San Diego

img_9671.jpg

San Diego este unul dintre marile orase ale statului California si un centru important al mediului de afaceri. Este, de asemenea, un loc binecuvantat cu o vreme exceptionala, tot timpul anului. Cu cei 1,25 milioane de locuitori rezidenti în San Diego, orasul este al saptea ca populatie din SUA si al doilea din statul California, dupa Los Angeles. Media de varsta este de 32 de ani si numai 10% dintre locuitori au peste 65 de ani. Dintre tinerii orasului, o treime au cel putin o diploma universitara. Orasul are 96% dintre locuitori angajati, iar media veniturilor pe familie este de 40.000 $ pe an. Orasul are industrie usoara, industrie militara, turism si agricultura. De asemenea, telecomunicatiile, software si biotehnologia se afla într-o continua crestere în oras.

img_9638.jpg

De asemenea, San Diego are o comunitate romaneasca mica, dar bine constituita si cu o viata spirituala si religioasa remarcabile.

Prima întalnire a avut loc la biserica ortodoxa a comunitatii romanesti din San Diego. Parintele Iustin, împreuna cu sotia sa si cu un grup de romani inimosi, ne-a facut o primire frumoasa, cu paine si sare. Am luat parte la o mica slujba, apoi am stat de vorba cu enoriasii, cu preotul si cu restul invitatilor. Am aflat despre preocuparile lor, despre istoria comunitatii, despre viata lor religioasa si despre proiectele lor de viitor.

img_9650.jpg

Am fost invitati la pranz de Frank Potenziani, presedinte al MN Trust, o veche cunostinta din Londra, care este un admirator neconditionat al Fundatiei Principesa Margareta si a muncii mele de Reprezentant Special al Guvernului. Dl Potenziani a invitat, la întalnirea cu noi, o serie de tineri oameni de afaceri din San Diego. Dl Potenziani si ceilalti participanti la întalnire au fost foarte interesati sa afle despre realitatea romaneasca de astazi, despre invatamant, economie, finante, infrastructura si cultura.
img_9659.jpg

Vizita la San Diego s-a încheiat cu întalnirea cu primarul orasului, dl Jerry Sanders. Foarte jovial si competent, dl Sanders ne-a vorbit despre proiectele de viitor ale orasului, iar noi l-am informat în legatura cu perspectivele economice ale Romaniei, sugerandu-i ca, în viitor, sa se orienteze spre o colaborare directa între San Diego si un oras din Romania. Dl Sanders a oferit Principesei Margareta si mie cheia orasului San Diego.

img_9666.jpg

Am avut sansa unei plimbari de o ora pe bulevardul principal al orasului, care duce catre ocean. Vremea este în continuare extraordinar de frumoasa, cu caldura, un soare stralucitor si o adiere care face atmosfera placuta.

img_9677.jpg

4 comentarii

  1. Jose H. Maghiar says:

    Sunt roman,desi numele meu nu arata aceast lucru.Ma bucura nespus de mult si nu pot decit sa salut faptul ca prin Altetele Regale,Principele Radu si Principesa Margareta,imaginea Romaniei este buna si este aratata asa cum se cuvine.Fiind in Statele Unite de aproape zece ani,ii salut si respect pe toti acei care reusesc sa arate Romania intr-o nuanta placuta si pozitiva.Nu pot decit sa regret ca nu am putut fi martor la vizita Altetelor Regale la San Diego.Sper ca odata sa am aceasta sansa.Multa sanatate lor si celor ce au un suflet bun si deschis.
    Jose H. Maghiar.

  2. Alina, mama lui Stefan... says:

    A fost o onoare deosebita pentru noi putinii, dar inimosii Romani (cum ati relatat dumneavoastra) sa va avem in preajma macar pentru citeva minute la biserica. A fost a lectie de Istorie nemaipomenita pentru copiii mei care de aseara se uita in continuu pe Internet sa afle cit mai multe despre Casa Regala din Romania. Mii de multumiri si urari de prosperitate si sanatate Altetelor Voastre si Altetei Sale Regele Mihai. Mult succes in ceea ce faceti pentru Romania!

  3. Emil Popescu says:

    Felicitari Preotului Iustin Capsa si sotiei lui, Simona pentru tot ceea ce fac alaturi de comunitatea romanilor din San Diego.Este o bucurie sa intalnesti in viata astfel de oameni.Pentru Altetele Regale numai urari de bine si va asteptam cat mai curand in mijlocul comunitatii din Toronto, Canada

  4. Pentru dl Maghiar, dna Alina si dl Popescu says:

    Va multumesc pentru mesajele dumneavoastra. Sunt bucuros pentru fiecare dintre ele, ca si pentru momentele petrecute la San Diego.

    Imi pare rau ca dl Maghiar nu a stiut de vizita noastra. De aici incolo, insa, prin intermediul acestui blog sau al sitului internet http://www.princeradu.ro/ putem ramane in legatura.

    Va rog sa primiti cele mai alese multumiri pentru felul in care ne-ati primit in mijlocul dumneavoastra si speranta ca vom ramane, chiar de departe, in legatura.

    Principele Radu

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53416547
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate