Participanții la Școala de vară “Descoperă România Instituțională”, în vizită la Palatul Elisabeta

Un număr de treizeci de studenţi, masteranzi şi doctoranzi din întreaga ţară, care participă la Şcoala de vară “Descoperă România Instituţională”, au fost primiți la Palatul Elisabeta de Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare, marți, 9 iulie 2013.

Şcoala de vară este organizată în perioada 7-16 iulie 2013 de către Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, în parteneriat cu Fundaţia Konrad Adenauer şi cu Institutul Naţional al Patrimoniului.

 Şcoala de vară le propune participanţilor o aprofundare a rolului pe care instituţiile publice îl deţin în societatea românească şi funcţia pe care acestea o îndeplinesc în ordinea socială. Programul este adresat studenţilor sau masteranzilor la unul din profilele: istorie, ştiinţe politice, relaţii internaţionale, studii europene, administraţie publică, management politic, marketing politic, drept, drept european, studii de apărare.

La întâlnire au participat dl Andrei Muraru, preşedintele executiv al IICCMER, și dl Alexandru Muraru, preşedinte-director general al Institutului Naţional al Patrimoniului. Alteța Sa Regală a oferit în dar, fiecărui participant, câte un exemplar din “România. O viziunea pe 30 de ani” şi cartea “Anul Regelui”.

Fotografii de Daniel Angelescu

5 comentarii

  1. Roxana Gabriela Mateescu says:

    Este onoare pentru tinerii studenti si masteranzi , frumos recompensati de minunata noastra PRINCIPESA MOSTENITOARE MARGARETA !

  2. Diana Lucia Zotescu says:

    Intre tanarul Rege Mihai I si tinerii romani, (fie ei elevi, studenti sau doar tineri cetateni) a existat mereu, pana la momentul trist al alungarii Sale de catre comunisti, o fuziune profunda, o racordare la bataile aceleiasi inimi, o afirmare la unison a acelorasi juraminte de slujire a patriei, o traire puternica si armonica a acelorasi idealuri. Tinerii si-au simtit atunci Regele alaturi ca pe un scut in fata potrivniciilor vremii din incercatul deceniu al anilor ’40, ca pe un reper moral de urmat, ca pe un prieten apropiat, ca pe un arhitect al viitoruluui lor. De aceea, atunci cand au simtit ca Regele lor era amenintat de comunisti, au iesit in strada sa-L apere. Au simtit atunci ca era randul lor sa faca ceva pentru Regele lor. Iar comunistii au inchis vreo mie dintre ei si, lasi asa cum ii stim, au transformat vietile acelor tineri in arma de santajare a Regelui: fie se lasa El, Regele, alungat din tara Lui, fie sunt sacrificati tinerii Sai sustinatori.

    Dar Regele isi iubea poporul cu mult mai mult decat banuiau bestiile comuniste. Intre pastrarea tronului si vietile tinerilor Sai prieteni, Regele i-a ales fara ezitare pe acestia din urma. Si a plecat, spre durerea parintilor nostri – adica tinerii de atunci – si spre durerea unei tari intregi.

    Acum iata ! – tinerii refac puntile istoriei si vin in casa Regelui lor pentru a aprofunda rolul institutiilor publice in societatea romaneasca. Pentru a nu mai repeta greselile celor care astazi, cocotati nemeritat in functii-sinecura, confunda institutiile publice cu un sat fara caini si transforma legea in faradelege. In casa Regelui lor, intampinati de Principesa Mostenitoare Margareta si in cuvantul cald al Sau, tinerii gasesc si acum – ca si atunci , in anii ’40 – acelasi izvor limpede si pur de intelepciune si adevar. Pentru ca Regele a fost dintotdeauna aparatorul si simbolul insusi al adevarului. Iar Principesa Margareta este prin nastere, educatie si formatie continuatoarea acestui filon.

    Diana Lucia Zotescu

  3. Esmeralda says:

    Dumnezeu sà-i ajute sà revinà pe tronul Romàniei.

  4. Gabriela Bucur says:

    Succes in continuare tinerilor studiosi.Casa Noastra Regala merge pe aceleasi principii ale inaintasilor Lor.

  5. Esmeralda says:

    Siete molto bella Vostra Maestà, graziosa e simpatica, se mi posso permettere; – mult succes ìn tot ceea ce facetzi.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53398590
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate