Imagini de la Craiova, vineri, 15 noiembrie 2013


Am petrecut ziua de vineri, 15 noiembrie 2013, la Craiova. Am fost bucuros că m-am putut reîntoarce printre craioveni. A fost a unsprezecea vizită în județul Dolj, din anul 2003 încoace. Ultima oară am fost oaspetele municipiului anul acesta, în ziua de 15 martie.

Am vizitat, pentru a doua oară, Școala gimnazială “Gheorghe Țițeica” și m-am întâlnit cu profesorii și elevii. Mi-a făcut plăcere dialogul cu ei și i-am invitat să vină de Crăciun la Săvârșin, pentru a vizita parcul și Muzeul Regal al Automobilului.

La Teatrul “Colibri”, am lansat “Cărțile copilăriei”, editate de Curtea Veche și am semnat autografe adulților și copiilor aflați în sală. A fost o atmosferă caldă și primitoare, iar copiii au dat dovadă de răbdare și au ascultat în cea mai mare liniște.

Seara, la Filarmonica Oltenia, am lansat volumul “Trei poduri peste lume”. Am avut surpriza plăcută a unei săli pline, care a devenit neîncăpătoare, pe măsură ce întâlnirea se desfășura. Oameni de toate vârstele și de toate profesiile.

Piața Mare, cu impunătoarea clădire a Prefecturii, arăta foarte frumos, în plină pregătire pentru Crăciun.

Vizita s-a încheiat cu concertul de gală de la Filarmonica Oltenia, care a deschis a 40-a ediție a festivalului internațional “Craiova Muzicală”, aflat sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Regelui Mihai I.

Filarmonica a fost fondată prin Decret Regal, semnat în 1947 de Regele Mihai. Concertul de deschidere a cuprins lucrări de Richard Wagner și Giuseppe Verdi și s-a deschis cu intonarea Imnului Regal, într-o extraordinară interpretare a corului Filarmonicii. Întregul concert a fost la mare înălțime. Este una dintre cele mai bune orchestre românești pe care le-am ascultat, iar mulți dintre muzicieni sunt tineri.

Mă voi întoarce la Craiova, anul viitor, în primăvară, la Zilele Orașului.

Școala gimnazială Gheorghe Țițeica

Cărțile copilăriei la Teatrul Colibri

Lansarea volumului “Trei poduri peste lume” la Filarmonica Oltenia

5 comentarii

  1. Momente ce vor reverbera în suflet, coștiință. Nihil sine Deo!

  2. Cerasela Platz says:

    Alteta Voastra Principele Radu,
    Cand este posibil sa veniti la Piatra Neamt sau altundeva in judetul Neamt ? Cu siguranta, nemtenii, cu drag v-ar primi.

  3. […] Aștept cu nerăbdare să mă întorc la Craiova. PRINCIPELE RADU AL ROMÂNIEI […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53326203
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate