Levantul, leagănul diplomaţiei culturale. Redescoperind Mediterana

Așa s-a numit forumul organizat la București de Academia pentru Diplomație Culturală din Berlin, în zilele de 23, 24 și 25 mai 2013. Evenimentul a adus în capitala țării noastre un număr de treizeci de personalități politice și din societatea civilă de primă mărime din Franța, Germania, Austria, Belgia, Egipt, India, Israel și din Basarabia. La reuniune au luat parte foști președinți ai României, Bulgariei, Albaniei, Republicii Moldova, precum și președinții Academiei Române și Academiei de Științe a Moldovei. Profesorul Emil Constantinescu este actualmente președintele Academiei pentru Diplomația Culturală de la Berlin.

Academia pentru Diplomaţie Culturală din Berlin a organizat evenimentul în colaborare cu Parlamentul României, Guvernul României, Institutul Cultural Român, Universitatea din Bucureşti şi Fundaţia Română pentru Democraţie. Forumul a cuprins comunicări şi dezbateri privind tradiţiile, prezentul şi perspectivele diplomaţiei culturale în Balcani, Orientul Mijlociu şi Nordul Africii, precum şi reconsiderarea rolului Mediteranei în secolul al XXI-lea. Discursurile prezentate în cadrul Forumului Bucureşti vor fi publicate în limba engleză într-un volum tipărit de Institutul Cultural Român.

Evenimentul internațional a debutat la Palatul Elisabeta, în seara de 23 mai, unde Principesa Moștenitoare și cu mine am oferit, în numele Majestății Sale Regele, un dineu oficial în onoarea a treizeci și patru dintre participanții la forum. Familia Regală onorează, cum se cuvine, o manifestare internațională atât de prestigioasă. Este încurajator faptul că Bucureștiul anului 2013 redevine un loc de confluență pentru idei, proiecte și personalități europene și mondiale din politică, știință, artă și diplomație.

7 comentarii

  1. Excelent eveniment, care va fi – cu certitudine – urmat de alte inițiative cu rezultate benefice pe termen imediat, mediu și lung! Felicitări Casei Regale, încununate de atotcuprinzătoarea deviză NIHIL SINE DEO!

  2. Antoneta Stoica says:

    Felicitari!
    Si eu as fi vrut sa fiu acolo.
    Mediterana, Levantul si diplomatia au fost, sunt o vesnica problema a istoriei lumii, dar mai ales a noastra, a romanilor

  3. Gabriella Zordan says:

    Multe complimente di partea mea Familiei Regale si in mod deosebit Altezei Sale Regale Principele Radu al Romaniei si a Consortei Sale, Alteza Regala Principessa Magareta a Romaniei. Mi se umple inima de bucurie cind vad ca tara mea este reprezentata de aceste deosebite persoane in lumea diplomatiei internationale. Triasca Regele.

  4. nicoleta spiridon says:

    ce bucurie ca exista aici in romania evenimente de inalta tinuta diplomatica si culturala sub patronajul Casei Regale a Romaniei. cele cateva cuvinte despre eveniment si bogatia cuprinsa de fotografii ne fac sa fim mandri ca suntem romani! deosebit respect !

  5. Roxana Gabriela Mateescu says:

    Minunat eveniment exprimat si prin graitoarele imagini prezentate . Felicitari! Ne mandrim cu FAMILIA REGALA a Romaniei!

  6. Roxana Soreanu says:

    Este o bucurie sa stiu ca Romania este reprezentata de asemenea personalitati care fac cinste tarii si poporului roman si cu care noi trebuie sa ne mandrim,si nu de caraghiosi,fanfaroni,escroci,tirani,megalomani,persoane fara simtul realitatii,fara iubire de tara,care isi doresc numai sa parvina si sa acumuleze bunuri materiale pt. ei si familia lor etc.asa cum suntem obisnuiti din ’48 incoace…poate ca Dumnezeu nu ne- uitat de tot si,in viitorul cat mai apropiat,destinul Romaniei va intra in matca sa fireasca si vom redeveni monarhie constitutionala;avem un rege,avem o principesa,avem un tanar principe Nicolae,viitorul suna bine,daca ar depinde de oameni cu adevarat patrioti,dezinteresati de propria lor inavutire.

  7. DumitruIonel PAVEN says:

    …..Romania nu a pierdut ultima speranta …la demnitate…

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 52921656
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate