Ora Regelui (LVI)

Sâmbătă, 24 august 2013, Televiziunea națională a prezentat a cincizeci și șasea ediție a emisiunii “Ora Regelui”. Realizator, Bogdan Șerban Iancu.

Ora Regelui (LVI) poate fi vizionată pe Internet la adresa http://www.tvrplus.ro/editie-ora-regelui-125895.

7 comentarii

  1. Așteptăm cu interes emisiunea. NIHIL SINE DEO!

  2. Roxana Gabriela Mateescu says:

    O emisiune frumoasa , cu un continut atat de amplu necesita comentarii pe masura. Elementele extrase din bogatul sumar reprezinta infrumusetare spirituala pentru noi, toti cei care urmarim cu drag fiecare editie a emisiunii. Mi-a facut placere sa rememorez imagini, intamplari din viata REGILOR Romaniei si a contributiei LOR in formarea si dezvoltarea tarii noastre. Evocarea personalitatii REGINEI ELISABETA mi-a adus in memorie UNICITATEA , reveria scrierilor SALE! Comentariile legate de perioada Regalitatii si realizarile din timpul acesteia mi-au incantat sufletul . Ca de fiecare data , ORA REGELUI a constituit delectarea sfarsitului de saptamana!

  3. Cerasela Platz says:

    ” Ora Regelui” – o calatorie catre tot ce inseamna Romania !

  4. Comentarii pe Facebook says:

    Liliana Sora Aparţin unei generaţii care a învăţat istoria din ceea ce ni s-a spus şi am înţeles-o cu mintea şi gândirea anilor tinereţii. Au trecut anii şi citind, aprofundând, reflectând am completat şi clarificat probleme, date, evenimente istorice. Ca o concluzie personală , pot spune că scopul Familiei Regale a fost şi este de a servi statul şi naţiunea şi susţin trăiască Regele, trăiască Monarhia.
    #
    Doina Marin TRAIASCA REGELE!
    #
    Mariana Horja MONARHIE CONSTITUTIONALA in Romania!!! Traiasca Regele Mihai ! Desteapta-te, popor roman!!!
    #
    Maria Violeta Poenar REGELE NOSTRU AL ROMANILOR ,
    #
    Poenariu Serafin Emilia Dupa parodia de astazi de pe toate canalele IARTA-NE MAJESTATE ! Doar aici pot spune TRAIASCA REGELE !!!
    #
    Vasilica Panait TRAIASCA REGELE!
    #
    Ligia Butucescu adevaratul erou al natiunii romane, exemplu de daruire, iubire de tara si patriotism. Traiasca Regele!
    #
    Emanuel Biclasanu TRAIASCA REGELE!
    #
    Gabriela Pascu Traiasca Regele!
    #
    Nicolae Mociran Traiasca Regele , ok toata stima pentru el , dar parca in venele lui Cuza curgea sange Romanesc .
    #
    Andreea Plesoianu vorbim despre ADN?
    #
    Cornel Rusu Modestie ,prestanţă ,demnitate ,bun simţ ,devotament toate acestea caracterizează Casa Regală de România !
    #
    Spataru Dorutu I pray for KING and COUNTRY…GOD save the KING!
    #

  5. Aurel V. Zgheran says:

    Oameni după care rămân urme vorbitoare: Marilena Rotaru

    Sunt oameni după care rămân vorbitoare urme, care nu se rup de sine în niciun moment, ci întocmai pe sine reprezintă, ca o oglindă a spiritului! Nu numai după cât sunt de dense aceste urme, sunt şi constructive, ci şi după cum sunt imprimate în cuvânt şi-n formă, pe cremenea istoriei care le va întipări.
    Deopotrivă în cuvânt şi imagine, Marilena Rotaru, autor documentarist, jurnalist de televiziune, publicist, romancier, realizator de programe culturale la TVR, prin toată activitatea sa de mare şi neîncetată trudă sapă cu prisosinţă aceste urme pe drumul unei vieţi dăruite culturii şi edificărilor istorice. În chipul cel mai preţios a fost şi este strajă şi în egală măsură, soldat luptător pentru dreptate şi măturarea cenuşei bolşevico-securito-comuniste, de pe oglinda istoriei noastre schingiuite, contorsionate, mistificate.
    Ce prilej poate înmlădia mai potrivit pe el o cuvenită minicronică a meritelor distinsei Marilena Rotaru, ca ziua sa de naştere care este 26 august?! E îngăduită, cel puţin anual, încununarea unei secunde pentru o activitate permanentă, an cu an, ceas cu ceas, în absolută detaşare de ocazia involuntară şi cu atât mai puţin impusă; ceea ce a realizat dintotdeauna şi realizează în continuare Marilena Rotaru nu are alt resort decât propria conştiinţă.
    Citind-o pe Marilena Rotaru, sau vizionându-i emisiunile pe care le-a realizat, ori ascultând-o pur şi simplu, la orice ocazie, nu se ajunge la a o cunoaşte strict pe ea, ci la a se deschide uşa citadelei culturii româneşti, a se vedea şi cunoaşte adevărata şi curata noastră istorie, a ne apropia de noi înşine, a tinde la cunoaşterea de sine, la împăcarea cu sine, la descinderea în propriul interior sufletesc, pe şi spre arterele intangibile până atunci, ale caracterului.
    Ceea ce, fără îndoială că este egalabil cu operele celor mai de seamă personalităţi culturale ale românilor, e tot ceea ce a realizat Marilena Rotaru, pe de o parte în creaţii literare, jurnalistice, publicistice, documentaristice, filmografice etc., iar pe de altă parte, faptic, în acţiuni cu angajament personal şi entuziasm fierbinte – aceasta va rămâne ca operă expusă fără zale, cu pieptul gol, în confruntările contemporane, pentru apărarea istoriei.
    Pe astfel de coordonate se plasează evocarea de către Marilena Rotaru a Majestăţii Sale Regelui Mihai, a Dinastiei Române şi a Coroanei României. A avut şi de suferit pentru aceasta, fiind chiar şi destituită din Televiziunea Română, dar de la tot ce a realizat, a fructificat o generoasă şi nemimată recunoaştere din partea celor care înţeleg şi apreciază pe potrivă, totala adeziune faţă de cauza pe care o susţine, inclusiv din partea Familiei Regale a României.
    Autoare a unei serii de restituiri dedicate românilor exilaţi, „Memoria exilului românesc”, Marilena Rotaru a creionat figurile unor personalităţi, neagreate, marginalizate sau oprimate de regimul moscovito-securisto-comunist., cum ar fi : Emil Cioran, Vintilă Horia, Sergiu Celibidache, Marele Rabin Alexandru Şafran, Radu Adulesei, Monica Lovinescu, Virgil Ierunca, Paul Goma, Cella Delavrancea, Margareta Sterian…
    Cele mai valoroase şi relevatorii ale unei conştiinţe întemeiate pe argumentul istoric au fost şi rămân interviurile realizate cu Majestatea Sa Regele Mihai, între 1991-1996, ale căror emisie a fost refuzată de TVR, ceea ce nu a împiedicat-o pe realizatoare să le proiecteze în săli şi la mitinguri în aer liber.
    În prezent realizează emisiunea care se transmite la TVR, „Ora Regelui”. Este una dintre producţiile tv., integrată în operele de restituire a istoriei noastre, începute şi continuate, poate cu asumarea riscului şi pierderilor personale, nevizibile şi neperceptibile în ce o priveşte, în raport cu cel mai nobil rod, care speră să răzbată la lumină, nu peste mult timp…
    În toatală concordanţă cu aceasta, Marilena Rotaru activează faptic, în calitate de copreşedinte al Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei, asociaţie neguvernamentală, independentă, constituită cu scopul de a milita pentru restabilirea adevărului istoric şi moral şi pentru redarea rolului cuvenit monarhiei în România. Este deosebit de activă, principiile, proiectele, împlinirile, dezideratele sale, exemplul, ardoarea faptelor fiind, fără îndoială, un model în cadrul acestei Alianţe.
    Ziua de 26 august, zi a naşterii Marilenei Rotaru e o cale directă şi meritată de a i se aprecia perseverenţa, talentul, frumuseţea caracterului şi faptelor care pentru un om de valoare cum este, reprezintă pe mai departe înzestrarea spiritului cu noi arme ale tăriei de a continua şi izbândi!
    La mulţi ani, Marilena Rotaru! (Aurel V. ZGHERAN)

  6. Gabriela Bucur says:

    Ora Regelui , o emisiune foarte interesanta ,pentru cei nascuti in perioada comunista.Avem ocazia de a cunoaste adevarata istorie a Romaniei.

  7. Diana Lucia Zotescu says:

    Intr-adevar, recunoasterea meritelor evidente, de exceptie, ale realizatoarei TV Marilena Rotaru in dezvaluirea adevarului istoriei noastre, permitand astfel unui numar mare de romani sa cunoasca fata reala, splendida, a Monarhiei si a Familiei Regale, a rolului pozitiv cavarsitor al Regelui Mihai in viata Romaniei, este – sau ar trebui sa fie – o datorie de bun simt a tuturor romanilor. Nu este nevoie sa o cunosti personal pentru a-i ura “La Multi Ani”, este nevoie doar sa ii apreciezi efortul, talentul si dorinta nobila de a restabili adevarul.

    Din partea mea, multumiri si un cald si prietenesc “La Multi Ani, Doamna Rotaru” !!!
    Diana Lucia Zotescu

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53174481
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate