Regele Mihai, Doctor Honoris Causa al Academiei de Studii Economice

Marți, 23 octombrie 2012, a avut loc primul eveniment din șirul celebrării celei de-a 91 aniversări a zilei de naștere a Regelui Mihai I.

Majestatea Sa a fost învestită cu înaltul titlu academic de Doctor Honoris Causa al Academiei de Studii Economice, universitate românească ce va împlini peste câteva luni 100 de ani de existență.

La ceremonie, Regele Mihai a fost reprezentat de Principesa Moștenitoare.

După intonarea Imnului Regal și a imnului universitar Gaudeamus Igitur, președintele Senatului universității, profesorul Răzvan Zaharia, a rostit un cuvânt introductiv,  iar rectorul acesteia, profesorul Pavel Năstase, a dat citire unui Laudatio. A urmat  înmânarea însemnelor titlului academic Principesei Moștenitoare și citirea răspunsului Majestății Sale Regelui.

Academia de Studii Economice a fost creată prin decret regal în anul 1903, sub domnia Regelui Carol I. Actuala clădire din centrul Capitalei, monument arhitectonic aflat în patrimoniul României, a fost ridicată în timpul domniei Regelui Ferdinand I.

1 comentariu

  1. Diana Lucia Zotescu says:

    Alteta Voastra,

    Acestea sunt momente de adanca simtire si emulatie care pe noi, cei ce iubim si suntem credinciosi Regelui si Coroanei (iar acesti “noi” devin din ce in ce mai multi) ne umple sufletul de mandrie, bucurie si speranta de mai bine intr-un viitor cat mai apropiat. Remarc cu multa satisfactie ca sunt din ce in ce mai multe institutiile academice care au acordat titlul de Doctor Honoris Causa Majestatii Sale. Imi exprim increderea ca, nu peste multa vreme, toate vor face acelasi lucru. Este bine de reamintit rolul covarsitor al Casei Regale, al tuturor Regilor Romaniei, in sprijinirea sau chiar punerea pietrei de temelie a multor universitati din Romania, constienti fiind de nevoia de specialisti in progresul tarii. Regii nostri au sustinut in multiple moduri acest lucru atat moral cat si prin alocarea de fonduri din diverse surse (ale Coroanei, ale statului sau din donatii), croind astfel o Romanie moderna. Este meritul Lor in rrealizarea acestui deziderat, merit ce isi afla acum o tarzie, dar nu mai putin bine-venita recunoastere.

    Speram sa auzim de cat mai multe de astfel de evenimente.

    Cu adanca veneratie, dragoste si profunda loialitate pentru Rege, Coroana si pentru Altetele Voastre,
    prof. Diana Lucia Zotescu

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 53143344
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate