Statuia Regelui Carol I și viața din jurul ei

De curând, artistul fotograf Alexandru Nae a publicat pe Internet o frumoasă serie de fotografii, intitulată Statuia Regelui Carol I și viața din jurul ei.

Expresivitatea fotografiilor, precum și sublinierea caracterului de simbol viu al statuii, mai degrabă decât o piesă de muzeu destinată eternității, mă fac să găzduiesc fotografiile pe blog, invitându-vă să le priviți.

17 comentarii

  1. stelian r. says:

    Frumoase fotografii, intr-adevar expresive ! Imi doresc sa ajung si eu intr-o zi acolo sa-mi fac o fotografie. Nimic fara Dumnezeu !

  2. Gabriela Bucur says:

    Circul foarte des prin zona.Cadrul stradal,arhitectura zonei, edificiile care se gasesc in zona:Palatul Regal,biblioteca universitara, hotelul Athenee Palace Hilton, fiecare din aceste cladiri ,fiind inaltate in timpul Regilor Nostri,ctitori ai acestor monumente.Zona este OK ,iar fotografiile foarte graitoare.Gabriela Bucur.

  3. Roxana Gabriela Mateescu says:

    Fotografiile prezentate sunt foarte frumoase , actiunile desfasurate in apropierea statuii REGELUI CAROL I sunt semnificative ; importanta locului , simbolul istoric , viata MARELUI REGE CAROL I dedicata in intregime poporului roman, toate acestea sunt ecou in inimile multora dintre noi. Emotie am simtit , privind imaginile in care sunt prezente ALTETELE VOASTE REGALE ! Ma aflam la doar cativa metrii distanta ; starea afectiva din acele clipe a ramas vie in sufletul meu , privind in aceste momente pozele , am rememorat reveria unei marcante zile . Iata, intr-o Sfanta zi de sarbatoare gandul ma poarta spre o alta Sfanta zi , in care PRINCIPESA MOSTENITOARE MARGARETA a depus un deosebit buchet cu flori la statuia REGELUI !

  4. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

    FELICITARI DOMNULUI ALEXANDRU NAE PENTRU IMORTALIZAREA MOMENTELOR DEVENITE DOCUMENTE ISTORICE DE MARE VALOARE !
    VENERATIE INTEMEIETORULUI SI INTREGII DINASTII ROMANE !
    DEOSEBITE MULTUMIRI ASR PRINCIPELUI RADU PENTRU POSTAREA PE BLOG A IMAGINILOR !

  5. Alexandru Nae says:

    Bună ziua! Am observat că aţi publicat unele dintre fotografiile mele pe blogul Dumneavoastră! Ca monarhist şi fotograf, aprecierea acestora de către Dumneavoastră înseamnă extrem de mult, drept pentru care ţin să vă mulţumesc personal. Aţi intuit exact scopul fotografiilor. Eu încerc să spun poveşti de viaţă legate de multe subiecte, dar în special legate de cauza Monarhiei în România, singurul nostru reper moral adevărat. Cât priveşte statuia Regelui Carol I, am observat că aproape zi de zi oamenii preferă să stea în preajma ei, programează diferite întâlniri şi evenimente care au sau nu au legătură cu Monarhia, într-un cuvânt se simt atraşi de acest simbol. Nicăieri în altă parte a Bucureştiului nu se mai întâmplă aşa ceva, aşa că am hotărât să popularizez acest fenomen.
    Cu multă stimă, Alexandru Nae.

  6. Doina Nicu says:

    Felicitari Alexandru Nae! Ai fost foarte inspirat si Principele Rau a facut foarte bine profitand de aceasta minunata idee a ta! Ce bine ca mai vedem postari si cu subiecete legate de monarhia tarii noastre, pe care multi “politruci” vor sa o dea uitarii, precum a facut regimul ceausescu!! Si este normal, caci au invatat ceva de la acel regim , care unora (multora) le-a priit, caci tatucii lor au dus-o bine, iar ei acum, continuua! Postati cat mai mult si mai des activitati si istorie, cu si despre monarhia noastra!

  7. mihaela vladut says:

    Frumoase fotografii legate de intemeietorul Regatului Roman . Dorim cat mai multe astfel de imagini referitoare la monarhie .Traiasca Regele !

  8. Fotografii foarte frumoase
    NIHIL SINE DEO

  9. Cerasela Platz says:

    Toata admiratia pentru inspiratele fotografii, stimate Domnule Nae !

  10. Da cadrul surprins este foarte graitor,ca si statuia marelui ctitor al Romaniei mari reintregite,Regele Carol I al tuturor romanilor.Ne reamintim de vremurile glorioase cand Romania era Regat si romanii aveau sufletul si inima atasate de Rege si tara.

  11. ligia butucescu says:

    din aceste fotografii rezulta inca o data ca in sufletul romanilor este vie ideea de monarhie. Singura solutie pentru acesta tara este Monarhia.
    Traiasca Regele!

  12. Un loc de mare referință culturală, sentimentală, politică, tot mai mult aflat în atenția tuturor. Crește tot mai mult numărul turiștilor autohtoni și străini interesați de adevărul istoric românesc. NIHIL SINE DEO!

  13. Runceanu Gheorghe says:

    NIHIL SINE DEO — NIHIL SINE REX !

  14. Vasi Pascu says:

    Voi propune copiilor din Bucuresti sa trecem prin zona sa privim statuia si imprejurimile. Sunt Superbe. Multumim Nae Alexandru !

  15. George says:

    Foarte frumoase poze.Nici nu am realizat ca statuia e asa de mare.E ABSOLUT IMENSA.Ma gandeam sa fac in SM (numa sa am bani) ,in parcul central din SM,din 2 semicercuri,o “alee” asemanatoare celor din Viena,cu Regii si Printi Domnitori cei mai importanti cum ar fi Majestatiile Lor Regele Mihai I,Carol II,Ferdinand,,Carol I,Mihai Viteazul,Stefan Batran,Mircea Cel Batran,Matei Basarab (intemetorul Basarabiei),Intemeietorul Tarii Romanesti,Transilvaniei,Alexandrui.I.Cuza, etc Ce ziceti ?

    Pe langa asta cine e tipul cu steagul cel mare,cine e,unde la facut si stie cineva daca pot obtine si unul regal,dar stema si heraldica sa nu fie lipite ci tot din material si ori cusute ori brodate in el ?

  16. Felicitari!!Bravooo!Pt aceste frumoase ilustrative foto!!!

  17. Titus Berinde says:

    Felicitări Domnule Alexandru Nae !

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53160318
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate