Seara UE pentru Fundatia Principesei

Astazi am primit la palat pe tinerii care au acceptat sa fie Honorary Equerry la Nunta de diamant. Constituiti intr-un grup de cel putin 15 persoane, acesti studenti au dovedit un mare altruism si un devotament exemplar in ospitalitatea aratata oaspetilor regali la ceremoniile de saptamana trecuta. Ei au fost, de fapt, gazdele fiecarui cuplu regal in parte, reprezentand cu succes si cu inspiratie societatea romaneasca. I-am felicitat, le-am multumit, le-am oferit o cupa de sampanie si un cadou simbolic de la nunta. Au fost cu totii bucurosi.

Apoi am avut o alta intalnire cu echipa de organizatori propriu-zisi ai Nuntii de diamant, formata din angajati ai Palatului Elisabeta. Au facut o munca extraordinara, aproape pionierat, avand in vedere cat de multi ani au trecut de cand aceste lucruri se faceau in Romania, probabil in anii 20 sau 30 ai secolului trecut. Mai bine de o ora, fiecare a spus ce a crezut cu privire la neajunsurile organizarii. Standardul la care au organizat ei acest eveniment de importanta nationala a fost ridicat. Din ceea ce au facut colaboratorii nostri, intreaga Romanie institutionala poate avea un exemplu de urmat. Concertul de la Atheneu, dineul oficial de la Athenee Palace, pranzul si vizita de la Peles, ca si dineul de la Palatul Elisabeta au fost modele de ritual, ceremonial, demnitate, mandrie, excelenta, gust si masura.

17iuniepalat-12.jpg

Tot astazi am organizat o “Seara a Palatului Elisabeta” impreuna cu ambasada Sloveniei, in cadrul presedintiei slovene a Uniunii Europene, care se va incheia in 2 saptamani. Seara a privit activitatea organizatiilor neguvernamentale in Romania, precum si activitatea caritabila a Familiei Regale. Ambasada Sloveniei a dorit sa prezinte Corpului Diplomatic aceste eforturi si realizari.

17iuniepalat-10.jpg

Alaturi de ambasadorul Marcel Koprol si dna Korprol au participat o serie de personalitati din Fundatia Principesa Margareta a Romaniei si din alte organizatii carora Principesa le-a acordat inaltul patronaj. De asemenea, ambasadori sau reprezentanti diplomatici au onorat Palatul Elisabeta prin prezenta lor.

3 comentarii

  1. Dan says:

    foarte dragutz 🙂

  2. Ella says:

    Multumim ca aveti amabilitatea de a ne da informatii despre evenimentele care au avut loc la Casa Regala.Poate,daca aceste evenimente ar fi prezentate mai pe larg in mas-media,toata lumea ar invata mult,ar invata istorie,bunele maniere,credinta ca se poate,se poate si altceva in afara de crime,manele,furturi,cred ca am vedea ca noi romanii suntem si altfel,avem si alte lucruri frumoase ,trainice,…..
    In localitatea mea,nu a ajuns cartea ,o astept cu nerabdare si sper sa nu o pierd.
    Pentru toate evenimentele care au avut loc in ultimul timp si pe care ni le-ati prezentat aici,VA MULTUMESC.D.G

  3. Pentru Ella says:

    Va multumesc pentru mesaj. Sunt bucuros ca ati stat cu sufletul alaturi de noi si pentru ca aveti incredere in aportul trainic, credincios si responsabil al Casei Regale la o viata romaneasca solida si demna.

    Cartea “Nunta de diamant” va ajunge in librarii in urmatoarele saptamani. Deocamdata, editura RAO a facut efortul ca o mie de exemplare sa fie la dispozitia celor de la Atheneul Roman, participanti la concert si la lansarea de pe 11 iunie, la Muzeul National de Istorie.

    Volumele alcatuind tirajul mare al cartii vor sosi, curand, spre dumneavoastra.

    Principele Radu

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53428736
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate