Gala Fundatiei Principesei, la Las Vegas

Desi sambata, ziua de astazi a fost la fel de plina ca oricare dintre celelalte zile ale saptamanii. Am primit vizita jurnalistilor de la publicatia romaneasca Las Vegas Romanian Journal, care doresc sa realizeze un numar dedicat vizitei noastre. Principesa si cu mine am purtat un dialog cu reprezentantii acestei publicatii, care are abonamente in toate statele SUA, ca si in Romania, Europa si chiar in Panama.

img_0016.jpg

Tot astazi am avut placerea de a intalni pe vice-guvernatorul statului Nevada, dl Brian K. Krolicki, om de afaceri si politician american. Dl Krolicki are o legatura sufleteasca speciala cu Romania, care dateaza din vremea studentiei, la universitatea Standford. Acolo l-a avut profesor pe George Duca, fiul marelui om politic I.G. Duca, asasinat in anii 30 ai secolului trecut. Profesorul Duca a fost mentorul dlui Krolicki si i-a inoculat valori care au ramas pana astazi vii in constiinta omului politic american. El a dorit sa ne intalneasca pentru a ne multumi pentru ceea ce Romania i-a oferit si pentru faptul ca am venit sa vizitam statul pe care il reprezinta.

img_0056.jpg

Seara am participat la o gala de binefacere, organizata de dna consul onorific Lia Roberts in beneficiul Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei. Ea a avut loc la hotelul Hilton si s-a bucurat de prezenta guvernatorului Jim Gibbons si a primei doamne a statului Nevada. Sala, decorata somptuos, a gazduit un mare numar de oameni de afaceri, de personalitati politice si de oameni de cultura si arta.

img_0080.jpg

A fost un eveniment organizat grandios de comunitatea din Las Vegas, de societatea romano-americana „Doina“ si sprijinit financiar de o serie de oameni de afaceri care au tinut sa fie generosi, inspirati fiind de munca Principesei Margareta si a fundatiei ei, de 18 ani incoace.

img_0041.jpg

Romania a fost onorata in aceasta seara asa cum se cuvine. La mii de kilometri distanta, una dintre cele mai prospere comunitati de pe glob a vibrat la unison cu noi, aducand omagiu tarii noastre. A fost un moment inaltator, iar dna Roberts merita admiratia noastra si a tuturor celor prezenti.

img_0099.jpg
img_0082.jpg

img_0111.jpg

2 comentarii

  1. CRISTINA DUHALMU says:

    Urmaresc incantata de cateva zile turneul MAJESTATILOR VOASTRE.Postarile sunt minunate ca si intreaga campanie de adevarata promavare a Romaniei.
    COMPLIMENTE SI GRATITUDINE!

  2. Rompres, 31 martie 2008 says:

    Bucureşti, 31 mar /Rompres/ – Principesa Margareta şi principele Radu, reprezentant special al Guvernului, s-au aflat, în perioada 26-29 martie, în orasele Las Vegas şi San Diego, cu ocazia celei de-a patra ediţii a ‘The Friendship Tour’, informează un comunicat remis Agenţiei ROMPRES. ‘The Friendship Tour’ – Turneul Prieteniei – este o initiativă menită să sprijine interesele majore ale Romaniei, având ca scop încurajarea, promovarea şi susţinerea parteneriatului economic, educaţional şi cultural în fiecare dintre Statele Unite ale Americii. Primul turneu al prieteniei în SUA a avut loc în februarie 2006, în statele Massachusetts, Indiana şi Illinois, cel de-al doilea a avut loc în mai 2007 în statul Missouri, iar cel de-al treilea a avut loc în luna octombrie 2007, în statul Michigan. ”The Frienship Tour IV” are loc în perioada 21 martie – 5 aprilie şi cuprinde statele California şi Nevada, se arată în comunicat.

    Cu ocazia vizitei în Las Vegas, la Hotelul Hilton, Societatea Româno-Americană din Las Vegas ”Doina” a organizat un bal cu strângere de fonduri pentru Fundaţia ”Principesa Margareta a Romaniei”. La eveniment au participat peste 150 de personalităţi din toate domeniile de activitate. Celebrul magician Siegfried i-a înmânat Principesei Margareta, din partea organizatorilor evenimentului, un premiu de recunoaştere a activităţii de peste 18 ani depuse în sprijinul copiilor, vârstnicilor şi familiilor defavorizate din România.

    Potrivit comunicatului, principesa Margareta şi principele Radu s-au întâlnit cu viceguvernatorul statului Nevada, Brian K. Krolicki, om de afaceri şi politician american. Acesta s-a arătat interesat de realizarea unor proiecte cu autorităţile şi oamenii de afaceri din Romania. Principele Radu, reprezentant special al Guvernului, l-a invitat pe viceguvernatorul Krolicki să viziteze România, împreună cu o delegaţie de oameni de afaceri, în toamna acestui an sau la începutul anului 2009. Propunerea a fost acceptată cu plăcere de viceguvernator.

    Tot la Las Vegas, reprezentanţii Casei Regale au fost primiţi de primarul oraşului, Oscar Goodman, care s-a arătat interesat de cooperarea cu România în domeniul imobiliar, al turismului şi al industriei lemnului. Principele Radu l-a invitat pe primar să viziteze România pentru a stabili colaborări concrete în domeniile de activitate menţionate. Principesei Margareta şi principelui Radu le-a fost oferită cheia oraşului Las Vegas.

    Principele Radu a făcut o vizită şi la cunoscuta bază americană ”Nellis Air Force Base”. La World Affairs Council Nevada, Principele Radu a susţinut o prelegere despre România şi despre perspectivele ei politice, economice, militare şi culturale, mai precizează comunicatul.

    Principesa Margareta, însoţită de Lia Roberts, consulul onorific al României în Las Vegas, a vizitat Spitalul de copii din oraş, unde a fost impresionată de dotările medicale şi de condiţiile excepţionale de tratament.

    În oraşul San Diego, principesa Margareta şi principele Radu s-au întâlnit cu primarul oraşului, Jerry Sanders. Principele Radu i-a prezentat primarului perspectivele economice ale României, sugerându-i ca, în viitor, să se orienteze spre o colaborare directă între San Diego şi un oras important din România. Primarul le-a oferit înalţilor oaspeţi cheia orasului San Diego.

    La biserica ortodoxă a comunităţii româneşti, principesa Margareta şi principele Radu au stat de vorbă cu enoriaşii, cu preotul aflând astfel mai multe despre preocupările lor, despre istoria comunităţii, despre viaţa lor religioasă şi despre proiectele lor de viitor.

    Tot în oraşul San Diego, principesa Margareta şi principele Radu s-au întâlnit cu un grup de oameni de afaceri, condus de Frank Potenziani, preşedintele MN Trust, se mai arată în comunicat. ROMPRES/(AS)

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53413400
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate