Timisoara, primavara

Principesa si cu mine am ales aceasta zi de vineri pentru a fi in mijlocul timisorenilor. In ultimii opt ani, in vizitele noastre prin tara, Timisoara si judetul Timis au fost destinatii dese. La sarbatori importante sau, pur si simplu, in vizite prin institutii, la organizatii sau companii private, am cunoscut indeaproape ritmul de viata al acestei importante comunitati locale.

109.jpg

Astazi, insa, a fost o zi speciala. Avand parte de o zi insorita si plina de caldura, am intalnit, pe tot parcursul zilei, pe timisoreni, in diverse locuri si imprejurari.

Am inceput printr-o conferinta de presa la hotelul Timisoara. Am raspuns intrebarilor ziaristilor si am descris sensul initiativei noastre “Orasele României”, Viziunea pentru 30 de ani si pozitia noastra fata de insanatosirea si profesionalizarea institutiilor publice si consolidarea comunitatilor locale.

620.jpg

Principesa Margareta a mers la o institutie care serveste persoanele in vârsta, un centru de zi pentru generatia a treia. Devotata de douazeci de ani incoace ajutorarii categoriilor defavorizate din România, Principesa a inclus mereu in agenda ei zilnica tinerii, copiii si batrânii, incercând sa atraga atentia comunitatii asupra acestor importanti membri ai ei.

817.jpg

La ora 10 am luat loc pe scaunele cafenelei Segafredo unde, timp de doua ore, ne-am intalnit cu timisorenii, trecatori intâmplatori prin centrul municipiului. La aceste intâlniri ne-a insotit, cu generozitate si rabdare, cumnatul nostru, ES dl Alexander Nixon, sotul Principesei Elena, care dedica o mare parte a acestui an sprijinului activitatii mele publice. Cu ocazia intalnirii de la Segafredo, am avut placerea de a cunoaste pe doi dintre interlocutorii mei de pe blog, tinerii Alexandru si Lucian. Mai târziu, seara, aveam sa intâlnesc un al treilea interlocutor de pe blog, un vizitator constant al jurnalului meu online, dl dr. Ovidiu Nicoara.

1411.jpg

96.jpg

270.jpg

Am poposit apoi câteva zeci de minute la Catedrala ortodoxa, unde se incheiase slujba din ziua care, in calendarul crestin ortodox, sarbatoreste Izvorul Tamaduirii.

Am intalnit apoi pe primarul orasului, dl Gheorghe Ciuhandu.

348.jpg

Ne-am reintors la Segafredo, am continuat dialogul cu timisorenii, in mod simplu, informal, incercând sa ascultam parerea lor despre propria comunitate si despre societatea româneasca.

1911.jpg

2212.jpg

La ora 16 am luat parte la deschiderea Raliului de la Timisoara, o manifestare de nivel national, dar la care participa in mod obisnuit si piloti de prestigiu din Finlanda, Ungaria, Italia. Am admirat maiestria câtorva dintre concurenti.

437.jpg

Dupa o scurta pauza, am continuat cu o vizita la studioul TVR Timisoara, un loc cunoscut, unde am avut de multe ori privilegiul unor dialoguri de substanta, intr-o atmosfera de respect, ospitalitate si generozitate.

Am continuat cu o intâlnire cu oamenii de afaceri si cu reprezentanti ai societatii civile din orasul de pe Bega. Am fost impresionat de numarul celor care au raspuns invitatieie de a ne intâlni, pe Principesa Margareta si pe mine.

In incheierea vizitei, am avut intâlniri succesive cu echipe ale televiziunilor Europa Nova si TVT 89. La cea din urma am participat la un amplu dialog de o ora, in direct, in care am fost impresionat placut de profunzimea schimburilor de pareri si de idei. M-am gândit cu parere de rau la rarele ocazii in care televiziunile centrale ofera musafirilor lor sansa de a discuta despre lucruri de substanta.

1129.jpg

Am incheiat vizita de o zi la Timisoara entuziasmati si placut impresionati. Echipa, destul de numeroasa, care a insotit pe Principesa si pe mine, a inteles, ca si noi, ca România este o societate in cautare de demnitate, de mândrie, de institutii publice coerente si profesioniste, de respectabilitate si de rigoare.

2510.jpg

Nu am nici o indoiala ca urmatoarele luni vor arata, fara putinta de tagada, cât de pregatita este România sa se priveasca in fata si sa faca un pas spre cunoasterea si respectul de sine.

48 comentarii

  1. 13:42 Principele Radu: Nu doresc restaurarea monarhiei, ci respectarea statului

    Timişoara, 24 apr /Agerpres/ – Principele Radu a declarat, vineri, la Timişoara, că prin candidatura sa la alegerile prezidenţiale din toamnă nu doreşte restaurarea monarhiei în România, ci restaurarea ”respectabilităţii statului român, înjunghiat în 1947 şi înlocuit de o grupare cu interese personale”, transmite corespondentul AGERPRES.

    ‘Doresc ca România să nu devină o ţară a tuturor posibilităţilor, aşa cum, greşit, se crede că e bine, ci o ţară a predictibilităţii, o ţară în care să nu te minunezi, în fiecare dimineaţă, de ce s-a mai putut întâmpla, pentru că aceasta nu se mai numeşte libertate, ci vulnerabilitate’, a afirmat Principele Radu.

    El a arătat că, în ceea ce priveşte hotărârea sa, ca reprezentant al familiei regale, de a candida la preşedinţie, decizia sa a fost primită cu entuzism de reprezentanţii altor monarhii europene.

    ‘Regulile monarhiei se împacă perfect cu cele ale republicii. Regalitatea nu a venit în România pe coordonate clasice, primul rege venind prin votul Parlamentului şi, apoi, prin plebiscit. Deci, nu a fost un om care a moştenit ceva de la tatăl lui, nu a fost o monarhie bazată, ca în Europa, pe principiul dinastic al continuităţii, ci a venit prin vot. Iar, dacă ar fi venit în 2009, probabil că nu se mai numea rege sau domnitor, ci preşedinte’, a spus el.

    Principele Radu a detaliat că valorile regalităţii sunt perfect compatibile cu republica de astăzi, ba, mai mult, sunt şi un motiv de mândrie, pentru că arată ”cât de flexibile şi de adaptabile sunt anumite instituţii pe care le credeam de ceară, făcând parte dintr-un muzeu”.

    ‘Cine face parte din muzeu este exact acea parte din societatea românească care nu înţelege că i-a trecut vremea. De exemplu, nesfârşitele rivalităţi din plan public vulnerabilizează ţara, ele nu sunt dovadă de dinamism, ci de lipsă de patriotism, dovadă de amatorism’, a explicat candidatul princiar la prezidenţiale, care a amintit şi faptul că singurele momente din ultimul veac şi jumătate în care ţara a cunoscut etape de dezvoltare au fost cele de înţelegere, de linişte şi de consiliere, în timp ce momentele de disensiune au făcut-o să rămână pe loc.

    El nu a evitat să spună că, întotdeauna, ‘punerea împreună a făcut-o profesionistul, iar disensiunea a creat-o amatorul, diletantul, nepriceputul’.

    Referindu-se la viitoarea campanie electorală, Principele Radu a spus că atunci când aceasta se va declanşa, va fi una model, în care se vor lupta ”principiile respectabile, profesioniste, măsurate, politicoase, competente cu o lume care învăţat să lovească sub centură şi să nu aducă argumente”.

    ‘Va fi o luptă dintre argumente şi ţipete, din care va câştiga societatea românescă, care, începând de la lucrurile formale, până la cele profunde, va vedea pentru prima dată în ultimii 20 de ani, cum trebuie să fie lucrurile, nu cum nu trebuie să fie. Va fi, în sfârşit, o luptă în care vom milita pentru ceva şi nu împotriva a ceva’, a spus el.

    Principele Radu a arătat că dacă va ajunge şef al statului şi-ar dori un ”premier-model”.

    ‘Să fie un personaj tânăr, care să aibă putere de muncă, pentru că oamenii au nevoie de cineva care să fie dinamic la cârmă, 24 de ore din 24, mai ales într-o ţară care s-a obişnuit să fie un şantier niciodată terminat, să fie un înalt profesionist, cu spirit organizatoric, cu talent administrativ şi să fie un om politic. Povestea cu surogatele pentru salvarea situaţiei este cât se poate de vulnerabilă. Un stat serios din Uniunea Europeană trebuie să dea politica în mâna politicienilor, dar să ferească celelalte instituţii din societate de politică. Este asemeni inimii, care are patru cavităţi diferite, dar care trebuie să funcţioneze perfect, ca un ceas elveţian, aşa cum a făcut Carol I, care, în 1866 nu s-a bazat pe ceasuri româneşti. A servit poporul român cu ceasuri elveţiene’, a declarat Principele Radu pentru AGERPRES.

    Totuşi, el a spus că în conformitate cu Constituţia României, ”pe care o respectă şi o cultivă până la momentul în care nu va mai fi în funcţiune”, el nu va avea posibilitatea să schimbe premierul la data de 15 decembrie, acesta trebuind să-şi încheie mandatul, conform legislaţiei în funcţiune. Singurul care poate provoca o schimbare de guvern este Parlamentul sau premierul însuşi. AGERPRES/(Otilia Halunga)

  2. 17:07 Evenimente publice în prezenţa principesei Margareta şi principelui Radu

    Bucureşti, 23 apr /Agerpres/ – Principesa Margareta şi principele Radu vor participa, luni, 27 aprilie, la trei evenimente publice: deschiderea şedinţei Bursei de Valori Bucureşti, seara Palatului Elisabeta dedicată Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) şi Gala Premiilor UNITER, a informat, vineri, Biroul de presă al regelui Mihai.

    Familia regală a României îi va avea alături pe principii Jean de Luxembourg şi Nicolae al Muntenegrului.

    La Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în prezenţa principesei Margareta şi a principelui Radu va avea loc, luni dimineaţa, deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare cu ocazia iniţierii programului ‘Personalităţi deschid Bursa’.

    Luni după-amiază, la Palatul Elisabeta, principesa şi principele vor găzdui, în Sala regilor, ‘Seara dedicata Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti’ (CCIB).

    Invitatul special al acţiunii va fi principele Jean de Luxembourg, preşedintele de onoare al Fundaţiei Fondul Carol I, creată de CCIB. La reuniune va participa, de asemenea, principele Nicolae al Muntenegrului, conducerea Camerei bucureştene, membri ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti şi oameni de afaceri.

    Evenimentul marchează debutul campaniei iniţiate de CCIB şi sprijinită de Casa Regală a României, care urmăreşte să redea mediului de afaceri bucureştean, dar şi bucureştenilor în general, una dintre clădirile-simbol ale Capitalei, Palatul Camerei de Comerţ.

    Pentru a duce la bun sfârşit acest demers, CCIB a constituit Fundaţia Fondul Carol I, al cărei scop principal îl constituie colectarea fondurilor necesare consolidării, reabilitării şi modernizării sediului istoric al CCIB din Str. Ion Ghica nr 4. Preşedintele acestei fundaţii este Sorin Dimitriu, preşedintele CCIB, iar preşedinte de onoare este principele Jean de Luxembourg.

    Seara, la Televiziunea Română, principesa Margareta şi principele Radu, principele Jean de Luxembourg şi principele Nicolae al Muntenegrului vor lua parte la Gala Premiilor UNITER.

    Cel mai important premiu al Galei, ‘Piesa anului’, este oferit în fiecare an sub egida şi cu sprijinul Casei Regale a României, la această ediţie distincţia revenind creaţiei ‘Ziua perfectă’, de Antoaneta Zaharia. Câştigătoarea va primi trofeul din partea principelui Nicolae al Muntenegrului. AGERPRES/(Daniel Popescu)

  3. Pe site-ul http://www.princeradu.ro/ s-a deschis o lista online la care puteti trimite mesajul dumneavoastra de sustinere a candidaturii mele la alegerile pentru Institutia Presedintelui României, in noiembrie 2009.

    Va rog pe cei doritori sa trimita mesajul dumneavoastra de sustinere!

    http://www.princeradu.ro/

  4. TIMIŞOARA (MEDIAFAX) – Principele Radu, care şi-a anunţat recent candidatura la Preşedinţie, a prezentat, vineri, într-o conferinţă de presă la Timişoara, o broşură în 20 de pagini, care cuprinde strategia sa privind România, pe următorii 30 de ani, şi care este deschisă printr-un mesaj al Regelui Mihai..

    Broşura, intitulată “România, o viziune pe 30 de ani”, are 20 de pagini şi este deschisă printr-un mesaj către români al Regelui Mihai: “România are nevoie de o viziune durabilă care să completeze democraţia şi libertăţile garantate de apartenanţă la NATO şi la Uniunea Europeană”.

    În mesajul său, Regele Mihai mai transmite că pune această răspundere “în mâinile Principesei Margareta şi ale Principelui Radu, cu speranţa că o vor putea duce la bun sfârşit”.

    Strategia este împărţită în două perioade, de câte zece şi, respectiv, douăzeci de ani, strategia pe primii zece ani cuprinzând câteva obiective care trebuie realizate, printre care “brăzdarea ţării cu autostrăzi pe rute avantajoase economic şi turistic”, “dezvoltarea unei reţele turistice” şi “dezvoltarea iniţiativei private”.

    Strategia pe următorii douăzeci de ani are în vedere dezvoltarea educaţiei şi eliminarea corupţiei.

    “O ţară solidă nu are nevoie doar de democraţie şi libertăţi. Are nevoie şi de câteva alte valori, patru-cinci la număr, care dau soliditate naţiunii şi statului ei: profesionalismul, loialitatea, generozitatea, spiritul de răspundere şi puterea exemplului personal. Toate sunt valorile pe care instituţia pe care o reprezint le-a susţinut în ultimii 143 de ani”, a spus Principele Radu, susţinând că aceste valori sunt incluse în strategia sa pe 30 de ani.

    Prin candidatura sa, Principele Radu speră să facă din Instituţia Preşedinţiei o “instituţie model”.

    “Acesta este contextul prin care am ajuns, pe 9 aprilie, să prezint în faţa naţiunii un discurs prin care am anunţat că voi candida la Instituţia Preşedinţiei României pentru a face din prima instituţie, cea mai expusă, cea mai vizibilă, cea mai simbolică, cea mai plină de înţeles statal, o instituţie model, sperând ca de la ea în jos societatea să îşi facă ordine în propria ogradă, astfel încât România să nu devină doar o ţară a tuturor posibilităţilor, aşa cum greşit se crede că e bine, ci o ţară a predictibilităţii”, a explicat Duda.

    El consideră că o ţară în care nu există predictibilitate este vulnerabilă.

    “O ţară în care să nu te minunezi în fiecare dimineaţă de ceea ce s-a mai putut întâmpla. Fiindcă aceasta nu se numeşte libertate, se numeşte vulnerabilitate”, a concluzionat Duda.

    Principele Radu şi-a anunţat, în 9 aprilie, candidatura la Preşedinţia României, într-un discurs rostit la Palatul Elisabeta, el declarând că nu-şi propune să restaureze monarhia, schimbarea formei de guvernământ nefiind atributul preşedintelui. Principele Radu a ţinut să sublinieze că va candida independent, fără obligaţii de partid.

    Anunţul candidaturii a fost făcut într-o ceremonie organizată la Palatul Elisabeta, în prezenţa Principesei Margareta şi a susţinătorilor.

    Regele Mihai a declarat, joi, la Palatul Elisabeta, că, prin candidatura Principelui Radu la Preşedinţie, Familia Regală încearcă să arate cum trebuie slujit un popor adevărat şi şi-a exprimat încrederea că Principele va putea să poarte această responsabilitate importantă şi acest ideal înalt.

  5. Principele Radu ar dori un premier din lumea politică, dacă ar câştiga alegerile prezidenţiale

    TIMIŞOARA (MEDIAFAX) – Principele Radu, candidat la Preşedinţie, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că, în cazul în care va câştiga alegerile din noiembrie, nu va schimba premierul, deoarece Constituţia nu îi permite, dar că şi-ar dori un prim-ministru provenit din lumea politică.

    Întrebat ce profil de premier ar prefera, în cazul în care va ajunge preşedinte al României, Principele Radu a răspuns că preferă un “personaj” tânăr, cu spirit organizatoric şi care să fie un om politic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

    “Dacă mă întrebaţi profilul general al omului care stă în fruntea ţării din punct de vedere politic (…), persoana premierului ar fi bine să fie un personaj tânăr, care să aibă putere de muncă (…). Ar fi bine să fie un înalt profesionist. Ar trebui să fie un om cu spirit organizatoric, cu talent administrativ, fiindcă executivul e o administraţie. Şi aş dori să fie un om politic. Un stat serios din Uniunea Europeană trebuie să dea politica în mâna politicienilor, dar să ferească celelalte instituţii din societate de politică”, a declarat Principele Radu.

    El a adăugat, însă, că, potrivit Constituţiei, preşedintele nu poate schimba premierul şi că, în cazul în care Parlamentul sau însuşi primul-ministru nu decid altceva, actualul Guvern îşi va duce la capăt mandatul.

    “Conform Constituţiei României în funcţiune, cea pe care o respect şi pe care o cultiv până la momentul la care ea nu va mai fi în funcţiune, eu nu am posibilitatea să schimb premierul la data de 15 decembrie. El trebuie să îşi încheie mandatul conform cu legislaţia în funcţiune. Cine poate să provoace o schimbare de Guvern este Parlamentul sau premierul însuşi. Deci, în mod normal, dacă nimic nu se întâmplă, acest Guvern trebuie să îşi continue mandatul până la epuizarea sesiunii legislative a Parlamentului care se va încheia, probabil, în 2012”, a spus Principele Radu.

    Principele Radu, care şi-a anunţat recent candidatura la Preşedinţie, a prezentat, vineri, într-o conferinţă de presă la Timişoara, o broşură în 20 de pagini, care cuprinde strategia sa privind România, pe următorii 30 de ani, şi care este deschisă printr-un mesaj al Regelui Mihai.

    Principele Radu şi-a anunţat, în 9 aprilie, candidatura la Preşedinţia României, într-un discurs rostit la Palatul Elisabeta, el declarând că nu-şi propune să restaureze monarhia, schimbarea formei de guvernământ nefiind atributul preşedintelui. Principele Radu a ţinut să sublinieze că va candida independent, fără obligaţii de partid.

    Anunţul candidaturii a fost făcut într-o ceremonie organizată la Palatul Elisabeta, în prezenţa Principesei Margareta şi a susţinătorilor.

    Regele Mihai a declarat, joi, la Palatul Elisabeta, că, prin candidatura Principelui Radu la Preşedinţie, Familia Regală încearcă să arate cum trebuie slujit un popor adevărat şi şi-a exprimat încrederea că Principele va putea să poarte această responsabilitate importantă şi acest ideal înalt.

  6. Monarhistul says:

    “Radu Duda sustine ca este absolvent al John F. Kennedy School of Government, Universitatea Harvard SUA si al Colegiului George C. Marshall din Germania. Contactati de Hotnews oficialii Harvard au explicat ca nu se poate spune ca Radu Hohenzollern-Veringen este absolvent, ci a urmat un curs de doua saptamani. Si cei de la George C. Marshall spun ca e corect sa se spuna ca Radu Duda a participat la un seminar de o saptamana, nu ca e absolvent. Ca urmare a lamuririlor solicitate de Hotnews, CV-ul lui Radu Duda a fost modificat.”

    …”Principele Radu a inceput cariera militara in 2002 cand, dupa absolvirea Colegiului National de Aparare din Bucuresti, a devenit capitan in rezerva in Armata Romaniei. Este, de asemenea, absolvent al Colegiului George C. Marshall din Germania (2003) si al programului “Senior Executives in National and International Security”, John F. Kennedy School of Government, Universitatea Harvard (2004).”

    “Potrivit datelor prezentate pe pagina oficiala a John F. Kennedy School of Government, durata programului la care a luat parte Radu Duda a fost de doua saptamani.

    In aceeasi biografie, modificata joi de staful de campanie al Principelui Duda, se mentiona ca este si absolventul Colegiului George C. Marshall din Germania (2003). Aici apare a doua exagerare. Potrivit reprezentantilor Colegiului George C. Marshall, Principele Duda a participat la un seminar de o saptamana.

    “Principele Duda a participat la Senior Executive Seminar in 2003. Este un program de o saptamana care aduce laolata lideri din diferite tari pentru a discuta probleme de interes mondial”, a declarat, pentru Hotnews, Yvonne Levardi, sefa departamentului de comunicare din cadrul George C. Marshall.”

    Nu credeti ca umpleti de ridicol casa regala? In fond sunteti doar un actor “maritat” cu o fiica de ex-rege. Nu ma astept la mai mult din partea dumeavoastra

  7. ramo says:

    Va doresc sa aveti o zi superba in Timisoara. Imi pare rau ca nu sunt acolo sa ne fi intalnit. Apropo de cum ar trebui sa fie un presedinte http://www.youtube.com/watch?v=m4yVlPqeZwo&feature=channel_page Este un om senzational. Chiar merita tot respectul si toata simpatia sustinatorilor. Am avut temporar indoieli in legatura cu el datorita preconceptiilor pe care le aveam fata de oamenii din administratia sa( gen Stiglitz si Kissinger) dar mi-am schimbat parerea si depsre ei( evident, in bine). Cred ca trebuie sa treci de blocajul pe care poti sa-l ai la gandul ca un grup de oameni pot sa fie atat de puternici. Cand treci de revolta si frustrarea care te forteaza sa fi usor paranoic si categoric defensiv si negativ totul devine foarte clar.

  8. Anca-Maria B. says:

    “Jadis, les saint Princes etaient canonises, non pas en vertu de leur saintete personnelle, mais pour leur fidelite aux charismes du pouvoir royal exerce au service du peuple chretien.”

    Paul Evdokimov (“L’amour fou de Dieu”)

    Anca-Maria

  9. ROMEO TARHON says:

    Excelenta Voastra Domnule (viitor) Presedinte,
    Veti fi, fara indoiala, Omul secolului, Omul istoriei moderne a Romaniei, Omul care va realiza, in sfarsit, adevarata (re)conciliere nationala, Omul care va salva, va moderniza, va emancipa si va reintregi Natiunea Romana, Omul care va recuceri onoarea si demnitatea stirbita a romanilor de dincoace si dincolo de granite, Omul care va reaseza Romania vertical intre marile si glorioasele popoare europene, Omul care va depolitiza institutiile statului si va impaca societatea civila cu sine, generatiile intre ele si cu o noua clasa politica rasata si credibila,
    DUMNZEU sa va apere, sa va dea putere si sa va lumineze pentru punerea in opera a acestor lucrari in numele patriei si poporului!

  10. Anca-Maria B. says:

    Monseigneur,

    la Manastirea Cetatuia din Iasi, era un parinte iubitor de Dumnezeu, de Rege si de noi toti… Parintele Teofan… A trecut in vesnicie pe 11 februarie 2006…

    Sunt sigura ca se roaga pentru Romania si pentru Altetea Voastra Regala…

    Va doresc din toata inima tot ce este mai bun si mai frumos…!!!

    Anca-Maria

  11. Hotnews Dirty News

    Alteta Voastra,

    Avem o singura incurajare: de va fi, va trebui sa fiti si presedintele lor – fie ei redactori, fie ei forumisti (desi majoritatea au cei 7 ani de acasa, i-au anihilat lasandu-se intoxicati cu grobienele manipulari marinaresti si vadimesti).

    Un preot de tara, trecut demult in vesnicie, spunea ca patimile lui Iisus sunt vesnic izvor de tarie sufleteasca pentru cei batjocoriti, dar pot fi si izvor de rusinare constructiva pentru cei ce batjocoresc (ubi pudor, ibi honor).

    Cu toata consideratia,
    Horia si amicii.

    P.S.Suntem foarte apropiati de modul de gandire al domnului profesor Cristian Parvulescu; va si stimeaza mult si merita sa-l rugati sa fie si critic cu Alteta Voastra – sigur va fi un folos.

  12. LUCA Voicu Dorel says:

    Este minunat, ca locuitorii Timisoarei,acesti oameni minunati de la care se trage inceputul sfarsitului opresiunii comuniste,va acorda atentia si cinstirea cuvenita.E un semn bun,in perspectiva alegerilor prezidentiale din noiembrie 2009,pe care doresc din tot sufletul sa le castigati.
    Dar atentie,lupta este dura si fara menajamente si va trebui sa va antrenati sa faceti fata si injuriilor si calomniilor indivizilor fara scrupule,care vad in accederea dvs. in cea mai inalta functie a statului,un pericol de moarte pentru ” blaturile” si activitatile ilicite,cu care au fost obisnuiti si care i-au adus in postura nemeritata de ” milionari” de carton,prin devalizarea fara jena a banului public.
    Va trebui sa parcurgeti toate zonele tarii,orase mari,mici si comunitati rurale,pentru ca lumea sa va cunoasca la adevarata
    dvs. valoare, nu dupa manipularile din presa obedienta si aservita.
    DUMNEZEU SA VA AJUTE SI SA NE AJUTE PE DEPLIN!
    LUCA Voicu Dorel – Brad/ Hunedoara.

  13. Daniela L. says:

    Alteta Voastra,

    Nu m-am sincronizat de data asta cu vizita in Timisoara, eu merg peste cateva zile. Mi-ar fi placut sa va intalnesc.
    Referitor la articolul din hotnews si nu numai, am constatat ca din pacate sunt foarte multe persoane care din lipsa de timp, din obisnuinta, din superficialitate, acorda credibilitate presei, se lasa influentati de cei care arata cu degetul spre altii ca sa nu priveasca spre ei insisi, preiau opiniile altora fara sa aiba o opinie personala. Am experimentat acest fapt zilele trecute in intalnirile mele cu diversi oameni. Eu am inceput propaganda intr-un fel, si din discutiile cu cateva persoane, am auzit de fapt glasul si cuvintele unor voci mediatice si nicidecum pareri bazate pe impresii concrete si personale. Noi, sustinatorii dvs, ne simtim oarecum obligati sa venim cu mesaje de incurajare, insa nu cred ca e nevoie, asta ar putea insemna sa va subestimam si sa acordam prea mare atentie unor voci dogite, insa ne exprimam doar solidaritatea in caz ca e nevoie.
    Tratamentul pentru mitomani se poate gasi pe site-ul http://www.opritiminciunile.ro, site care este eficient si bun de avut la indemana.

    “To be trusted is a greater compliment than to be loved.” (G.M.)

  14. Vigilenta si sensibilitatea opiniei publice legate de diplomele de studii sunt justificate. Astazi, pentru a fi contracarate criticile fata de incompetenta, se cumpara sau se masluiesc diplome. Asadar, salut orice initiativa care doreste punerea la punct a chestiunilor legate de studii.

    Pe de alta parte, informarea trebuie sa fie corecta chiar si pentru cei care formuleaza critici.

    Intre Colegiul George C. Marshall si Universitatea Harvard este o diferenta mare. Primul nu face DECAT cursuri limitate in timp, 2 saptamani, 2 luni, 4 luni. Harvard are facultati, dar si cursuri de perfectionare, cum este cel absolvit de mine in anul 2004.

    Pentru acuratetea informatiilor, fac urmatoarele precizari:

    – Cursul de la Colegiul George C. Marshall a durat 2 saptamani, nu una.
    – El reprezinta cea mai inalta forma de scolarizare a numitului Colegiu, numindu-se Senior Executive Program. Este, de asemenea, un curs prestigios, la care simpla invitare de a lua parte inseamna o recunoastere a persoanei si a tarii din care provine.
    – Colegii mei “de banca” la acest curs de 2 saptamani au fost generali ai armatelor celor mai prestigioase ale lumii, ca si membri ai Parlamentelor si Guvernelor multor tari din Europa, America si Asia. Ei nu au venit acolo ca sa invete abc-ul carmuirii, ci sa se perfectioneze intr-un mediu de intensa actiune intelectuala, politica si militara. A bagateliza acest fel de curs, ridiculizandu-i durata, este o prostie.
    – Cursul de la Harvard se numeste “Senior Executives in National and International Security” si este considerat cea mai inalta forma de scolarizare a Universitatii Harvard in intregimea ei. La el participa generali, amirali, membri ai Congresului SUA, etc., musafiri straini de rang inalt si este o tribuna a prestigiului politic, militar si al administratiei publice. El dureaza tot 2 saptamani.
    – In acest curs, o tara reprezentata este onorata prin simpla alegere facuta. Personalitatile care absolva acest curs sunt lideri in tara lor.
    – Pe situl meu si pe blog s-a strecurat o greseala, prin omisiune. Colectivul care a lucrat la reformularea lor este exterior Palatului Elisabeta. Astfel, nimeni nu a observat ca la punctul din CV-ul meu privitor la studii a aparut ca am absolvit “universitatea Harvard” si nu “cursul de la Universitatea Harvard”. Imi cer scuze public pentru aceasta eroare, corectata intre timp cu promptitudine.
    – Pregatirea pentru a lua parte la aceste cursuri a fost de 6 luni. In acest rastimp am consultat zeci de volume si sute de pagini de literatura de specialitate. Ele mi-au folosit, totodata, la elaborarea, timp de 3 ani, a tezei de doctorat din anul 2006.
    – Ambele cursuri de 2 saptamani se incheie cu o diploma pe care cel sau cea care le urmeaza, le termina, le absolva, o primeste. Este un fel simbolic de a le aprecia participarea si de a sublinia importanta acestui tip de scolarizare.

    Radu al Romaniei

  15. HRISTOS A INVIAT! ALTETA VOASTRA,nu ne asteptam sa ne despartim asa de repede de Arhiereul nostru P S DAMASCHIN CORAVU EPISCOPUL SLOBOZIEI SI CALARASILOR ,care a plecat dintre noi la Spitalul Militar Bucuresti in noaptea de 23/24 04 a.c.Sper ca autoritatile locale ale judetului IALOMITA sa VA invite la funeralii !cu smerenie si respect,pr.sebastian+

  16. ! Mesajul mult asteptat a venit
    ! Doamne ajuta

    dr. Viorica
    si familia

  17. Buna ziua,

    Sunt din Timisoara.
    Eu am 35 de ani si sunt de profesie economist, o meserie care imbina realitatea cu viziunea.
    Sunt pasionat politica, socio-economie si istorie.
    Ca optiuni politice sunt liberal pur si regalist.
    As dori reintoarcerea la monarhie dar nu stiu in ce masura este posibil legal si practic.
    Nu stiu daca se poate gasi o solutie legala privind reintoarcerea la monarhie tinand cont ca brandul ” monarhie” este putin prezent, putin cunoscut, putin mediatizat.
    iar MS nu are puterea fizica pentru a fi prezent in viata publica si a se impune ca personalitate.
    In legatura cu candidatura dvs. la Presedentie va recomand urmatoarele:
    1. patrunderea in medii de jos ale populatiei; cei care au castigat pana acum alegerile au fost din randul maselor, populari, vorbind ca cei din clasele de jos.
    Din istorie s-a produs aceasta falie intre mediile sociale, multi s-au intrebat cum a fost posibil sa avem o Rascoala la 1907, pentru societatea europeana a fost o enorma surpriza. Dezvoltarea mediului urban, a burgheziei si a proletariatului pe parcursul sec. XX nu au fost suficiente pentru aplatizarea straturilor sociale.
    Societatea comunista nu a facut nimic, a acutizat doar niste stari de spirit, cei fortati sa devina oraseni, au ramas cu aceleiasi metegme. E o lunga discutie, culturala, istorica a faliei enorme care desparte staturile sociale; intelectualii nu au fost niste stari spirit la nivelul de baza al societatii, astazi se constata acelasi lucru.
    2. folosirea canalelor media, populare, gen televiziuni populare, presa non-quality; evitarea folosirii canalelor non-conventionale gen internet, blog, presa culturala.
    Folosirea chatului video de la Realitatea TV nu e cea mai eficienta metoda.
    3. crearea unui staff de campanie pe domenii: economie, juridic, politica interna, politica externa, social, etc.; brain-storming-ul este foarte important
    4. folosirea slabiciunilor contracandidatilor, folosirea tuturor mijloacelor si posibilitatilor pentru a interactiona cu posibilii contracandidati: Basescu, Geoana.
    5. evitarea folosirii apararii in cazul atacurilor; Dale Carnegie constanta ca cei care au o atitudine impaciutoare, se considera slabi au mai mult de castigat decat cei care se considera puternici, riposteaza, considera ca au dreptate; accentuarea ideilor propii, prezentarea modelelor personale.
    6. folosirea unui sef de campanie romana, sociolog, politolog; eventual sa folositi un adjunct american, cum am inteles ca aveti deja, consilierul lui Barack Obama.
    Cei americani au experienta in folosirea mediilor, mediatizare, manipulare dar au dezavantajul ca nu cunosc structura mediilor sociale, care este mult mai compacta, mai echilibrata in randul societatii americane.
    7. folosirea de sondaje de opinie pentru influentarea si a lua pulsul societatii.

    Nu stiu ce buget aveti la dispozitie; nu am facut o analiza pentru a castiga alegerile, eventual intocmirea unui buget, a unui plan de actiuni, plan de deplasari, intalniri.
    Daca credeti ca aveti nevoie de ideile mele politice, strategia si ideile mele va stau la dispozitie, chiar pentru a face parte din staff-ul dumneavoastra de campanie.
    Ma scuzati si va multumesc pentru atentie.
    Cu respect,
    Sorin B.

  18. Sebastian M. says:

    Bună ziua,

    Vestea candidaturii Alteţei Sale la Presedenţia României a venit ca un mesager al sosirii primăverii în societatea românească. Vă mulţumesc pentru aceasta şi pentru curajul de care dă dovadă Prinţul Radu prin intrarea în mocirla (deocamdată) politicii româneşti. Un curaj care ne mai lasă un strop de speranţă celor care ne încăpăţânăm să vieţuim în această ţară.

    Vă invit să contaţi pe totala mea susţinere, inclusiv pe sprijin voluntar efectiv în campania electorală. Vă pun la dispoziţie toată priceperea mea legată de o astfel de acţiune.

    Vă mulţumesc pentru răbdarea cu care aţi parcurs aceste rânduri şi aştept un semnal din partea Dvs.

    Cu deosebit respect,
    Sebastian M.

  19. Georgel P. says:

    Buna ziua.
    As vrea sa ma implic in campania electorala atat cat se poate si sa ajut cu ce pot (strangeri de semnaturi daca este cazul, distribuire materiale electorale, etc.). In cazul in care considerati oportun micul ajutor pe care il pot oferi, nu ezitati sa ma contactati.
    Cu deosebita consideratie,

    Georgel P.

  20. Domnule Radu Duda,ne bucuram ca v-ati lansat candidatura pentru presedentia Romaniei,va sustinem si va uram noroc.Avem insa o neintelegere.V-am auzit ca folositi in exprimarea verbala formele ,,sunt,suntem sunteti,, ale prezentului verbului ,,a fi,,.Stim ca in studentie si pe scena vorbeati cu ,,sint,,.De asemenea ,am remarcat ca Majestatea Sa Regele Mihai foloseste formele ,,sint,, ca de altfel si Principesa Margareta.Dorinta D-voastra de a va ralia fortat la normele impuse de Academia Romana constituie pentru noi un motiv de ingrijorare in intelegerea personalitatii viitorului presedinte al Romaniei.Daca nu va cerem prea mult, am dori sa aflam pozitia D-voastra asupra acestui subiect,care ne preocupa intens si constituie un subiect de dezbatere pe web-site-ul nostru: http://www.asociatiasint.muscel.ro .Cu deosebita stima si mult succes , Asociatia Sint,Cimpulung Muscel.

  21. Marian says:

    INCA DE LA INCEPUT VREAU SA VA FELICIT PENTRU CANDIDADURA LA PREZIDENTIALELE DIN 2009.
    ROMANIA ARE NEVOIE DE ALTELTA VOASTRA PENTRU A PORNII CU ADEVARAT, PE CALEA DEZVOLTARII SI A MODERNIZARII .

    PENTRU A INVINGE IN CURSA PREZIDENTIALA , SUNT NECESARE URMATORELE ENTITATI :

    1. LEADER
    2. RESURSE( FINACIARE, MATERIALE, UMANE)
    3. UN STEAG( O CAUZA, CARE SA FIE SUSTINUTA)
    4. UN MARKETER , CARE SA ELABOREZE STRATEGIA SI SA PROMOVEZE CAUZA .
    AVEM LEADERUL(1) IN PERSOANA DOMNIEI VOASTRE, (2)AVETII RESURSELE, AVEM O (3) CAUZA BINE DELIMITATA ( CASTIGAREA PREZIDENTIALELOR), MAI LIPSESTE DOAR MARKETERUL (4)CARE SA ELABOREZE STRATEGIA. EI BINE , DE CE NU AS PUTEA FI EU ACELA???

    AM LUAT INITIATIVA SA VA SCRIU CATEVA RANDURII CU NADEJDEA CA VOI REUSII .

    EI BINE IN SPERANTA CA VI-AM TREZIT INTERESUL SI CU DORINTA SINCERA DE A “IZBANDII” , IN VIATA, VI-AM SCRIS ACESTE RANDURI.
    CU STIMA
    MARIAN C.

  22. Alteta,

    Sunt din Slatina, am 20 de ani si sunt student.

    Va scriu aceste cuvinte pentru a va ura succes in lupta Altetei Voastre pe de o parte cu hotii,incompetentii si coruptii de la putere si pe cealalta parte cu lipsa de cultura,anti-patriotismul si nepasarea fata de ce mizerii se intampla in Romania,trei lucruri ce caracterizeaza foarte multi romani la aceasta ora.

    Alteva Voastra faceti parte din casa regala, o institutie ce a fost un izvor de valori,cultura si identitate pentru Romania in toti cei 143 de ani de istorie, in care niciodata nu a aplecat capul in fata strainilor precum fac romanii acum, toata lumea din casa regala stie sa aprecieze istoria si cultura noastra, lucru extrem de rar in Romania de azi..Imaginea Romaniei in afara a avut foarte mult de castigat de pe urma casei regale.

    Nimeni si nimic nu poate salva Romania economic in doar cativa ani, insa macar valorile, istoria si identiatea sa le tinem,numai cu cineva ca Alteva Voastra de la casa regala la putere se poate face acest lucru, sa dea exemplu la multime- fi un lider si lumea te va urma.

    Acel exemplu trebuie sa fie de un lider onest,educat,cu valori,cultura si coloana vertebrala, entuziast in ceace face, un lider la care romanul de rand sa se uite in sus si sa invete de la el, iar pentru celelalte institutii ale statului sa dea un exemplu de cum poporul trebuie slujit.

    In cazul in care iesiti presedinte, trebuie sa faceti tot posibilul pentrut a promova cultura si istoria noastra aici acasa si in lume, iar singurul mod de a face acest lucru este prin restaurarea tuturor centrelor istorice din tara, in unele cazuri chiar reconstructia unor cladiri cu valoare ahitecurala foarte mare ce au fost demolate.

    Strainii cand vin in Romania se intreaba de ce sunt asa putine cladiri istorice si acelea in stare deplorabila, este timpul sa ne promovam cultura noastra si in special sa ne imbratisam cultura deoarece foarte multi romani nu stiu sa aprecieze cultura si istoria noastra.

    Romanii cand sunt intreba-ti de istoria lor, ei spun ca sunt romani(imperiul roman), insa in Serbia de azi s-au nascut 18 imparati romani si au trait acolo mi de ani nu 140 de ani ca la noi, iar cine ii intreaba pe sarbi ce sunt, ei raspund ca sunt sarbi, nu ar zice niciodata ca sunt romani(imperiul roman).

    De ce asta? Pentru ca romanii nu gasesc altceva in istoria lor cu care sa se mandreasca,acesta este un lucru grav deoarece sunt multe lucruri in istoria noastra cu care sa ne mandrim insa multi nu stiu istoria noastra si mai ales nu au cultura, nu au cultura pentru ca aceasta a fost degradata de 40 de ani de comunism si 20 de ani de manelism.

    Ei cred ca daca lor nu le place cultura nici altora nu le place, aici sper ca Alteva Voastra sa reusi-ti in a educa romanii sa isi recepate cultura si identitatea nationala.

    Trebuie inceput cu restaurarea centrelor istorice si continuat cu promovarea culturii prin exemplu personal de sus, asa cum va propuneti si Alteva Voastra.

    Cine nu invata din istorie e sortit sa repete aceleasi greseli, asta fac romanii de 20 de ani incoace, sper ca ve-ti reusi sa ii invata-ti istorie pe romani pana in noiembrie si astfel va vor alege pe dumneavoastra la presedentie.

    Cu tot respectul

    Ionut

  23. Alteţa Voastră

    Voiam să vă spun că, dacă aveţi nevoie de mine pentru campania
    electorală eu sunt disponibilă pentru a mă implica. Pot aduce şi o
    fată, studentă la o facultate de studii internaţionale. Vă asigur de
    toată colaborarea mea. Cu stimă Iulia B.

  24. Aurora I. says:

    Buna ziua,

    Stimante domnule Duda, daca doriti sa inchegati o echipa de voluntari pe raza municipiului Ploiesti, pentru cauza dv mult prea nobila pentru aceasta tara, va rog nu ezitati sa ma contactati. Eu sunt psiholog si stiu sa lucrez cu oamenii.

    Cu stima,
    Aurora I.

  25. Horia says:

    Alteta Voastra,
    Un varstnic monarhist ma roaga sa va transmit ca ar fi foarte bine daca ati da din vreme tonul pentru o competitie fair play “sa invinga cel mai bun”-adica sa considerati ca si liberalii si socialistii ar fi animati de aceeasi nobila misiune.Seful de campanie al Altetei Voastre sa incerce un protocol de respect reciproc cu omologii de la liberali si socialisti-asta ar da un ton de respect reciproc si intre votantii partilor.Daca unii refuza, sa afle toti votantii dar Alteta Voastra sa continue pe drumul respectului fata de toti adversarii si votantii lor.
    Si noi credem ca se poate discuta deschis aceasta problema cu seniorii liberalilor si socialistilor.Sigur marinarul si tribunul vor avea mod opus de abordare, dar natiunea trebuie sa primeasca o lectie de buna crestere si de bune maniere electorale.
    Cu toata consideratia,
    Horia

  26. Alteta Principe Radu,

    in primul rand va transmit mesajul meu de salut si sustinere in demersul Dvs si al Familei Regale de candidatura la functia de presedinte al Romaniei. Cunoasteti mai bine decat mine care va sunt obstacolele si redutele de castigat pana in ziua alegerilor, dar sunt convins ca la Sibiu aveti nu doar in mine un prieten si un sustinator.
    Alteta, va rog sa primiti o prima consideratie legata de anuntarea candidaturii Dvs. la functia de presedinte, aparuta in publicatia “Dacii liberi” Sibiu, publicatie mica dar plina de nerv, pe care cu onoare o coordonez.

    Alteta, va declar ca Romania are nevoie de un candidat cu prestanta si mesajul pe care pana acum le-ati prezentat in aparitiile publice. Iata de ce va doresc succes si putere pentru continuarea acestui proiect.
    Dumneavoastra si Familiei Regale va doresc toate cele bune.

    Dan Tomozei
    Director “Dacii liberi” Sibiu

    http://www.daciiliberi.ro

  27. Cosmina says:

    Alteța voastră,

    Va mulțumesc pentru responsabilitatea pe care v-ați luat-o odată cu asumarea candidaturii la Președinția României. Este un gest altruist pe care eu îl apreciez în totalitate.

    Cu speranța că acest mesaj va fi citit de Alteța Voastră, voi încerca să fiu cât se poate de concisă pentru a vă cruța timpul prețios. In urma celor 15 zile de când v-ați anunțat candidatura m-ați convins că sunteți candidatul pentru a cărui succes merită să îmi implic abilitățile și energia.

    Cu încrederea că veți reuși să fiți Președintele României, aștept ca un membru al echipei Alteței Voastre să mă contacteze pentru a contribui la schimbarea României.

    Vă mulțumesc,

    Cosmina C.

  28. Excelentei sale, Principele Radu

    cu deosebit respect rog in a mi se trimite – daca este posibil- un exemplar din brosura “Romania, o viziune pe 30 de ani”.

    Cred ca in dezvoltarea durabila a Romaniei, Casa Regala poate aduce un suflu nou de competenta,seriozitate si responsabilitate. In limita modestelor mele posibilitati, voi sustine din toata inima eforturile Casei Regale in implicarea ei la conducerea statului roman.

    Cu salutari prietenesti

    Cornel P.

    Berlin

  29. Alteta Voastra Regala,

    Am vorbit astazi, asa cum fac in fiecare zi, cu parintii mei. Au avut o zi
    foarte bogata avand sansa de a se intalni cu Alteta Voastra Regala in
    centrul Timisoarei. Imi pare nespus de rau ca nu am putut participa, dar
    pana duminica am examenele de definitivat in profesia de avocat.

    Alteta Voastra Regala,

    va asigur ca am fost alaturi sufleteste astazi la Timisoara si la viitoarele
    ocazii voi participa fara nici un fel de drept de apel, ca sa raman in tonul
    examenelor de procedura ce tocmai l-am avut astazi.

    Am avut ocazia sa vorbesc in aceste zile cu oameni din Deva si am ramas placut surprins de deschiderea pe care o arata vis-a-vis de candidatura Altetei Voastre.

    Voi lua legatura si cu doamna Pop pentru a vedea cum as putea sa ma implic in campania Altetei Voastre!

    Alteta Regala,

    va doresc o zi frumoasa in continuare si va transmit cele mai bune ganduri si din partea alor mei parinti.

    Cu loialitate,

    Alexandru

  30. Domnule Radu Duda,

    Suntem o familie de cetăţeni români-americani urmăriţi şi persecutaţi de regimul comunist, minţiţi şi ignoraţi de actualul regim.
    Dorim să ştiţi că nu facem parte din nici un fel de partid sau organizaţie, iar religie ne-a fost mereu adevărul şi dreptatea. Cu regret trebuie să recunoaştem că familia regală nu a făcut parte din viaţa noastră. Deşi trăim în exil de aproape un sfert de secol, ne-am luptat cu birocraţia din România, aproape doi ani, pentru a obţine şi cetăţenie română pentru fiul nostru născut în SUA. De 20 de ani am sperat zadarnic, alături de ceilalţi români de bună credinţă, că va sosi ziua când cei ce conduc ţara, această ţară dusă la ruină, vor reprezenta şi proteja interesele acestui popor. Acum, când v-aţi anunţat candidatura, am simţit că acea zi va sosi cu adevărat. Mesajul dumneavoastră şi al Majestăţii Sale ne-au mângâiat sufletele amărâte de atâta suferinţă şi minciună. Vă rugăm să aveţi răbdarea necesară pentru a citi scrisoarea de mai jos, pe care am înaintat-o celor vizaţi.. Singurul motiv pentru care am ataşat această scrisoare este acela ca domnia voastră să înţeleagă mai bine cine suntem, ce gândim şi ce aşteptam de la noul sistem. Dorim să ştiţi că aveţi necondiţionat suportul şi voturile familiei noastre şi am fi onoraţi să participăm activ la campania dumneavoastră. In condiţiile actuale, suntem convinşi că numai un membru al Familiei Regale mai poate restabili demnitatea acestei naţiuni. Vă rugăm să transmiteţi MS Regele Mihai urările noastre de sănătate şi respect pentru demnitatea şi “umilinţa” cu care şi-a servit întotdeauna poporul. Vă mulţumim pentru speranţa dată acestei naţiuni, sperăm să primim un mesaj din partea dumneavoastră şi aşa cum aţi spus : “Să fie într-un ceas bun!”.

    Cu respect şi consideraţie, Adriana şi Ion

  31. Liliana says:

    Excelenta Voastra,

    Va asteptam si la Constanta cu mare drag. Pe cand o vizita la noi?

  32. EU STIMEZ CASA REGALA,DESI SINT NASCUT IN COMUNISM AM CUNOSCUT NISTE OAMENI CE AU LUCRAT IN PERIOADA DOMNULUI REGE MIHAIL.SI SA AUZIT NUMA VORBE DE BINE.DUMNEZEU SA VA BINECUVINTEZE.SA DEA DOMNUL SA AVEM UN PRINCIPE PRESEDINTE.ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU CE NE DORIM NOUA SA DORIM INTREGI TARI.SA DEA DOMNUL,SA SE IMPLINEASCA.DOAMNE AJUTA.
    Cristinel I.G.

  33. Va multumesc din adincul inimii, ma mindresc ca sunt neam de roman si va doresc ca Hristos cel Inviat sa nu Va paraseasca niciodata, ci sa aveti parte numai de bucurie sfinta si pace in inimile Domniei Voastre!

    …Inca odata Hristos a inviat!!! Iubesc mult Sarbatoarea de Pasti, caci s-a produs miracolul Invierii, pentru mantuirea noastra. Avem motive de bucurie!!!

    Doar pe calea credintei primim in dar- mantuirea si fericirea, vedem frumusetea Invierii si devenim fiinte mai puternice si mai optimiste. Invierea ne reda speranta sufletului si ne leaga – pentru vecie – de eternitatea lui Dumnezeu…

    Cristos a Inviat! Ce cuvinte calde si sfinte! Imi simt sufletul tresaltand de bucurie si ascult o cantare ingereasca de cate ori aud acest salut minunat crestinesc venit de la cei ce cu credinta il rostesc!…

    Cu mult respect Maria, Chisinau

  34. L.P. says:

    Buna ziua,Alteta!

    am intrat pe site-ul recomandat pentru candidatura, am scris pana acum 2 mesaje si sper sa ajunga la dvs.

    Sunteti OMUL in masura sa conduca o Romanie aflata pe marginea prapastiei…Cred intr-o noua inteligenta politica!

    Cu adanca admiratie,

    L.P.

  35. Munteanu, Florian says:

    Altetei Sale Regale Principele Radu al Romaniei,

    Asa cum am mai scris in precedentele mesaje, sunt foarte incantat de candidatura Dvs si va sustin din tot sufletul!
    De asemenea, cred ca Dvs. si intreaga Familie Regala pot schimba in bine tara noastra, pot schimba vechile si actualele proaste obiceiuri, pot face ca institutiile statului sa functioneze optim si in interesul cetatenilor acestei tari.

    Totusi, asa cum stiti si Dvs., lupta pe care ati inceput-o este foarte, foarte, foarte grea … Este evident ca sunteti mult mai bun decat contracandidatii Dvs. (Basescu, Geoana, …), dar trebuie sa faceti in asa fel incat si alegatorii sa inteleaga asta! Aveti un start foarte bun si trebuie sa va mentineti si va imbunatatiti trend-ul!
    Partidele politice si grupurile de interese incearca sa va discrediteze in ochii celor inca nehotarati. Trebuie sa reactionati ferm, calm si mai ales foarte convingator!
    Aveti sanse foarte mari, dar trebuie sa va formati o retea in teritoriu care sa va sustina in pre-campanie, in campanie si in sectiile de votare!
    Trebuie sa apareti mai clar, foarte clar cu o imagine de altceva in politica damboviteana.
    Treptat, treptat, trebuie sa intruchipati sperantele de mai bine ale romanilor pentru cat mai multi dintre alegatori, care trebuie sa iese la vot! Trebuie scosi la vot cei care nu au mai votat in ultimul timp (peste 60-65% din electorat).
    Cred ca doar partial va puteti baza pe electoratul activ politic (membrii ale diverselor partide poltice). Aceeasi situatie si in cazul electoratului cu educatie mai slaba … care poate fi cumparat pe nimic …
    Dar cred ca oamenii cinstiti si constienti din tara asta (si acum o sa aflam si proportia lor!) o sa va voteze din toata inima.
    Pe hoti, rautaciosi, parveniti si pe cei carora le place sa traiasca in (si din) ape tulburi nu va puteti baza, caci ei doresc sa isi pastreze mediul lor propice de viata.

    Va doresc succes din toata inima si vrea sa va sprijin si eu cu tot ceea ce pot!

    Cu drag, respect si multa consideratie,
    Florian Munteanu, Craiova

  36. Anca-Maria B. says:

    Monseigneur,

    aseara mi-am amintit ceva frumos… si as dori sa va spun…
    Acum sapte, opt ani, intr-o biserica din Bucuresti, cea a Doamnei, s-a apropiat de mine o doamna si mi-a zis:

    “-Am lucrat la Palat!”

    Surprinsa de aceasta abordare total neasteptata, am intrebat-o:

    “-La care Palat?
    -La Palatul Regal…!”

    M-a privit indelung, nu stiu de ce…, si a adaugat:
    “-Regelui Mihai ii placeau merele coapte…!”

    A promis sa ma invete modul de preparare al nostalgicelor mere coapte, insa evenimentele vietii ne-au despartit…

    Aceasta doamna se numeste Vicki. Ultima data am auzit de dumneaei in luna martie a acestui an… Se pare ca este foarte bolnava. Locuieste exact langa biserica. Doamna Vica, persoana care se ocupa de curatenie, o cunoaste foarte bine…

    Cu multa bucurie si absoluta incredere,
    Anca-Maria

  37. Anca-Maria B. says:

    Aproape zilnic traim evenimente pe care nu doar ca nu le dorim, insa nici macar nu le intelegem…

    Fiecare dintre noi asteapta ceva… Asteapta pe cineva…

    Fiecare dintre noi are un vis…

    Fiecare dintre noi stie ca nu intotdeauna este usor…

    Fiecare dintre noi…

    “… am avut nevoie de o credinta profunda pentru a nu ne indoi de dreptatea lui Dumnezeu. Doar increderea absoluta in El ne-a permis sa parcurgem zilele de incercare fara a pierde niciodata speranta.”

    Printul Felix Youssoupoff, Conte Sumarkov-Elston

    “A mes lecteurs”
    “Memoires”
    Editions du Rocher, 2005

    Anca-Maria

  38. Anca-Maria B. says:

    Fericite au fost vremurile in care singura maniera de a te face remarcat era… FAPTA BUNA. Si nu diplomele…

    Nu sunt anti-educatie… Dimpotriva…!!! Insa, astazi avem diplome si nu mai avem limite…!!!

    Candva eram toti “Stefan al lui Gheorghe”, “Andrei al lui Ion”, “Maria lui Bogdan”… Astazi, suntem toti domni si doamne… Insa uitam ca NOBLETEA OBLIGA… Si obliga chiar foarte mult…!!! Si in intimitate si in public…

    Anca-Maria a lui Dumnezeu
    (sunt orfana si Dumnezeu este Tatal orfanilor)

  39. 24 Apr Principele Radu a prezentat o strategie pe 30 de ani pentru România

    Timişoara, 24 apr /Agerpres/ – Principele Radu a prezentat, vineri, la Timişoara, o broşură intitulată ‘România – O viziune pe 30 de ani’, care reflectă principalele valori de care are nevoie ţara noastră în mileniul al treilea, dar şi obiectivele materiale ce trebuie realizate pentru propăşirea României şi a românilor.

    Potrivit acestuia, broşura cuprinde şi principalele motive pentru care s-a decis să candideze la funcţia supremă în stat.

    ‘Pentru că, în urmă cu 140 de ani, România aşeza pe scaunul de şef al statului primul european din istoria ei, pe Regele Carol I, care a exercitat, timp de 48 de ani, cel mai roditor leadership din istoria modernă a României. Dar, şi pentru că, în epoca globalizării, instituţia Casei Regale este, în ţara noastră, o expresie a stabilităţii, nu numai prin esenţa instituţiei regale, ci şi prin faptul istoric al fundamentării statului modern, de către Carol I. Şi pentru că, indiferent de cine exercită puterea de şef al Statului, Casa Regală continuă să reprezinte o parte a statalităţii ca personalizare a suveranităţii, simbol şi continuitate, iar aceasta nu are de-a face cu politica, ci cu identitatea naţională’, a spus principele Radu.

    Candidatul pentru funcţia de şef al statului spune că acest document conţine multe dintre ideile miilor de elevi şi studenţi cu care s-a întâlnit în ultimii ani în România, aceştia fiind răspunzători de soarta ţării noastre peste 20 de ani, dar care, încă de pe acum, au răspunsuri la orice întrebări.

    Strategia vizionară pentru viitoarele trei decenii este împărţită în două perioade, de zece, respectiv, 20 de ani, prima etapă (2007-2017) cuprinzând câteva obiective concrete care trebuie realizate, pornind de la ‘brăzdarea ţării cu autostrăzi pe rute avantajoase economic şi turistic’, până la dezvoltarea aeroporturilor (Otopeni – ca nod aerian regional şi Constanţa – ca supapă a Europei Dunărene către est), ‘dezvoltarea unei reţele turistice’ şi ‘dezvoltarea iniţiativei private’.

    În cea de-a doua etapă (2017-2037), strategia are în vedere mai ales dezvoltarea educaţiei şi eliminarea corupţiei. Principele Radu menţionează că în spaţiul economic şi administrativ corupţia este un element nociv, încurajat de sărăcie şi de trecutul recent, dar nu exclude posibilitatea extinderii acesteia, luând alte forme ale flagelului, respectiv, corupţia psihologică, mentală şi afectivă. Pentru a preveni acest dezastru, el promite sprijinirea construirii unor instrumente de descurajare a lor, altminteri, în timp, aceste fenomene aducând prejudicii iremediabile.

    ‘O ţară solidă nu are nevoie doar de democraţie şi libertăţi. Are nevoie şi de câteva alte valori, patru-cinci la număr, care dau soliditate naţiunii şi statului ei: profesionalismul, loialitatea, generozitatea, spiritul de răspundere şi puterea exemplului personal. Toate sunt valorile pe care instituţia pe care o reprezint le-a susţinut în ultimii 143 de ani’, a spus principele Radu.

    Prin candidatura sa, principele Radu speră să facă din instituţia Preşedinţiei o ‘instituţie model’. AGERPRES/(Otilia Halunga)

  40. OPREA CAROLINA says:

    Societatea romaneasca are nevoie de d-voastra !! Principe RADU , cel mai frumos Presedinte Al Romaniei !! Traiasca Familia Regala !!!
    Doresc sa particip la Campania D-voastra, oprea_carolina@yahoo.com
    CAROLINA si filu meu PAUL ,TIMISOARA

  41. Imi exprim dorintza de a sprijini candidatura la Presedentie al Principelui Radu.

    Urmaresc evenimentele politice de la nivel National si sunt scarbit de ceea ce se intampla, dar exista o urma de speranta ca se poate schimba ceva in tara asta data de candidatura Dumneavoastra la presedintie.

    Doresc sa va sprijin in campania de strangere de semnaturi si in campania electorala, am experienta in coordonarea unei campanii pe plan local si chiar judetean.

    Daca veti considerea ca voi putea fi de folos intr-o anumita masura ma puteti contacta.

  42. Buna ziua,

    Numai ce am vazut emisiunea de la Realitatea tv.Aveti inca un sustinator.Pentru prima oara dupa multa vreme voi iesi la vot pentru dumneavoastra.Pentru ca sunt satula de toata nemernicia de pe scena politica romaneasca.Si asta o spune o persoana de 30 de ani.
    Nu ne dezamagiti.Va pot ajuta cumva?Spuneati de donatii…eu nu imi pot permite prea mult, dar cat va fi, va fi din inima.
    Mult succes!Sa nu va dati batut!Sunt convinsa ca vor incerca sa va manance de viu….sa va sape, sa va faca sa renuntati!
    Cu respect si cu incredere intr-un viitor mai bun, prof.Anca P.

  43. Claudiu S. says:

    Posibil ca acum intr-un tarziu sa de destepte romaniii si sa mearga la vot …putin cam dificila aceasta misacare a Principelui dar daca o sa iasa Presedinte si o sa aplice cateva regulii pt toata lumea Romania va lua o alta traiectorie…daca a trait in Elvetia poate sa copie cateva lucrurii cum ar fii puterea cantonala …..puterea regionala Romania are viitor numai daca devine stat federal …nu national pt ca din experentele anterioare se rezuma ca banii odata acumulatii la Bucuresti nu ajung acolo ude e lipsa acuta de ei
    Romania are sansa sa devina nu stat cu un loc fruntas in Uninune atata timp cat incearca sa copie lucrurile bune de la celelate state membre nu sa descopere alte sisteme si sa se inece in birocratie care duce la o ianpoiere mintala .Puterea trebuie lasata pe mana unor oamenii care vad in departare pe tremen mediu si lung si care asculta orce problema apare in societate .O Romanie inpartita pe regiunii e sansa de aa ajuta pe cei ce vin dupa noi ..copiilor nostrii sa impartim puterea si sa promovam Eleitele aceasta e una multimea de lucrurii care trebuie indeplinita pentru a ajuta Romania sa devina sun stat fruntas in Uniunea Europeana.

  44. 17:23 Principele Radu: Nu voi schimba forma de guvernământ şi actualul guvern

    Bucureşti, 25 apr /Agerpres/ – Principele Radu al României, candidat la Preşedinţie, a declarat sâmbătă, într-o emisiune televizată, că nu va schimba forma de guvernământ a ţării şi nici nu va înlocui actualul guvern dacă va câştiga alegerile prezidenţiale din toamna acestui an.

    ‘Nu am de gând să folosesc această ocazie să schimb forma de guvernământ. Ar fi nedemn şi pentru Casa Regală şi pentru România. România are nevoie de un stat care să funcţioneze. Forma de guvernământ o decide naţiunea’, a subliniat Principele Radu.

    El a precizat că Guvernul va rămâne cel care este la ora actuală, ‘cu singura excepţie în care premierul va decide să renunţe singur’.

    ‘Principalul meu colaborator, principala instituţie la care o să mă raportez va fi Parlamentul. Parlamentul legiferează, Guvernul administrează şi preşedintele reprezintă statul. Este o treabă de 24 de ore pe zi, dacă o iei în serios’, a mai spus el.

    Principele Radu a afirmat că, în ipoteza în care va pierde alegerile pentru Preşedinţie, ‘Casa Regală va câştiga sigur, pentru că va fi cel puţin pentru 7-8 luni în prim planul vieţii româneşti’.

    ‘De asemenea, va câştiga şi România pentru că va înţelege, poate măcar într-un procentaj, că există în viaţa publică şi profesionalism demnitate şi măsură şi bun simţ’, a arătat Principele Radu.

    El a spus că intenţionează să desfăşoare o campanie ‘orizontală atât din punct de vedere al voturilor, cât şi al finanţării’.

    ‘Voi încerca să iau puţin de la cât mai mulţi. Voi încerca să-i conving pe oameni să participe cu foarte puţin astfel încât să se simtă parte a acestei poveşti’, a precizat candidatul la preşedinţie

    În ceea ce priveşte fondurile de campanie, el a spus că are un cont şi că staff-ul său ‘acţionează foarte mult pe internet’, precizând că există peste 12 milioane de persoane care accesează în România internetul.

    În ceea ce priveşte categoria principală de electorat căruia i se adresează, Principele Radu a spus că aceasta reprezintă cei 61% dintre români ‘care nu au vrut să iasă din casă’ pentru a vota în noiembrie anul trecut, la alegerile parlamentare, ‘şi s-ar putea să fie şi o bună parte din cei care au votat’. AGERPRES/(Diana Dumitru)

  45. corina paunescu says:

    Alteta Voastra
    sunt Corina din Barlad cea care acum mai bine de 20 de ani am venit cu poza de la gradinita pe scena unde erati cu Nicu Alifantis. V-ati adus aminte ca veneam de mana de la gradinita pe drumul spre casa.
    ACUM SUNT FERICITA ca ati luat decizia de a candida la cea mai inalta functie in Stat . desi ma tem ca eleganta si carisma dumneavoastra se vor lovi de multa mitocanie . Eu voi face tot ce-mi va sta in puteri sa conving pe cei pe care-i voi intalni ca alegerea dumneavoastra este ceea ce trebuie tarii .

    SA VA AJUTE DUMNEZEU SA FITI INVINGATORUL LA ALEGERI !

  46. Letitia Pop says:

    Daca doriti sa fiti voluntari, sa colaborati, sa sponsorizati sau doar sa sustineti campania electorala a Altetei Sale Regale Principele Radu, va rog sa trimiteti un e-mail cu detalii si date de contact la adresa letitia.pop@palatulelisabeta.ro , sa sunati sau sa trimiteti sms la numarul de telefon 0743 793 757. Va multumim tuturor !

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 52960126
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate