Concertul regal caritabil la Ateneul Român, 2013

Ca în fiecare an, de ziua Majestății Sale Regelui, în 25 octombrie, Ateneul Român a găzduit un concert extraordinar, organizat de Fundația Principesa Margareta a României.

Al șaselea concert anual a avut ca scop strângerea de fonduri pentru proiectul “Tinere Talente 2014” și a fost onorat de prezența, pe scenă, a maestrului Christian Badea, care a dirijat ansamblul “La Stravaganza”, și a violonistului Giuliano Carmignola. Concertul a cuprins un amplu repertoriu din creația lui Antonio Vivaldi.

Principesa Moștenitoare și cu mine, împreună cu Principele Nicolae, am fost mișcați de solidaritatea cu care personalități din viața economică, științifică, diplomatică și culturală s-au alăturat efortului fundației. De asemenea, ne-am bucurat, ca de fiecare dată, de extraordinara ospitalitate a Ateneului Român și a conducerii Filarmonicii George Enescu.

În anul 2013, fundația a oferit 28 de burse unui număr de 14 studenți muzicieni și 14 studenți de la Arte Plastice. Ei au primit un sprijin material de 2,000 de euro fiecare, pentru materiale de studiu, călătorii, participări la expoziții etc.

Gala are loc, așa cum spuneam, în fiecare an de ziua Majestății Sale. Regele Mihai a fondat, alături de Principesa Moștenitoare, Fundația Principesa Margareta a României, acum 23 de ani.

Concertul a fost primit cu entuziasm de cei din sală. Violonistul, dirijorul și ansamblul s-au bucurat de îndelungi aplauze din partea publicului.

7 comentarii

  1. Cerasela Platz says:

    An de an, nobletea este la ea acasa, la Ateneul Roman !

  2. Roxana Gabriela Mateescu says:

    A fost o seara sublima! Prezenta ALTETELOR VOASTRE REGALE si muzica de inalta clasa au format desavarsirea ! Ma bucur ca am putut fi prezenta si in acest an ; actiunea cu scop nobil – caritabil a fost si cadoul minunat pe care , sunt convinsa , toti cei din sala il vom pastra in suflet ! Dumnezeu sa binecuvanteze FAMILIA REGALA a Romaniei!

  3. Minunate imagini despre ceea ce România merită să fie la scară amplă: un loc binecuvîntat de Cel de sus, dăruit cu frumuseți și bogății multe, unde să se poată trăi decent, demn, oamenii având condiții prielnice de a-și afirma creativitatea, vrednicia. Nihil sine Deo!

  4. Diana Lucia Zotescu says:

    A fost un concert magnific. Piesele de inalta virtuozitate ale lui Vivaldi, virtuozitate care a dat dreapta masura a executiei de inalta clasa a exceptionalului violonist Giuliano Carmignola, dar si a tinerelor din orchestrea de camera “La Stravaganza”, atmosfera de inalt rafinament specifica Atheneului Roman ridicat la rang de sublim prin prezenta in loja oficiala a Altetelor Lor Regale, Principesei Margareta si Principilor Radu si Nicolae, ne-a oferit noua, fericitilor participanti la eveniment, o seara memorabila, de nesters din memoria noastra.

    Astept cu nerabdare intalnirea cu Regele meu, Regele Nostru, in Ziua Portilor Deschise de la Palatul Elisabeta din ziua de Vineri, 8 noiembrie, de Sfintii Mihail si Gavril, cand vom putea iarasi respira aerul curat si pur, datator de sperante, inobilat de prezenta Augustului nostru Monarh, Regele Mihai I al Romaniei si al Romanilor de pretutindeni.

    La a 92-a aniversare, fie-I viata cat mai lunga, anii cat mai multi si luminati de bucurii, de sanatate, de impliniri. Fie ca macar toamna vietii sa-I aduca satisfactiile de care bunul nostru Rege a fost lipsit in anii lungi de pribegie fortata. Acum este cu noi, este al nostru, Il iubim, iar prezenta Sa ne imbogateste viata si sufletul, ne da sperante pentru viitor si puterea si energia de a privi inainte.

    LA MULTI ANI, MAJESTATEA VOASTRA !!!

    prof. Diana Lucia Zotescu
    dr. arh. Robert Zotescu

  5. Titus Berinde says:

    In drumul Independentei si Libertatii poporului roman ,Regele, Armata si Tara reprezinta impeuna o Sfanta Unire. Asa cum in vremurile stramosilor nostri Andrei Muresanu a varsat in “Desteapta-te Romane”, toate durerile si toate asapiratiile neamului romanesc, tot astfel astazi 25 Octombrie 2013 , la aniversarea Zilei Regelui Nostru si a Zilei Armatei Romane, cu nazuintele noastre in aceeasi Sfanta Unire trebuie sa fim : “Uniti intre noi si cu vecinii si fratii nostri, sa continuam efortul de a redeveni demni si respectati. ” Sa aducem cu bucurie omagiul recunostintei M.S. Regelui si Familiei Regale a Romaniei, pentru sustinerea :” intereselor fundamentale ale Romaniei, continuitatea si traditiile tarii noastre “, exprimandu-ne cu fidelitate si dragoste de Patrie : “TRAIASCA REGELE IN PACE SI ONOR DE TARA IUBITOR SI-APARATOR DE TARA ” LA MULTI ANI, MAJESTATE ! Traiasca Glorioasa Armata Romana !

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 52874513
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate