Altfel

A venit momentul sa va invit sa luati parte la anuntarea candidaturii mele la alegerile pentru Presedintele Romaniei, din noiembrie 2009. Toti cei care cititi aceste randuri, ca si prietenii si cei dragi dumneavoastra, sunteti bineveniti sa ne stati alaturi, Principesei Margareta si mie, intr-un moment unic al vietii noastre de romani. Gradina Palatului Elisabeta va gazdui evenimentul, in care va voi prezenta rostul acestui pas si sperantele legate de el.

principele-radu-palatul-elisabeta-1.jpg

Multumesc tuturor celor 111 personalitati care au scris comentarii la pagina precedenta a jurnalului. Va rog sa fiti mandri de ceea ce ati scris si sa fiti siguri ca vorbele dumneavoastra au ajuns la mintea si sufletul meu. Ceea ce voi transmite diseara, la ora 19, va fi un raspuns la fiecare cuvant, fiecare fraza, fiecare nazuinta si simtire pe care le-ati pus in mesajele dumneavoastra.

Nu m-am asteptat la atata entuziasm, intelegere, curaj, speranta si simt civic. Am dorit, atat Principesa cat si eu, sa ajungem la o Romanie demna si cu instinctul cel bun. Dar nu ne-am gandit, pana la inceputul acestui an, ca suntem atat de aproape de “Romania altfel”.

principele-radu-palatul-elisabeta-2.jpg

Ma bizui pe familia mea, pe cei care cred in noi si pe intreaga societate romaneasca. Acum sunt sigur ca speranta nu este lipsita de fond. Va rog pe toti cei care mi-ati scris sa va ganditi cat de mult puteti face fiecare dintre dumneavoastra. Fiecare dintre dumneavoastra este un lider si fiecare poate scrie direct destinul locului si al timpului sau. Cat de mare este darul de a crede in cineva si in tine, de a face punti de legatura!

Tinerii pe care i-am intalnit in ultimele luni sunt o sursa inepuizabila de bine si de constructie solida. Nu exista nici o bariera pe care sa nu o poata trece. In acest an, spre deosebire de toti cei dinainte, vor veni sa voteze oameni nascuti dupa 1989. Ei sunt multi si lipsiti de complexele trecutului recent. Ei merita altfel de institutii, incepand cu cea mai inalta din Stat.

Restul, diseara.

Daca nu veti putea veni, va voi transmite de aici, din paginile jurnalului online, imediat ce pot, tot ce se va intampla frumos la Palatul Elisabeta, locul demnitatii si al increderii, in seara aceasta pe care v-o datorez in mare masura.

284 comentarii

  1. adriana carmen says:

    v-am urmarit si sunt sigura ca veti face tot ce este posibil ca Romania sa devina iarasi ce-a fost.Cred cu convingere ca veti fi presedintele tuturor Romanilor,si mai cred ca dvs veti reusi sa faceti din “ROMANIA MARE”,si in Basarabia sunt Romani,si romani adevarati,si ei merita o soarta mai buna,si acolo sunt copii nascuti dupa 1989,sunt convinsa ca si dvs ca toti romanii adevarati ati urmarit ce se intampla la Chisnau saptamana aceasta, ati vazut ca toti cei care-au iesit au varsta 18-19 ani,copii neatinsi de flagelul comunismului,vreau sa cred ca pentru ei,pt acesti copii nevinovati veti face tot posibilul sa devenim iarasi ce-am fost. Cum v-am spus si in alt mesaj cred cu certitudine ca dvs veti fi un presedinte bun,nu luati in seama tot ce vi se pune-n carca,sunt numai cai de intimidare,aveti multi de partea dvs,am vazut pe blog din comentarii.Inca o data va spun ca aveti din partea mea tot sprijinul.SUCCESS , TRAIASCA ROMANIA MARE

  2. U.C. says:

    Domnule Presedinte

    Sunteti prietenul meu!

    Cum pot contribui cu o inima serioasa, timp sau donatie?

    Sincer

    U.C. Voluntar

  3. Dana says:

    Mi-am exprimat deja bucuria pentru acest vis implinit.
    FELICIT inca o data decizia Casei Regale de a salva Romania. Pentru ca despre acest lucru este vorba. Despre viitorul copiilor nostri, despre renasterea sperantei pierdute.

    Ca o ducem rau… stim deja cu toti. Ca vrem sa o ducem mai bine… de asemenea. Dar CA AM PUTEA CONTRIBUI… trebuie sa ne insuflam.

    Lupta Principelui Radu va fi una foarte dura. Prin prisma atacurilor ce vor urma pentru destabilizarea candidatului. Atacuri din partea speriatilor oameni politici si a sustinatorilor lor. Am vazut deja cum a fost caracterizata anuntarea candudaturii, de catre unele personalitati politice ale Romaniei. Unii nu au iesit inca pe ecran sa o faca, o vor face fara sa ne arate.

    Pentru ca este vorba de destinul nostru va invit sa sprijinim aceasta decizie de candidatura a Principelui Radu. Este obligatia noastra morala. Pentru ce a mai ramas din generatia noastra si pentru viitorul copiilor nostri.

    Imi declar acordul de a participa organizat in campania electorala ce va urma. Pentru aceasta cer si Casei Regale acest acord.

    Rog sustinatorii din Ilfov ai Principelui Radu, sa ma contacteze la adresa: ds_ilfov@yahoo.com

    Si rog pe cei care citesc acest mesaj, din randurile viitorilor votanti, SA NU NE PLANGEM IN ANII URMATORI DACA IN PERIOADA IMEDIAT URMATOARE VOM STA CU MAINILE INCRUCISATE SI, MAI MULT, NU VOM IESI LA VOT.

    Avem obligatia morala de a face ceva pt noi insine, prin prisma oportunitatii care n-i se ofera prin participarea Principelui la Functia de Presedinte al Romaniei.

    Multumesc tuturor: in egala masura celor care nu sunt astazi de acord dar care se vor informa pentru a putea vota PRO PRINCIPELE RADU.

  4. silviu says:

    Cu deosebit respect va felicit ca veti candida la functia de presedinte al Romaniei , in sfirsit se va termina cu bestiile astea comuniste si dati-mi voie sa cred intr-o reusita la alegeri , oricum aveti de tras cu acesti parveniti……
    Va multumesc din suflet si m-as bucura f f mult sa va si cunosc personal .

  5. Cristian M. says:

    Alteta Voastra Regala,

    in primul rand vreau sa va doresc multa sanatate Dumneavoastra si familiei Dumneavoastra. Va scrie un tanar de 31 de ani, absolvent de facultate care a fost nevoit sa renunte la pasiunea vietii lui (profesor de limba si literatura romana) pentru o munca mai bine platita si care sa-mi ofere solutia unui trai decent in tara asta. Am avut ocazia sa plec din tara, dar nu am facut-o, m-am incapatanat sa cred ca voi putea reusi sa-mi intemeiez o familie si sa duc un trai decent in Romania. Am muncit pe branci mai bine de 7-8 ani, si ziua si noapte, orice ar fi putut sa ma ajute sa-mi platesc chiria, ratele la banca, medicametele parintilor mei si asa mai departe. Nu am intilnit altceva decat ipocrizie, fatarnicie, lipsa de bun simt, lipsa de educatie, batjocura si sperante spulberate.
    Candidatura Dumneavoastra pentru mine inseamna o noua sansa…o noua sansa spre un alt fel de a vedea lucrurile, de a intelege necesitatea educatie si bunului simt pe care trebuie sa-l avea unii fata de altii, o noua sansa de a simti ca sunt mandru sa fiu roman, o noua sansa de a munci si a trai in conditii decente.
    Va doresc mult succes si taria de a aduce o schimbare in societatea romaneasca si va asigur de sprijinul meu de cetatean simplu, in conditiile in care, dupa atatia ani, simt ca merita intr-adevar sa ma prezint la vot pentru alegerile noului Presedinte al Romaniei, si sper din tot sufletul sa fiti Dumneavoastra.

    Cu respect si admiratie,

    Cristian

  6. Cristian M says:

    Va doresc succes in campanie. Sper sa fiti viitorul Presedinte al Romaniei intrucat sunt foarte multi romani care nu se simt reprezentati corect de actualul presedinte.

  7. Costin Davidescu says:

    Alteta voastra, doresc sa particip si eu pro bono la campania dvs, cum pot face asta ? Va multumesc de raspuns !

  8. 250 says:

    Alteta,
    Scuzati ca revin, dar am uitat sa precizez faptul ca in situatia in care aveti nevoie de brate de munca sincere, care sa faca ceva in plus pentru renasterea natiunii va rog sa apelati cu toata increderea si o voi face neconditionat, chiar daca va trebui sa o iau de la capat cu pregatirea profesionala, fie si pentru a nu stiu cata oara. Dar pentru a capata o experienta de asemenea anvergura pe langa dvs. as face orice.

    In asteptarea unui raspuns din partea dvs, cu aceeasi sinceritate,
    Teodora

  9. Martisor. says:

    Rog pe Alteta Sa Principele Radu sa se gandeasca la romanii din toata lumea chiar daca unii dintre ei au renuntat la catatenia romana.
    Golgota acestora este enorma deoarece au facut acest gest pentru a fi demni in tara care locuiesc acum.Tara noastra din nefericire nu a ridicat un deget pentru acesti oameni ce sunt considerati tradatori.
    Suntem romani si cu sufletul,eu nu va pot vota insa in felul meu m-am straduit sa contribui la schimbarea in bine a tarii noastre macar cu idei.Am intampinat critici dure insa eu cred in integritatea si valorile tarii noastre,cred in onoare,dreptate si adevar.Avem nevoie de intelegerea Dumneavoastra si poate candva supuneti la dezbatere motivele din care multi romani sunt astazi doar in suflet romani si sunt respectati doar de tarile care i-au adoptat si le dau o viata demna.

  10. Ingrith says:

    Alteta Voastra Regala,

    De atatia ani de zile mi-am dorit sa am pe cine vota,iata ca in cele din urma dorinta mea este vie si in noiembrie voi vota pentru o altfel de Romanie,o Romanie respectata si cu un popor demn de a-si tine capul sus oriunde in lume.Sper din tot sufletul ‘CA IMPREUNA,NOI TOTI, AVEM UN VIITOR!
    Tin sa precizez ca am luat parte la acel moment istoric de la Palatul Elisabeta ,un moment mult asteptat de catre mine si familia mea.Ne dorim Romania sa fie iar o monarhie si speram ca impreuna vom reusi.
    Va dorim mult succes si multumim pentru noua speranta pe care ne-ati dat-o.
    Asi dori sa iau parte si sa va sustin in campanie daca este posibil ar fi o mare onoare pentru mine.
    Cu respect ,

    Verachtert Ingrith

  11. A.D. says:

    Nu pot decat sa va doresc succes! Aveti de dat o batalie grea pentru a obtine victoria, adversarii dumneavoastra sunt puternici si bine organizati. Realitatea impune totusi schimbare, populatia este in mare parte dezamagita si confuza, s-au facut mii de promisiuni si niciodata nu au fost respectate. Daca reusiti sa mobilizati masele, sa va gasi-ti oameni destoinici care pot convinge oamenii ca Romania are nevoie de dumneavoastra si
    sa-i adune pe cei multi care nu vor vota pentru ca nu au cu cine, atunci aceasta este sansa de a iesi victorios.

  12. Vlad Cristian Deac says:

    Alteta,

    Sperante sincere de intrare intr-o normalitate se leaga de candidatura Dumneavoastra. Asteptam cu interes o schimbare in atitudinea autoritatilor romane vis-a-vis de cetatenii acestui Stat, o promovare a criteriilor de calitate si a unor principii de moralitate. Sunt romani in tara si in strainatate care doresc sa faca, au facut si vor face, fiecare in felul sau si dupa posibilitatea sa, ceva benefic pentru aceasta tara; adevaratul patriotism. Acestia vor fi oamenii pe care va veti putea pune baza in viitorul mandat de Presedinte.
    Nadajduiesc ca veti fi un garant pentru desavarsirea unei societati romanesti careia sa nu ii fie rusine de propria identitate.

    Cu respect,
    dr. Vlad Cristian Deac
    http://vladdeac.blogspot.com

  13. eugeniu says:

    Domnule Radu Duda,
    Sa nu va supere apelativul. Observ ca deja au inceput sa va “mananca”. Nu cedati, luptati si nu-i menajati pe acesti oportunisi care ne-au adus in sapa de lamn mai ceva ca inainte de 89. Sa va ajute Dumnezeu pentru a va lumina ca sa ii zdrobiti pe acesti asa zisi ai binevoitori ai neamului.
    Va fac lobi cat pot de mult.
    S U C C E S !

    Eugeniu

  14. Iulian says:

    Candidatura Altetei Voastre ma bucura.
    Cum ma bucura si curajul de care ati dat dovada pentru a va inhama la o asemenea lupta.
    Este bine ca electoratul va avea acum,cu ocazia candidaturii Altetei Voastre o alternativa viabila la reprezentantii clasei politice actuale.
    Casa Regala a Romaniei ce o reprezentati este intr-adevar simbolul respectului si profesionalismului intr-o Romanie care nu se mai straduie in a mentine sau crea simboluri ale binelui.
    Consider ca un candidat la presedentia Romaniei trebuie sa aiba coloana vertebrala, sa aiba calitati de lider si sa vina in slujba cetateanului, si nu invers.
    Prin zelul cu care ati lucrat pana de curand ca Reprezentatnt Special al Guvernului Romaniei, ati dat dovada de calitatile enumerate mai sus, si, cel mai important lucru este ca ati aratat ca va pasa de Romania si de romani.
    Mai ramane sa vedem cat de bun o sa fiti in postura de presedinte.
    Mult succes.

  15. Enache Denise says:

    Alteta Voastra Regala,

    Nu stiu de ce atat de multi au ramas surprinsi de anuntul dumneavoastra.
    Inca de cand ati fost invitat la TVR impreuna cu doamna Betsy Myers era foarte clar care este urmatorul pas.
    Oricum ma bucur sa aud si vesti bune si succes in campanie va doresc din tot sufletul.
    Ca si ceilalti astept un raspuns in ceea ce priveste implicarea in viitoarea campanie si sunt convinsa ca sanse sunt.
    Chiar imi doresc sa particip la schimbarea Romaniei la numai 24 de ani.
    Chiar imi doresc in fruntea tarii un om distins, cu o cultura aleasa, cu o carte de vizita impecabila care sa ne reprezinte interesele peste hotare si nu numai.
    Chiar imi doresc sa pot spera ca Romania inca mai are are o sansa.
    In ceea ce priveste scenariul rezultatelor prefer sa cred ca PNL-ul va va acorda voturile intr-un scrutin 2 reusind astfel sa inlaturam caracatita.
    Sper din tot sufletul ca in 7-8 luni sa convingem cat mai multi romani ca tara lor merita un asemenea lider!

    Cu respect si admiratie,

    Nicoleta Denisa Enache

  16. Radu L says:

    Domnule Duda,
    desi initial am fost contrariat la stirea candidaturii dvs., dupa ce v-am citit mesajul, incep sa nutresc speranta ca in fine a aparut cineva care poate reda speranta poporului roman intr-o societate normala. Caci, in ciuda bilciului care se desfasoara zi de zi in politica dimboviteana, eu cred ca toata lumea spera sa iesim din acest infern si sa ne asezam pe o directie europeana si progresista. Din postura mea de votant mi-as permite sa va trimit citeva ginduri/sfaturi care sper ca va vor fi de folos.(in orice caz, sint scrise din inima)
    In primul rind, sint convins ca un candidat poate cistiga in ziua de azi daca este consecvent unui mesaj de corectitudine si profesionalism. Nu faceti compromisuri de-a lungul campaniei. Nu va inconjurati de oameni compromisi. Faptul ca sinteti legat de casa regala si de regele Mihai va da o aura de seriozitate si incredere. Pe de alta parte, aceasta legatura este o povara prin acuzele ce vi se vor aduce ca vreti sa restaurati monarhia. Monarhistii sint o minoritate nesemnificativa iar nedelimitarea de un asemenea obiectiv ar insemna sa va sinucideti politic. In acelasi context, as considera oportuna renuntarea la titlurile de alteta etc care nu fac decit sa va dauneze. Aveti dreptate cu mesajul pozitiv, nu va focalizati pe aspectele negative ci pe ce anume vreti dvs sa faceti. Nimeni nu se va astepta sa aveti un raspuns imediat la toate problemele, dar ne vom astepta de la dvs ca sa va selectati o echipa de profesionisti.
    Nu repetati greselile predecesorilor, si aici ma refer la Emil Constantinescu. Desi el a coagulat remarcabil speranta anticomunista, si-a naruit imaginea prin nepotismul promovat dupa cistigarea alegerilor. (si aroganta cind si-a argumentat deciziile cu faptul ca avea in spate voturile a milioane de romani. Sa nu uitam ca nu a fost votat pentru farmecul lui personal ci pentru ca noi, cetatenii, am crezut ca reprezinta un nou etalon de integritate)
    Chiar daca nu veti cistiga alegerile, este bine ca va prezentati publicului. Puteti initia o miscare mult mai larga care poate deveni un nou partid politic, diferit de bilciul actual. Aici avem o batalie perpetua cu mafiotii din sistem, care pina acum nu au fost contracarati de nimeni. Important este ca exista un pol al sperantei, al seriozitatii, ca avem un raspuns la afirmatia ca nu ai cu cine sa votezi caci nu ai de unde alege. Veti vedea ca prin persistenta si verticalitate veti continua sa adunati superteri chiar dintre actualii inamici.
    Eu voi continua sa va urmaresc mesajele si sper ca va veti ridica la inaltimea acestei grele misiuni pe care v-ati asumat-o.
    As vrea sa inchei acum reamintindu-va ce a spus Obama in timpul campaniei lui: ma rog la Dumnezeu in fiecare seara sa nu ma lase sa uit cine sint cu adevarat si sa nu-mi pierd umilinta fata de concetatenii mei.
    Dumnezeu sa ne ajute,

    un medic roman de peste ocean,
    Radu R

  17. Manuela Voicila says:

    am citit o parte din mesajele de mai sus. Interesant!

    Eu sunt o liberala prin convingere, dar nu sustin si nu voi sustine vreun cadidat liberal.

    Pana la varsta de 34 de ani mi-am facut o cariera de succes – fiecare gest de indoiala a celor din jurul meu mi-au intarit convingerea de a merge inainte pana la a-mi atinge telul, de a transforma o situatie adversa intr-una favorabila. Am fost implicata in proiecte carora initial nu li s-a dat nici o sansa. Am incercat sa sprijin Fundatia Principesa Margareta, lucru care pana acum nu a fost cu putinta.

    Votul meu il aveti cu siguranta! Eu nu va doresc succes, ci colaboratori inspirati : manuela.voicila@yahoo.com

  18. Gabi says:

    Alteta Voastra Regala,

    Am remarcat un alt post al unui user care spunea ca voturile intelectualilor iar se vor imparti in doua. Din pacate este foarte adevarat si din pacate fostul presedinte va pleca cu prima sansa la alegeri. DAR dumneavoastra printr-o campanie puternica, sustinuta de doamna Meyers si printr-o dedicare totala, aveti o sansa de a ajunge in turul doi.

    Dupa cum vad eu lucrurile, daca reusiti sa ajungeti in turul doi, sunteti presedintele Romaniei. Aveti o imagine curata, dar care inevitabil va fi patata de catre media pentru ca asa se intampla. Dumneavoastra nu veti avea probleme in a lua voturile oamenilor care sustin monarhia, in schimb trebuie sa dati atentie bucatii electorale care NU SE DA IN VANT dupa ideea de monarhie si SA II CONVINGETI ca accederea dumneavoastra la putere NU VA INSEMNA reinstaurarea monarhiei. Sunt sigur ca multi dintre ei va vad ca un candidat puternic si serios, dar faptul ca anumiti “formatori de opinie” va asociaza cu revenirea monarhiei, le trezeste un gust amar.

    Daca monarhia a format oameni, comunismul i-a deformat. Nu se poate compara epoca de aur a Romaniei in domnia lui Carol I cu evul mediu al secolului 20 instaurat de o ideologie nu numai utopica dar absurda prin definitie. Propaganda comunista a distrus tot ce romanii s-au chinuit sa ridice. Imi pare rau sa o zic, dar avem o bucata uriasa de electorat ignorant, care voteaza pe criterii penibile, candidati de cea mai joasa speta.

    Nu am votat la parlamentare, nu am votat la locale pentru simplu motiv ca nu am avut cu cine.
    La 19 ani acum, am crezut ca nu voi vota nici de data aceasta, dar v-am urmarit la emisiunea de la tvr cu doamna Meyers si am stiut ca lucrurile vor fi altfel.

    Ca sa inchei, va asigur ca aveti toata sustinerea mea si votul meu! Va astept si pe la Cluj. Presupun ca veti practica o campanie bazata pe voluntariat, deci va stau la dispozitie.

  19. Serbanescu Monica says:

    Suntem foarte fericiti ca putem vota “Altfel”.
    Felicitari!
    Sa fie intr-un ceas bun!
    Sunt sigura ca Romania,care este considerata si “Gradina Maicii Domnului”,merita mai mult.
    Speram sa reusim impreuna!
    Mona Serbanescu

  20. Daniela says:

    Domnule Radu Duda,

    Este pentru prima oara de când, aflându-ma în strainatate, în Leida-Spania (o mare comunitate de români), mi-am pus problema votului: când si unde?; Este pentru prima oara când îndraznesc sa recomand pe cineva, parintilor si bunicilor mei.
    Indubitabil, o sa va acordam votul!

    Gânduri bune.

  21. Alina Anghelus says:

    Va rog pe toti cei care-l sustineti pe ASR Principele Radu, sa da-ti email pe: danghelus[at]gmail.com, sa sugerati cum credeti c-ar trebui structurat un forum special pentru ASR Principele Radu, unde sa poata comunica mai repede si mai bine cu toti, si de asemenea cine ar vrea sa fie moderator pe acest forum. Eu o sa-l fac pe gratis, (avand in vedere ca sunt webdesigner) si o sa-l pun la dispozitia tuturor. Astept emailurile dvs.

  22. Maria Mioara Draica says:

    M-a bucurat vestea candidaturii si va doresc din suflet reusita deplina. Cu adevarat, Romanii s-ar putea, in sfarsit, fi mandri cu un Presedinte ca Alteta Voastra.

  23. Alexandru CARAUSU says:

    Alteta Voastra Regala,

    Am încercat sa postez un comentariu pe blog-ul AVR duminica seara, dar am avut mari dificultati în a scrie textul în caseta respectiva, iar – la sfârsit – acesta a disparut complet.
    Va scriam ca am fost încântat sa citesc cele 270 de mesaje postate pâna atunci, care – aproape în totalitate – salutau decizia atât de curajoasa si oportuna a Altetei Voastre Regale de a candida la presedintia României. Aceste mesaje contrastau frapant cu multe articolaşe sau interventii televizate ale unor comentatori care-şi exprimau scepticismul privind şansele acestei candidaturi. Mai trist, o serie de analisti politici sau pretinsi „formatori de opinie” se dedau la ironii ieftine, chiar la atacuri ad personam, dar aproape nici unul din acestia nu se referea la ideile pe care le-ati sustinut în discursul de la Palatul Elisabeta, apoi în dialogul de pe TVR-1 (la „Editia speciala” de luni seara, 13.IV). O notabila exceptie a oferit-o domnul Radu Calin Cristea cu articolul sau din Adevarul de marti 14.IV, care sublinia nu numai tinuta regala a discursului Altetei Voastre ci si exactitatea si profunzimea analizei întreprinse, privind „starea natiunii”, oportunismul din viata politica si multe alte aspecte. Ceea ce frapeaza pe orice om lucid si cu bun simt este agitatia provocata de simpla afirmare a unui drept constitutional care Va apartine la fel ca oricarui alt cetatean major, acela de a candida la pozitia suprema în stat. Pe multi ziaristi si politicieni (mai ales din ograda PDL-ului) i-a suparat acest gest dar – în lipsa de alte argumente – acestia recurg la insinuari privind biografia AVR, invoca lipsa de sprijin politic din partea unor partide (ceea ce ar constitui un handicap) etc. Unii mai invoca si faptul ca nu ati avea „sânge albastru” desi – pe cât stiu – functia de presedinte al republicii nu impune asa ceva. I-am explicat unui „curajos” anonim care a postat un comentariu la articolul d-lui R.C. Cristea ca titlul de principe/principesa poate fi dobândit prin casatorie si de persoane fara ascendenta regala, iar aceasta a devenit mai curând o regula decât o exceptie în marile familii regale europene.
    Revenind la candidatura Altetei Voastre Regale, la fel ca marea majoritate a celor care V-au scris si eu consider ca ea ofera românilor sansa de a iesi din politicianismul de joasa calitate, din traficul de influenta si coruptia generalizata – aspecte definitorii pentru criza morala din România ultimilor 20 de ani. România mai are – desigur – milioane de cetateni care vor o asemenea schimbare radicala, printre ei si foarte multii tineri. Sunt convins ca veti primi un sprijin mult superior celui prognozat de „expertii” sceptici. Voi fi unul dintre cei multi care Va vor vota.
    Conf.univ. Alexandru Carausu, Iasi

  24. Diana R. says:

    In sfarsit un motiv pentru care merita sa-mi exercit dreptul de a vota!

  25. Letitia Pop says:

    Daca doriti sa fiti voluntari, sa colaborati, sa sponsorizati sau doar sa sustineti campania electorala a Altetei Sale Regale Principele Radu, va rog sa trimiteti un e-mail cu detalii si date de contact la adresa letitia.pop@palatulelisabeta.ro , sa sunati sau sa trimiteti sms la numarul de telefon 0743 793 757. Va multumim tuturor !

  26. Ciprian R. -Roma says:

    Prezentarea candidaturi dvs. a fost o surpriza placuta pentru mine deoarece am avut ocazia sa particip la o conferinta in cadrul facultatii de Stiinte Politice Roma Tre- Italia, la care a-ti avut o prezentare a situatiei Romaniei intr-un mod profesional si la inaltimea misiunii cu care a-ti fost insarcinat. Am fost onorat de prezentare dumneavoastra si de nivelul intelectual de care a-ti dat dovada in fata decanului si a personalului academic italian. Totodata am remarcat ca a-ti fost inconjurat de o delegatie compusa din personal tanar, si am apreciat viziunea dvs. de a investii in generatia care se formeaza. Am scris acest mesaj cu dorinta de a va incuraja in decizia pe care a-ti luat-o si de a-mi exprima dorinta de a sustine candidatura dvs., cel putin cu votul meu personal. Cordiali Saluti

  27. Dana S says:

    Alteta Vostra,

    Este o onoare pentru noi sa avem posibilitatea sa alegem un om cu principii santoase pentru viitorul Romaniei.
    Marturisesc ca imi era rusine sa spun ca sunt roman atunci cand eram intr-o alta tara europeana si aproape imi spulberasem orice speranta de redresare a Romaniei, dar iata ca Domnul pregateste oameni noi pentru salvarea acestei natiuni.
    Va urmarim cu interes emisiunile in care sunteti invitat si si va felicit pentru ca ne dati ocatia sa asistam la discursuri de calitate. Cred ca multi alegatori, ca si mine sunt insetati de astfel de emisiuni constructive pentru moralul si sufletul nostru la care nu prea se mai gandea nimeni.
    Va indemn sa aveti multe astfel de emisiuni in media pentru ca romanii de pretutindeni sa va cunoasca.
    Dumnezeu sa va dea putere, intelepciune si multa dragoste pentru lucrarea grea pe care ati ales-o.

    Mult succes!

  28. Cristina Muntean says:

    Buna ziua,
    numele meu este Cristina Muntean, sunt o ziarista romanca stabilita in Cehia. Am avut onoarea sa va aud vorbind in lunea de Paste, iar mesajul Dumneavoastra m-a convins sa merg la alegeri si sa va votez. Cred ca aveti enorm de multe de oferit Romaniei, din postura de lider. Dar ca sa ajungeti acolo, va trebui sa treceti de o competitie cu oameni politici, intr-o clasa politica ale carei (non)valori nu va reprezinta. Dumneavostra nu intrerupeti, nu injurati, nu urlati in gura mare, nu sunteti arogant, sunteti educat si cu bun simt. Stiti ce vorbiti, aveti argumente coerente, o viziune care ar fi o binecuvantare pentru Romania daca s-ar concretiza si capacitate sa fiti un lider neutru, fara conexiuni cu coruptia din lumea economica si politica. Daca imi permiteti, v-as dori succes in cateva directii. Unu, sa va faceti mesajul inteles de mase. Sa le vorbiti pe limba lor, sa va puneti un tricou si sa iesiti intre oameni, ascultandu-le problemele si creandu-va imaginea de leader care asculta si ajuta. Din pacate, sunt prea multi romani care inca rezoneaza la un astfel de comportament, iar daca nu o veti face il vor vota pe cel care le va vinde cel mai bine imaginea de Tatuc, care are grija de ei. Pastrati-va tinuta princiara cand atrageti investitori straini sau cand stati de vorba cu oameni de afaceri care isi permit constume Armani. Dar ca sa ii castigati pe romanii din masa, care mananca mici la iarba verde, fac baie la strand, merg la biserica iar apoi asculta muzica tare, vorbiti-le pe limba lor.
    Doi, aveti valori minunate pe care va doresc sa le vindeti cu intelepciune. Prima e inteligenta, educatia si onestitatea. Aici rezonati cu romanii din strainatate care aleg sa stea in afara Romaniei pentru ca nu reusesc sa fata fata paradigmei balcanice in care invarteala si smenul sunt de fapt valorile reale si moduri de viata. A doua e tineretea si inteligenta. Daca ii scoateti pe tineri la vot si le dati un model si valori pe care sa le urmeze, daca reusiti sa ii faceti sa va asculte, daca veti folosi la maximum noile tehnologii sa ii atingeti si sa ii convingeti, veti castiga. Generatia 18-25 e confuza, dezorientata si simte ca ii fuge pamantul de sub picioare. Cu parinti plecati in strainatate sa munceasca, au fost crescuti de bunici, inraiti de lipsuri si redusi de un consum mediatic de precara calitate. Au nevoie de cineva sa le vorbeasca pe limba lor, ca acel parinte pe care nu l-au avut langa ei sa le dea valori. E emotional, dar daca ii aduceti la vot, veti fi facut mult pentru Romania.
    A treia e valoarea familiei, si aici rezonati cu romanii cross-clase. Daca vindeti bine idea de familie stabila, complexa, reusita, in care munca se imbina cu eleganta, in care educatia e o valoare, in care femeia e o valoare, veti castiga femeile de partea dumneavoastra. Iar ele isi vor convinge sotii sa va voteze. Si veti reusi.
    Va doresc mult noroc! In orice caz, simpla Dumneavoastra participare cred ca va aduce eleganta si ratiune in campania din 2009. Nimeni nu va indrazni sa ridice vocea la dumneavoastra, ca sa castige cel care striga cel mai tare. Nu o ridicati nici dumneavoastra! Claditi imaginea unei Romanii elegante, bune, curate, prospere si inteligente, asa cum mi-ati facut impresia cand v-am vazut pentru prima data. Veti ajuta mult Romania facand asta. Va multumesc pentru curajul de a intra in arena politica de la Bucuresti si va doresc noroc si intelepciune in timpul campaniei! In ciuda echidistantii pe care meseria mi-o cere, daca va pot fi de folos, va voi sta la dispozitie. Un gand frumos! CM

  29. cmerschi says:

    Alteta Voastra,

    Locuiesc intr-un oras considerat ca facind parte din fieful PSD-ului si in afara de bucuria pe care am avut-o cind am aflat de candidatura dumneavoastra Presidentia Romaniei am o umila intrebare:
    Cum as putea ajuta pe Alteta Voastra(inafara de vot) in orasul care locuiesc eu?

  30. gabriel says:

    Dumnezeu sa Va Binecuvanteze! Ati reaprins speranta celor multi din tara. Desi sunt in a doua tinerete, ma gandeam sa parasesc tara, ca multi din fostii mei colegi. Acum am motiv sa raman. Sunt convins de reusita.
    cu deosebit respect, gabriel (ing.)

  31. chiraples adrian says:

    Alteta
    O veste minunata data poporului roman prin candidatura la presedentia unei republici nascuta prin viclesug,santaj si forta de ocupatie straina.Totusi…un modest sfat; Alteta an republicile europene nascute din cenusa dramei celui de-al 2-lea razboi o elita de politicieni arivisti si carieristi care desi sau dovedit nulitatati profesioniste an salvarea tarii republicane sunt aversari redutabili la un pericol monarhist.Nu se va putea nicicand repune an drept Romania ca regat constitutional decat cu aceleasi arme cu care a fost deposedata orice alta solutie se va termina printr-un esec ridiculizat de victoriosii vulpoi politici republicani.Am solutia si oamenii care va trebuie.Curand va voi da acest plan spre analiza.Dumnezeu sa va ajute Alteta si poporul roman.

  32. V.M. says:

    ” ECCE HOMO !”

    Viitorul PRESEDINTE al NOSTRU, al NEAMULUI ROMANESC !

    * 2 0 0 9 *

  33. Isr. says:

    “Inainte de orice, VICTORIA TA, va fi:

    Sa vezi bine de departe!

    Sa vezi TOTUL…
    De aproape…

    Si acest TOT… sa aiba un NUME NOU !” (G. Apollinaire)

  34. Isr. says:

    ***???***

    Ptr. : “nr. 87″

    Mi-as permite sa pun in analiza hotararea dvs. , de a nu ajuta campania ARP DUDA !

    … TOCMAI DVS. , care cunoasteti , mai indeaproape, plusurile unei asemenea interventii, in energizarea si echilibrarea, fortelor existente in SISTEM…

    Cunoaste-ti expresia: ” memento mori” ?

    Ce a fost, a fost…

    Numai clipa proprie,.. pe care o traim, clipita cu clipita, acum, putem sa spunem cu certitudine ca ne apartine… ca o cunoastem cu adevarat!

    Cu speranta ca ve-ti lasa inima dvs. sa se inmuaie, si ne ve-ti da binecuvantarea dvs. , ACUM, iar pe parcurs sustinerea…
    va doresc multa sanatate si pace sufleteasca!

    Toate cele bune,
    dr. M.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 52960173
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate