumiri si aprecieri sincere!

  5. Esmyana Martisor says:

    Gestul familiei Tomasenco si al tuturora care au sprijinit aceasta sfanta comemorare este de o infinita intensitate,ne ajuta sa pretuim si mai mult viata si sa ramanem uniti indeosebi in vremurile grele.
    Personal,port in suflet toata viata perioada de trei saptamani petrecuta in iarna anului 1996 in Republica Moldova,in fostul raion Ciadar-Lunga,actualul raion Taraclia.Sunt putini moldoveni in acel sat din acest raion insa m-au primit foarte calduros,incepand cu fiecare satean si pana la Domnul Director al scolii.
    O fosta buna colega de scoala m-a invitat la ea acasa,in satul ei si am fost acolo foarte fericita,bunicul fostei mele colege imi povestea cu lacrimi in ochi despre razboi si zecile de decoratii primite datorita sacrificiului sau,visa necontenit la o tara a noastra intregita.La serbarea scolara am fost inmarmurita de emotie,copiii si toti invatatorii au pregatit un program foarte inspirat si talentul fiecaruia dintre ei m-a impresionat pentru totdeauna.La casa de cultura din acel sat frumos si calduros am avut onoarea sa cant pentru prima oara in viata mea solo pentru sute de oameni in cadrul unui spectacol si aveam emotii enorme,am primit aplauze nu neaparat pentru calitatea interpretarii ci din solidaritate,eram romanca si ei mi-au aratat ca ma pretuiesc indiferent de aptitudinile sau slabiciunile mele.Am mers alaturi de prietenii fostei mele colege cu uratul si sorcova in tot satul,ma intrebau toti de tara noastra draga si erau bucurosi si mandrii sa petreaca cu o romanca.Niciodata nu voi uita chipurile lor ,zambetele lor si susotelile din sat rostite cu admiratie si mandrie”:e romanca si sta la noi mai mult”. Am povestit franturi din acel deosebit timp al vietii mele deoarece moldovenii de peste Prut reprezinta pentru mine Romania indiferent de granitele de orice natura,este felul meu de a le multumi pentru ospitalitatea lor,pentru tot ajutorul si omenia lor.Doamne ajuta-ne sa ne ajutam pentru eternitate!

  6. virtual - pentru dna Esmyana M. (comentariul nr.5) says:

    Prezenta amprentei spiritului dvs. viu, constant si delicat, indulceste
    si echilibreaza atmosfera acestui spatiu.
    Va multumim!

  7. Laura says:

    Foarte frumoase poze…multumiri din suflet familiei Tomasenco pentru faptul ca si-au amintit de Regina Maria 🙂

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53399233
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate