La castelui Familiei Regale prusace

Astazi dupa-amiaza am mers la castelul Familiei Regale a Prusiei, aflat langa Hechingen, numit Burg Hohenzollern. Acolo, la invitatia ASR Principelui Georg Friedrich, am asistat in cursul serii la gala Fundatiei Principesa Kira a Prusiei, dedicata unor proiecte privind tineri din Israel si Palestina.

img_3600.jpg

Momentul a fost emotionant, atat pentru Principesa, cat si pentru mine. A fost prima noastra vizita la acest castel legendar, apartinand împaratilor Germaniei si regilor prusaci. Familia Regala a Prusiei, condusa în acest moment de Principele Georg Friedrich, este ramura Hohenzollernilor care a format Familia Imperiala a Germaniei si Regala a Prusiei.

img_3636.jpg

Principele Georg a fost musafirul nostru la Bucuresti si Peles, cu ocazia decernarii, anul acesta, a Premiului Casei Regale pentru cea mai buna piesa a anului la Gala Uniter.

img_3634.jpg

Pentru eveniment, Principele Georg a instalat într-unul din saloanele principale ale castelului portretele parintilor Regelui Carol I, Principele Karl Anton si Principesa Josephine. Figura lui Karl Anton ramane particulara în istoria familiei si a tarii, fiind singurul principe suveran din Europa care a exercitat în secolul al XVIII-lea functia de prim-ministru al Prusiei, precedandu-l pe Bismark.

img_3615.jpg
Gala a constat dintr-un concert de camera, sustinut de o orchestra tanara, care a interpretat piese de Bach, ca si compozitii originale ale unor membri marcanti ai familiei: Regele Friedrich al II-lea al Prusiei si sora lui, Wilhelmina de Bayreuth. Audienta a primit cu entuziasm concertul, care a fost urmat de o receptie, într-unul dintre cele mai frumoase spatii ale castelului, numit Grafensaal.

img_3630.jpg

Principesa si cu mine consideram o binefacere prezenta tanarului Principe Georg în fruntea Familiei Regale a Prusiei. Umanitatea, inteligenta, rafinamentul si echilibrul aproape neasteptate la un tanar din generatia de astazi fac din seful Familiei o mare speranta pentru viitorul acestei institutii europene de care sunt legate zece secole de istorie si traditii.
img_3678.jpg

7 comentarii

  1. N.N. says:

    Alteta Voastra Regala,
    Citind aceste randuri legate de vizita Altetelor Voastre in Germania, nu am putut sa nu imi amintesc momentul in care, acum 1 an, am avut marea bucurie sa vizitez atat castelul Hohenzollern, cat si cel de la Sigmaringen. A fost pentru mine, daca imi este permis, ca un fel de reconfirmare a prestigiului de care familia regala a Romaniei ar fi normal sa se bucure in ochii unei societati angrenate acum intr-o “cursa” de-a dreptul destructiva. Sobrietatea, echilibrul si rafinamentul celor doua castele se potrivesc perfect cu profilul regilor si reginelor Romaniei. Cei care manjesc imaginea marelui rege Carol I, spunand despre el ca a venit in Romania sarac, ca se se imbogateasca, fac o confuzie grosolana, si ma tem eu, voita, intre lipsa de opulenta, ce se adaoga unui bun gust exemplar, si saracie. Atunci cand vezi cu proprii ochi cum arata locurile din care se trag toti regii nostri, iti poti explica mai usor personalitatea remarcabila a acestora.

    Cu consideratie,
    N.N.

  2. Av. Alex. Jadaneant says:

    Alteta Voastra Regala,

    Prezenta Altetei Voastre Regale in Hechingen, landul Baden-Wuerttemberg imi trezeste amintiri foarte frumoase din perioada studiilor mele de la Universitatea din Tuebingen. Castelul de la Hechingen este unul deosebit, dar trebuie sa mentionam si impunatorul castel de la Sigmaringen, ramura atat de importanta a familiei Hohenzollern pentru istoria Romaniei.
    Imi amintesc de vizita la castelul de la Hechingen, unde ghidul ne-a spus: “sa nu va mirati, daca Seful Casei se afla in castel, acesta imparte cu bucurie castelul tuturor celor interesati sa cunoasca istoria acestei vechi familii germane”.
    Este important de remarcat faptul ca peste tot, chiar si in republici, Familiile Regale se implica activ in viata sociala, dand astfel dovada de loialitate…..

    Cu cele mai bune ganduri din Berlin,

    Alex. Jadaneant

  3. Dietmar Melzer says:

    Alteta voasträ regalä,

    cänd am vizitat si Castelul frumos din Sigmaringen am vrut sä-mi cumpär o carte de informatii, despre casa regalä romäneascä. Din päcate, doamna de la ghiseu, nu avea nici o carte, despre galeria strämosiilor ai regiilor romäni, adicä einen Stammbaum der Hohenzollern- schwäbische Linie als rumänischen Könige. doamna mia zis, cä existä o asociatie, care se ocupä numai cu rudenia familiei de Hohenzollern. Am zis cä am sä fac pe Computer un astfel de Familienstammbaum des rumänischen Königshauses actual. Aceasta am fäcut foarte explitit si correct. Sänt bucuros, cä prin mine, am putut ajuta asociatiei acestea, care m-ia multumit foarte mult. Din acest timp se stie acum, cä regele Mihai I. are copii si urmasi foarte frumosi.
    Vä rog sä-mi scuzati exprimarea mea in limba romänä, fiindcä nu mai stiu sä scriu asa de frumos in limba romänä. Sänt acum 18 ani, decänd am plecat din Transilvania, dar aceasta nu este o scuzä.
    Cu mare stimä si respect,
    Dietmar Melzer
    -Germania/Deutschland-

  4. Hariuc Elena says:

    Alteta,
    Sunt atat de mica in fata unei asemenea maretii …dar atat de fericita…

    Un gand de seara lina.

  5. Mădălin Focşa says:

    Alteţa Voastră,

    Îmi aduc şi eu aminte cu mare plăcere de singura mea călătorie în Germania, acum 3 ani, când am avut prilejul să vizitez Burg Hohenzollern dar şi Palatul de la Sigmaringen, unde am fost plăcut surprins să văd că imaginea Regelui Carol I era bine promovată. M-am simţit acolo aproape ca acasă, pentru că o parte din România se afla acolo. Găsisem rădăcinile a tot ceea ce a fost mai bun dintre lucrurile venite la noi de pe meleaguri străine…
    De aceea, locuri precum Balcic sau Sigmaringen, deşi sunt în ţări străine, vor face mereu parte din România mea !

    Al dvs,
    Mădălin Focşa

  6. George Calalb says:

    Altetea Voastra Comitetele reunite ale Jockey Clubului Va invita ca in toamna asta sa fiti printre noi,in functie de agenda Altetei Voastre

  7. Esmyana Martisor says:

    Altetele Voastre,

    Es ist für mich eine besondere Ehre ein selbstgeschriebenes Gedicht widmen zu dürfen als ein Zeichen für die rumänisch-deutsche Freundschaft.Das Gedicht heisst “Glaube”.

    Die Sonne wärmt,
    wärmt unsere Seelen
    Seit wir Dich ehren
    Es sind auch die Trännen!

    Die Liebe blüht,
    blüht in unseren Seelen
    Seit wir Dich ehren
    Es sind auch die Trännen!

    Die Hoffnung wächst,
    wächst in unseren Seelen
    Seit wir Dich ehren
    Es sind auch die Trännen!

    Die Angst rennt,
    rennt weg aus den Seelen
    Seit wir Dich ehren
    Es sind auch die Trännen!

    Das Feuer brennt nicht,
    brennt nicht unsere Seelen
    Seit wir Dich ehren
    Es sind auch die Trännen!

    Das Wasser fliesst,
    fliesst rein in die Seelen
    Seit wir Dich lieben
    Es regnet mit Frieden!

    Cu infinit respect,E.M.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53981868
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate