Vinerea Mare

Astazi este Vinerea Mare pentru ortodocsii din Romania si din multe alte parti ale lumii. Ziua a inceput senina, calda si cu un soare stralucitor, cel putin in Capitala.

1124.jpg

Aseara am avut bucuria de a revedea pe PS Episcopul dr. Ambrozie, la Catedrala din Giurgiu, unde am participat la o parte a importantei slujbe din Joia Mare.

Astazi, Majestatile Lor Regele si Regina merg la Societatea Nationala de Radio pentru a aniversa cei 80 de ani ai institutiei si pentru a participa la lansarea unui volum jubiliar. De asemenea, Regele va vizita studiourile Radioului national, pe care nu le-a mai vazut de dinainte de razboi. Cu ocazia aceasta, va oferi, in mod simbolic, un interviu intr-unul dintre cele mai vechi studiouri ale cladirii.

Dupa pranz, intr-o ceremonie la Palatul Elisabeta, se va semna Protocolul oficial intre Casa Regala si Federatia Sindicatelor din Agricultura AGROSTAR, pentru sustinerea in tara si in afara ei a proiectelor marii familii a agricultorilor. Din partea Familiei Regale, documentul va fi semnat de Majestatea Sa Regele.

Seara, Majestatile Lor, impreuna cu Principesa Margareta si cu mine, vor lua parte la primul Concert Regal de la Atheneul Roman. Initiata de Filarmonica George Enescu si de Casa Regala, suita de Concerte Regale, inaugurata in seara aceasta, va cuprinde trei evenimente in fiecare stagiune, cu scopul de a aduna fonduri pentru publicarea Caietelor Filarmonicii.

Este o ocazie dubla: aceea de a atrage fonduri din societatea romaneasca pentru a sprijni activitatea unei institutii fundamentale a culturii romane si de a oferi cadrul regal, de trei ori pe an, Filarmonicii si Atheneului Roman, doua institutii puternic legate de Casa Regala si de traditia culturala fondata de Regele Carol I si Regina Elisabeta (Carmen Sylva).

Dupa cum se vede, ziua de Vineri dinaintea Invierii va fi petrecuta in mijlocul oamenilor si in inima societatii romanesti. Maine vom pleca spre Iasi, dis-de-dimineata, unde vom petrece noaptea de Inviere, ca si primele doua zile de Paste. Ne intoarcem cu bucurie la Iasi. Regele nu a mai fost la Iasi pentru a participa la o mare slujba de Paste sau de Craciun din anul 1997. Pentru mine este mereu o sarbatoare sa merg in locul tineretii mele. Acum la Iasi pomii sunt in floare, iar Pastele arata aici ca nicaieri altundeva in lume.

1125.jpg

Principesa Margareta si cu mine multumim celor care ne-au trimis semne de incredere si de simpatie, cu ocazia ultimelor doua aparitii publice: editia speciala de la Antena 2, moderata de dl Victor Ciutacu, si filmul “Margareta, Doamna Romaniei” de la TVR1, realizat de Bogdan Serban-Iancu. Am primit multe cuvinte frumoase, scrise cu profunzime si afectiune. Ele arata ca oamenii au mult mai multa speranta si putere de a crede decat considera formatorii de opinie si chiar oamenii politici.

Am constatat, in ultimele zile, extraordinarul contrast dintre cinismul si egoismul inteligent al celor care cred ca vegheaza asupra prezentului romanesc, din varful piramidei postdecembriste, si instinctul bun, calm si oarecum rabdator al celor multi care, de fapt, nu prea se lasa convinsi de cei putini.

34 comentarii

  1. Letitia Pop says:

    Daca doriti sa fiti voluntari, sa colaborati, sa sponsorizati sau doar sa sustineti campania electorala a Altetei Sale Regale Principele Radu, va rog sa trimiteti un e-mail cu detalii si date de contact la adresa letitia.pop@palatulelisabeta.ro , sa sunati sau sa trimiteti sms la numarul de telefon 0743 793 757. Va multumim tuturor !

  2. Alteta Voastra,

    Patimile si invierea Domnului Nostru Iisus Hristos sa va fie suprema pilda de tarie trupeasca si sufleteasca pe drumul pe care l-ati ales in slujba Romaniei.
    Intregii Familii Regale uram
    PASTE FERICIT !
    Cu toata consideratia,
    Lily si Horia C.

  3. Kaethe K. says:

    Alteta, eu nu am vazut emisiunea de la Antena 2, insa am vazut-o pe cea de luni seara de la TVR 1. Recunosc, nu stiam foarte multe despre dumneavoastra, dar va simpatizam pentru ceea ce reprezentati.
    Kaethe K.

  4. Angela says:

    Cristos a inviat si un Paste luminos si fericit Dvs. si intregii familii regale a Romaniei ! Dvs. personal va urez, sa aveti parte de succes in campanie!
    Cu drag
    Angela

  5. Corrynne says:

    Lumina din Noaptea Sfântă să vă călăuzească Viaţa şi Inima!
    Vă doresc multă Pace în Suflet şi sentimentul de Împlinire să vă însoţească mereu!

    Paşte Fericit!
    Corrynne

  6. Cristina N. says:

    Alteta,

    Va doresc Paste fericit cu liniste si lumina , alaturi de cei dragi , cu incredere si speranta! Hristos a inviat!
    Cristina N.

  7. Andrei B. says:

    Alteta,
    Multumesc pentru mesaj. Va urez un Paste fericit. Astept mesajul dnei Lungu si cu mare placere astept sa ne revedem.
    Christos a Inviat!
    Andrei B.

  8. Votati sondajul privitor la intrarea Principelui Radu în cursa prezidențială http://www.romanialibera.com/voxpopuli/voxpopuli.php?n=crt

  9. Marius says:

    Nu cred in alteta, cred in Radu, am urmarit Ciutacu Roolz si am gasit un Radu DUDA foarte echilibarat, si “dotat” de DUMNEZEU cu o inteligenta dezarmanta, stapaneste ironia, si pot sa spun ca eu cred in el…in Radu Duda…cred ca singurul lui dezavantaj in alegeri poate fi apartenenta la casa regala, unii o vad ca avantaj…eu ma tem ca noi romanii sintem un pic altfel…

    RADU go go go , ai castigat in mine un sustinator…

  10. Lucian M. says:

    Buna ziua,

    Sunt Lucian M. si doresc sa imi ofer sprijinul pentru campania electorala a ASR Principele Radu.

    Doresc sa fac acest lucru atat financiar cat si prin implicare directa in masura competentelor si timpului meu liber.

    Daca considerati oportun va pot trimite un profil personal care sa reflecte experienta si pregatirea mea, in felul acesta fiindu-va probabil mai usor sa identificati oportunitati pentru a va ajuta direct.

    Mentionez ca sunt specialist in formare continua in domeniul comunicarii, relationarii si a mangementului de oameni.

    Va rog sa folositi fie telefonul fie adresa de e-mail in cazul in care considerate oportun sa ma contactati.

    Va multumesc si va doresc mult succes in campanile!

    Cu deosebita stima si drag,

    Lucian

  11. Andrei M. says:

    Stimata doamna/domnule,

    Numele meu este Andrei Moisei, am 32 ani, sunt nascut in Iasi, intr-o familie de economisti, avand 2 frati ingineri, absolvent al Liceului “Emil Racovita”, licentiat al FEAA – Univ. Al. I. Cuza – Iasi, sunt de profesie economist si lucrez intr-o mare companie multinationala. Sunt casatorit, sotia mea Andreea este economista si lucreaza tot intr-o multinationala.

    Am fost placut surprins cand am aflat decizia Altetei Sale de a candida la Presedentia Romaniei mai ales ca l-am cunoscut personal fiind vecini in trecut.Vreau sa mentionez ca l-am admirat foarte mult atat pe el cat si pe familia lui fiind un exemplu pentru toti vecinii. Imi amintesc cu nostalgie clipele in care ne intalneam si discutam. Fiind vecini de apartament, imi amintesc de fratele lui, Dan, care era mai apropiat cu fratii mei. Imi amintesc de parintii lui si regret cu durere stingerea din viata a tatalui sau Profesorul Rene Duda, in decembrie 1999.Ma intalnesc cand mai vin in vizita la parintii mei cu mama sa care este o adevarata Doamna…

    Dati-mi voie sa-mi manifest sprijinul fata de Alteta Sa Regala, Principele Radu Al Romaniei, si dorinta de a participa activ in campania electorala. Am toata increderea in demersurile sale si as vrea sa transmit acest sentiment semenilor mei reflectand asupra a tot ceea ce a facut si face pentru Romania si pentru poporul roman.

    Datorita functiei mele in companie, circul in11 judete din Romania (Iasi, Suceava, Botosani, Neamt, Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati, Buzau, Covasna, Harghita) si in Bucuresti, si am contact cu foarte multe persoane cu functii importante in companii si institutii financiare. Multe din persoanele acestea imi sunt apropiate si pot fi considerate un plus la viitorul capital electoral.

    As fi onorat sa fac parte din echipa campaniei electorale si sa contribui spre atingerea obiectivelor. Astept raspuns la oferta mea pe email sau pe tel. mobil.

    As dori sa transmit prin Dumneavoastra toate gandurile de bine si mult succes Altetei Sale Regale in cursa electorala.

    Cu respect,
    Andrei M.

  12. Adriana M. says:

    Buna ziua.
    Am urmarit aseara acel documentar despre principesa Margareta si ,in urma celor vazute,mi-am dorit sa fac in asa fel incat sa aduc la cunostiinta principelui, dorinta mea de-a ajuta,de-a sprijini,de-a fi la dispozitia Sa in incercarea de-a aduce SCHIMBARE in Romania.

    Azi am citit pe blog pentru prima data si m-am bucurat nespus sa observ sa exista aceasta posibilitatrea si gasind mailul dvs ,va scriu pentru a ma pune la dispozitia dvs.

    Sustin aceasta cauza 100%,CRED si doresc sa-mi folosesc toata energia in a castiga .
    Doresc un “Paste Fericit” Familiei Regale ,multa sanatate si noroc.

    Adriana M.-24 ani,absolvent de Sociologie,Universitatea Bucuresti,2007

    P.S.: astept cu entuziasm raspunsul.

  13. Ludwig P. says:

    I was very happy to hear that HRH Prince Radu of Romania will be running for president this year. As a young Romanian, I believe he has what it takes to mobilize not only my generation, but a large segment of the population that is dejected by the state of our current leadship in Romania.

    With an academic background in political science and with experience in political campaigns, I am interested in joining Prince Radu’s team. My recent work experience includes coordinating a grassroots campaign of national importance for a defense client in the United States, as well as conducting political research and copywriting for an advocacy group in Washington DC. I have also participated in a number of Congressional campaigns as a volunteer. My strengths include using the latest technological tools and social media to mobilize public opinion. I am also perfectly fluent in several languages, including English and Romanian.

    Later this week I will most likely be flying to Bucharest to work with the PNL as a consultant for the European Parliamentary elections. If there are any openings in the campains or other oportunities for me to get involved, I would be more than glad to discuss them. I have attached my resume for your consideration and my contact details are listed below. Please feel free to contact me at any time.

    Sincerely,

    Ludwig P.

  14. Prof. Univ. Dr. Liviu S. says:

    ALTETEI SALE REGALE PRINCIPELE RADU AL ROMANIEI

    ALTETA VOASTRA,

    Va felicit cu toata sinceritatea pentru decizia care ati luat-o si pentru
    eleganta si competenta cu care vi-ati prezentat obiectivele generale ale
    campaniei si pentru rezistenta in fata atacurilor perfide ale mass-media,
    survenite in urma lansarii candidaturii. Aceste atacuri vor continua, dar
    sunt convins ca sunteti pregatit pentru ele si le puteti face fata. Un lucru
    e sigur si vi-o spune un profesionist: dintre candidatii aparuti si cei
    previzibili aveti cea mai buna prestanta, cea mai buna pozitie si,fara sa va
    flatez, cel mai mare coeficient de inteligenta. Spun acest lucru pentru ca
    am avut contacte personale de mai lunga sau mai scurta durata cu toti acesti
    candidati, in perioada in care eram prefect, deputat sau primar si ii cunosc
    relativ bine. Doua lucruri sunt esentiale in viitor: un efort continuu,
    bazat pe credinta ca veti izbandi, o prezenta activa in comunitati, asa cum
    ati facut si pana acum, fara promisiuni, dar cu insinuarea sprijinului
    international in lupta anticriza. Acest al doilea mesaj prinde si in mediul
    urban si in mediul rural.E bine sa rascoliti putin cateva sate ale Romaniei
    pentru ca acolo se va da batalia.
    Imi cer scuze pentru ca am indraznit sa va dau sfaturi si va rog sa mizati
    in continuare pe buna mea credinta si intregul sprijin!

  15. Anca B. says:

    Monseigneur,

    Doresc sa va transmit toate sentimentele mele de felicitare si de sustinere a deciziei Altetei Voastre Regale de a participa la alegerile prezidentiale…!!!

    Emotiile sunt foarte mari. Romania traieste sansa de a-si regasi Regele… Fara nici o nuanta politica… Este un act pur firesc. Este un act de regasire a propriei identitati.

    Suntem un stat ortodox. Romania trebuie sa redevina Monarhie. Este esential. Regele Regelui este Dumnezeu…!

    Va rog din toata inima sa nu va intristati de afirmatiile celor care sustin ca nu aveti sange albastru.

    Se ignora faptul ca acest sange albastru il primim prin nastere… Este o frumoasa si admirabila continuitate… Este un merit al multor generatii… Insa, avem posibilitatea de a deveni detinatori ai unui alt fel de sange albastru, un albastru spiritual, prin manifestarea libera a propriei noastre constiinte in a alege binele sau raul…

    Sunt foarte multe de spus si foarte multe de facut… Va doresc mult curaj si multa inspiratie…!!!

    Poporul roman nu este agresiv, insa are nevoie de a i se vorbi pe limba sa.

    Romanii sunt foarte binevoitori si au darul slujirii… Darul evlaviei. Este punctul central pe care cred ca ar trebui sa se concentreze actiunea Altetei Voastre Regale.

    Nu ma refer la caracterul religios al evlaviei, ci la daruirea de sine pe care romanul a confirmat a o avea in devotamentul fata de stapanul sau.

    Imi cer iertare pentru indrazneala de a sugera acest aspect, insa revenirea Romaniei la statutul de Monarhie este un act national, care isi are originea in crezul si jertfa inaintasilor nostri fata de care eu personal ma simt datoare.

    Peste cateva zile ne vom regasi in “Hristos a inviat!”… Nadajduim ca peste cateva luni sa ne regasim in “Traiasca Regele!”…

    As dori sa va mai spun ceva… Tinerii cauta cu disperare vremurile de eleganta, de educatie, de… parfum de epoca…, de maniere… Si nu stiu cum sa.le gaseasca…. Au nevoie de principi, de principese , de oameni rafinati… Au nevoie de modele reale. Printul si Printesa sa nu mai fie doar personaje de poveste, ci personaje ale vietii noastre cotidiene, impreuna cu care sa traim o reala poveste… de istorie si de iubire.

    Monseigneur, cred in Dumnezeu, in inaintasii nostri si in Altetea Voastra Regala…!!!

    Cu aleasa plecaciune,
    a Altetei Voastre Regale supusa slujitoare,

    Anca-Maria B.

  16. Luc F. says:

    Monseigneur,

    Belge, royaliste, ancien militaire je suis établi a Râmnicu Valcea.

    Je tenais vous proposer mon soutien pour votre campagne. Je vous propose de mettre a votre disposition mon bureau (connexion internet Wireless, fax, tel) pour votre campagne dans la région Valcea , voir Olténie.

    Je suis convaincu que la monarchie doit être d’un nouveau type , plus moderne même si cela doit passer via une Présidence.

    Je peux vous mettre a disposition mon expérience dans l’organisation d’événements de masse et de la promotion de campagne

    Je parle aussi la langue roumaine, mais ayant eu l’honneur de vous rencontrer a Bruxelles, je sais , Monseigneur, que vous pratiquer un excellent français.

    Par cette présente, Soyez assuré, Monseigneur, en l’expression de ma considération distinguée.

    Respectueusement

    Luc F.

  17. Bogdan S. says:

    Cu ocazia Sfintelor Sarbatori Pascale va transmit un ocean de ganduri bune.

    Dumnezeu sa va dea un curcubeu la fiecare furtuna, un zambet la
    fiecare lacrima, o binecuvantare la fiecare pas si un raspuns la
    fiecare intrebare.

    Fie ca miracolul Invierii Domnului sa vesteasca in casa Altetei
    Voastre si a Familiei Regale numai bucurie, sanatate si putere pentru
    a realiza tot ce v-ati propus de-a lungul timpului.

    Cu aleasa consideratie,
    bogdan s.

  18. Altetei Sale Regale Principesa Margareta a Romaniei
    Altetei Sale Regale Principele Radu al Romaniei

    Altetele Voastre Regale,

    Fie ca Sfintele Sarbatori ale Invierii Domnului Iisus
    Christos sa va aduca lumina in casa si pace in suflet,
    sa va dea putere, sanatate si impliniri alaturi de cei
    dragi.
    Christos a Inviat!

    Andrei S.
    Resita

  19. Roxana says:

    Ne bucuram ca v-ati gandit sa oferiti o alternativa mitocaniei institutionalizate. Sfintele Pasti sa v-aduca bucuria si increderea de a va vedea visurile implinite!

  20. Ro says:

    Ai fost si ramai un actor, doar atat.

  21. NightWolf says:

    Luc.F dans Ramnicu Valcea, si vous voulez participer à la campagne du Prince Radu pour presidential alors envoyé un e-mail
    à cette adresse letitia.pop@palatulelisabeta.ro, ou
    appel 0743 793 757.

    If you want to take part in Prince Radu campaign send an e-mail letitia.pop@palatulelisabeta.ro or call 0743 793 757.

    I’m not part of any team, I’m just translating a message I read on this blog from romanian to english and french because I saw the need for it.

  22. NightWolf says:

    Si vreau sa urez Sarbatori Fericite Principelui Radu si intregii famillii regale.

  23. Palimaru Dorin Mihai says:

    Ma numesc Palimaru Dorin Mihai si sunt din Botosani. Am vazut absolut din intamplare emisiunea de la Antena 2 si va rog sa ma credeti ca am vazut la televizor pe viitorul Presedinte al Romaniei. Romanii au nevoie de o schimbare radicala in conceptul de “Presedinte” al tarii si sunt convins ca dvs sunteti cel care va schimba soarta acestei tari. Nu stiu de ce dar am un presentiment ca sunteti, ca sa ma exprim asa “cel ales” pentru acest popor trecut prin atatea maini avide de putere,imbogatire si sarlatanie. Intr-un cuvant, aveti sprijinul meu la urna si daca veti avea nevoie si de altfel de ajutor ma puteti contacta la nr de tel 0754058822 sau 0231529476 sau la adresa de email. Meseria mea este de Agent de vanzari.

  24. HAPPY EASTER!

    SFINTELE SARBATORI DE PASTE SUNT ACELE CLIPE DE SMERENIE IN CARE NE PLECAM CAPUL IN FATA CELUI DE SUS SI IN CARE REGASIM VALOAREA RECUNOSTINTEI FATA DE APROAPE.

    IN ACESTE ZILE NE BUCURAM CU TOTII IN SANUL FAMILIEI.PREGATIM IMPREUNA PASCA SI OUALE ROSII PENTRU A LE CIOCNI IN DUMINICA MARE,CAND VOM SPUNE CU SENINATATE “HRISTOS A INVIAT”.

    CU MULTA CALDURA
    MAGDALENA CARMEN

  25. Andrei T. says:

    Fie ca lumina Sfintelor Sarbatori de Pasti sa aduca Altetei Voastre si intregii Familii Regale, sanatate si liniste sufleteasca!

    Cu deosebita consideratie,

  26. Vasile A. says:

    Cu lumina si pace in suflet sa va bucurati de Invierea Domnului!
    Paste fericit tuturor!

  27. Stimate Domnule Principe Radu,

    Va doresc ca Sfintele Sarbatori de Paste sa va aduca multa pace, liniste sufleteasca si bucurie alaturi de cei dragi.

    Cu deosebit respect, Iosif R.

  28. Votati sondajul privitor la intrarea mea în cursa prezidențială: http://www.romanialibera.com/voxpopuli/voxpopuli.php?n=crt

  29. 16:14 Casa Regală va sprijini mondernizarea agriculturii româneşti

    Bucureşti, 17 apr /Agerpres/ – Casa Regală a României s-a angajat, vineri, printr-un protocol semnat cu Federaţia Naţională a Sindicatelor din Agricultură- Agrostar- să iniţieze demersuri în vederea ameliorării situaţiei agriculturii din România.

    Protocolul a fost semnat de regele Mihai I şi de Ştefan Nicolae, preşedintele Agrostar.

    ‘Membrii noştri de sindicat au de astăzi un aliat important în Casa Regală a României, care va întări colaborarea cu UE, dar va contribui la schimbarea în plan intern a situaţiei agriculturii româneşti’, a declarat preşedintele Agrostar.

    Potrivit principelui Radu, în vederea realizării obiectivelor protocolului este nevoie atât de susţinere externă, cât şi de o strategie pe plan intern, pentru ca factorii abilitaţi să conlucreze în vederea îmbunătăţirii statutului şi imaginii sectorului agricol.

    În acest sens, protocolul menţionează că principesa Margareta şi principele Radu vor promova în cadrul vizitelor în şcolile şi universităţile din ţară informarea tinerilor asupra situaţiei agriculturii româneşti şi implicarea lor în diferite proiecte extracurriculare prin care aceştia să-şi poată exprima ideile şi iniţiativele în această direcţie.

    De asemenea, documentul prevede promovarea produselor tradiţionale româneşti pe piaţa internă şi internaţională, dar şi încurajarea agroturismului în România, un domeniu cu un potenţial deosebit în ţara noastră.

    Mediatizarea şi promovarea cauzei agriculturii româneşti reprezintă un domeniu în cadrul căruia Casa Regală se angajează să aducă o contribuţie substanţială.

    Casa Regală a României sprijină, totodată, propunerea Federaţiei Agrostar de numire a noului comisar european pentru agricultură din partea României, realizare politică la nivel european care ar urma să fie extrem de benefică pentru cauza agriculturii româneşti.

    Documentul menţionează, astfel, că parteneriatul dintre Casa Regală şi Agrostar are ca scop reprezentarea intereselor agricultorilor, fermierilor şi ţăranilor din România pe lângă Comisia Europeană şi Parlamentul European în vederea prelungirii formelor de sprijin financiar acordate până în 2013.

    Membrii Casei Regale a României vor susţine la Bruxelles şi în comunităţile româneşti iniţierea, proiectarea şi îndeplinirea proiectelor cu finanţare de la fondurile europene.

    Totodată, Casa Regală a României va iniţia proiecte educative, împreună cu Federaţia Agrostar, pentru ca tinerii din mediul rural să aibă şansa specializării în multiple domenii ale agriculturii de astăzi, mai ales în agricultura ecologică şi turismul rural sau medical.

    Documentul menţionează, de asemenea, necesitatea sensibilizării acelor personalităţi care se pot implica activ în promovarea documentului atât printr-o susţinere externă, cât şi internă sub forma unor investiţii şi a exportului către ţările extraeuropene, care să ofere un imbold moral şi economic acestui proces strâns legat de identitatea românească. AGERPRES/(Daniel Popescu)

  30. 13:19 EXCLUSIV: Casa Regală poate sprijini relansarea agriculturii româneşti, afirmă preşedintele Agrostar

    Bucureşti, 17 apr /Agerpres/ – Casa Regală, prin independenţa şi forţa de lobby dovedite, poate deveni o importantă structură care să susţină relansarea agriculturii şi să promoveze produsele tradiţionale româneşti, mai ales în plan extern, a declarat, vineri, pentru Agerpres, Nicolae Ştefan, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Agricultură ‘Agrostar’.

    Preşedintele Agrostar a arătat ca Federaţia, împreună cu structurile asociative din România, a făcut demersuri la Guvern, la Comisia Europeană şi Parlamentul European pentru prelungirea, până în 2013, a formelor de sprijin financiar acordate de România, iar Casa Regală s-a raliat acestui demers, relaţiile foarte bune cu Bruxellesul şi cu celelalte monarhii de pe continent putând să fie de un real sprijin pentru fermierii şi ţăranii români.

    ‘Dorim să avem de partea noastră, a agriculturii şi satului românesc, instituţii importante’, a subliniat Nicolae Ştefan.

    Vineri, la ora 14.30, la Palatul Elisabeta din Bucureşti, în prezenţa Alteţei Sale Regale Principele Radu, Majestatea Sa Regele Mihai va semna un Protocolul de colaborare între Casa Regală a României şi Federaţia Naţională a Sindicatelor din Agricultură ‘Agrostar’, informează Biroul de Presă al Majestăţii Sale Regele.

    Protocolul urmăreşte iniţierea de demersuri în vederea ameliorarii situaţiei agriculturii din România, atât pe plan intern cât şi pe plan internaţional. De exemplu, se are în vedere ‘atragerea societăţii civile la cauza agriculturii române, promovarea produselor tradiţionale româneşti pe piaţa internă şi internaţională, încurajarea agroturismului în România, facilitarea accesării fondurilor europene pentru agricultură sau sprijinirea dezvoltării procesului educaţional în domeniu’.

    Documentul a fost elaborat în urma unei întâlnirii a Majestăţii Sale Regele Mihai cu reprezentanţi ai Agrostar, pe 30 martie.AGERPRES/(Daniel Cocoru)

  31. 21:44 Regele Mihai I la Ateneu

    Bucureşti, 17 apr /Agerpres/ – Regele Mihai I a luat parte, vineri seară, în loja oficială a Ateneului Român, la Concertul Regal susţinut de Orchestra simfonică a Filarmonicii ‘George Enescu’.

    Programul a inclus Simfonia nr. 44 ‘Trauer’ de Joseph Haydn, Concertul în re major pentru pian şi orchestră, KV 537 de Wolfgang Amadeus Mozart, ‘Tablouri dintr-o expoziţie’ Mussorgski-Ravel.

    Organizat cu sprijinul Casei Regale, concertul, organizat de trei ori pe an, reia o tradiţie interbelică, propunându-şi să strângă fonduri pentru finanţarea proiectului ‘Caietele Filarmonicii’, o iniţiativă culturală de excepţie căreia regele Mihai i-a acordat înaltul său patronaj.

    Proiectul a fost gândit ca un omagiu adus în 2008 sărbătoririi a 140 de ani de la primul concert al filarmonicii bucureştene, cea mai veche din ţară, şi marcării a 120 de ani de la inaugurarea clădirii Ateneului Român.

    Formatul unic şi elegant, ca şi calitatea imaginii şi textelor, recomandă de la sine această colecţie.

    De altfel, textul primului volum – ‘Orga Walcker de la Ateneul Român şi vremurile de altădată’ – îi aparţine lui Gerhard Walcker-Mayer, cel care a şi restaurat orga, construită de străbunicul său. Procesul de restaurare a durat aproape un an şi jumătate, încheindu-se la începutul lui 2009.

    Cel de-al doilea volum, ‘Cupola cu frunze de acant şi coarne de berbec’, este un dialog între Cristina Sârbu şi Tania Preda, şef de şantier la’Aedificia Carpaţi’, care a condus lucrările de restaurare a cupolei Ateneului.

    Volumele pot fi achiziţionate în incinta Ateneului Român.

    Următoarele volume, care vor aborda istoria clădirii, ca şi prezentarea în detaliu a frescei din sala mare de concerte, se află în pregătire.

    Programul Familiei Regale din Vinerea Mare a început, vineri dimineaţă, cu participarea regelui Mihai şi a reginei Ana, la Centrul de presă al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), la lansarea volumului ‘Istoria trece, cuvântul rămâne…’, de Vasile Ionescu, al treilea director general al SRR şi ultimul din perioada precomunistă.

    Volumul a apărut la Editura ‘Casa Radio’ – sub îngrijirea lui Adrian Cioroianu şi a Lilianei Muşeţeanu – în anul aniversării a opt decenii de existenţă ai radioului public.

    În cursul aceleiaşi zile, la Palatul Elisabeta, în prezenţa principelui Radu, regele a semnat Protocolul de colaborare între Casa Regală şi Federaţia Naţională a Sindicatelor din Agricultură AGROSTAR.

    Documentul a fost elaborat ca urmare a întâlnirii dintre regele Mihai şi reprezentanţii Federaţiei ‘AGROSTAR’ din data de 30 martie. Protocolul îşi propune să iniţieze demersuri în vederea ameliorării situaţiei agriculturii din România, atât pe plan intern, cât şi pe plan internaţional. Printre măsurile prevăzute se numără atragerea societăţii civile la cauza agriculturii române, promovarea produselor tradiţionale româneşti pe piaţa internă şi internaţională, încurajarea agroturismului în România, facilitarea accesării fondurilor europene pentru agricultură sau sprijinirea dezvoltării procesului educaţional în domeniu.AGERPRES/(Daniel Popescu)

  32. La Sarbatoarea Sfintelor Pasti,sa coboare linistea si pacea; Minunea Invierii lui IISUS,sa dainuie in inimile tuturor; Sa va lumineze viata si sa va aduca renasterea credintei; A sperantei,a bucuriei,cu bunatate si caldura in suflete; In noaptea de Inviere clopotele bat,iar noi va spunem cu drag: HRISTOS A INVIAT !!! STIMATE ALTETE REGALE,DIN SUFLET VA DORESC SARBATORI FERICITE.

  33. Altetei Sale Regale, Principesei Mostenitoare Margareta a Romaniei
    Altetei Sale Regale, Principelui Radu al Romaniei,

    Altetele Voastre Regale,

    Sfanta Sarbatoare a Invierii lui Iisus sa ne ocroteasca cu lumina si
    speranta!

    Oul rosu incondeiat, pasca, drobul sau alte bucate traditionale sa ne
    aminteasca de sansa pe care o avem, si anume aceea de a trai intr-o lume ferita de instabilitate, nevoi sau razboi. Sa facem, macar acum, un gest firesc, normal si pur: sa impartim din putinul nostru si celui aflat in
    nevoie. Doar asa ne vom putea bucura cu adevarat de miracolul acestui
    Sfant praznic!

    Sa aveti parte de un Paste fericit si binecuvantat!
    Hristos a Inviat!

    Ne vom ruga Bunului Dumnezeu pentru santatea intregii Familii Regale a
    Romaniei!

    Cu loialitate,

    Alexandru J., Timisoara

  34. Attila says:

    As dori sa urez membriilor Casei Regale si celorlalti apropiati ,multa sanatate ,bucurii ,zile insorite si sa aveti parte de un Paste binecuvantat si fericit !Lumina Sfanta a Domnului sa va calauzeasca mereu in viata voastra ! Cu drag va imbratisez pe toti ,Attila.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 52943008
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate