Ziua Principesei

Astazi este ziua de nastere a Principesei. Suntem fericiti ca putem sarbatori evenimentul la San Diego, intr-un cadru natural atat de frumos. Ziua de astazi a inceput printr-un drum cu masina de la Los Angeles la San Diego, pe soseaua care merge de-a lungul oceanului.

img_0372.jpg

Intreaga zi a fost frumoasa, cu un soare stralucitor si cald. Vremea din martie este, insa, intotdeauna racoroasa, placuta, chiar si atunci cand arde soarele.

Ne-am oprit in orasul La Jolla, unde am fost oaspetii presedintelul Clubului de Tenis din localitate. In acest club s-a desfasurat, acum doi ani, Cupa Davis, in care Romania a fost reprezentata de Andrei Pavel si de o echipa tanara de tenismeni.

La Jolla este un nume familiar mie, din perioada studentiei, cand studiam opera literara a inegalabilului scriitor John Steinbeck. De fapt, toata tineretea mea si a colegilor de universitate a fost marcata de literatura lui Steinbeck si, mai ales, de extraordinarul sau roman „Joia dulce“.

img_0375.jpg

Clubul de tenis a fost fondat in anul 1935 de catre Frederick William si Florence Kellogg. El este administrat si astazi de familia fondatoare si a gazduit, in ani, o multime de evenimente importante, fiind una dintre sursele de inspiratie si de mandrie ale locului. William J. Kellogg, proprietarul de astazi al clubului si gazda noastra, este presedintele Comitetului Cupei Davis.

William si Tricia Kellogg ne-au rezervat o frumoasa primire. Inconjurati de colaboratori si prieteni ai lor, am petrecut cateva ore agreabile, intr-un peisaj desavarsit, inconjurati cu multa prietenie si solicitudine. Ne-au stat alaturi John si Royce Campbell, Elisabeth Carter si surorile Maria si Lucia Romanov, prestigioase jucatoare si antrenoare de tenis.
img_0384.jpg

In cursul dupa-amiezii am ajuns la San Diego, locul unde vom petrece ziua de maine si unde vom avea mai multe intalniri.

img_0379.jpg

9 comentarii

  1. Alexandru Jadaneant, Timisoara says:

    Timisoara, la 26 martie 2008

    Altetei Sale Regale,
    Principesei Mostenitoare Margareta a Romaniei

    Alteta Voastra Regala,

    26 martie este ziua de nastere a Altetei Voastre Regale, motiv pentru a va transmite din Timisoara cele mai bune ganduri si urari cu aceasta ocazie.

    Fie ca Bunul Dumnezeu sa Va ocroteasca si sa Va tina in sanatate pentru a putea duce la bun sfarsit toate proiectele in care sunteti implicata! Cu sincera pretuire transmit Altetei Voastre Regale un “La Multi Ani!”.

    Fac Altetei Voastre Regale o confesiune. Si eu sunt nascut tot pe data de 26 martie.

    Va rog, Alteta Voastra Regala, sa primiti intreaga mea consideratie! Transmit si Altetei Sale Regale, Principelui Radu al Romaniei gandurile bune!

    Cu fidelitate,
    Alexandru Jadaneant

  2. Adrian Halga, Lupeni says:

    Alteta Voastra Regala,

    Cu ocazia zilei de nastere a Altetei Sale Regale Principesa Margareta, va rog sa ii transmiteti toate gandurile mele pure si frumoase impreuna cu urarile de sanatate si prosperitate. Totodata imi doresc ca Pronia Cereasca sa calauzeasca Altetelor Voastre Regale pasii, sa va consolideze munca si sa va rasplateasca imensele eforturi pe care le faceti pentru acest popor zbuciumat.

    O primavara frumoasa sa fie in veci a Casei Regale a Romaniei.

    La multi ani!

    Cu lealitate,
    Adrian Halga

  3. Rompres, 26 martie 2008 says:

    11:00 Un nou Turneu al Prieteniei în SUA – prilej pentru Principesa Margareta şi Principele Radu de prezentare a realităţilor româneşti şi de promovare a imaginii României

    Washington, 27 mar /Rompres/ – În cadrul iniţiativei ‘The Friendship Tour IV’, Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României şi ASR Principele Radu al României, Reprezentant Special al Guvernului, s-au aflat în perioada 21-25 martie 2008, în oraşul Los Angeles din statul american California.

    ‘The Friendship Tour’, Turneul Prieteniei, este o iniţiativă menită să sprijine, de o maniera durabilă şi cuprinzătoare, interesele majore ale României. Etalat pe o durată de mai mulţi ani, proiectul are ca scop încurajarea, promovarea şi susţinerea parteneriatului economic, educaţional şi cultural în fiecare dintre Statele Unite ale Americii.

    Primul turneu al prieteniei în SUA a avut loc în februarie 2006, în statele Massachusetts, Indiana şi Illinois, cel de-al doilea a avut loc în mai 2007 în statul Missouri, iar cel de-al treilea a avut loc în luna octombrie 2007 în statul Michigan. Frienship Tour IV are loc în perioada 21 martie-5 aprilie şi cuprinde statele California şi Nevada, se arată într-un comunicat primit de la Biroului de presă al Palatului Elisabeta.

    La Consiliul Comitatului oraşului Los Angeles, Alteţele Lor Regale au fost primite de doamna preşedinte Yvonne Burke. În cadrul sedinţei publice a Consiliului, Alteţele Lor Regale au luat cuvântul, prezentând în câteva cuvinte scopul vizitei în SUA, în cadrul programului ‘The Friendship Tour’, şi mulţumindu-le gazdelor pentru frumoasa primire şi pentru că le-au oferit posibilitatea de a vorbi despre realităţile societăţii româneşti.

    La primăria oraşului Beverly Hills, Alteţa Sa Regală Principele Radu al României, Reprezentant Special al Guvernului, s-a întâlnit cu primarul oraşului, domnul Barry Brucker, cu vice-primarul oraşului, domnul Frank Fenton, precum şi cu un mare număr de consilieri locali şi funcţionari ai primăriei. În cadrul unei ceremonii emoţionante, primarul din Beverly Hills i-a înmânat Principelui Radu un document numit ‘proclamaţie’, prin care se recunoaşte public importanţa activităţii Alteţelor Lor Regale, considerându-i promotori ai relaţiilor dintre Romania si SUA si susţinători ai unor valori necesare umanităţii. În cadrul aceleiaşi ceremonii, Principelui Radu i-a fost înmânată cheia oraşului Beverly Hills.

    La întâlnirea cu reprezentanţii World Affairs Council din California de Sud, una dintre cele mai mari filiale ale organizaţiei, în faţa unui mare număr de oameni de afaceri, Principele Radu a ţinut o prelegere despre România şi a răspuns întrebărilor celor prezenţi. Principele Radu i-a invitat pe participanţii la conferinţa să vină în România pentru a prospecta realitatea economică românească, în vederea investiţiilor în infrastructură, imobiliare, agricultură sau turism.

    La invitaţia American Jewish Committee, Principele Radu a susţinut o prelegere în faţa unui public numeros şi avizat, prezentând programul ‘The Friendship Tour’, situaţia actuală a României şi făcând o scurtă trecere în revistă a principalelor momente din istoria ţării noastre.

    La Institutul Milken, organizaţie care reuneşte personalităţi din mediul universitar, financiar şi economic, în scopul identificării celor mai bune soluţii pentru îmbunătăţirea vieţii şi a condiţiilor economice ale diverselor populaţii din SUA şi din lume, Principele Radu a avut un dialog deschis cu cei prezenţi la întâlnire. Alteţa Sa Regală le-a prezentat proiectul ‘The Friendship Tour’ şi i-a invitat să vină în România pentru a se convinge de avantajele comparative pe care le oferă mediul de afaceri românesc.

    Alteţele Lor Regale au avut parte de o primire călduroasă la World Affairs Council din comitatul Orange. Principele Radu a conferenţiat despre România, despre perspectiva ei transatlantică, despre sensul istoric şi cultural al apartenenţei noastre la valorile Vestului şi despre momentele importante din istoria noastră contemporană.

    Principele Radu a vizitat compania E.O.N., cunoscut producător de software şi promotor al unor programe educaţionale, care oferă programe sponsorizate şcolilor şi universităţilor. Alteţa Sa Regală s-a întâlnit cu preşedintele companiei, domnul Mats Johansson, cu directorul financiar, domnul David Fluegman şi cu directorul executiv, domnul Paul Lipovanciuc. Principele Radu i-a invitat pe reprezentanţii E.O.N. să vină în România şi să facă demonstraţia utilităţii produselor lor.

    La Beverly Hills Country Club, la invitaţia domnului Cătălin Ghenea, Consulul General al României la Los Angeles, Alteţele Lor Regale au participat la un dineu oferit în cinstea lor de către Consulatul României. La recepţie au participat reprezentanţi ai misiunilor diplomatice din Lituania, Letonia, Honduras, Bulgaria, Grecia, Thailanda, reprezentanti ai autorităţilor locale din Los Angeles, precum şi un mare număr de români din statele California şi Nevada. Reprezentanta protocolului Primăriei din Los Angeles le-a oferit Alteţelor Lor Regale, din partea primarului oraşului, un certificat de recunoaştere a meritelor în promovarea imaginii României în lume, împreună cu urări oficiale de bun-venit.

    Participarea la dineul oferit de ‘Societatea Viitorul Român’, le-a oferit Alteţelor Lor Regale prilejul de a se întâlni cu membri ai comunităţii româneşti din Los Angeles, la eveniment participând peste 100 de români. Din partea comunităţii româneşti din Los Angeles au luat cuvântul domnul Cristian N. Călugăriţa, preşedintele asociaţiei, şi scriitorul Petre Popescu. ASR Principele Radu le-a mulţumit românilor din Los Angeles pentru invitaţia de a fi alături de ei şi pentru toate eforturile pe care le depun pentru promovarea imaginii României în cadrul comunităţii în care trăiesc.

    Cu ocazia vizitei în Los Angeles, Principele Radu a vizitat sediul Consulatului General al României şi a acordat un interviu domnului Raoul Marinescu, pentru postul de televiziune Voce TV.ROMPRES/AS/

  4. N.N says:

    Alteta Voastra Regala,

    Permiteti-mi va rog ca prin intermediul acestui blog sa va urez in numele familiei mele La Multi Ani si multa sanatate. Fie ca Bunul Dumnezeu sa aiba grija de Principesa Romaniei, pe care multi ne-o dorim viitoare Regina de drept Romaniei! Inca o data La Multi Ani!

    Cu profund respect,
    N.N.

  5. Ella says:

    LA MULTZI ANI, permiteti-mi sa fac aceasta urare Altetei Sale Principesa Margareta,urare pe care o fac cu sinceritate si respect pentru minunata Printesa Margareta.
    Caldura sufleteasca si sanatate sa duca cat mai departe importanta casa regala,sa fie inconjurata de oameni dragi si sinceri.
    Cu deosebit respect..

  6. Nicoara Ovidiu says:

    Alteta Voastra Regala!
    Ma asociez cu toti Romanii cari va ureaza din inima”LA MULTI ANI!”Bunul Dumnezeu sa aiba in grija Casa Regala Romana;citez minunatele versuri din Imnul Regal(adevaratul imn al Romaniei!):
    “O Doamne Sfinte,
    Ceresc Parinte
    Sustine cu-a Ta mana
    Coroana Romana.”

    Cu toata consideratia,
    Dr Nicoara Ovidiu

  7. A.Fagarasanu says:

    Alteta Voastra Regala,

    La multi ani! Sa Va dea Domnul multa sanatate, bucurie, fericire si putere de munca! Va doresc, de asemenea, multa inspiratie si talent in activitatea pe care o veti depune in calitate de sef al Casei Regale.

    A. Fagarasanu

  8. Union Tribune - San Diego says:

    Diane Bell de la ziarul Union Tribune din San Diego, a publicat astazi, 29 Martie, (intere altele…) la http://www.signonsandiego.com/news/metro/bell/20080329-9999-1m29bell.html :

    A princely visit
    A couple of S.D. visitors received the royal treatment this week. That’s because they are royalty – Princess Margarita and Prince Radu of Romania. The couple are on a U.S. friendship tour and stopped in City Hall to greet Mayor Jerry Sanders on Thursday. The day before, they took time out to celebrate Princess Margarita’s birthday at the La Jolla Beach & Tennis Club, where the Romanian flag met them. The club hosted the first round of the 2006 Davis Cup in which the U.S. team played Romania.
    Joining the royal couple were club owners Bill and Tricia Kellogg, manager John (and Royce) Campbell, Romanian Consul General Catalin Ghenea of Los Angeles, and two former Romanian tennis stars who now live in San Diego: twin sisters Maria Romanov Hamilton and Lucia Romanov-Stark.

    By the next day, the prince’s blog (doesn’t everybody have one these days?) contained photos and details of their visit. You’ll have to understand Romanian if you want read it, however.

  9. Multumiri pentru felicitari says:

    Dlui avocat Jadaneant, dlui Halga, dlui NN, dnei Ella, dlui Nicoara, dlui Fagarasanu, cele mai alese multumiri pentru felicitarile lor cu ocazia zilei de nastere a Principesei Margareta.

    Alteta Sa Regala si cu mine am fost fericiti ca ne-ati stat alaturi, chiar de la distanta, in aceasta zi.

    Principele Radu

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53416508
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate