“Școala, altfel” la Palatul Elisabeta

În această săptămână se desfășoară o nouă ediție a proiectului elevilor din întreaga țară, numit “Școala, altfel”. Anul trecut am avut plăcerea de a întâlni, în “Săptămâna altfel”, elevii și profesorii Liceului Internațional de Informatică din București.

Anul acesta, un număr de cinci școli și licee au trecut pragul Palatului Elisabeta, în zilele de luni 1, marți 2 și miercuri 3 aprilie, pentru a vizita reședința regală și a se întâlni cu membrii familiei noastre.

Luni, Liceul Regele Carol I din Ostrov, județul Constanța, a vizitat Palatul Elisabeta. Marți, Principele Nicolae s-a întâlnit cu elevii Colegiului Național Iulia Hasdeu din București, care și-au prezentat proiectul școlar “Monarhia, o stare de spirit”. Miercuri, Principesa Moștenitoare și cu mine am primit elevii și profesorii Colegiului Național Regele Ferdinand din Sibiu, ai Școlii Tudor Arghezi și ai Școlii George Cosbuc, ambele din Capitală.

Prezența elevilor din întreaga țară la Palatul Elisabeta este un fapt obișnuit. În ultimii doisprezece ani, pragul reședinței regale a fost trecut de mii de elevi, de toate vârstele. Ei se pot bucura de atmosfera caldă, de familie, a instituției regale, pot înțelege pe viu rosturile și importanța istorică a simbolurilor statale românești, pot lua cunoștință, prin fapte, cuvinte și imagini, despre cele mai importante momente din crearea și consolidarea statului modern român. Tot aici, elevii învăță despre puterea exemplului personal, despre marele rol al modelului în societate, despre demnitate, respect și încredere, despre mândria de a fi român.

Voi reveni cu imagini de la evenimente.

10 comentarii

  1. Frumoase și folositoare inițiative… Ar fi minunat să ne dăruiți, Alteță Reglă, imagini din timpul acestor vizite. Istoria se cuvine a fi cunoscută în tot adevărul său, tradițiile trebuie cultivate cu perseverență și iubire. NIHIL SINE DEO!

  2. mery says:

    felicitari pentru tot ce faceti pentru a prezenta o alta fata a Romaniei !

  3. PPN says:

    Majestate,

    Instriți-i pe soldații aceia să stea în aceeași poziție maiestoasă / marțială, când executăserviciul de gardă.

  4. Am distribuit informatia inclusiv pe blogul sanuuitam.blogspot.com. Toata consideratia !

  5. […] “Ieri, Principele Nicolae s-a întâlnit cu elevii Colegiului Național Iulia Hasdeu din București, care și-au prezentat proiectul școlar “Monarhia, o stare de spirit”. Astăzi, Principesa Moștenitoare și cu mine vom primi elevii și profesorii Colegiului Național Regele Ferdinand din Sibiu, ai Școlii Tudor Arghezi și ai Școlii George Cosbuc, ambele din Capitală”, a scris Principele Radu pe blogul său. […]

  6. Cerasela Platz says:

    Ma bucur nespus de mult pentru toti elevii care au avut, au si vor avea sansa si onoarea de a vizita Casa Regala Romana.
    Dragi elevi, va doresc un prezent, un viitor implinit alaturi de cei dragi.

    Cu admiratie si prietenie,

    Cerasela Platz

  7. […] “Ieri, Principele Nicolae s-a întâlnit cu elevii Colegiului Național Iulia Hasdeu din București, care și-au prezentat proiectul școlar “Monarhia, o stare de spirit”. Astăzi, Principesa Moștenitoare și cu mine vom primi elevii și profesorii Colegiului Național Regele Ferdinand din Sibiu, ai Școlii Tudor Arghezi și ai Școlii George Cosbuc, ambele din Capitală”, a scris Principele Radu pe blogul său. […]

  8. Este bine ca la Palatul Elisabeta in cursul saptamanii dedicata activitatilor ,,Scoala Altfel”,se organizeaza si proiecte prin care tinerii invata despre monarhie si iau contact viu cu Familia Regala.In acest fel si invatamantul romanesc se va desprinde de vechile menalitati,iar elevii vor lua contact cu adevarata istorie romaneasca.

  9. Este bine ca in timpul activitatilor dedicate ,,Saptamanii Altfel”,faptul ca elevii sustin proiecte despre monarhie si faptul ca ele se desfasoara la Palatul Elisabeta.Ei sunt chintesenta renasterii si readucerii monarhiei in fruntea Romaniei Mari.

  10. Rodica Superceanu says:

    Va admiram pentru implicarea atat de activa in viata culturala a Romaniei. Este bine ca tinerii sa afle ca exista si alte alternative la republica de tip circ.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53335005
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate