Clarviziunea Regelui Mihai

Alteta Sa Regala Principesa Margareta si cu mine am gazduit astazi, la Palatul Elisabeta, lansarea publica a “Viziunii pe 30 de ani” pe care am alcatuit-o cu acordul si sustinerea Majestatii Sale Regelui Mihai.

Asa cum am dorit de la bun inceput, ne-au stat alaturi tinerii. Am invitat un numar de cateva zeci de studenti din tara, de la diverse universitati si facultati, toti membri ai asociatiei nationale “Voluntari pentru idei si proiecte”. Ei, impreuna cu ziaristii, majoritatea tot tineri, au fost cei care au dialogat, in prezenta noastra, pe marginea ideilor din viziune.

Am fost amandoi bucurosi de eveniment. Ziua de 12 martie a fost o zi insorita, iar evenimentul s-a desfasurat asa cum se cade: nu a fost prezentat ca o stire de senzatie, dar nici nu a trecut neobservat. A intrat in viata noastra exact asa cum trebuie, ca un fapt care ne va insoti de acum incolo, mai multe decenii.

Vom continua sa oferim cartea cu viziunea in tara, in vizitele noastre, o vom pastra in forma electronica pe internet si vom vorbi despre ea in strainatate. In paralel, vom incepe deja sa punem in practica unele din proiectele enuntate acolo.

In gluma, dupa plecarea musafirilor, tinerii de la V.I.P. si cu noi am decis sa fixam intalnirea din 12 martie 2037, la Palatul Elisabeta, pentru a analiza daca viziunea a fost indeplinita.

Principesa Margareta si cu mine suntem recunoscatori tuturor celor care au ajutat la crearea viziunii: tinerilor de la V.I.P., colaboratorilor nostri Cornel Comsa, Ovidiu Mihalache, George Totoescu, Alexandra Arnautu, Mirela Feruglio, Cristina Preda, Gabi Dumitru, Ioan Luca Vlad, Nicolae Dragusin, institutului IRECSON, celor care au tradus textul in limba engleza, dar mai ales inteleptilor din jurul nostru care au contribuit cu idei, politologilor, analistilor politici, formatorilor de opinii, al caror nume il voi pastra, pentru moment, confidential. Ei sunt numerosi si, desi majoritatea lor sunt din Romania, trebuie sa ne indreptam multumirile si celor din Germania, Elvetia, Anglia, SUA sau Franta, care si-au adus o importanta contributie.

In fine, Majestatii Sale Regelui trebuie sa i se transmita recunostinta pentru acest gest. Textul prin care transmite aceasta misiune in mainile Principesei si ale mele este un gest de importanta istorica, este o trecere responsabila si generoasa, plina de incredere si de forta, unei alte generatii. Ca de obicei, Regele se gandeste la lucruri pe care nimeni altul nu are ochi sa le observe. El este singurul om de Stat din Romania care are sensul istoriei, al identitatii, al continuitatii si, probabil, singurul lider roman cu simtul viitorului.

*

Romania. O viziune pe 30 de ani
Sprit de raspundere – Loialitate – Generozitate – Puterea exemplului

La 1 ianuarie 2007, România a început un nou timp istoric, tot atat de important si de inspirat ca si cel care a urmat anului 1918.

Niciodată de atunci încoace nu am avut, din punct de vedere economic, militar si politic, o sansa mai mare de a ne consolida identitar.

Romania are nevoie de o viziune durabila, care sa completeze democratia si libertatile garantate de apartenenta la NATO si la Uniunea Europeana.

Pun aceasta raspundere în mainile Principesei Margareta si a Principelui Radu, cu speranta ca vor putea sa o ducă la bun sfarsit.

Mihai R

3 comentarii

  1. Mikael Missirian, Bucuresti says:

    Alteta Voastra,

    Permiteti-mi sa va marturisesc, pe aceasta cale, placuta impresie pe care mi-o faceti urmarindu-va din ce in ce mai des. Numarandu-ma printre cei care sunt cu sufletul alaturi de Casa Regala si valorile ei, ma bucur sa vad in prezenta Altetei Voastre alaturi de Alteta Sa Regala Principesa Margareta acea farama de speranta ca poate, noi romanii,ne vom regasi drumul si linistea pe care le cautam de atata vreme! Va felicit pentru ceea ce feceti ,convins fiind ca Dumnezeu va v-a da puterea si intelepciunea de a ne face sa vedem in Regalitate reperul suprem.

    Cu respect si consideratie,

    Mikael Missirian, Bucuresti.

  2. Dorin Boila,arh -Sibiu says:

    Citind memorabilele cuvinte ale Majestatii Sale Regelui Mihai I,mi-am dat seama cum, la fiecare aliniat, este o intreaga lume de idei politice – exact ceea ce nu gasim in nici un program al guvernului de azi al Romaniei !! De parca executivii nostri de azi nu vor sa stie alaturi de cine mergem noi inainte…

  3. Lascar Zamfirescu says:

    Alteta,

    Citind volumul « ROMANIA, o viziune pe 30 ani » pe care l-am primit in seara trecuta la serbarea de la Primarie, vin acum sa Va exprim, cu respect, toata admiratia pentru cuprinsul lui care, pentru odata, ma linisteste asupra viitorului Tarii Noastre.

    Nu este – e adevarat – prima oara ca observ, la Alteta Voastra, un extraordinar spirit de acoperire cu talent a intregii game, logic tratata, a subiectului : « …tot ce trebuie facut, in viitorii 30 ani pentru a asigura o Romanie ca cea a lui Carol I ! »

    Regret ca voi mai avea « timpul » sa pun, si eu, umarul la realizarea tuturor celor ce azi alcatuiesc « Viziunea pe 30 de ani » mai ales ca in afara de cei 44 ani ca inginer de proiecte de masini ( uzine si birou ) am trait intr-o familie de diplomati cunoscand ca prieteni, multi straini din Europa si cele doua Americi cu care ai azi mai corespund sau cu familia bunicii mele italiene ( sotia lui Duiliu Zamfiresco ) la Roma, Napoli, Milano sau Parma – si astfel as fi putut ajuta.

    Ce bine ca prin multimea de oameni care nu sunt in stare sa alcatuiasca o adevarata strategie de « managenet » chiar la nivel mai restrans, lucrarea Altetei Voastre arata ca se poate si inca majestral.

    Sunteti BUN si Dumnezeu sa Va ajute, Sa traiti !

    Traiasca Majestatile LOR Regele Mihai I si Majestatea Sa Regina Ana ! impreuna cu scumpa noastra Principesa Margareta a Romaniei !

    Ing. Lascar Duiliu Zamfirescu
    10.03.07.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 52993514
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate