Vizita Principelui Radu în județele Prahova și Dâmbovița, 25 aprilie 2016

Luni, 25 aprilie 2016, Alteța Sa Regală Principele Radu a efectuat o vizita publică în județele Prahova și Dâmbovița. Alteța Sa Regală a vizitat municipiile Ploiești, Câmpina și Târgoviște.

Principele Radu a avut întrevederi cu reprezentanții autorităților locale din cele două județe, la primăriile municipiilor reședință de județ, Ploiești și Târgoviște, precum și la primăria municipiului Câmpina. La aceste întâlniri au luat parte și reprezentanți ai unor fundații și organizații civile.

Un moment reprezentativ al vizitei l-a constituit întâlnirea Principelui Radu cu Înalt Preasfinția Sa Nifon, Arhiepiscop și Mitropolit Onorific Târgoviștei.

Alteța Sa Regală a vizitat sediul Crucii Roșii, filiala Dâmbovița. Aici, Principele Radu a întâlnit reprezentanți ai conducerii filialei Crucii Roșii, parteneri și voluntari, precum și reprezentanți ai Poliției Locale și Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Cu ocazia vizitei în cele două județe, Principele Radu a plantat un scoruș de munte în fața primăriei municipiului Câmpina și doi platani la Complexul Muzeal Național ,,Curtea Domnească” din Târgoviște.

Vizita Alteței Sale Regale în județele Prahova și Dâmbovița a fost marcată de trei evenimente de lansare a volumelor „Regalitatea astăzi” de Principele Radu și „Margareta. Mărturia unui sfert de veac” de Sandra Gătejeanu-Gheorghe, apărute la Editura Curtea Veche. Lansările au avut loc la Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga” din Ploiești, la Casa Municipală de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina și la Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” din Târgoviște.

Principele Radu, citat de “Agerpres”:

”Nimic nu a fost mai important în acești ultimi 150 de ani pentru Coroană decât grija să se afle mereu și mereu alături de oameni. Casa Regală nu este o instituție democratică, nu își alege liderii o dată la patru ani, ea are legătură cu națiunea doar prin două, foarte simple cuvinte: încredere și iubire. Câtă vreme ea se va bucura de încrederea și iubirea oamenilor, va exista. Multiple au fost încercările de a distruge această legătură și toate, până în acest moment, au eșuat. Noi în 2016 suntem tot împreună și vorbim despre singurele lucruri care contează cu adevărat în existența națiunii noastre: patriotismul, iubirea, generozitatea, simțul datoriei, loialitatea și respectul”, a spus principele Radu.

Volumul ‘Regalitatea, astăzi’ a apărut la Curtea Veche Publishing. Cititorii pot afla din aceste pagini detalii inedite despre legăturile Casei Regale a României cu celelalte case regale din Europa și, de asemenea, despre cele mai importante evenimente istorice care s-au petrecut în țara noastră în ultimii 150 de ani — de când datează monarhia română.

De asemenea a fost prezentat și volumul ‘Margareta. Mărturia unui sfert de veac regal’, apărut la aceeași editură, semnat de Sandra Gătejeanu-Gheorghe, director de Protocol al Casei Regale a României. Cartea comprimă cei douăzeci și cinci de ani de ani în fapte reprezentative ale Principesei Moștenitoare, consemnări ale activității sale de binefacere și contribuția la dezvoltarea instituțională și culturală a României.

”Cele două volume pe care le prezentăm astăzi (…) nu au fost alese întâmplător. Ele au apărut cu un an în urmă, sunt totuși printre cele mai recente cărți pe care noi le-am publicat, dar au fost alese în mod special pentru că amândouă vorbesc despre cum a arătat drumul Coroanei Române în această epocă, în cea de după 1989, cum arată drumul acesta incredibil, de la un rege hărțuit cu mitraliere pe autostrăzi în noapte în propria lui țară, până la a se adresa Parlamentului cu 20 de ani mai târziu, aceleiași țări, aceleiași societăți, acelorași oameni”, a afirmat principele Radu.

Vizita la Ploiești

Vizita la Câmpina 

Vizita la Târgoviște 

3 comentarii

  1. Emilian T.Vandenboer says:

    Felicitari pentru Casa Regala de Romania in legatura cu cele cca 70% pentru Monarhie – sondaj publicat in cotidianul Adevarul !
    Monarhia – Renaste Romania !
    Cu deosebit respect pentru Casa Regala de Romania singura speranta pentru Romania.
    Emilian T.Vandenboer

  2. Pantea Alexandru - Sorin says:

    Exemplul unui tip de Regalitate activa, implicata in viata comunitatilor si a societatii per ansamblu. Preocupata de buna desfasurare a lucrurilor in Tara dar si de dificultatile ce apar adeseori in procesul de dezvoltare a Natiunii. Cat de departe este republica!

  3. Cristian Sandu says:

    Relatia Familiei Regale cu comunitatile locale este deosebit de importanta in procesul de constientizare a populatiei despre rolul si locul Coroanei!

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53971263
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate