Zalau si Jibou

Astazi a fost Ziua Eroilor si o buna parte dintre români am sarbatorit Inaltarea Domnului. Am decis sa fiu, pentru aceste sarbatori, la Zalau. In a doua parte a zilei am fost oaspetele locuitorilor din Jibou.
1167.jpg

2100.jpg

Zalaul, resedinta de judet a Salajului, are 63.000 de locuitori si este un loc pe care nu l-am mai vizitat de câtiva ani. Am avut placerea sa constat felul atât de frumos in care locuitorii lui m-au primit, la Catedrala ortodoxa si la Monumentul Eroilor din cimitirul de pe dealul orasului. La Primaria municipiului, de-o parte si de alta a mesei s-au asezat lânga mine reprezentanti ai tuturor partidelor politice. Prezenta lor impreuna a fost cel mai frumos compliment. Orice imprejurare in care românii se arata solidari in pulbic este un câstig pentru prezent si pentru viitor.

373.jpg

456.jpg

630.jpg

722.jpg

823.jpg

914.jpg

1015.jpg

1168.jpg

1217.jpg

1316.jpg

1413.jpg

1514.jpg

1914.jpg

204.jpg

2215.jpg

2312.jpg

2413.jpg

Jibou este o localitate pe care nu o mai vizitasem. Ea numara 12.200 de locuitori si are unsprezece biserici si inca mai multe banci. Orasul este curat si plin de copaci si flori, iar impletirea de confesiuni, culturi si traditii este foarte bogata. Aici au salasluit cândva alaturi, la distanta de câteva sute de metri, biserici protestanta, catolica, ortodoxa si greco-catolica, impreuna cu sinagoga. Edilii orasului si putina, dar mândra, elita intelectuala m-au primit cu multa caldura, ca si oamenii de pe strada, care au fost respectuosi, mândri si putin surprinsi. Ma voi intoarce cu multa placere in urbea lor.

2512.jpg

2611.jpg

2711.jpg

2811.jpg

14 comentarii

  1. Dan C. says:

    Alteta, ma bucur sa constat cat de multa lume este alaturi de dvs pe strada si in institutiile pe care le vizitati.

    Speram sa va revedem la Timisoara, in judetul Timis, si sa va gasiti timp pentru a vizita si judetul Caras-Severin, pentru ca Banatul va vota cu dvs.

    Sa auzim numai de bine!

  2. 16:35 Principele Radu, în Comitetul Consultativ al Global Panel America

    Bucureşti, 28 mai /Agerpres/ – Principele Radu a fost ales membru al Comitetului Consultativ (Board of Advisors) al organizaţiei Global Panel America, fiind singura personalitate din România membru al acestui for, a informat, joi, Biroul de presă al Casei Regale.

    Principele reprezintă, astfel, România într-un grup de prestigiu internaţional din care mai fac parte, printre alţii, lordul Robertson, fost secretar general NATO, baroneasa Cox of Queensbury, vicepreşedintele Camerei Lorzilor a Marii Britanii, precum şi oamenii politici americani Thomas Pickering si James Woolsey.

    Organism independent şi interdisciplinar, Global Panel reuneşte personalităţi de prim rang mondial din rândul oamenilor de stat, al oamenilor de ştiinţă şi al antreprenorilor, asumându-şi misiunea de a găsi soluţii diplomatice destinate zonelor de conflict din întreaga lume.

    Personalităţile invitate să se alăture acţiunilor Global Panel sunt alese conform unor criterii extrem de selective, numai 50 de invitaţi putând participa la fiecare dintre întâlnirile şi dezbaterile organizaţiei. George Bush, Mihail Gorbaciov, Helmut Kohl, Madeleine Albright, Colin Powell, Yasser Arafat, Henry Kissinger, Benjamin Netanyahu sunt unii dintre oaspeţii de seamă care au onorat cu prezenţa întrunirile organizaţiei în decursul anilor.

    România a fost reprezentată în acest context, în ultima decadă, de regele Mihai şi de principele Radu, de preşedinţii Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, de primul-ministru Călin Popescu -Tăriceanu, de miniştri Gheorghe Tinca, Teodor Meleşcanu, Adrian Cioroianu şi de generalul Constantin Degeratu. AGERPRES/(Daniel Popescu)

  3. 17:18 Principele Radu: Românii trebuie să renunţe la conceptul de ‘tătuc’

    Zalău, 28 mai /Agerpres/ – Principele Radu, candidat la alegerile prezidenţiale din această toamnă, a afirmat joi, la Zalău, judeţul Sălaj, că românii ar trebuie să renunţe la conceptul de ‘tătuc’.

    ‘Conceptul de ‘tătuc’ ce face treaba celorlalţi este unul medieval, în care niciun tânăr nu se mai regăseşte. De ce trebuie mereu să apelăm la o persoană care să ne spună ce trebuie să facem? Pentru ca să se dezvolte, societatea trebuie lăsată să facă ce vrea. Acest concept e o ofensă adusă societăţii româneşti’, a declarat principele, ce a participat la Zalău la manifestările prilejuite de Ziua Eroilor.

    În opinia acestuia, România este o ţară vulnerabilă, în condiţiile în care instituţia preşedintelui nu este separată de politică.

    ‘Preşedinţia este o instituţie preocupată în principal în promovarea statului, refuzând disputa politică. Este o instituţie a reprezentării statale’, a subliniat principele Radu. AGERPRES/(Sebastian Olaru)

  4. 18:51 Principele Radu: Sunt un admirator al românilor din străinătate

    Zalău, 28 mai /Agerpres/ – Principele Radu, candidat la Preşedinţia României, a declarat, joi, cu prilejul unei vizite în judeţul Sălaj, că este un admirator al românilor plecaţi la muncă în străinătate.

    ‘De când am fost ultima dată în Sălaj am rămas cu o imagine pe care nu am uitat-o. Pe drumul de la Zalău către Şimleu Silvaniei am întâlnit localităţi în care jumătate de sat era cu case vechi, cu pereţii înnegriţi de vreme, iar cealaltă jumătate cu case albe, frumoase, construite de cei plecaţi la muncă în străinătate. Sunt un admirator al românilor care pleacă în străinătate. Îi consider curajoşi, deştepţi, flexibili, adevăraţi deschizători de drumuri. Nu sunt mulţi dintre noi care pot face asta’, a spus acesta.

    El a adăugat că românii ce muncesc în alte ţări sunt profesionişti, competenţi şi bine văzuţi şi, deşi trimit foarte mulţi bani în ţară, nu primesc niciun sprijin din partea statului român.

    ‘Când au probleme în locurile în care muncesc şi au nevoie de ajutor, noi ridicăm zidul, tragem obloanele şi îi lăsăm pe alţii să îi apere’, a spus principele Radu.
    AGERPRES/(Sebastian Olaru)

  5. Gheorghe C says:

    Foarte adevarat, “Conceptul de ‘tătuc’ ce face treaba celorlalţi este unul medieval”.

    Eu ii spun mentalitate orientala.
    De cativa ani incerc sa demontez ideea falsa ca reprezentantii sunt alesi sa ia decizii.
    Reprezentantii sunt alesi sa ne consulte in problemele esentiale pentru tara, in problemele ce ne afecteaza viata, nu sunt alesi sa incheie contracte confidentiale pe bani publici. Cand se construieste o mare societate poluanta, cetatenii zonei trebuie sa-si dea acordul.

    Luati individual nu suntem mai putin inteligenti, culti sau harnici ca alte etnii, dar ca realizari sociale avem rezultate mai slabe, rezultate care se vad in puterea economica si in nivelul de trai.

  6. Catalin says:

    Se pare ca din pacate presa va boicoteaza campania.
    Adica in presa centrala din ultimele 5 zile nu a mai aparut nici un articol despre Altetea Voastra.
    Si plus ca toti pleaca de la premisa ca nu aveti nici o sansa.
    Pe unele site-uri de stiri unde exista sondaje, nici nu figurati intre cei eligibili.
    Totusi, sper ca vom reusi!

  7. Roxana Iordache says:

    În rest, o ţuică de Zalău, ceva? Un clop, o pălărie rotată? 🙂

    Acum, serios, în fotografia a doua, sunteţi cu părintele Ghiurco, parohul şi ctitorul catedralei din Zalău. O splendoare de om.

    P.S. Felicitări pentru Global Panel!

  8. daniela says:

    Alteta,

    Ma bucur si va multumesc de admiratia care o aveti pentru romanii din afara tarii! Si eu admir pe cei care stiu sa-i aprecieze si sa-i admire pe cei plecati departe, care se adapteaza in diferite tari si culturi, sunt cinstiti, extrem de curajosi, cu orizontul larg, cu viziune indrazneata, perseverenti in implinirea obiectivelor si intr-adevar deschizatori de drumuri.

    Este o mare sustinere pentru mine declaratia Dumneavoastra si am incredere ca nu este numai la nivel declarativ. Asadar si eu va sustin in “viziunea pe 30 de ani”, in perseverenta dobandirii unei Romanii ALTFEL si in deschiderea de drumuri pentru concetatenii nostri, tineri si mai putin tineri.

    Asa sa ne ajute Dumnezeu!

    Cu pretuire,

    daniela

  9. elly says:

    Poate ma insel insa in prima fotografie de mai sus pareti sa zambiti fals. Sa nu inteleaga gresit, sunt de partea dumneavoastra insa din greseli invata omul iar daca eu ma insel sper sa nu mai ma faca doamne doamne sa comit aceasta greseala insa daca dumneavoastra zambiti fals in aceea pozica .. ar fi frumos sa nu mai o faceti.. 🙂

  10. ciuca adrian says:

    sint din slatina -olt ,vin cu cea mai mare bucurie alaturi de d voastra ,in lupta pentru prezidentiale .Oltenia este rosie,fapt ce ma determina sa mi incep munca cit mai repede astfel incit in circa doua luni sa am nuclee in fiecare localitate .Am lucrat ,in presa,menegement,marcheting,publicitate,am cunostiinte de tot ce inseamna politica serioasa ,si mai putin serioasa practic sint uns cu toate alifiile,beneficiind de faptul ca sint un bun organizator,coordonator,bune relatii cu presa locala,formator de opinie ,doresc a fi inclus in echipa d voastra de companie.pot fi contactat la tel 0766533058.
    In prezent activitatea mea se desfasoara aproape pe intreaga suprafata a judetului avind zilnic contact cu cel putin 50 persoane in fiecare localitate,.
    Rog a fi contactat

  11. Multumesc pentru mesaj si pentru sustinere.

    Desigur, voi reveni la Timisoara. Pentru moment nu cunosc datele, dar va fi cu siguranta in luna iulie sau august.

    Principele Radu

  12. Multumesc pentru cuvintele incurajatoare. Nu va faceti nici o grija in privinta ignorarii pe canalele nationale de televiziune. In ultima vreme toata lumea a fost concentrata pe alegerile parlamentare europene. Toata lumea politica. Societatea româneasca in profunzimea ei acorda putina atentie acestor alegeri.

    Am fost prezent foarte mult in comunitatile tarii, in România locala. Am avut multe aparitii consistente la televiziunile regionale si locale. Oamenii inteleg bine cum stau lucrurile. Sunt sigur ca veti avea surprize placute in curând.

    Si eu cred ca vom reusi. Cred cu toata taria acest lucru.

    Principele Radu

  13. Multumesc pentru sfaturi. Incerc sa inlatur orice sursa de fals din viata mea si a celor din jurul meu. Daca uneori nu reusesc, imi pare nespus de rau.

    Principele Radu

  14. Colaboratorii mei vor lua legatura cu dumneavoastra. Pâna atunci, puteti sa transmiteti mesajul dumneavoastra de sustinere pe http://www.princeradu.ro/

    Astfel va fi mai usor pentru cei din echipa mea sa va gaseasca.

    Cu multumiri,
    Principele Radu

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 52912105
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate