L.A. si Beverly Hills

Din nou o zi insorita si calda. La Los Angeles strazile sunt curate si totul arata ingrijit. Flori viu colorate pot fi intalnite la tot pasul.

img_9518.jpg

Dimineata la ora 9, Principesa si cu mine am fost oaspetii Consiliului Comitatului Los Angeles, care are in responsabilitate o populatie de aproape 4 milioane de locuitori, 80 de orase, inclusiv metropola cu acelasi nume si o suprafata egala cu un judet din Romania. Presedinta consiliului, dna Yvonne Burke, a fost gazda noastra.

img_9453.jpg

In sedinta publica de astazi a Consiliului, Principesa Margareta si cu mine am luat cuvantul, transmitand cuvinte de apreciere fata de gazde si fata de Statele Unite si explicand rostul prezentei noastre in statul California. A fost un moment emotionant si util. Comitatul Los Angeles, luat separat, este a 17-a putere economica a lumii, iar statul California, a 7-a. Pana nu demult, California avea o economie mai mare decat a Frantei. De aceea, consider ca influenta si deschiderea liderilor locali ar trebui mai bine folosita in parteneriate directe, fie cu Europa regiunilor, fie chiar cu judetele sau aglomeratiile urbane din Romania.

img_9476.jpg

Urmatoarea intalnire a zilei a fost cea cu reprezentantii World Affairs Council din California de Sud, una dintre cele mai mari filiale ale organizatiei. Ca si ieri, in audienta au luat loc zeci de membri ai organizatiei, oameni de afaceri, unii dintre ei influenti in industria filmului, altii in domeniul financiar, al imobiliarului sau al investitiilor. Am tinut, dupa obiceiul intalnirilor WAC, o prelegere de jumatatea de ora despre Romania, apoi am raspuns intrebarilor lor. Am invitat participantii la conferinta sa vina la noi pentru a prospecta realitatea economica romaneasca, in vederea investitiilor in infrastructura, imobiliar, agricultura sau turism.

img_9498.jpg

Am vizitat sediul Consulatului General al Romaniei. Aici am avut bucuria de a da primul interviu retelei de televiziune Romanian American Professional Network. Compus dintr-un roman, o rusoaica si o americanca, acest post de televiziune este rodul unui vis, al unui ideal a trei tineri care vor sa transforme America de astazi dintr-o lume informata intr-o lume a cunoasterii. Ei si-au sacrificat propriile economii si au investit intr-o mica intreprindere privata, cu mult curaj si daruire. Am aflat, cu bucurie, ca sunt primul intervievat al televiziunii si ca emisiunea aceasta va fi transmisa, pentru moment, doar pe internet. Totul are un inceput. Iar pentru astfel de „inceputuri“ sunt gata sa dau oricand o mana de ajutor. Pentru o ora m-am simtit aici, la 8.000 de kilometri de Romania, ca si cum as fi fost intr-un liceu din Buzau, acolo unde tinerii imi vorbesc despre visele lor pentru o Romanie ideala.

img_9521.jpg

Am mers apoi la primaria celebrului oras Beverly Hills. Aici, desigur, totul pare rupt dintr-un decor de film. Iar unele strazi, precum Via Rodeo, sau hoteluri sunt cu adevarat decorurile unor filme turnate de-a lungul timpului. Unul dintre ele s-a numit Pretty Woman.

img_9545.jpg

Primarul orasului, dl Barry Brucker, ca si intregul consiliu si fostii primari, a tinut sa fie prezent la intalnire. Cu multa caldura si simpatie pentru Romania, ei mi-au oferit un document numit „proclamatie“, prin care recunosteau public importanta activitatii Principesei Margareta si a mea, considerandu-ne promotori ai relatiilor dintre Romania si SUA si sustinatori ai unor valori necesare umanitatii. Am primit, de asemenea, cheia orasului Beverly Hills.

img_9565.jpg

Seara, am fost invitati de American Jewish Committee, o organizatie cu sediul in Statele Unite care promoveaza drepturile omului, toleranta si multiculturalismul. Aici, prin bunavointa gazdelor, dar si a unor romani din Los Angeles, am vorbit unei largi audiente, formata in principal din realizatori de televiziune si cinema, o parte a celor mai influenti reprezentanti ai industriei mondiale a filmului. A fost o seara plina, cu un schimb de idei consistent, in care Familia Regala a Romaniei a fost omagiata pentru rolul ei istoric si contemporan. Desigur, ultimele performante ale filmului romanesc au fost unul dintre subiectele importante de discutie.

img_9581.jpg

Aici se incheie vizita la Los Angeles. A fost o cursa contra cronometru, care a cuprins si orasele Santa Monica si Beverly Hills. Din pacate, vacanta de Paste a studentilor ne-a impiedicat sa facem intalniri la University of California L.A. sau la alta prestigioasa scoala californiana. Poate ca vom face acest lucru in viitor.
poze-la-390.jpgpoze-la-585.jpg

6 comentarii

  1. Ionut Sauca says:

    La multi ani cu multa sanatate si putere de munca Altetei Sale Regale Principesei Margareta!

    Familia Ionut Sauca

  2. Rompres, March 27, 2008 says:

    27 Mar Prince Radu on Friendship Tour in Los Angeles

    Bucharest, March 27 /Rompres/ – The special representative of the Government, Prince Radu, and Princess Margareta over March 21-25 were in Los Angeles, California, on the Friendship Tour IV, reads a press release sent to Rompres on Thursday.

    Prince Radu in Beverly Hills met Mayor Barry Brucker and Vice-Mayor Frank Fenton as well as a large number of local councillors and City Hall officials. Mayor Brucker gave Prince Radu a document called ‘proclamation,’ publicly acknowledging the importance of his activity in promoting the relations with the US, as well as the key to the city of Beverly Hills.

    Chairperson of the Los Angeles county council Yvonne Burke received Prince Radu and his wife.

    As part of the meeting with the representatives of the World Affairs Council in southern California, one of the biggest branches of this organization, before a large number of businessmen, Prince Radu delivered a lecture on Romania and answered the questions asked by the people present there.

    Prince Radu also delivered a lecture at the invitation of the American Jewish Committee and informed the audience of Romania’s current situation by making a short survey of the main moments in Romania’s history.

    The special representative of the Government visited the EON company, a well-known software producer and promoter of educational programmes offering sponsored programmes to schools and universities.

    Prince Radu and Princess Margareta took part in a dinner offered in their honour by Romania’s Consulate at Beverly Hills County Club. The invitation was extended to them by Romania’s Consul General Catalin Ghenea. Representatives of the diplomatic missions of Lithuania, Latvia, Honduras, Bulgaria, Greece, Thailand, representatives of the Los Angeles local authorities as well as a large number of Romanians living in the states of California and Nevada attended the dinner.

    During a dinner offered by Societatea Viitorul Roman the two members of the Royal House met over 100 representatives of the Romanian community in Los Angeles. Prince Radu also visited the headquarters of Romania’s Consulate General and gave a TV interview. ROMPRES

  3. Catalin Cristian says:

    La multi ani sanatate si felicitari pt timpul si munca pe care o dedicati promovarii valorilor romanesti si incercarea de a face cunoscuta si o alta Romanie , nu numai ce este prezentat prin documentare , cu cersetori, mizerie si “parti bune” care nu fac altceva decat sa strice si mai rau imaginea si asa nefavorabila a tarii noastre. Sa fiu sincer nu sunt la curent cu activitatile dvs , dar din ce am auzit si eu pe la tembelizor, pardon televizor si presa incercati sa claditi legaturi intre diverse tari si Romania, ceea ce e admirabil din punctul meu de vedere, si nu numai, dar am si eu o mica remarca. Din ce am inteles ati fost si la consulatul romaniei din los angeles. Imi imaginez ca nea consulu (sper sa te superi domn consul ca te-am numit asa, da sigur nu ai sa citesti aici ) s-a purtat ca un adevarat om pus acolo sa ajute oamenii care au nevoie de serviciile pe care un consulat trebuie sa le ofere cetatenilor. Nea consulu ca sa intelegi mai bine , totusi in caz ca citeste: Daca esti acolo TREBUIE (MUST), in caz ca esti biligv, ceea ce sper ca esti deja , sa ne ajuti pe noi amaratii pt care ai fost trimis aici . Mai avem si noi nevoie de o legalizare, de innoire buletin/pasaport si alte chestii din astea pt care din pacate tre sa implicam in proces marele consulat din Los Angeles. Cum e posibil ca pt un amarat de pasaport sa stau 3 luni de zile? Cu ce il trimiteti cu vaporu? Nu aveti destui bani de avion , ziceti si imi platesc transportul singur. Acum sa nu ziceti ca sunt eu nebun va invit sa incercati sa contactati consulatul roman sa vedeti cat timp va trebuie sa prindeti pe cineva. Si asta nu e numai problema aici , peste tot se plange lumea ca nu pot sa ia legatura cu “corpurile” astea diplomatice. Mai dati si pe la munca oamenilor ca v-o plati romania sa stati in america da nu sa va distrati/plimbati 24/7/365. Sper sa fie publicat acest comentariu, ca sa stie si Altetele lor cu cine au avut onoarea sa umble.
    O zi buna(noapte placuta) din nu prea curatul si si nici prea frumosul LA.

  4. Multumiri pentru felicitari says:

    Multumesc dlui Sauca si dlui Cristian pentru mesaje, pentru urari si pentru remarcile facute.

    Principele Radu

  5. alina says:

    LA MULTI ANI! cu ocazia zilei de nastere Principesei MARGARETA. Multa sanatate si tot binele din lume. Sunteti o adevarata doamna.

    12.03.2009 alina

  6. carmen nicolae says:

    LA MULTI ANI Altetei Sale Regale Principesa Margareta!
    Am vizionat emisiunea la care ati participat (Happy Hour) si am fost placut impresionata, ca de altfel de fiecare data. de tinuta dvs. si a Altetei Sale Regale Printul Radu, de mesajul dvs. verbal si nonverbal pe care il transmiteti. Sunteti un exemplu pentru generatia tanara. Am auzit ca Alteta Sa Regala Printul Radu a vizitat un colegiu din orasul Gaesti. Oare ce impresie v-a facut?

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53413201
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate