Divanul de la Hanul lui Manuc Bei

Sâmbătă, 6 aprilie 2013, la ora 11, am răspuns invitației istoricului Georgeta Filitti de a  participa la un dialog despre valorile Monarhiei și aportul ei la istoria modernă și contemporană a României. Întâlnirea s-a desfășurat într-una din sălile istorice ale Hanului lui Manuc, construită în anul 1812 și restaurată cu măiestrie.

Vă invit să vizionați un fragment al întâlnirii, accesibil pe contul Casei Regale a României de pe Youtube. http://www.youtube.com/watch?v=-d4wp9PwFUY

Am fost bucuros să văd sala plină și să percep atmosfera plină de înțelepciune și eleganță pe care au creat-o participanții la conferință. A fost a șaptea întâlnire sub genericul “Divanul de la Hanul lui Manuc Bei”, găzduită de Georgeta Filitti și organizată de Fundația Calea Victoriei.

11 comentarii

  1. Cerasela Platz says:

    Sunt deja acolo, cu sufletul, prea indragita Casa Regala Romana, Va iubesc !

  2. Dr Daniel Petre says:

    Din pacate suntem in dulcele Targ al Iesilor,dar cu sufletul si gandul la D voastra.
    Traiasca Regele!

  3. Diana Lucia Zotescu says:

    Alteta Voastra,

    Sper din suflet sa fiu prezenta. Voi folosi adresa de e-mail pentru a ma inscrie.

    Cu cele mai alese ganduri si profunda loialitate,
    Diana Lucia Zotescu

  4. Adriana Mihaela Macsut si Stefan Grosu says:

    Alteta Voastra,
    Vom trimite aplicatia noastra pentru acest eveniment.
    Cu deosebita consideratie, Drd. Adriana Mihaela Macsut si Drd. Stefan Grosu

  5. floreta stancu says:

    imi este imposibil ori cat as indragi CASA REGALA sotul meu are ambele picioare amputate si nu poate sa stea singur. MULTUMESC SA VA DEA DUMNEZEU SANATATE E CEA MAI VALOROASA.

  6. stelian r. says:

    Alteta,
    Sunt invidios pe bucuresteni! Ca si multi altii voi fi si eu cu sufletul alaturi de AVRegale! Traiasca Regele! Traiasca Familia Regala! nimic fara Dumnezeu!

  7. vasilescu says:

    Alteta Regala,
    Am fost astazi la acest dialog dar eu speram sa fie dialog si cu auditoriul.
    Cu deosebita consideratie,
    Dr.Simona Vasilescu ,
    Ploiesti

  8. Mihail Stănescu says:

    L-am ascultat pe Alteța Sa Principele Radu la Fundația Calea Victoriei, clarificând istoria monarhiei și contextele particulare al domniei celor 4 regi ai noștri.
    “Monarhia nu este o redacție, o fundație umanitară sau un SRL” – amuzant & trist, despre percepția încă multora din români.

  9. Comentarii pe Facebook says:

    Anghel Mihai Petre Succes actiunii !
    #
    Silvia Ursulean Sa aveti Doamne ajuta ,toate ințru folosul romanilor,cu deosebita consideratie si multa nadejde in monarhie,o bucovineanca.
    #
    Costel Rotariu C-tin Mult succes
    #
    Tanase Eugenia Doamne ajuta!
    #
    Mihai Ionescu Sunt acolo!
    #
    Mia Hentea Mateoc D-zeu sa va calauzeasca toti pasi ce-i aveti de facut de acum in inainte pentru binele acestui popor .
    #
    Natalia Nace VOI FI ACOLO
    #
    Doina Maria Mican Traiasca regele ! Traiasca Monarhia !! Treziti- va romani !!
    #
    Floreta Stancu mi/ar place dar situatia din familie nu imi permite ,sotul meu are handicap locomotor imi este imposibil sa plec de acasa.
    #
    Doina Maria Mican Bunul Dumnezeu sa ajute Casa Regala a Romaniei si revenirea Monarhiei in Romania . Monarhia este unica si singura speranta pentru o Romanie puternica si moderna !
    #
    Noni Si Atat pacat ca cele mai multe dialoguri importante ,se tin in spatii “interzise” celor 90% dintre romanii care nu-si pot permite sa deschida o usa “pompoasa” :((
    #
    Virginica Moldovan multumim
    #
    Liviu Mihaiu eu o sa vin maine..
    #
    Norica Vasilian Multumim pentru invitatie! Vom veni si noi.

  10. Norica Vasilian says:

    Sambata 6 aprilie a.c. am participat la intalnirea cu ASR Principele Radu de Romania, intalnire organizata de respectabila fundatie Calea Victoriei. Multumesc organizatorilor, d-nei prof. Filitti, dar mai ales Principelui Radu pentru placutele si atat de folositoarele povestiri despre inceputurile monarhiei in Romania si ceea ce a cladit aceasta institutie pana in 1947.In cartile noastre de istorie(inainte de 1989) era un mare gol. Este de apreciat minunatul sau talent de om de stat, bine informat si echidistant. Felicitari Principe si multumim! Traiasca Regele si Familia Sa !

  11. Diana Lucia Zotescu says:

    Alteta Voastra,

    Din pacate, desi sperasem sa pot veni la acest foarte important dialog initiat de istoricul Georgeta Filitti (pe care o cunosc de ani buni), nu am putut schimba programul de sambata – asa cum as fi dorit. Ma bucur insa ca a participat domnul Liviu Mihaiu, un monarhist de profunda simtire. Sper, dae asemenea, ca si macar cativa sceptici in privinta importantei istorice pentru Romania a monarhiei sa fi putut participa, pentru ca astfel sa auda si, eventual, sa-si insuseasca argumentele logice care sa le inlature scepticismul. Necunoasterea – sau neintelegerea – adevarului istoric este principalul motiv pentru care unii romani nu au inca o imagine clara asupra rolului extraordinar de benefic al Monarhiei ca modalitate de reconstructie a viitorului tarii.

    Sunt convinsa ca Alteta Voastra, cu binecunoscuta Voastra eruditie si eleganta a discursului, a asigurat dialogului tinuta maxima pe care participantii o putea astepta atat din punctul de vedere al atmosferei cat si al densitatii si acuratetii informatiei, pe masura importantei tematicii dezbatute.

    Cu cele mai profunde sentimente de loialitate,
    prof. Diana Lucia Zotescu

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53341761
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate