Luni, la Paris

Aflat impreuna cu Principesa Margareta intr-o vizita de patru zile in capitalele Frantei si Belgiei, am inceput un sir de intalniri care au ca scop dezvoltarea unor proiecte de ordin umanitar, diplomatic, cultural, educational si politic.

Alteta Sa Regala s-a intalnit cu reprezentanti ai importantelor companii franceze Gaz de France, Groupe Renault si Orange, cu senatorul Henri Revol, precum si cu alte personalitati din domeniul diplomatic, politic, economic si cultural. Toate aceste intalniri au fost circumscrise proiectelor Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, care fiinteaza in Franta de mai bine cincisprezece ani.

Am vizitat Laboratorul de informatica al Institutului Gaspard-Monge din cadrul Universitatii Paris-Est. Am avut o intalnire cu directoarea laboratorului si cu membri ai colectivului de cercetatori, apoi am avut o scurta intrevedere cu presedintele universitatii.

Am prezentat o conferinta despre confluenta culturilor, limbilor si religiilor in Romania, apoi am purtat un dialog cu participantii la conferinta: profesori, cercetatori, studenti. La intreaga vizita au luat parte presedintele Observatorului International al Plurilingvismului si o reprezentanta a ambasadei Romaniei.

La pranz, am participat la o intalnire organizata cu ocazia vizitei mele la Paris de doamna Marie-Blanche Sirvén-Viénot, presedinte al Organizatiei Article Onze. La pranz au luat parte personalitati ale vietii diplomatice, politice si economice pariziene, printre care si ambasadorul Romaniei, ES dl Teodor Baconschi. S-a discutat in mod pertinent, elevat si generos despre viitorul Romaniei in Uniunea Europeana. A fost o ocazie fericita de a pune in evidenta potentialul creator institutional al Romaniei in UE.

1 comentariu

  1. Marius says:

    Atat doar ca francezii cam ezita cand e vorba de acordarea de burse elevilor romani precum si crearea de programe in scopul schimbului de experienta. Defapt, nu-mi plac francezii deloc, mereu cu aerul lor superior, infatuat si de cele mai multe ori arogant. Deschiderea lor spre spatiul Europei Centrale si de E este mai mult decat limitata, in parte datorita pozitiei lor privilegiate si mostenirii istorice de care dispun. Ramane de vazut cum se va comporta acum la presedintia UE.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53421113
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate