Escuela Oficial de Idiomas, aprilie 2007

Astazi, la Palatul Elisabeta, am avut placerea de a primi un numar de spanioli, reprezentanti ai unei respectabile institutii de invatamant, Escuela Oficial de Idiomas. Primari, profesori, ingineri, avocati si studenti au decis sa faca drumul de la Ciudad Real pana la Bucuresti si Targoviste, pentru a cunoaste mai bine Romania si pentru a intari legaturile culturale si lingvistice dintre tarile noastre.

Am multumit oaspetilor pentru felul atat de ospitalier in care am fost primit in regiunea Castilla La Mancha. Am reamintit faptul ca fenomenul economic, cultural si educational care leaga astazi Romania de Spania reprezinta un model de legatura intre doua tari ale Uniunii Europene. In Spania si in Italia traiesc si lucreaza sute de mii de romani si invata zeci sau sute de mii de copii.

Am mai remarcat faptul ca, pentru Spania, ultimii ani au reprezentat unul din cele mai bune momente de dezvoltare din istoria ei contemporana, in timp ce pentru Romania aceeasi perioada a constituit definitivarea procesului de aderare la UE si NATO si reprezinta primul moment cu adevarat european din istoria noastra contemporana.

Efortul cursantilor acestei scoli din Spania de a deprinde, chiar dupa varsta de 30-40 de ani, limbi straine de circulatie europeana, cum ar fi engleza, franceza, germana si italiana, este un instrument modern care-ti permite sa intelegi cultura si civilizatia altor popoare europene.

Am fost din nou impresionat de atasamentul sufletesc, de prietenia, de caldura cu care ne trateaza cei care trec pragul Romaniei. In timp ce la noi in tara se trateaza cu ironie prezenta romanilor in Spania, spaniolii dezvolta pentru Romania din ce in ce mai multa admiratie si prietenie.

delegatiespaniape026.jpg delegatiespaniape024.jpg

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 52981713
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate