Ora Regelui CLV
Ora Regelui CLV poate fi vizionată aici. Sâmbătă, 10 octombrie 2015, Televiziunea națională a prezentat emisiunea „Ora Regelui” cu numărul o sută cincizeci și cinci. TVR 1 și TVR Moldova, ora 15, TVR Internațional, ora 16.30. Realizator, Bogdan Șerban-Iancu, producător, Lidia Voicu. Emisiunea este reluarea ediției speciale difuzată în seara de 18 ianuarie 2015. „Ora Regelui” prezintă documentarul „În numele Tatălui”, realizat cu ocazia împlinirii a unui sfert de secol de la venirea în ţară a Alteţei Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta. Documentarul, cu o durată de 50 de minute, prezintă imagini valoroase din aceşti ani, unele puţin cunoscute publicului, precum şi mărturii impresionante ale martorilor acelor vremuri. Acestora li se adaugă preţioasa arhivă a emisiunii „Ora Regelui”. „În numele tatălui este povestea unei femei nobile care a crezut în Ţara sa. Într-un sfert de secol, Margareta, fiica Regelui Mihai, a luptat pentru sănătatea copiilor, împotriva singurătăţii bătrânilor, a încurajat şi a sprijinit cultura şi a învins mentalităţi bolnave de comunism. Şi-a câştigat nobleţea prin luptă. Astăzi este Principesa României”, este descrierea pe care echipa realizatoare o face filmului. |
Un minunat suras care preschimba toamna in primavara sufletului : PRINCIPESA MOSTENITOARE MARGARETA. Cum am putea oare sa nu revedem zambetul unei sublime inimi? Multumim pentru emisiune!
Florian Tichie NOBLEŢE
#
Aurel Socoliuc De departe se vede acest lucru .Și eu l-am remarcat de la început.
#
Ioan Victor Silasi Singura salvare a ROMANIEI e Regalitatea.
#
Szerdahelyi Zoltan-Iulius Astept 25 octombbrie a.c.
#
Titiana Burdea MULTA STIMA SI PRETUIRE.
#
Irina Copceac Respect, stima si consideratie Principesa !!
Marilena Conn Distinsa.
#
Francesco Di Marco Salve ! Buona serata, tengo a precisare che Romania International in Italia non si può vedere più da moltissimo tempo. Il motivo non lo conosco , comunque forse in questo caso si potrebbe chiarire il vero motivo per il quale questo canale rumeno non si vede più .
#
Ecaterina Margarit RESPECT!
#
Lucia Leonte Am avut uluitoarea sansa sa o cunosc personal. Ne-am intalnit de cateva ori,am stat foarte aproape de Alteta Sa Regala si am observat-o.Este de o distinctie,delicatete,noblete si, mai ales, modestie pe care rarisim o poti intalni. Nu sunt o persoana care sa se piarda cu firea si sa se lase impresionata usor,insa Domnita noastra Margareta m-a fermecat ,pur si simplu,prin aparitia si felul de a intra in relatie cu oamenii din jurul ei. Este o regina innascuta! Dumnezeu s-o vegheze in fiecare ceas al vietii ei,pe Printesa noastra!
#
Azota Popescu Minunată emisiune. O urmăresc cu placere si interes. Felicitări, Csiki Camelia!
Multi romani dorim revenirea la monrhia constitutional-parlamentara si destul de multi avem capacitatea de a aduce argumente socio-istorice in sprijinul optiunii noastre. Alti romani, nu atit de multi citi ar parea la prima vedere, au convingeri republicane ferme si e dreptul lor. Exista insa multi compatrioti fara studii sau lecturi juridice sau politologice care sa le permita sa opteze in cunostiinta de cauza intre cele doua forme de guvernamint. Este inca destul de raspindita in mentalul colectiv impresia ca presedintele republicii este un personaj omnipotent. Persistenta acesteia este rezultatul atit al reminiscentelor dictaturii lui Nicolae Ceausescu, cit si al comportamentului public al presedintelui din perioada 2004-2014, persoana cu evidenta veleitati autoritariste. In perioada care a trecut de la preluarea mandatului, actualul presedinte al Romaniei a manifestat o mai multa scrupulozitate in a respecta prerogativele pe care i le fixeaza Constitutia, dar a avut si domnia sa destule “derapaje” catre partizanatul politic. Ori, intr-un astfel de context un referendum consultativ care se puna populatia sa opteze simplist intre republica si monarhie nu ar fi concludent. O demonstreaza si sondajele de opinie din care reiese o diferenta majora intre intervievatii care au o parere buna si foarte buna despre activitatea Familiei Regale (peste 60 %) si cei care ar opta pentru revenirea la regalitate, doar aproximativ 30%. Oamenii trebuie sa aiba in fata o noua Constitutie adoptata de Parlament in care sa vada negru pe alb care sunt mijloacele prin care monarhul medieaza intre puterile statului , intre stat si societate si prin care le poate apara concret drepturile si libertatile. Numai asa poate fi validata sau respinsa in mod legitim monarhia constitutionala!
@ Cristian Sandu:
Domnule Sandu, ati expus idei pertinente si de mare adevar, la care subscriu in totalitate. De obicei imi formulez singura opiniile, dar mi-am dat seama ca voiam sa-mi exprim exact aceleasi pareri cu ale Dumneavoastra, asa ca nu ma voi mai repeta.
In plus, revazand acele minunate – si nesperate, pentru mine – momente din ianuarie 1990 (la care am fost martor dirrect, precum si la alte momente ale primelor vizite in Romania a Altetei Sale Regale Principesa Margareta dar si ale Majestatilor Lor) le-am retrait acum, la 26 de ani distanta, cu aceeasi intensitate si emotie. Ochii mi s-au umplut de lacrimi exact ca atunci, bucuria de a revedea chipurile dragi ale membrilor Familiei Regale este la fel de mare desi i-am vazut pe fiecare de atunci de zeci de ori. Este emotia pe care, ca cetatean roman, o simt firesc fata de valorile pe care le vad intruchipate de Familia Regala chiar si prin simpla Lor prezenta alaturi de noi (si cu atat mai puternic inglobate in multele Lor fapte si dovezi de mare iubire fata de noi).
Sper inca in venirea acelui moment minunat in care Monarhia sa fie repusa in drepturi in mod oficial, pentru a-si putea manifesta cu deplina forta efectul regenerator si vindecator. Abia atunci idea de a “reinnoda firul istoriei” se va transforma din sintagma in fapt palpabil. Asa sa ne ajute Dumnezeu!