Lansarea albumului Reginei Ana la Muzeul Național de Istorie

Vineri, 1 martie 2013, a avut loc prima lansare a volumului “Ana. Portretul Reginei”, la Muzeul Național de Istorie a României, monument arhitectonic de importanță al Capitalei, ridicat în timpul Regelui Carol I și al Reginei Elisabeta.

Volumul a fost prezentat de trei doamne, în cinstea zilei de Mărțișor și în cinstea Majestății Sale Regina. Mamă a cinci copii și bunică a cinci nepoți, Regina Ana împlinește în acest an 90 de ani de viață și 65 de ani de căsătorie.

Au luat cuvântul doamna Sandra Gătejeanu-Gheorghe, directorul Protocolului Casei Majestății Sale, doamna Iren Arsene, directorul Editurii Curtea Veche, și istoricul Georgeta Filitti.

Volumul s-a bucurat de prezența unui public numeros, care răsplătește cu generozitate tradiția de a lansa, de ani buni încoace, cărțile regale la Muzeul Național de Istorie din Calea Victoriei.

Vor urma lansări în zilele de 6 martie (Iași) și 8 Martie (la București).

Reportaj video al lansării http://www.youtube.com/watch?v=oIwONJVupAU

Fotografii de Daniel Angelescu

6 comentarii

  1. Roxana Gabriela Mateescu says:

    Atmosfera minunata, momente emotionante si o carte de exceptie pe care am citit-o imediat ce am ajuns acasa. Deosebit eveniment! ANA Portretul Reginei ar trebui sa fie prezenta in biblioteca fiecaruia dintre noi; rever’enta in fata personalitatii MAJESTATII SALE !

  2. Magda Barbu says:

    Admirabil! Felicitări şi recunoştinţă! Vă rog să ne comunicaţi locul şi ora desfăşurării evenimentului la Iaşi. Magda Barbu.

  3. constantin says:

    Felicitări!

  4. cerasela. platz says:

    frumos !!!

  5. Lesevschi Răzvan says:

    Un eveniment cultural și de ce nu , unul istoric. O carte album deosebită, scrisă de un om deoasebit. Casa Regală a României ne prezintă de fiecare dată un exemplu de demnitate.

  6. Felicitări, Alteță Regală! Așteptăm lansarea cărții și la Timișoara, unde ctitoriile Regelui Ferdinand Întregitorul (POLITEHNICA) și cele șase splendide ctitorii ale Majestății Sale Mihai I de România sunt mărturii vii ale vocației înalt culturale a monarhiei noastre.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 52920403
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate