Ora Regelui LII

Sâmbătă, 27 iulie 2013, Televiziunea națională prezintă a cincizeci și doua ediție a emisiunii “Ora Regelui”. Progamul va fi transmis pe TVR1, la ora 13.

Ora Regelui LII poate fi vizionată pe Internet la adresa http://www.tvrplus.ro/editie-ora-regelui-119823.

Sumarul:

  • Interviu cu Majestatea Sa, cuprins în filmul “Automobilul, o pasiune regală”, realizat de Bogdan Șerban Iancu pentru TVR.
  • Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta ne prezintă garajul Regelui Mihai, amenajat în fostele grajduri ale domeniului Regal Săvârșin. Toate mașinile pe care Majestatea Sa le-a avut, de-a lungul anilor, sunt prezente într-o frumoasă expoziție fotografică. Principesa Margareta dezvăluie câteva dintre secretele automobilistice ale Regelui: cea mai dragă mașină și cea pe care Majestatea Sa o consideră cea mai frumoasă dintre toate.
  • Alteța Sa Regală Principele Radu a muncit cot la cot cu restauratorii profesioniști pentru a readuce la viață o trasură realizată în anul 1922 și recondiționată în perioada 2010-2012, exclusiv cu concursul meșterilor locali.

Emisiune de Bogdan Șerban Iancu

4 comentarii

  1. Se anunță o nouă emisiune cu program ispititor, dat fiind faptul că Majestatea Sa Regele nostru continuă să nutrească o mare pasiune pentru automobilism, pilotaj, tradiții legate de deplasările membrilor familiei. Trăsura recondiționată recent cu participartea nemijlocită a Alteței Voastre, Principe Radu, este una dintre acelea care au fost folosite de căre Regele Ferdinand, Regina Maria, micul rege Mihai și mama acestuia, Regina Elena, la ceremonii. Aștept cu nerăbdare să o ascult pe Principesa Moștenitoare, al cărei discurs este fermecător prin simplitate, precizie, însă și cu nuanțe sentimentale mișcătoare.

  2. Roxana Gabriela Mateescu says:

    Emisiune minunata pe care, din fericire am posibilitatea sa o urmaresc si din afara tarii . Ora saptamanala de incantare! Multumiri !

  3. Liliana Buzea says:

    Am revazut cu drag, emisiunea de astazi. In anul 2010, am pornit din Brad (orasul in care lucreaza sotul meu si in care a fost gasita caleasca) spre Savarsin, pe un drum care parea, pe harta, direct, foarte scurt. Doream sa vedem, pentru prima data, castelul, oferindu-ne, astfel, un frumos cadou de nunta. Ne intalnisem in a doua parte a vietii, eu, o munteanca vorbareata si vesela, sotul meu, un ardelean chipes si bland.
    Drumul pe care-l ,,descoperisem,, s-a dovedit a fi unul de cosmar si ne-am tot afundat intr-o padure din care nici astazi nu stiu prin ce noroc am reusit sa iesim. Nu am renuntat si, desi Solenza noastra parea proaspat iesita din razboi, ne-am indreptat spre Savarsin, prin Deva. Am ajuns la Domeniul Regal in plina dupa-amiaza. La intrare, era pus, doar de forma, un lacat imens. Tocmai ieseau cateva persoane care, la intrebarea noastra, ne-au raspuns ca domeniul se poate vizita ,,numai cu aprobare,,. Ne-am tot uitat de jur-imprejur, de unde se poate obtine ,aprobarea,, si, intr-un final,…am intrat, cu gandul ca poate, reusim s-o obtinem din interior. Imi este foarte greu sa-mi descriu sentimentele de-atunci caci Parcul Regal este raiul pe pamant. Din acea zi a devenit locul meu preferat, am inceput sa descopar file de istorie adevarata si am realizat cat de mult datoram, monarhiei…chiar si in plan personal. Daca Regele Ferdinand si Regina Maria nu ar fi facut totul pentru Marea Unire, sotul meu si cu mine, datorita profesiei si granitelor, nu am fi fost, niciodata, impreuna. Asteptam, cu mare nerabdare, deschiderea pentru vizitatori a garajului Majestatii Sale iar daca s-ar face abonament de vizitare, am fi primii pe lista.
    Pana atunci, de cate ori trecem prin Savarsin cu batrana noastra Solenza, ne oprim in fata portii, cateva clipe, pentru a respira aer curat si pentru a putea merge mai departe, in viata…

  4. Cerasela Platz says:

    Majestatea Sa Regele Mihai I , un suflet al mecanicii, un suflet al automobilului…. un suflet din suflet pentru sufletul roman.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53331285
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate