Basmele Reginei Maria, a III-a ediție

Astazi este ziua de nastere a fratelui meu, Dan, precum si a Majestatii Sale Regelui Simeon II. Am sunat la amandoi, am vorbit cu ei si i-am felicitat. Regele Simeon si-a manifestat inca o data admiratia pentru primirea pe care i-am rezervat-o la Nunta de Diamant si a apreciat la superlativ Romania si felul in care familia noastra s-a prezentat la aceasta unica intalnire cu istoria contemporana.

Am luat parte, in cursul diminetii, la ceremonia premierii elevilor din toata tara care au participat la concursul national de creatie literara inspirata de basmele Reginei Maria a Romaniei.

img_3219.jpg

Pentru a treia oara consecutiv, Palatul Elisabeta gazduieste evenimentul anual care aduce impreuna elevi din multe judete si orase. Principesa si cu mine am acordat cu placere inaltul patronaj concursului si speram ca evenimentul sa creasca in importanta si dimensiune.

img_3278.jpgimg_3229.jpg

Actualmente, aproape 300 de elevi participa la competitie cu lucrari literare proprii. Ei sunt cuprinsi intre 7 si 18 ani. Este o placere sa-i vezi si, in anumite cazuri, sa in revezi la Palatul Elisabeta. Vremea a tinut cu noi si am avut o dimineata incantatoare.

img_3283.jpg

Este un frumos omagiu adus Reginei Maria, de la a carei moarte se vor implini in iulie 70 de ani. Este, de asemenea, in traditia Casei Regale ca artele sa fie incurajate de regine. Carmen Sylva, precum si Maria, Elena si, astazi, Regina Ana, au avut preocupari in pictura, muzica, literatura.

img_3315.jpg

Seara am luat parte, impreuna cu Principesa Margareta, la o seara dedicata uneia dintre cele mai prestigioase organizatii de oameni de afaceri europeni, „Ad Hoc Council“. Dupa reuniunile anuale de la Bruxelles si Londra, ei au venit la Bucuresti pentru a discuta despre oportunitatile de dezvoltare economica din Romania si regiune. Musafirii straini s-au intalnit in ultimele zile cu oameni de cultura, de afaceri, de presa si politici de prima marime. Au vizitat locuri importante din tara si au luat cunostinta cu pulsul Romaniei de astazi.

In finalul zilei ei au invitat Familia Regala pentru a le sta alaturi si a le prezenta consideratii despre Romania de astazi si de maine.

4 comentarii

  1. CRISTINA DUHALMU says:

    Ca de fiecare data cand vine vorba despre dumneavoastra,multa, imensa si profunda emotie,cata bucurie sa fi fost in sufletele si ochisorii ce v-au intalnit, print si printesa,exact ca in lumea basmelor.
    Gratitudine si ganduri bune.

  2. Pentru Cristina Duhalmu says:

    Am primit cu placere randurile dumneavoastra. Sper ca bunele intentii sa triumfe!

    Principele Radu

  3. Marius says:

    Imi face placere sa citesc asemenea relatari, cu atat mai mult cu cat vad ca actiunile Dvs. sunt indreptate spre tinerele generatii, care au nevoie de un exemplu moral si integru.
    Alteta, cu riscul de a ma repeta sau de a deveni prea insistent, ati mai acordat atentie propunerii mele de a crea o arhiva video ?

  4. Raspuns dlui Marius says:

    Va multumesc pentru mesaj. Nu am uitat propunerea dumneavoastra si va asigur ca o consider potrivita si necesara.

    Pentru a putea sa o pun in practica, insa, este nevoie de o infrastructura si de o sustinere financiara pe care nu o avem, in acest moment.

    Situl Familiei Regale va fi curand imbunatatit, extins si transformat intr-o “Enciclopedie Regala”, raspunzand astfel unor cerinte si asteptari mult mai profunde si mai intinse.

    Voi incerca sa imbunatatesc apoi situl meu, atat video cat si fotografic. Nu pot insa, din pacate, sa estimez cand se va intampla acest lucru.

    Cu toata consideratia,
    Principele Radu

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53429549
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate