O noua saptamana, cu incredere

Incepem astazi o noua saptamâna plina in evenimente publice. Principesa si cu mine am deschis in aceasta dimineata Bursa de Valori, in mod simbolic, la ora 10, printr-un sunet de clopotel si o apasare de buton, ca la celebrele Burse din Wall Street sau de la Londra.

1130.jpg

Casa Regala a sustinut intotdeauna Bursa de Valori, pe care a si fondat-o, in anul 1882. Regele Carol I a gasit de cuviinta, la doar un an de la obtinerea suveranitatii si declararii României regat pe continentul european, sa creeze Bursa de Valori, ca instrument al prosperitatii, conectarii, flexibilitatii si fortei economice a tarii.

stock-exchange.jpg

Am fost minunat primiti la Bursa, de catre specialisti, brokeri, jurnalisti si conducerea institutiei.

273.jpg

Mai târziu, la ora 16, am gazduit la Palatul Elisabeta, o intâlnire dedicata Camerei de Comert Bucuresti, precum si unei noi initiative a acesteia. Este vorba despre nou-creatul Fond Carol I. Cladirea istorica a Camerei de Comert a Municipiului Bucuresti, ridicata in anul 1911, creata la initiativa Regelui Carol, a fost de curând restituita Camerei. Conducerea de astazi a organizatiei doreste restaurarea edificiului si reintroducerea lui in circuitul de valori culturale si economice românesti. Am decis, impreuna cu presedintele Camerei, sa inauguram astazi, la Palatul Elisabeta, Fondul Carol I, destinat refacerii cladirii istorice a Camerei de Comert si Industrii a Municipiului Bucuresti. Fondul Carol I se va bucura de inaltul patronaj al Altetei Sale Regale Principele Jean de Luxemburg.
Vom incheia ziua prin participarea, ca in fiecare an, la Gala Uniter. Tinuta in conditii mult mai dificile decât in alti ani, din cauza crizei economice, gala va reuni din nou personalitati din toate domeniile vietii românesti si europene. Din partea noastra, gala a primit in acest an suport pentru Premiul pentru cea mai buna piesa a anului, ca si prezenta la eveniment a Altetelor Lor Regale Principele Nicolae de Muntenegru si Principele Jean de Luxemburg.

Voi reveni cu detalii, in cursul zilei, pe masura ce evenimentele se vor fi desfasurat.

20 comentarii

  1. Bucureşti, 27 apr /Agerpres/ – Principele Radu, care a deschis, luni dimineaţa, printr-un sunet de clopoţel, şedinţa de tranzacţionare a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), alături de Principesa Margareta, a afirmat că această instituţie trebuie să beneficieze de susţinerea statului român.

    ‘Aveţi peste 125 de ani de tradiţie, un nume, legitimitate şi profesionalism, dar pentru a avea o performanţă pe măsură trebuie să beneficiaţi de susţinerea statului român pentru crearea unui cadru de respectabilitate internaţională pe care o meritaţi pe deplin’, a spus principele Radu.

    Răspunzând unei întrebări, principele a menţionat că nu are acţiuni la Bursă şi nu crede că va avea vreodată curajul să-şi asume o asemenea responsabilitate, dar a subliniat că va susţine întotdeauna BVB caracterizând-o ca un ‘instrument al democraţiei, al Occidentului conectat’.

    ‘Nu sunteţi un instrument al statului român, dar meritaţi să fiţi puşi pe steagul României’, a mai spus principele Radu.

    Luni după-amiază, la Palatul Elisabeta, principele Radu şi principesa Margareta vor participa la seara dedicată Camerei de Comerţ şi Industrie a municipiului Bucureşti (CCIB). Invitatul de onoare al manifestării va fi principele Jean de Luxembourg, preşedintele de onoare al Fundaţiei Carol I, creată de CCIB.

    Evenimentul marchează debutul campaniei iniţiate de CCIB şi sprijinite de Casa Regală a României care urmăreşte să redea Capitalei şi mediului de afaceri bucureştean una din clădirile simbol ale Bucureştilor – Palatul Camerei.

    Fundaţia Carol I a fost constituită cu scopul colectării de fonduri necesare consolidării, reabilitării şi modernizării sediului istoric al CCIB din str. Ion Ghica nr. 9.

    Seara, principele Radu şi principesa Margareta vor participa la Teatrul Naţional, la festivitatea decernării premiilor UNITER, Casa Regală înmânând, printr-un invitat al său, unul dintre premii. AGERPRES/(Daniel Popescu)

  2. Anca-Maria B. says:

    Monseigneur,

    va suntem foarte aproape…!

    Anca-Maria

  3. ,Altetea Voastra

    !Succesul vital al societatii romanesti este in mainile Voastre
    .Cu fiecare zi ce trece alegatorii se vor convinge tot mai mult de adevarul acesta

    dr. Viorica, Israel

  4. Andreea Anton says:

    Romania ar putea intra in sfarsit intr-o perioada de epurare si transformare la nivelul clasei politice odata cu castigarea pozitiei prezidentiale de catre dvs..

    Mult succes! Cred ca tinerii romani vor sustine candidatura dvs..

  5. 18:11 A fost lansat oficial ‘Fondul Carol I’

    Bucureşti, 27 apr /Agerpres/ – Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), Sorin Dimitriu, a anunţat, luni după-amiază, la Palatul Elisabeta, în cadrul ‘Sarii dedicate CCIB’, lansarea oficială a ‘Fondului Carol I’.

    Evenimentul marchează debutul campaniei iniţiate de CCIB şi sprijinită de Casa Regală a României, care urmăreşte să redea mediului de afaceri bucureştean, dar şi bucureştenilor în general, una dintre clădirile simbol ale Capitalei, Palatul Camerei de Comerţ. Pentru a duce la bun sfârşit acest demers, CCIB a constituit Fundaţia ‘Fondul Carol I’, al cărei scop principal îl constituie colectarea fondurilor necesare consolidării, reabilitării şi modernizării sediului istoric al CCIB.

    ‘Ne propunem ca în câţiva ani, în inima Bucureştiului, în imediata vecinătate a BNR, comunitatea de afaceri să dispună de un centru de afaceri modern, capabil să găzduiască congrese, conferinţe internaţionale, cursuri şi seminarii, dar şi proiecte culturale sau iniţiate de mediul academic şi de cel universitar’, a spus Sorin Dimitriu, preşedintele Fundaţiei ‘Fondul Carol I’.

    ‘Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti ne aminteşte cât de important este sentimentul încrederii, cât de important este să faci punţi între regiuni şi continente, cum face instituţia de faţă, care nu slujeşte altceva decât libertatea şi democraţia’, a subliniat principele Radu.

    La rândul său, principele Jean de Luxembourg, preşedintele de onoare al Fundaţiei ‘Fondul Carol I’, invitatul special al acţiunii, a declarat că ‘astăzi, mai mult ca oricând, este necesar să avem instrumente de afaceri care să servească comunităţii economice’.

    La reuniune au participat, de asemenea, alături de conducerea CCIB, membri ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti, oameni de afaceri.

    Inaugurat în 1911, în prezenţa regelui Carol I, edificiul, o bijuterie arhitectonică a Capitalei, care face parte din patrimoniul naţional, a fost restituit proprietarului de drept, CCIB, pe 31 octombrie 2008, prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

    Principesa Margareta şi principele Radu au participat, luni, la deschiderea şedinţei Bursei de Valori Bucureşti, la seara Palatului Elisabeta dedicată Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB).

    Familia regală a României i-a avut alături pe principii Jean de Luxembourg şi Nicolae al Muntenegrului.

    La Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în prezenţa principesei Margareta şi a principelui Radu a avut loc, luni dimineaţa, deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare cu ocazia iniţierii programului ‘Personalităţi deschid Bursa’.

    Principele Radu, care a deschis, printr-un sunet de clopoţel, şedinţa de tranzacţionare a BVB, a afirmat că această instituţie trebuie să beneficieze de susţinerea statului român.

    ‘Aveţi peste 125 de ani de tradiţie, un nume, legitimitate şi profesionalism, dar pentru a avea o performanţă pe măsură trebuie să beneficiaţi de susţinerea statului român pentru crearea unui cadru de respectabilitate internaţională pe care o meritaţi pe deplin’, a spus principele Radu.

    Răspunzând unei întrebări, principele a menţionat că nu are acţiuni la Bursă şi nu crede că va avea vreodată curajul să-şi asume o asemenea responsabilitate, dar a subliniat că va susţine întotdeauna BVB, pe care a caracterizat-o ca un ‘instrument al democraţiei, al Occidentului conectat’.

    ‘Nu sunteţi un instrument al statului român, dar meritaţi să fiţi puşi pe steagul României’, a mai spus principele Radu.

    Luni seara, la Televiziunea Română, principesa Margareta şi principele Radu, principele Jean de Luxembourg şi principele Nicolae al Muntenegrului vor lua parte la Gala Premiilor UNITER.

    Cel mai important premiu al Galei, ‘Piesa anului’, este oferit în fiecare an sub egida şi cu sprijinul Casei Regale a României, la această ediţie distincţia revenind creaţiei ‘Ziua perfectă’, de Antoaneta Zaharia. Câştigătoarea va primi trofeul din partea principelui Nicolae al Muntenegrului. AGERPRES/(Daniel Popescu)

  6. paul says:

    Alteta,
    Va scriu pentru ca sunt revoltat.
    Daca considerarti sa nu postati acest mesaj nu v-o iau in nume de rau stiu doar ca a ajuns la Alteta Voastra.
    Stau si ma minunez si ma tot intreb de atata amar de vreme cum se poate ca atatia intelectuali carora nu le poate contesta nimeni o anumita valoare a nisei lor se aduna in jurul presedintelui manelist si-l ponegresc pe Principe cu atata ura desi sustineau Casa Regala si judecata Regelui.
    Constat ca Regele a fost doar un mijloc de propaganda pentru ei contra lui Ion Iliescu. Atata vreme cat a tacut Regele a fost bun. Parerea lui era chipurile propagata de intelectuali. Acum cand El isi prezinta la o varsta inaintata cu o luciditate rar intalnita parerea si sustine candidatura ginerelui sau, acum nu mai se reunesc parerile. Acum intelectualitatea pune la indoiala judecata Regelui. Presedintele manelist este cel care ii inspira. Sunt consternat ca atatea idei sunt impotriva candidaturii : Tismaneanu, Plesu oameni care ar trebui la un moment dat sa constituie niste repere in societate. Daca dupa 5 ani de guvernare ei tot mai sustin manelizarea Romaniei doar pt ca au obtinut anumite functii de presedinti de comitete si comitzii cum mai pot ei fi repere?
    Cum pot ponegri un om care nu i-a jignit cu nimic si care le-a deschis usa Casei Regale de fiecare data, care se poarta si vorbeste ca un adevarat intelectual? Un om venit din mediul cel mai profund al culturii si care sustine cultura.
    Daca era o candidatura atat de neinsemnata nimeni nu se rascula. Se pare ca aveti sanse mult mai mari decat se astepta cineva si asta se vede si din mesajele de sustinere ale tinerilor pe net precum a mea (am 29 de ani) Va fi o amenintare la adresa unor interese. Cum se spune le strica ploile dar important e sa vina ploi la ei iar pt mine sa vina in sfarsit primavara -primavara unui presedinte care sa redea demnitate Romaniei.

  7. Multumesc pentru mesajul dumneavoastra. Sunt nespus de bucuros ca l-ati scris si ma grabesc sa va raspund.

    Va rog sa credeti ca rabufnirile de care vorbiti au partea lor buna. Ani de zile, impostura si falsa valoare au defilat voluptuos, imoral si cu aplomb in societatea româneasca, uneori cu farmec, alteori cu brio.

    Candidatura mea alege, oarecum, apele. Fara sa vreau, actionez precum o foaie de turnesol. Veti mai asista la procesul de “albastrire” a multora dintre “imaculatii” ultimilor 20 de ani.

    Perioada anilor 1989-2009 va ramâne una dintre cele mai ambigue si mai neplacute etape din drumul României catre ea insasi. Veti vedea, daca veti avea rabdare, cum se vor darâma, de la sine, miturile baloane de sapun. Asteptati… nu este decât inceputul.

    Oamenii despre care vorbiti nu mai au nimic de spus lumii. Ei s-au stins inainte de a se aprinde cu adevarat. Fiti ingaduitor cu ei, astfel veti fi ingaduitor cu România si cu dumneavoastra insiva. Nu tot ce facem rau este din vina noastra.

    Radu al României

  8. alex 24 says:

    Stimate domn…eu unu va votez pentru ca stiti sa vorbiti bine engleza…mai bine ca multi de pe scena politica..accent…si pronuntie…da imi place…aveti votul meu

  9. Magda says:

    Buna seara Altesa Voastra Regala.
    De la inceput doresc sa va spun canu sunt pro monarhie dar aceasta nu are legatura cu admiratia pe care o am fata de Dvs. In urma aparitiilor televizate am inceput din nou sa sper.
    Sa sper ca bunul simt isi face loc,incet , dar sigur.
    Sa sper ca pot fi reprezentata in lume cu demnitate si eleganta.
    Sa sper ca pot sa urmaresc un presedinte (asa sper) care nu improasca cu noroi pe altii.
    Sa sper ca poti fi ferm comportandu-te civilizat….iar lista ar putea continua.
    Atunci cand televiziunile erau isterizate de Becali & Co am ramas linistita pe interviul realizat cu Dvs.
    Locuiesc in Sfantu Gheorghe si am citit pe site-ul Dvs. ca maine ve-ti ajunge si in orasul meu adoptiv.
    Va doresc sedere placuta si,cu siguranta, voi avea grija sa va intind mana si sa va salut.

  10. Andrei says:

    Am sa trec peste apelative de genul “Alteta Voastra” si am sa zis ” Domnule Viitor Presedinte”, am doua intrebari la care doresc raspunsuri:
    1. Se vorbeste despre un cont deschis unde cetatenii simpli, organizatiile, pot dona bani in contul campaniei Dvs. (exemplul pe care l-a dat Obama la alegeri), care este acest cont si care sunt conditiile? Mediatizati acest aspect mai intens!
    2. Vorbiti in permanenta ca, campania Dvs. electorala se va baza pe comunicarea informatiilor online. Pana acum nu vad decat un site si un blog atasat site-ului. Se poate (multi sustinatori doresc) o pagina oficiala pe Facebook, Twitter, o aplicatie pe App Store (iTunes) pentru iPhone/iPod Touch?

    Ca si incheiere, doresc un alt aspect lamurit. Mi-as dori ca cei ce doresc sa ajute prin seminarii acasa prin care sa va sustina, pliante, tricouri, telefoane… sa aiba ” o calauza” in acest sens, eventual o pagina dedicata din site pentru aceasta situatie.

    Chiar daca ar fi sa copiati modelul lui Obama in campanie, daca o faceti bine si cu bune intentii, totul va fi privit cu “ochi buni”

    Ma declar unul din sustinatori/voluntari asa ca va rog sa folositi adresa de email furnizata aici pentru a-mi furniza detalii despre un “proces de colaborare”

    Va urez succes,

  11. Pt Paul din Timisoara says:

    Paul, foarte normale cuvintele tale. Ca sa fiu sincer cu tine, pentru acesti oameni singurul lucru care merita spus e lacomie. De mult timp acesti oameni si-au vandut sufletul(consider ca destul de ieftin, dar asta e alta poveste). Adevaratii intelectuali nu mai apar de ani buni la televizor( si daca apar, e foarte rar). Numele insiruite de tine, sunt numele “FALSEI INTELECTUALITATI”. Din pacate pentru ei, statutul de intelectual nu-l vor putea cumpara niciodata. Daca vrei sa discutam orice problema …., lasa, te rog adresa ta de e-mail(VALABIL PT TOATA LUMEA)!

  12. Florin Petrache says:

    Aveti foarte multi sustinatori… Cei care nu au votat pana acum(foarte multi tineri) va vor vota pe dumneavoastra.
    Sunteti singura noastra sansa. Va iubim pe toti cei din casa regala. Daca va putem ajuta cu ceva in campania electorala va rugam sa ne contactati. Va vom ajuta cu cea mai mare placere si speranta.
    Vrem sa luptam pentru Tara!

    Cu stima,
    Prof. Florin Petrache

  13. Pe site-ul http://www.princeradu.ro/ s-a deschis o lista online la care puteti trimite mesajul dumneavoastra de sustinere a candidaturii mele la alegerile pentru Institutia Presedintelui României, in noiembrie 2009.

    Cu cele mai bune ganduri,
    Radu al Romaniei

  14. Muresan Catalin says:

    Alteta,
    citesc blogul dvs de foarte mult timp. Pot spune ca anuntul candidaturii Altetei Voastre a venit ca o mare bucurie pentru mine.
    Un adevarat entuziasm m-a cuprins la auzul acestei vesti.
    Am 20 de ani si sunt student la Constructii.
    Cu ocazia Sarbatorilor Pascale m-am intors in Medias, orasul meu de origine. Am vrut sa impartasesc entuziasmul meu fostilor mei colegi, care sunt studenti la randul lor, in alte orase ale Romaniei. Dar sentimentele mele nu au gasit rasunet in randul tuturor. De fapt majoritatea au fost de parere ca intr-adevar sunteti o speranta si ar vota cu dvs dar ca “oricum nu aveti sanse”.
    Am urmarit un sondaj pe site-ul de stiri hotnews.ro, unde, in urma a 26.000 de raspunsuri, aveati in jur de 24%, la egalitatea cu Crin Antonescu si dupa Traian Basescu cu 31%.
    Astazi a aparut in presa un sondaj CURS unde erati creditat cu doar 3%(cu mentiunea ca acest sondaj a fost facut inaintea anuntarii candidaturii).
    Cred ca acest sondaj are rolul de a induce in eroare electoratul si de a va diminua sansele. Astfel de sondaje mincinoase vor mai aparea cu siguranta in urmatoarea perioada.
    Intrebarile mele sunt
    1.Cum se poate contracara acest efect?
    2.Care este mesajul care sa il transmit prietenilor mei, familiei si altor apropiati vis-a-vis de “lipsa de sansa” a Altetei Voastre perceputa de multi?
    O noapte placuta va doresc!
    Muresan Catalin

  15. alex 24 says:

    Alteta…am facut un blog special pentru dumneavoastra…nu stiu cum sa va promovez mai mult…deocamdata sunt student si sunt somer…pentru ca statul roman nu vrea sau nu poate sa creeze locuri de munca…sunt 500.000 de someri si astia vin cu 18.000 de locuri de munca…ce sa alegi???de unde???…imi e jena sincer…am avut ocazii sa plec din tara dar inca mai sper ca dupa cutremurul asta sa vina si altele ca am ajuns la o stare de saturatie…nu mai vrem politica..vrem independenti…va rog ceva…un link unde sa fie postat numarul contului sau ceva unde sa donam bani…astept raspuns..daca e in proces ..astept..cu stima

  16. V.M. says:

    Principe Radu,

    In 2 Timotei:22 se mentioneaza:

    “Fereste-te de intrebarile nebune si nefolositoare, caci stii ca dau nastere la certuri.”

  17. Letitia Pop says:

    Daca doriti sa fiti voluntari, sa colaborati, sa sponsorizati sau doar sa sustineti campania electorala a Altetei Sale Regale Principele Radu, va rog sa trimiteti un e-mail cu detalii si date de contact la adresa letitia.pop@palatulelisabeta.ro , sa sunati sau sa trimiteti sms la numarul de telefon 0743 793 757. Va multumim tuturor !

  18. georgiana says:

    Vreau sa va felicit si sa aveti mult noroc in aceste alegeri…Trebuie sa munciti foarte mult cu ”stimabila noastra mafia”pentru ca si-au vazut sacii in car si au uitat de noi TINERII…murim de foame cu facultati si ne umilim la cate un angajator nemernic….salarii mici,pensii de rusine,un sistem sanitar mort ,etc….ce sa mai spun …sunt o tanara care locuieste cu parintii pensionari si nu mai spera niciodata la un apartament,la o familei si un trai decent…regret ca am facut o facultate si am salar de muncitor necalificat,regret ca locuiesc intr-un oras sarac si uitat de lume:BARLADUL DE ALTADATA….SANATATE SI PUTERE DE MUNCA VA UREZ ALTETA REGALA ….CU RESPECT

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 52958505
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate