Săptămâna aceasta, de luni până azi

Am început săptămâna cu o întâlnire, luni 7 iulie, la ora 11, cu studenții de la asociația Voluntari pentru Idei și Proiecte, pentru a le vorbi despre reprezentarea României, a intereselor ei primordiale și durabile, a brandului de țară.

Având în vedere specificul acțiunii publice a Casei Regale, atât înăuntrul țării cât și în afara ei, am preferat să vorbesc despre interesul fundamental al României, mai degrabă decât despre imaginea ei; despre reprezentarea ei, mai degrabă decât despre lobby; despre identitatea și continuitatea ei, mai degrabă decât despre brandul de țară.

Este îmbucurător că studenții se preocupă de astfel de subiecte. De fapt, fără să băgăm de seamă, tinerii vor obliga România și liderii ei să schimbe paradigma de leadership.

Am întâlnit, ca în fiecare săptămână, zi de zi, membri ai Corpului Diplomatic, oameni politici, reprezentanți ai guvernului, ai parlamentului, ai administrațiilor locale, oameni de afaceri.

De asemenea, am avut plăcerea să primesc, în unele cazuri pentru prima oară, personalități din viața universitară, din organizațiile neguvernamentale, din viața culturală și artistică.

Tot în această săptămână am avut o serie lungă de întâlniri cu colaboratorii noștri interni și externi, pentru discuții legate de proiectele Casei Regale pentru toamnă și până la sfârșitul anului.

Am dat, de asemenea, două interviuri, unul pentru revista „Capital“ și altul pentru TVR1.

Ieri și alaltăieri am avut întâlniri cu reprezentanți ai Fundației Marmara din Istanbul și ai Universității Creștine Dimitrie Cantemir, în vederea realizării unei conferințe pe teme europene.

Am primit, spre lectură, o serie de volume care merită amintite. O voi face săptămâna viitoare, când timpul îmi va permite. Aș vrea să amintesc, încă de pe acum, despre o culegere de articole din cotidianul parizian Le Figaro, adunate de o editură franceză din edițiile ultimilor 100 de ani, din 1900 până în anul 2000. Lectura acestor volume este extraordinar de pasionantă.

În fine, în această seară vom participa, Principesa și cu mine, la încheierea expoziției „Culorile războiului“, de la Cercul Militar Național. Este vorba despre colecția lui Adrian Buga cu picturi, schițe, acuarele și guașe reprezentând scene din cel de-al doilea război mondial. Mă bucur că dl Buga își vede visul realizat: expoziția și albumul de pictură, editat de Editura Militară, cuprinzând lucrări ale pictorilor români dedicate frontului, războiului, militarilor care au luptat în această conflagrație devastatoare.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53418135
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate