Judetul Braila, din nou

Joi 16 iulie, a doua zi in judetul Braila. M-am oprit, impreuna cu tinerii mei colaboratori, in orasul Faurei, comuna Mircea Voda, orasul Ianca, comuna Sutesti, comuna Movila Miresei si comuna Scortaru Vechi. In incheierea zilei, am revenit in municipiul Braila.

Cunosc orasele Ianca si Faurei din precedenta mea vizita, in martie 2007. Populatia lor este destul de mica, 11.000 si, respectiv, aproape 5.000 de locuitori. Sunt insa asezari urbane de traditie. Am intâlnit in ambele orase pe primari si consilierii locali, preotii parohi, profesori, oameni de afaceri locali si, desigur, locuitorii aflati in acel moment in spatiile publice ale oraselor. Cele doua orase sunt mai curate si mai aratoase decât acum doi ani. In ultimele luni au avut de suferit din cauza crizei economice si din cauza disensiunilor politice care paralizeaza sau ingreuneaza viata administrativa. Intocmai ca la Bucuresti. Dar am intâlnit câtiva investitori locali, cu intreprinderi mici, carora nu le mergea rau. Am avut, de asemenea, placerea sa vad, la Casa de Cultura, mai multe zeci de “iankey”, asa cum le place unora sa-i numeasca pe locuitorii din Ianca, de diverse vârste si de diverse profesii. Alaturi de veterani din al doilea razboi mondial au stat copii de la scoala generala, parinti, profesori, tineri etc.

Cele patru comune vizitate sunt toate de dimensiuni mari, având toate in jurul a 4.000 de locuitori si administrând suprafete de 6.000-12.000 de hectare. Am vizitat administratiile comunale, m-am intâlnit cu primarii si vice-primarii, cu consilierii comunali, cu preotii parohi si cu locuitorii. Multe dintre localitati au importante comunitati de rromi, dar unele dintre ele sunt bine integrate in societatea locala. In special la Sutesti, comuna fondata de familia boierilor Sutu, in secolul al XVIII-lea, multi rromi sunt astazi parte a unei comunitati consolidate armonios in secole de convietuire cu românii locului.

Seara, la Braila, am participat la un talk-show in direct la TV Braila, o televiziune noua, aparuta in ultimii doi ani. Am inregistrat apoi un alt talk-show, la Mega TV Braila, ce va fi difuzat lunea viitoare. Mega TV a mai gazduit o intâlnire cu mine acum doi ani.

Am incercat sa parcurg, din nou, spatiile publice ale orasului, pentru a ma intâlni cu brailenii. Din pacate, o noua ploaie de vara m-a impiedicat sa stau alaturi de ei mai mult de o jumatate de ora.

Caravana continua vineri 17, sâmbata 18 si duminica 19 iulie. Voi reveni. Va las, ca in fiecare zi, sa admirati imaginile surprinse de Ana Barbulescu.

IMG_7828

IMG_7830

IMG_7816

IMG_7842

IMG_7848

IMG_7853

IMG_7861

IMG_7867

IMG_7860

IMG_7873

IMG_7878

IMG_7884

IMG_7886

IMG_7894

IMG_7895

IMG_7896

IMG_7897

IMG_7901

IMG_7934

IMG_7938

IMG_7940

IMG_7942

18 comentarii

  1. Daniela L. says:

    Alteta Voastra,

    Chiar daca fizic nu calcam pe aceleasi poteci, virtual va insotesc in calatorii, va urmaresc blogul si va sustin gandurile cu o empatie consecventa.
    Am citit transcriptul emisiunii “Zig-zag” si m-a incantat fiecare raspuns pe care ni l-ati oferit prin intermediul acelei emisiuni. De cand am inceput sa va scriu observ ca acest spatiu virtual se recreeaza cu fiecare comentariu adaugat de oameni noi si exponentialitatea lui ajunge sa trezeasca frici in unii, curiozitati in altii, suspiciuni in ceilalti si incredere si loialitate in toti cei care va sustin in ceea ce faceti si demonstrati in acest demers frumos, constiincios si inaltator. Pentru ca prezenta dvs. face diferenta, pentru ca avem un alt termen de comparatie, pentru ca ni se da sansa sa gandim altfel, pentru ca asa cum ati subliniat in emisiune, diferenta intre omul statal si omul politic, e o antiteza decisiva pe care incercati sa o faceti inteligibila dintr-o constiinta a binelui sau esentialmente din cea a neconditionatului. Pentru ca ati reusit sa intelegi foarte repede ce este politica in esenta ei si care sunt lacunele acesteia. Zilele trecute citeam intr-o carte cateva idei despre lumea politicii privita la nivel instinctiv: “Ea apartine legii junglei: Cine e mare e si tare. Oamenii interesati de politica sunt fie manati de vointa de a stapani, fie condusi de un sentiment de inferioritate, fie de mediocritate. Faptul ca v-ati detasat clar de ceea ce inseamna politica v-a surclasat categoric.
    Intuitia ma trimite spre a crede in caracterul oamenilor cu o constiinta inalta si nu ma retine nimic sa imi asez destinul in inima unui om condus de ratiuni ratificate prin originalitate si forta genuina. As contribui si mai mult la acest “tezaur” decat sa va scriu si sa va impartesc ganduri, oare cum as mai putea?

    Cu incredere,
    Daniela L.

  2. Daniela L. says:

    *** Fericirea e atunci când ceea ce crezi, ceea ce spui şi ceea ce faci sunt în armonie ! ***

    (Mahatma Ghandi)

  3. Alice of Vonderland says:

    A.V.R.
    In primul rand doresc A.V. din suflet,sanatate,energie si viatza lunga !
    Ma bucur mereu cand vad si pretzuirea oamenilor pentru A.V.R.
    Si in judetzul meu sunt locuri frumoase,locuri cu potentzial turistic inca neexploatat din diverse motive( vb. de stranduri,locuri istorice sau cu memorie istorica,zone protejate d.p.d.vdr a florei si faunei, zone pt.turismul de iarna etc.), locuri cu investitori romani sau straini, cu angajati din toate zonele periferice, investitori care nu numai ca au alta principala activitate a firmei decat comertul (vb. aici de productie reala, in domenii diverse – de la productia de bauturi alcoolice pana la productia de subansambluri diverse) dar si FAC ANGAJARI .Da. Pot sa va spun ca in zona productiva se fac angajari – nu doar in constructii, comert,consultantza sau…video-chat …sau saloane erotice….Inca nu avem bordel-uri legale.
    Dar rezista cine poate.
    Avem si multe supermarket-uri mari si frumoase in judetul meu.
    Avem si tzarani harnici si cu credintza in PreaBunul Dumnezeu ( sau ortodocsi sau reintorsi la greco-catolicism, sau reformatzi) si investitori in agricultura,zootehnie,legumicultura (doar ca se cam plang ca media de varsta e in continua creshtere a celor care mai au ca indeletnicire de baza agricultura).
    Apropo de constructii…cred ca romanul din s.c. de constructii s.r.l./s.a., nu rezista ispitei de a bea in timpul serviciului din cauza conditiilor grele (program de lucru prelungit = zi lumina si vreme greu de suportat la unele ore ale zilei)…sau din cauza salarului minim pe economie la muncitorii necalificati,salar pe care atunci cand il duc acasa…e mai nimic.
    Si posturi TV locale avem vreo 5 importante din care 2 cu acoperirea cea mai mare si inca vreo 2 posturi TV satelit.Avem si ziare on-line care se ocupa de zona aceasta a tzarishoarei noastre.Avem si mai multe retzele de internet-telefonie-tv, dar ….acum se modernizeaza si au “rasarit” viitoarele cabluri subterane pt. ele, prin orashul meu, pe langa ceea ce se cheama trotuare.
    Si mai avem shi un aeroport frumos,modern,aproape perfect in zona.
    Doar blocurile ma exaspereaza…sau poate doar ma intriga…sau doar ma surprind. Ma surprind cum apar, au aparut, ca niste “guliveri” intre liliputanele casutze cochete.
    Si avem si noi alte natzionalitatzi.Da.Avem multzi, din ce in ce mai multzi rromi in toate zonele…unii mai adaptatzi altii mai putzin,depinde de zona.Dar si ei muncesc cot la cot cu noi, daca vor cu adevarat.
    Avem si vecini maghiari, oameni de treaba (unii, nu cel cu care am eu probleme cu parcarea mea de langa locuintza mea).
    V-am vorbit mai sus de judetzul Cluj, de Bontzida, de Sic, de Rachitzele, de Campenesht de Vulturenii, de Geaca, de Jucu de Mijloc, de Gherla, de Cojocna, de Dej, de Ciurila,de Tautzi, de Floreshti,de Turda, de Martineshti,de Nicula,de Cluj-Napoca.
    O…dar de cate nu am povestit A.V….imi cer iertare.
    Poate cu alta ocazie.
    In incheiere, multzumind pentru atentzie si timpul acordat, urez Altetzelor Voastre Regale un week-end placut !

  4. Alex says:

    Campanie nu se face doar in Bucuresti! Se face in toata ROMANIA! Rusine mass-mediei romanesti pentru ca incearca din nou sa bage in anonimat candidatul Principele Radu. Este timpul ca toti romanii sa dam dovada de RESPONSABILITATE!

  5. monica says:

    Oare cum ar putea o persoana care vrea binele acestui popor sa ajunga la conducerea tarii?? Oare cum ar putea cand .. de ce nu va faceti un partid regal incepand de la lucrurile bune pe care incercati sa ni le transmiteti??

  6. Esmyana Martisor says:

    Alteta,

    Sunteti un castigator etern,indiferent de rezultatul alegerilor deoarece sunteti mereu aproape de oameni si daruiti enorm, timp,atentie,intelegere si alinare..Sunteti si dumneavoastra si Casa Regala a tarii noastre in sufletele multor romani.Chiar daca intampinati piedici la tot pasul sa nu uitati niciodata ca toti cei care va pretuiesc va sunt si va vor ramane mereu alaturi.

  7. Ana Mitulescu says:

    Sanatate,succes si un vot din partea familiei mele.

  8. Multumim says:

    Din partea unui memru al echipei de campanie a Principelui Radu,

    De mai multa vreme, acest blog a devenit unul dintre cele mai frumoase spatii virtuale de limba romana, reunind ganduri frumoase, constructive, ale romanilor din tara si de peste hotare. Este o placere ca in fiecare seara sa citim blogul si sa vedem bogatia de bunavointa si deschidere pe care o impartasiti cu Principele Radu si cu noi.

    Va multumim pentru comentarii. Monicai…, daca lucrurile vor continua asa, nimic nu ne opreste sa punem un om temeinic si demn in pozitia de presedinte. Pentru aceasta, fiecare dintre noi putem duce vestea mai departe. Alaturi de donatii si strangerea de semnaturi, transmiterea mesajului este cel mai util lucru pe care fiecare il poate face!

    Ioan-Luca Vlad
    Consilier

  9. A. says:

    Va dorim rabdare si perseverenta!
    Campania Voastra se desfasoara peste tot, unde
    se simte cu adevarat romaneste!
    O zi eficienta si usoara, pentru toti membrii caravanei a II-a.

  10. V.M. says:

    .
    Informatie utila:
    .
    *Castelul Regal de la Savarsin, jud. Arad, se afla in renovare.
    Se poate vizita parcul dendrologic si imprejurimile.*
    .
    Dorim restauratorilor rabdare si profesionalism, in lucrarile lor,
    pentru a readuce maretia trecutului, la forma lui; cea mai exacta.
    .
    Domeniul acesta, imediat dupa deschidere,
    va deveni un adevarat centru de interes public,
    national si international!.
    .
    Va rugam sa postati pe blog data deschiderii oficiale!
    Cu o sustinere constanta,
    V.

  11. fl.popescu says:

    Un comentariu anterior solicita formarea unui partid regal,etc.
    Eu consider ca aceasta ar fi o solutie cu care se va cadea in aceeasi greseala precum aceea a partidelor actuale.
    Din nefericire partidele actuale nu au exercitiul si slefuirea adusa de lupta intr-un climat democratic.
    De aici si nostalgia partidelor interbelice.
    Partidele actuale sunt la baza conceptual mai apropiate de sistemul de care ne-am despartit.
    Ideologia comunista in care faceam orice pentru a ne descurca,conceptul de lipsa de dialog,de tentativa de intelegere chiar daca persoanele sunt pe pozitii antagonice,exacerbarea banului si a dorintei de aface orice pentru a-l obtine,toate au dus la generatia politica de azi,in care culmea, multi tineri,au o lipsa de principii chiar mai evidenta decat parintii lor.
    In aceasta situatie eu cred in necesitatea decantarii societatii,fapt ce ar putea fi stimulat de prezenta in fruntea tarii a unei personalitati angajate in partid.
    Vizitand Spania,am avut surpriza unei tari latine cu reguli germane.
    Am observat ca istoria Spaniei,dupa 1900,aduce cumva cu cea a Romaniei,mai putin lipsa de fracturare a sistemului economic capitalist.
    Cheia normalitatii tarii este Juan Carlos I si familia regala,ce se bucura de respectul si consideratia unei majoritati a populatiei,desigur care ca si noi traieste in secolul XXI
    Ideea este ca o personalitate neangajata reprezinta garantul suprem al tarii.Aceasta poate fi un monarh constitutional sau un presedinte neangajat.Desi pana si religia noastra are un Intaistatator,ce sa mai vorbim de traditie.
    Eu cred ca daca masa sociala nu decanteaza o astfel de intelegere ,atunci ne vom continua drumul nostru in acelasi mod ca si pana acum,adica nu intr-o societate capitalista adevarata,ci intr-o societate oligarhica de tip rusesc,cu hold-up-uri,migratii politice,scandaluri cu diverse conotatii sexuale sau financiare.
    Aceasta este ,cred eu ,realitatea,suntem mai aproape de est decat de vest,conceptual,dupa comunism.
    Marele noroc este ca am intrat in UE,altminteri se gaseau si se gasesc multi conationali sa ne indrume spre est. fl

  12. Romeo Tarhon, NATIUNEA says:

    FEMEIA ÎL RIDICĂ, FEMEIA ÎL COBOARĂ… (PE BĂSESCU ÎN SONDAJE)

    (Romeo Tarhon, NATIUNEA)

    Traian Băsescu trăieşte înconjurat de (multe) femei, acasă, ca bun familist cu nevastă şi două fiice, dar şi la serviciu (precum şi în… servicii) de când, renunţând la meseria de navigator în anturajul marinăresc specific, exclusiv masculin şi, îmbrăţişând cariera de prestigios prestidigitator politic, s-a întovărăşit cu numeroase, simpatice si distinse doamne si domnişoare de la partid(e), le-a scos în lume şi le-a dat un nume, le-a emancipat şi le-a plasat în mult râvnitul şi bine plătitul aparat de stat, în funcţii administrative, iar în ultimii cinci si la preşedinţie şi şi în guvernele pe care PD(L) le-a produs şi le-a impus sub bagheta maestrului cotrocean, prin păguboasele alianţe cu peneliştii, în trecut, şi cu pesediştii, în prezent, co-participand cu o semnificativă reprezentare feminină în executiv şi legislativ, în europarlament şi aparatul diplomatic, în magistratură şi la toate nivelurile instituţionale decisive ale statului băsescian.

    Cu o opoziţie atât de misogină şi exclusivistă, reprezentată de adevăraţi bărbaţi(!) între care Crin Antonescu, Ludovic Orban, Corneliu Vadim Tudor, Codrin Ştefănescu, Cristian Pavelescu şi alţi virulenţi şi virili “cavaleri” ai tristelor figuri (!) politico-mediatice şi ai jalnicelor atacuri, cu poalele lor bărbăteşti în cap, la adresa delicatelor porumbiţe, lebede şi păuniţe din rezervaţia democrat-liberală a Băsescului, nu este de mirare că bravii masculi ornito-politici – piţigoi, fazani şi guguştiuci, înfruntând şi tăvălind “fetele”, de fapt dau piept indirect cu vulturul pleşuv de la Cotroceni, căruia i-au gasit punctual slab, călcâiul vulnerabil: fauna politică feminină din jurul puterii între care celebrele EBa, Ridzi, Udrea, Plăcintă, Muscă, Macovei… Recentul scandal iniţiat şi răscolit de către mercenarii trusturilor, s-a soldat cu demisia-demiterea(!) preţioasei şi risipitoarei tinere de la tineret şi sport şi a avut un impact de imagine negativ şi nociv asupra preşedintelui cocoş şi a premierului boBoc, nevoiţi să o sacrifice pe una dintre cele mai devotate şi …devorate păsări de curte care a avut sarcina de a lua şi ocroti sub propria aripă ca de cloşcă europuicuţa preşedintelui. Renunţarea la serviciile de ministru ale Monicăi Iacob Ridzi şi numirea Luminiţei Plăcintă din amintitul cârd pedelist i-au prilejuit Băsescului o manevră deja fumată şi previzibilă, de a se supăra foc şi.. mediatic, încă o dată, pe mogulii şi mercenarii trusturilor de presă aflaţi în cunoscuta cârdăşie “monstruoasă” cu clasa politică imorală care plăteşte la negru, din furăciune publică, publicitatea electorală, motiv pentru care personal, ca tată de fată, i-a interzis mezinei să (mai) apară la televiziuni în clipurile electorale “gratuite”, i-au oferit Băsescului ocazia de a lăuda comisia parlamentară democratic instituită, dar de a o acuza pe şefa comisiei de anchetă (altă gâscă din altă traistă şi ogradă…) de comportament politic anapaukerist(!) prin antepronunţarea şi anteînfierarea juridică a unor fapte încă necercetate şi nedovedite şi i-au dat posibilitatea Băsescului de a-i incita şi excita la moment pe scribacii, răspândacii, ciutacii şi ciuvicii(!) jurnalismului câinos şi colţos care s-au şi repezit în direct, în haită, din padocul televiziunilor împricinate, să latre şi să muşte ca nevaccinaţii antirabic… Bun motiv pentru cotrocean să o transforme în victimă a presei pe disciplinata şi (de)favori(za)ta Ridzi, să pozeze el însuşi, ditamai preşedintele, în victimă şi ţintă finală, electorală, a atacurilor necavalereşti împotriva cavaleriei (uşoare) feminine cu care însuşi defilează, să justifice şi să minimalizeze pierderea câtorva procente în sondaje, să lase impresia că nici în cot, cum nici în sensibilul şi vulnerabilul său calcaneu nu îl doare de contracandidaţii pentru Cotroceni – Geoană, Antonescu şi Principele Radu – conştient şi speriat că va da curând piept cu neîndurătorul balaur al crizei cu mai multe capete, că va seca nesecatul(!) izvor de apă vie al scandalurilor mediatice şi că nici copiii, nici bătrânii, nici şomerii, nici datornicii la bănci, adică toată românimea, nu (va) mai crede în basmele electorale din care nu lipsesc zânele lui favorite, dedicate şi delicate şi din cauza cărora se (tot) face de poveste.

  13. Ziua de Cluj says:

    Cititi articolul “Varianta Radu Duda” din Ziua de Cluj de miercuri 15 iulie 2009.

    http://www.ziuadecj.ro/action/article?ID=27697

  14. Alice of Vonderland says:

    @monica :
    AS deja si-a exprimat parerea despre politica.Faptul ca a decis sa candideze si mai mult SA CANDIDEZE LA PRESEDINTIA ROMANIEI IN 2009 ca si independent are un singul neajuns ; procurarea fondurilor necesare sustinerii campaniei electorale a Domniei Sale.Dar cred ca mai sunt destui investitori si oameni de afaceri in tzarishoara asta, cu bani si cu resturi de patriotism, cel putzin pentru aceasta tzarishoara care le-a “netezit” drumul spre avere, spre Top 100 din revista FORBES sau revista CAPITAL, etc.De exemplu, dl.sorin ovidiu vantu Dl.Dan VOICULESCU,Dl.George BECALI -un suflet cu adevarat cu credintza in Dumnezeu – si altzi nenumaratzi patroni sau actionari de S.A.-uri pot sustine financiar aceasta campanie electorala.Poate si Dl.Ion Tziriac.

  15. Georgeta PARAIPAN says:

    @Dl.Ioan Luca Vlad
    Daca in municipiul Cluj-Napoca aveti nevoie de ajutor pt. strangere de semnaturi pt. AS sau de distribuire de flutrasi stradal sau de aplicare de afise electorale in locuri permisive, puteti sa ma contactatzi pe numerele de telefon pe care i le voi comunica Letitiei POP prin e-mail…
    Abia astept sa pot ajuta cu toata mandria si cu tot elanul meu, pe care inca il am si la varsta mea.

    p.s. Numele Dv. imi aminteste de o persoana distinsa , cetatzean italian la care am lucrat in anii ’90 si care se numea Danielle de Luca.

  16. Principele Radu se bazează la prezidenţiale pe românii care nu au votat la parlamentare says:

    Brăila, 16 iul /Agerpres/ – Principele Radu, care candidează independent la alegerile prezidenţiale din toamnă, a declarat, joi, la Brăila, că la scrutinul din noiembrie se va baza pe cei 61% dintre alegători care nu au dorit să iasă la vot în noiembrie 2008, la parlamentare.

    ‘Dacă reuşesc să conving o parte dintre ei poate să însemne ceva. Contez foarte mult şi pe votanţii celor trei partide mari – PD-L, PNL şi PSD -, chiar şi cel de-al patrulea, maghiar, pentru că foarte mulţi dintre ei vor vedea în această candidatură a mea un gest complementar lor, nu suprapus’, a afirmat principele Radu.

    Întrebat cu cine s-ar vedea contracandidând în turul al doilea pentru funcţia de şef al statului, el a spus că ‘în mod sigur’ cu actualul preşedinte Traian Băsescu.

    ‘În turul doi, eu nu cred că poate fi vorba de altcineva decât de Traian Băsescu. Mă văd în turul doi cu el. În sondajele pe care le-am făcut eu şi în cele în care cred am în jur de 10 – 12%. Este foarte bine pentru cineva care nu are nimic în spate. Am intrat cu 10 – 12% şi m-am menţinut, dar asta din cauza unui embargo total la televizor. Băsescu ar trebui să se îngrijoreze că a scăzut la 34%’, a susţinut principele Radu.

    În opinia sa, actualul şef al statului este ‘cel mai puternic politician din România’.

    ‘Traian Băsescu performează public în cel mai puternic mod politic. În faţa unui preşedinte atât de implicat politic, ce şanse poate avea un premier? Şi atunci întrebarea este: la ce mai foloseşte el? Instituţia statului nu trebuie măcinată de luptele din Parlament. Statul nu e o persoană, e un simbol şi trebuie să rămână mereu neatins’, a spus el.

    Principele a subliniat că, în cazul în care va câştiga mandatul de şef al statului, nu se va implica în niciun fel în activitatea Legislativului.

    ‘Nu am absolut nicio iluzie că parlamentarii vor fi mai buni decât sunt acum. Nu se va schimba nimic. Singurul lucru care se va schimba este că acţiunea celui de la Cotroceni nu se va suprapune peste ei, încurcând lucrurile, dând dreptate unei jumătăţi şi dând un pumn în gură celeilalte jumătăţi’, a spus principele.

    Principele Radu s-a aflat joi în judeţul Brăila, vizită care face parte din programul ‘Caravanele’, ce are ca scop cunoaşterea îndeaproape a comunităţilor locale ale ţării. AGERPRES/ (Ecaterina Ignat)

  17. A. - pentru "Alice..." nr: 3; 14. says:

    Welcome!
    Best wishes!

  18. Alice of Vonderland says:

    @ A.
    Thx !

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53401091
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate