Prima noastra vizita la Balcic, in imagini

1165.jpg

299.jpg

372.jpg

455.jpg

540.jpg

629.jpg

721.jpg

822.jpg

913.jpg

1014.jpg

1166.jpg

1216.jpg

1315.jpg

1412.jpg

1513.jpg

1610.jpg

1711.jpg

1811.jpg

1913.jpg

203.jpg

2112.jpg

2214.jpg

2311.jpg

2411.jpg

2511.jpg

2610.jpg

2710.jpg

2810.jpg

2910.jpg

301.jpg

3210.jpg

3110.jpg

3310.jpg

16 comentarii

  1. Daniela L. says:

    Alteta Voastra,

    Imaginile sunt mirifice, pline de esenta. Apreciem ca ne purtati cu dvs. in aceste calatorii si pentru efortul de a tine acest blog atat de viu si de actualizat!
    Trebuie sa invatam sa ne concentram pe lucrurile frumoase si sa ignoram maleficul celor care nu au reusit sa depaseasca niste situatii istorice sau au conflicte permenente cu ei insisi exteriorizate uneori si pe aceste pagini.

    Cu incredere,
    Daniela L.

  2. cristina says:

    ALTETA,multumesc pentru emotionanta si placuta calatorie in imagini,la castelul Balcic.Ca de fiecare data cand parcurg postarile am o stare de bine,pe la ochi ,suflet si minte.Pentru toate simtamintele nu voi putea spune nicicand indeajuns-multumesc.
    Gratitudine,cele bune sa va insoteasca,
    Cristina

  3. Anca-Maria B. says:

    ” R. C. – Un model istoric si politic romanesc contemporan, de mare anvergura internationala, le puteti oferi tinerilor si cetatenilor Romaniei de azi?

    A. B. – Acum zece ani, la acea neuitata intoarcere in tara a Regelui Mihai, am pierdut – ireversibil – ocazia unei transformari a tarii in profunzime si a unei vindecari morale a fiecaruia dintre noi, prin simplul exemplu al celui care, dupa cum aratam mai sus, ar fi putut sa ne serveasca de model. El cunostea toata istoria noastra, fusese pregatit atent, din copilarie, pentru acest rol si nu incetase sa-l traiasca de la distanta. Actiunea celor care au zadarnicit aceasta posibilitate, da masura exacta a patriotismului lor real si raspunderea lor in fata istoriei ramane uriasa.”

    memoria.ro
    fragment dintr-un interviu acordat de Doamna Annie Bentoiu, Doamnei Rhea Cristina, in iulie 2001

  4. alex 23 says:

    Imaginile vorbesc mai mult decat cuvintele,foarte frumoase imaginile si succes la instaurarea statului de drept in Romania domnule Presedinte.

  5. ramo says:

    Romania…:)

  6. Peace says:

    Recommendations

    The present time of Romania marks an opportunity to rethink the root cause of the problem that has as much to do with moral, indeed spiritual failure as with governamental and financial mismanagement.

    For this reason, improved fiscal, economic, and policies alone are not enough. The attitudes and behaviours of people, institutions, even the entire nation must change. Recommended actions include:

    Spiritual Infrastructure and ethical reform
    Culture of rights and responsibilities including individual, family, national and make sure your voices are heard

  7. Tio says:

    We know that Peace,

    What we need is a implementation roadmap.
    How does one fix/heal a nation? Do you wanna help?

  8. alex 23 says:

    Alteta sa ne explicati si noua ce s-a intamplat la forumul acela la care ati fost ca in evz iarasi dau astia in dvs…care este adevarul ca eu sincer nu am inteles nimic din articol.Dau vina pe dvs. ca ati boicotat lucrarile ca sa mergeti in alta parte a italiei in campanie.Care este adevarul? si clarificati treaba cu EVZ ca mie nu imi plac asemenea articole aiurea.

  9. PUIU DE CHIABUR says:

    aceste imagini sunt incantatoare!….dar….. amintesc sustinatorilor ca doar acestea nu sunt suficiente pentru ca principele radu sa intre in turul al doilea al alegerilor.NU UITATI CELE TREI CONTURI PENTRU DONATII CARE SUNT GARANTIA CA ACEST CANDIDAT ESTE INDEPENDENT.poate nu e bine ca am scris asta , dar fara bani nu ramanem decat niste boemi incremeniti in proiect.TRAIASCA REGELE SI REGINA ROMANIEI!

  10. Ionuţ Sauca says:

    Apropo la comentariul 3: răspunsul doamnei Annie Bentoiu ar trebui să ni se citească nouă, românilor, de câteva ori pe zi, la televizor ca să ne dăm seama ce şansă uriaşă ne-a fost refuzată şi ce mare nedreptate i-a fost făcută din nou Regelui Mihai! Clasa politică este sau neinstruită sau enorm de ipocrită că nu reacţionează în vreun fel vizavi de persoana MS Regelui Mihai.

  11. M.V. says:

    Alteta,

    Precum Regina Maria, in epoca ei, contributia Voastra,
    in calitate de presedinte va ridica Romania, acolo unde oamenii de buna credinta, ai neamului nostru, nu inceteaza sa aspire!

    In ce priveste *adevarurile adevarate ale istoriei*, numai aceiacare au fost implicati in reactia cauza-efect, direct, ar putea sa ne dea raspunsuri exacte asupra evenimentelor… Cenzura, indiferent de culoarea ei, a existat de cand omul…
    De aceea, propun sa traim in cotidian… mortii cu mortii,
    VII CU VII!!!
    Avem dreptul sa alegem; intre cele doua lumi, unde sa ne petrecem viata, cu toate oportunitatile ei!

    Suntem in lumea Voastra Printe si credem ca impreuna putem schimba directia psihologica a cotidianului romanesc!

    Va multumesc ca ati aparut in lumea noastra!

  12. Forumul de la Milano a avut sala pe jumatate goala fiindca s-a facut tot posibilul pentru aceasta. Cauza a fost prezenta Principesei si a mea la eveniment. O alta cauza a fost faptul ca organizatorii forumului au rezistat presiunilor politice din tara.

    Cu toate acestea, forumul s-a bucurat de aportul vicepresedintei Senatului Italiei, dna Emma Bonino, si de un numar destul de mare de români pentru ca prezenta lor sa produca, totusi, nervozitate.

    Mobilul acestor manevre de dezbinare a comunitatilor românesti este unul singur: politica. Politica este, de altfel, sursa de dezbinare si in România. Nu pentru ca politica nu ar fi buna, ci pentru ca ea ar trebui folosita pentru libertati si democratie, nu pentru confiscarea institutiilor statului si transformarea lor in unelte si surse de venit cu scop personal sau de grup.

    Voi putea sa va dau detalii atunci când voi avea placerea sa va intâlnesc.

    Radu al României

  13. OV says:

    Alteta Voastra Regala,

    nu aveti nevoie de mesajul meu scris de sustinere. Il aveti ! Pur si simplu !

  14. M.V. says:

    Pentru colegii-cititori:

    Va rugam sa transmite-ti ECOURILE D-lui Duda, pentru sustinere, precum si datele pentru donatii!

    NU AVEM TIMP!

    Facand comparatie cu bazele umane si materiale ale celorlalti candidati… ma ingrozesc!
    Doamne ajuta!

    *SPIRITUL MISCA MATERIA!*
    dr. Viorica

  15. 16:17 Principesa Margareta şi principele Radu au pus Piatra Secolului XX la castelul reginei Maria din Balcic

    Bucureşti, 28 mai /Agerpres/ – Principesa Margareta şi principele Radu, împreună cu regele Simeon II şi regina Margarita ai bulgarilor au pus, miercuri, Piatra Secolului XX în grădina castelului reginei Maria din Balcic, continuând astfel tradiţia unuia dintre numeroasele gesturi simbolice ce dezvăluie puterea exemplului personal pe care regina Maria l-a dat României şi lumii întregi, a informat, joi, Biroul de presă al Casei Regale.

    Pe aleea din grădina castelului, numită ‘Terasa lui Sandro’, după ginerele său, Alexandru al Iugoslaviei, regina a cerut să fie aşezate nouăsprezece pietre de moară, reprezentând cele nouăsprezece secole încheiate ale erei noastre.

    La invitaţia regelui Simeon II şi a reginei Margarita, principesa Margareta şi principele Radu au pus, în continuare, Piatra Secolului XX, încheiat acum nouă ani.

    Principesa Margareta, principele Radu şi Alexander Nixon au vizitat pentru prima oară reşedinţa reginei Maria de la Balcic cu acest prilej. Aceştia au vizitat castelul marţi seară, împreună cu regele Simeon II şi regina Margarita, cu Miglena Tacheva, ministrul bulgar al justiţiei şi cu Nikolay Angelov, primarul oraşului, după care au luat parte la un dineu privat, în restaurantul amenajat într-una dintre primele clădiri construite în complexul castelului, singura construcţie pe care regina Maria a găsit-o când a cumpărat proprietatea.

    Castelul de la Balcic a fost construit de regina Maria în 1936, construcţia îmbinând elemente din cultura mediteraneană, renaşterea bulgară şi exotismul oriental.

    Regina a îndrăgit mult acest loc, pe care l-a denumit ‘Cuibul liniştit’ şi unde şi-a petrecut ultimii ani din viaţă.

    Potrivit principelui Radu, şi astăzi atmosfera locului este impregnată de personalitatea reginei.

    ”Fiecare colţ din parcul şi reşedinţa de la Balcic au o semnificaţie anume. Regina Maria a creat un spaţiu al reculegerii, al confluenţei culturale şi religioase, al armoniei dintre tradiţiile locului şi cele ale lumii în care se născuse’, a spus principele Radu.AGERPRES/(Daniel Popescu)

  16. Larisa says:

    Nu-mi vine sa cred, savuram imaginile postate de dvs. si la zarirea tronului am fost transportata in timp acum 19 ani cand impreuna cu parintii mei am pasit si eu la numai 5 ani in acele locuri. Am mers repede la albumul cu poze si am gasit cele 2 poze alb negru pe care tata le-a facut, una dintre ele este cu mine si mama pe tron iar in cealalta avem peisajul superb cu faleza in spate! Va multumesc ca mi-ati adus aminte de acele frumoase clipe care nu ar trebuii uitate!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 52911486
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate